Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

- Fórumok - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / Általános / Adás-vétel
<< 1 ... 126 . 127 .
Szerző Üzenet
Kukacmarci
Tag

# Elküldve: 2026. Jan. 30. 21:32

Ezt szomorúan hallom 🙀

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2026. Jan. 30. 22:46 - Szerkesztve: dh1

Jóval olcsóbban kell meghirdetni ...

ha 450 euróért 060, rev5, 64 mega RAM nem kell akkor olcsóbban kell hirdetni... 350-300 euró vagy még kevesebbért :( ez van sajnos

avagy ebay...

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2026. Jan. 31. 11:14 - Szerkesztve: charlie

Az ilyen 80Mhz-s Apollókkal az a baj, hogy az esetek 90%-ban a memória busz csak 40Mhz-n jár, mert a '040-s verziók lettek átalakítva. Amúgy a 80Mhz-shez alig lehetne RAM-ot szerezni... 45ns-s chip-ek kellenének, ami fehér holló, és még akkor sem biztos semmi. Ezért a gyakorlatban lényegesen lassabb mint egy bármilyen más '060 turbó azonos CPU órajelen. SysInfo bencsmárkban persze lerúgja az eget, mert a komplett benchmark kód befér az L1 cache-be, szóval annak mindegy, de ha megnézel egy TBL vagy bármilyen komolyabb '060 demót, akkor meg kurbli.

Egyszer belefutottam még Mo-n, hogy valaki panaszkodott h. a 75Mhz-s Apollóján minden szaggat, pedig a SysInfo szerint gyors. Betettük az 50Mhz-s(!) Blizzardomat a gépébe, és minden aminek tényleg kell a póver (demók) lényegesen gyorsabb lett. A 37,5Mhz-n járó RAM volt a durva kézifék...

Szóval az ilyen Apollo overclock jó trükk volt 15 éve, internet pontokat nyerni, meg drágán eladni a kártyát, de ma már nem azt a korszakot éljük, nem csoda h. senkinek nem kell... Vagy max. annyit ér, mint benne lévő '060 proci, átrakni valami másba...

Peti
Tag
# Elküldve: 2026. Jan. 31. 12:11

Gyerekek,

van valakinek eladó rev.6-os 060-as proci?

Sürgős!

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2026. Jan. 31. 19:28

AmiBay, ott általában mindig van egy-kettő eladó ... de most ott sincs az előbb néztem ...

2025. május óta nincs eladó rev6, egy rev5 van/volt 61 000 Ft

de készülj a "brutális" árakra :( 149 000 Ft mostanság egy rev6 (AmiBay ár) és ez csak a CPU :(

egyébként srácok jobb ha "ezt" végiggondoljátok, mert a Individual Computers már szinte semmilyen AGA alkarészt már nem árul ... szal akinek kell valami "váratlanul" annak a beszerzésre azt egyre nehezebb vagy szinte lehetetlen mostanra már

Angliából esetleg de ott aranyárban számolják ... nekem kellet egy Alice chip amit tavaly 60 000 Ft + szállítás, idén már 80 000 Ft volt egy darab by Anglia :(

szal jújjjj :(

StingerHU
Tag

# Elküldve: 2026. Feb. 01. 00:22

Screenmo-nak van még, én is tőle vettem hármat is.

https://www.amibay.com/threads/30-pcs-mc68060-rev6.2452792/page-20

Kukacmarci
Tag

# Elküldve: 2026. Feb. 01. 02:08

Köszönöm mindenkinek a helpet.
300 EUR-ért nem adom el, akkor marad a gépben.
10+ éve vettem 105 ezerért, akkor nem ez volt a nagy biznisz.....
Igazából láttam ebay-en egy dobozos CDTV-t, gondoltam ezt eladom, a többit kipótolom, de így nagyon sokat kellene hozzátenni....
Majd máskor.

dino
Kék troll

# Elküldve: 2026. Feb. 01. 04:43

Akkor en mondok ellenerveket. Nekem is van egy ilyen kartyam 60 akarhany Mhz megy, es nagyon meg vagyok vele elegedve, en nem erzem, hogy nagyon szornyen akadozna a szamolgatos demok alatt. Rev5 060 van benne. REM APOLLOT hasznalok alatta es 3.1.4 akarmi a rendszerem. Egyeduli hatrany amit fel tud mutatni, az pedig a 32MB RAM, azert abbol jobb lenne tobb. No es ami legfontosabb, stabil es Whd kompatibilis. Meg az A500 as demok is kitunoen mennek rajta idozitesi problema nelkul. Ezt az Amiga 4000 rol, ami CS060 128MB, nem mondhatom el, na de az meg masra jo, mert tele van tomkodve a ZORRO :)

