Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

- Fórumok - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / Hírek / Nagy 8 bites topic (ide jöhet minden ami aktuális)
<< 1 ... 54 . 55 . 56 . 57 . 58 . 59 . 60 .
Szerző Üzenet
StingerHU
Tag

# Elküldve: 2024. Dec. 12. 10:53 - Szerkesztve: stingerhu

"@ChainQ
A TVC doboz amit X-re postoltál, gondolom utángyártott? "

Szerintem meg, ez most speciel nem az én munkám (én csak az Amiga 500-as és 1200-es reprókat csináltam) - Muzsik Sanyi készítette, megpróbálhatom elkérni tőle. Igen, egyébként ez a TVC doboz atom, az origi alapján készült és még hungarocellt is gyártott hozzá. Erre gondolsz, igaz ?

TVC STR 01

TVC STR 02

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2024. Dec. 12. 13:21

Igen, erre, köszi a választ! Mégegyszer: tehát nem doboz kellene, nincs hozzá helyem sem, minden szépen elfér egy EURO dobozban, hanem csak az előoldali kép kéne amin a gép van, jó minőségben. De arra is vevő vagyok ha valaki más gyárt belőle pl. ilyen felrakható molinó-t vagy nagyobb posztert valami jobb minőségű papírra és fizetem (ha nem a világ összes pénze, megegyezünk).

Fészbúkon még mindig nem vagyok de email charlie (kukucs) amigaspirit (bumm) hu,

dino
Kék troll

# Elküldve: 2024. Dec. 12. 14:32

Quoting: stingerhu
Amiga 500-as és 1200-es reprókat csináltam

Ilyen dobozhoz hozza lehet meg jutni?
Nagyon draga most egy ilyen?
Koszi.

StingerHU
Tag

# Elküldve: 2024. Dec. 12. 15:16

@ChainQ - Vágesz, csak a grafika layout kell a dobozról. Írok Sanyinak, hogy ha tudja, küldje el - mert amúgy is dolgozunk egy teljesen custom 80'-as vibe-os Sixtyclone dobozterven - csak sleeve, ráhúzhatóan kartondobozra, amibe a gép belefér. (ilyet se csinált még senki :)

StingerHU
Tag

# Elküldve: 2024. Dec. 12. 15:22

@Dino

Igen, épp most készült egy újabb batch, pár napja beírta a Videoton TVC facebook csoportba. Keress rá, ha nem sikerül, összekötlek vele.

Én most épp 32k RAM bővítőket készítettem TVC-hez fasza kis 3d burkolattal, ebből is van készlet (még) full beker áron, ha esetleg kell :D (bár rettentően kevés a 32k-s gép, hiszen ez volt a korai, sokaknak már 64k vagy 64k plusz volt/van).

32k RAM exp STR

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2024. Dec. 17. 02:55 - Szerkesztve: charlie

Lassan összeáll a komplett Apple IIe-m, szóval gondoltam poszt-tolok egy updatet ide.

Ugye ott hagytuk abba, hogy megjött a Floppy Emum, ami faszán működik is, de kiderült, hogy Floppy Emu <-> Valódi Drive adapter amit vettem hozzá, az nem jó a DuoDrive-hoz amit a géphez kaptam, szóval építettem netes tervek alapján egy adaptert, amivel a 4 drive (a DuoDrive két meghajtója meg a Floppy Emu által emulált 2 meghajtó) kapcsolgatható ide-oda, hogy melyik látszódjon 1-es ill. 2-s meghajtónak:

Képek: https://mastodon.social/@chainq/113613995677468750

De még valamivel ezelőtt, rendeltem egy marék 41256-os RAM chipet és a gépben lévő 256K-s RAM bővítő üres foglalatait telepakolva kaptam egy 1MB-s bővítőt... Valamire biztos jó ez is, bár még nem jöttem rá... De legalább kiírja h. 1MB RAM van benne fúaszta! :)

Képek: https://mastodon.social/@chainq/113528168432833988

A DuoDrive kicsit szivatóval indult, eleinte se írni, se olvasni, de még seekelni is nehezen akart, de aztán kicsit kitakarítottam, megtornáztattam, kentem rá zsírt hogy jobban csússzon ahol csúsznia kell, aztán azóta pöcc-röff.

