Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

- Fórumok - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / Általános / R.I.P.
Szerző Üzenet
nzo
Tag

# Elküldve: 2025. Sze. 23. 09:33 - Szerkesztve: nzo

Attis (Tajti Attila) programozó 2025.08.24-én balesetben, 50 éves korában elhunyt.
(Ontopic) munkásságáról: C64-re írt egy Atomix klónt, amit az 576 Kbyte is kiadott, megjelent kicsit átdolgozott verziója is, illetve volt egy 90%-os készültségű játéka is. Amigára pár kisebb utility-t (1, 2) írt akkor még HiLandR nicknéven, ami az aminetre is felkerült. Linuxra is készített pár waret, pl. ezt, emellett Amigán is linuxozgatott.
Akinek esetleg lenne sztorija Attissal kapcsolatban, amit szívesen megosztana, az tegye itt közzé.

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2025. Sze. 23. 10:58 - Szerkesztve: charlie

Ó ne, Attis... :( Nagyon az elején amikor még hátulgombolós divatamigás voltam, segített sokat, Bp-n laktunk együtt egy közös albiban pár hónapig. Meg ugyanannál a cégnél melózott, ahol az én első munkahelyem volt. Aztán elváltak az útjaink, és az elmúlt 20 évben alig beszéltünk, ha egyáltalán. Figyelembe véve, hogy mekkora kis hülyegyerek voltam akkoriban még (még annál is jobban mint most), nem tudom hogy ez kölcsönös-e, de az utóbbi időben többször is nagy tisztelettel gondoltam rá, mert egyre jobban értem, hogy mikor miért mit csinált. Ő már akkor is "senior" fejlesztő volt, a mentalitást illetően. Nekem még kellett még 20 év, hogy elérjem az ő akkori szintjének a felét...

Túl hamar, túl hirtelen. Viszlát Attis, és utólag is köszi mindent! :(

forum.amigaspirit.hu / Általános / R.I.P.