Kukacmarci
Tag

# Elküldve: 2026. Feb. 01. 08:11

dino
Visszahozták az életre, köszi. 😺

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2026. Feb. 02. 12:37 - Szerkesztve: charlie

Quoting: dino
Nekem is van egy ilyen kartyam 60 akarhany Mhz megy, es nagyon meg vagyok vele elegedve, en nem erzem, hogy nagyon szornyen akadozna a szamolgatos demok alatt.

Ez nagyon jó, csak én nem erről az esetről beszéltem. :)

Valszeg ez egy eredetileg is '060-as Apollo volt, aminek 1:1-ben megy a memória busza, amit nem érint az általam leírt probléma... De nem is megy 80Mhz-en... Nekem van egy 72Mhz-s Blizzardom, de 75Mhz-n már az 50ns-es modul is elvérzik benne. Pedig a Rev 6. CPU benne menne feljebb is. Szóval az ilyen 64-66Mhz-k simán elérhetők, és azok a kártyák gyorsak is, nyilván. A problémák felette kezdődnek...

dino
Kék troll

# Elküldve: 2026. Feb. 03. 08:44 - Szerkesztve: dino

A TF1260 as kartyaknak van par nagy elonyuk az Apolloval szemben, de ne kovezzel meg erte, ez csak az en velemenyem, en csak1 luzer juzer kektroll vagyok. :)
Szoval, TF060: van a kartyan egy gyors ide csati.
64 vagy 128MB FastRAM, ami tenyleg FAST :)
Szoftveresen konnyen huzhato, nem kell a Quartz kavicsot basztatni hozza, raadasul mar kavicsot is nehezen kapni, meg rengeteger kavics kell, hogy probalgasd, ez egy szar megoldas, illetve joval elegansabb a TF kartya huzasa.
Masik nagy elony, hogy ez viszonylag uj kartya, az Apollohoz kepest mindenkepp, es igy ez, megbizhatosagot ad.

Szereny velemenyem szerint egy 060 as kartya akkor a legtutibb, ha visszafele is megprobal kompatibilis maradni. Nekem az Apollo, az ilyen. Szereti a Whd es a Whd is szereti őt. :)
A TF kartyat csak egy gyors teszt erejeig hasznaltam, szoval nincs hosszabb tapasztalatom, de amiket fent irtam, azok meggyozoek voltak.

Szerk, meg annyi jutott eszembe, hogy talan ezert lehet Apollokat olcsobban kapni, mert egy TF1260 on tobb az extra, barati aron, es joval fiatalabb cucc.

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2026. Feb. 03. 17:22 - Szerkesztve: dh1

A "Szereti a Whd es a Whd is szereti őt" ez egy "hüleség" :D
99%-ban a WHD-s dolgok csak is beállítás kérdése! Persze lehet hogy kell "játszani" egyes játékoknál és demóknál mire jó lesz de az aktuális nightly build vagy daily build-el, de manapság kevés az ilyen. TF alatt én ezt tapasztalom úgy hogy a TF1260-somon nincs fent az aktuális latest firmware mert még mindig nem költöttem a kábelre :D

Szal én nem írnám ezt alá ;)

Egyébként Apollo 060-asokat szinte alig látni, hogy eladásra hirdetnének. Az a pár amit korábban írtam 1-2 db az elmúlt két évre visszakeresve ...

TF-eknek az abszolút előnye az, hogy amúgy ha azt mondod holnapra kell akkor 2 nap - 1 hét alatt beszerezhető kb. bármikor, az Apollo és egyéb kártyák már bajosabbak ...

dino
Kék troll

# Elküldve: 2026. Feb. 03. 17:31 - Szerkesztve: dino

Na, ha eljosz megmutatom az idozitesi stb hibakat :) mert en a ketezrest, negyezrest, ezerkettest el nem viszem egyszerre sehova.

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2026. Feb. 03. 18:33

Te akarsz mutatni, szal gyere te ;) :D

dino
Kék troll

# Elküldve: 2026. Feb. 03. 18:38

En kerek elnezest :)

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2026. Feb. 03. 19:04

:D