Ezek után már csak a CRT monitor volt hátra, amit most szombaton szétszedtünk a klubban, de teljesen rendben volt belül, se egy púpos vagy megfolyt kondi, se egy repedt forrasztás... Még por is alig volt benne, nincs benne sok kilométer, szerintem. Samsung a belseje amúgy. Az egyetlen baja annyi volt, hogy kontaktosak voltak a tekerői, szóval az összes kalibráló-beállító potit benne tele kellett tolni kontaktsprével, és szintén megtornáztatni, most tökéletesen működnek. Természetesen eredeti Apple géppel teszteltük az eredeti Apple monitor működőképességét. :)

Képek:
https://mastodon.social/@chainq/113651906822058533
https://mastodon.social/@chainq/113651928240047828

Szóval hazahoztam (fingom sincs hova fogom tenni, ki sem látok a retró vackokból így se), és eljátszottam vele a hétvégén:

BASIC helló world: https://mastodon.social/@chainq/113657246743672015
BASIC szívecske kirajzoló: https://mastodon.social/@chainq/113659932115581014
BASIC 3D forgó kocka: https://mastodon.social/@chainq/113663219258015504

A gond már csak annyi, hogy ezek a programocskák emuban íródtak és utólag lettek a gépre másolva a Floppy Emu segítségeevel, mivel a 9-s gombom továbbra is hiányzik, ami sajnos a ")" zárójelhez is kell, ami nélkül nehézkes a BASIC programozás a nagyon alapvető dolgokon kívül.

A kapcsolóban az érintkezőket összetoló kis műanyag basz törött el, mikor szállítás közben valamit sikeresen ráejtettek a billentyűzetére. Próbálkoztunk 3D nyomtatott verzióval de nem lett jó, nem stimmeltek a méretek, a keycap leesett róla, meg nem is érintkezett rendesen, majd ezután sikeresen megrendeltem amerikából 50 EUR-ért (postával) a _ROSSZ_ kapcsolót, mert két fajta van, hát nekem a másik kéne... Ránézésre majdnem ugyanaz amúgy, főleg képen. Au. Ez fájt.

Szóval most további 30 EUR-ért Olaszországból (azaz nagyon ráérősen) érkezik a remélhetőleg megfelelő kapcsoló bele. Meglátjuk... A 9-s gomb maga szerencsére megvan és nem is sérült.

Mindig is nagyon szerettem volna egy ilyen "komplett" gépet, valami korai 8 bites vasat, monokrómot, CRT monitorral, a feeling kedvéért. Nem vagyok nagy CRT fan, sem nem ragaszkodom a gépek eredeti állapotához, de 1db-ot akartam, és mindig azt gondoltam hogy majd valami Commodore PET-em lesz, hiszen mégis csak Commodore gyárek vagyok én... Csak hát helyhiány, meg mihez kezdek vele... Ha C= gépet akarok használni, ott van a sokkal univerzálisabb C64, Plus/4... 128... De aztán dobott egy ilyet az univerzum, és nem ugrottam félre. Ha összerakod az egészet, van olyan impresszív és feelinges mint egy PET, sőt. És ez legalább izelítőt, betekintést ad egy teljesen másik világba. A C= 8 bites gépeim meg úgysem mennek sehova. :)

Mondjuk azt továbbra sem tudom, hogy hova fogom tenni... Imádnám állandóra összerakva tartani és még valami funkciót is találni neki. Ad egy hangulatot a szobának. De erre sajnos kevés az esély... :(

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2024. Dec. 21. 14:17

Apple IIe update: megjött a kapcsoló a 9-s nevű gombhoz, beforrasztottam, és működik faszán: https://mastodon.social/@chainq/113690981215245597

StingerHU
Tag

# Elküldve: 2025. Jan. 01. 20:13 - Szerkesztve: stingerhu

Először is BUÉK mindenkinek :)

Másodszor: egy ideje dolgozom már egy kifejezetten erős, és masszív tápegységen C64-hez (és ezzel együtt VIC20-hoz, C128-hoz, Plus/4-hez). Elkészültek az első protók, amit tudni kell róla:

- 5V / 4A és 9V 2A tiszta teljesítmény (elsősorban a tuninggal telepakolt gépekhez és a Mechboardhoz, amely utóbbi a LED-es bill. háttérvilágítás miatt alapból 2.3-2.4A-t igényel)
- Túlfesz,túláram, túlmelegedés és zárlatvédelem
- külső, cserélhető gyorskioldású 1.6A biztosítékos védelem nem csak a fázison, de a nullán is.
- 5V saver áramkös relés megoldás, amely alacsony feszültségnél automatikusan zár (alacsony indítófeszültségnél ki sem nyit 4.5V-ig), 5.25V felett pedig szintúgy leold, ezzel védve a gépet.
- A hőterhelés teljes terhelésnél 40 fok az 5V ágon, és 35 fok a 9V ágon (ezt közel 25 órás folyamatos üzemben a Mathematica és Cauldron demók loopolásával illetve Turrican 2-vel teszteltem)
- a szekunder oldalon 1000nf/20nF másodlagos "élsimító" szűrés (magában a feszkockában is van, de utólag is megszűröm, ezzel közel tökéletes a kimenet)
- egyedi értékkalibrálás a dióda miatt a reléhez (minden egyes példánynál elvégzem ezt)
- visszajelző LED-ek (zöld normál üzemmód, piros, vészleállás és hiba)
- külső világítós billenőkapcsoló
- a tápkábel standard PC tápkábel, így változtatható a hossz akár
- a ház hőálló, masszív ipari PETG, dupla grillrácsvédelemmel, a panel alján Mylar fóliával az érintésvédelem miatt.

A PSU+ -ra keresztelt első példányok nyúzásra most mentek ki, január végén várhatóan egy kisebb batch-et gyártok belőlük (kb. 25db nyákpanelem lesz, de már fogyogat a készlet). A 3D házikó hosszas órák saját tervezése, egyedi színben vagy színvariációban is kérhető lesz (a fotón látható éppen sárgára sikerült változat asszem a v11 és nem is a legnagyobb részletességű nyomat, mert a cél itt még a prototípus-gyártás volt). A C64-C128, Plus/4, Vic20 átalakító külön rövid 15cm-es kábel lesz a csatlakozó végére. A belső MeanWell/Indel trafópáros, alternatívként Hi-Link/Indel formában is készíteni fogom attól függ, hogy milyen elérhető készlet lesz. Az ár még összeállítás alatt van, de a gyötrelmesen sz@r Forint ellenére még az utolsó 200 ft-os komponensnek is igyekeztem olyan alternatívát találni, amivel spórolni lehet az összeszerelésen, így szeretném, ha versenyben lenne az egyébként gyengébb kialakítású lengyel tápokkal. Forrasztani szeretőknek Lesz DIY készlet (nem bonyi összeépíteni) és készre szerelt változat is, akit esetleg érdekel, az jelezze nekem a welovec64 kukac gmail címen, vagy itt, vagy face-n, a lényeg hogy elérjen. Köszi :)

ps: a fotón REAN / Neutrik dugót szereltem a tesztpéldányra, mert hát ez a legjobb minőség egyike, a végleges példányon lehet ez lesz, lehet Hirschmann vagy alis dugó, ár függvénye.

Fotók:

Dr.OG
Tag

# Elküldve: 2025. Jan. 14. 19:11

Üdvözlöm a nagyérdeműt!
Az ünnepek utáni uborkaszezonban összedobtam egy paddle-párt C64-hez, az alábbi honlapon található infók alapján:
https://janderogee.com/projects/paddle/paddle.htm
Teljesen más érzés ezzel játszani, mint joystickkel vagy egérrel. A nagylányomnak is tetszett, segített a tesztelésben:

<< 1 ... 54 . 55 . 56 . 57 . 58 . 59 . 60 .
forum.amigaspirit.hu / Hírek / Nagy 8 bites topic (ide jöhet minden ami aktuális)