Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

- Fórumok - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / Általános / Új felszállók, Bemutatkozás
<< . 1 . 2 .
Szerző Üzenet
Dr.OG
Tag

# Elküldve: 2025. Jan. 19. 07:06

Üdvözlet a fedélzeten, köszönjük a részletes bemutatkozást!
Olyan jó olvasni ezekről a korai meghatározó élményekről, kicsit az én ifjúkoromat is visszahozza: ugyanazok az álmok (számítógép, Hifi, később autó...).

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2025. Jan. 21. 07:48

Kár hogy a 126 BIS már ment, egyszer majdnem elcsábultam egyre. De aztán maradtam a lengyel ízű olasz konzervdoboz helyett Csehszlovákia "csúcs"termékénél. (Nem sajnos nem Tátra... Egy 2-603-II az nagyon kéne... De sosem lesz.)

Csak a farmotor adhat erőt és mindent lebíró akaratot! :)

StingerHU
Tag

# Elküldve: 2025. Feb. 12. 09:00 - Szerkesztve: stingerhu

No, akkor én is, ha már így ennyien összegyűltünk így :)

Bár én nem vagyok egyáltalán ős-amigás, sőt newbie is csak alsóhangon, nálam egy lakótelepi barát Spectrumjával történt a bekattanás valamikor a '80-as évek vége felé - még tíz esztendős se voltam akkor, és nem tudtam, melyik szippantott be jobban: a külföldi rokontól kapott, sávváltós autópálya és villanyvasút, vagy a lakótelepi svájci rokonokkal pimpelt leányzó-barát-ismerős (ki tudja, tomboltak a hormonok akkor :D), ahol az édesapjának annyi NES játékot küldtek rendszeresen a külhonban élő rokonai, hogy szinte tobzódtunk benne (nem vicc, 50+db-nyi játék volt már akkor, Svájcban nagyon ment akkor a NES). Abban a kiváltságos állapotban voltam, hogy a NES korszak színe-javát én ott valóban átéltem a kölcsönjátékokkal, amit talán ált. sulis (viszonylag kései) 92-es "bizományis" C64-es ráfüggés követett és ez volt az igazi kapudrog az informatika és a technológia irányába. Órán pad alatt 576 Kbyte olvasás, sulis könyvtárból BASIC programozói könyvek (Lakat Alatt - védelmi módszerek C64-re megvan még vkinek? :) és hasonlók fűszerezték a mindennapjaimat, plusz az elmaradhatatlan copy partik és a szoftverharácsolás, "neked mid van? Cserélünk? Hozz lemezt, hozok én is" vidéken. Ott minden más volt, nem voltunk közel a tűzhöz, ezekről csak legendák keringtek, hallottunk-beszéltünk róla - sőt, volt valaki, aki egyszer el is jutott oda (Csoki és tsai), de pici késéssel azért minden eljutott Zala megyébe is. Szerencsés véletlen okán egy 1541/II-es floppy-val kezdtem, amit apám hozott haza a nagykanizsai bizományiból vmelyik születésnapomra -azt mondta, fiam tanulni ez tökéletes lesz. Akkoriban már voltak 386-osok az ált.suliban, de baráti körben még mindig a C64 dívott - rengeteg kazis arc volt a környéken, szóval megvoltak a fejbeállítós játszadozások és hasonlók is annak minden gyönyörével, a joystick törésekkel, Turricannal, Last Ninjával, Supercarssal és a Newcomerrel együtt. Az első pécémet talán '96-ban kaptam, de a C64 valahogy mindig megmaradt másodhegedűsnek, sosem tudtam igazán elengedni, komoly érzelmi szálak fűznek hozzá, mint ahogy látszik is - de ebben mind hasonlóak vagyunk :) Aztán az akkori konzolos világ a PC farvizén újfent megtalált, így a pécés gaming mellett vettem egy újabb kanyart az aktív gaming szcénába és ekkortájt csatlakoztam a reikeri 576 Kbyte-hoz is. Szép idők voltak, akkor már BP-re költöztem - elkezdtük csinálni az első 576 Online-t, majd a Kbyte sajnálatos megszűnésével Martinnál be-bedolgoztam az 576 Konzolba is. De volt időszak, amikor sokat publikáltam a Playzone-ba, a GameMasterbe, a PC Games-be a CD Games-be és végül a Guruba is - (az utolsó offline lapot ott is együtt sirattuk el)... mikor az 576 úgy ánblokk megszűnt létezni, akkor már egy szűk, azóta is összetartó baráti körben 2006 szeptemberében megalapítottuk a Gamer365.hu -t és ezzel a "szerelemgyerekkel" azóta is a játékipar vénáján csüngök - igaz, most már inkább nyugger temóban leledző újságíróként, de család, munka, gyerekek mellett ennyire futja. Persze, az elmúlt évek alatt sokmindent csináltam sokfelé - voltam Insert Coin egyesületi alelnök, lehoztunk pár Pixelcon bulit (a 2-3-4-re emlékszem Müszire, Dürer Kertre, Blastromenre, Machinae Supremacy-re, végül Romerora a BME-n, de abban mar nem voltam szervezokent benne asszem), Saki barátommal sok Regamex érintettség is volt/van, csináltunk Save(the) Game-t kétszer a Lurdyban, megannyi podcastot Gameres színekben és hasonlók - G365-ként többször tudósítottunk Gamesconról - ott futottam össze vmelyik évben Petro Tyschtschenko-val és Jens Schönfelddel is a retro emeleten, plusz a német Amiga Future magazin főszerijével is. Hát az is érdekes beszélgetés volt. :D

A C64-el kapcsolatos dolgaim máig megmaradtak, az utóbbi pár évben elkezdtem hardvereket gyártani/készíteni hozzá - ez kb. egybevág azzal, mikor kb. 8-9 évvel ezelőtt megvettem az első árkád játékgépemet, egy leharcolt NeoGeo-t és felújítottam. Furcsa váltás volt utána az Amiga 500, de az indokom megvolt rá, mert hát... erről a 90'-es évek elején csak nyálcsorgatva álmodoztam és akkor jött el az ideje :) Bevallom, akkor már sokkal jobban érdekelt a gép belső lelkivilága és felújítása, mint maguk a szoftverek - ez néhány évvel később változott meg az A1200-el, amit máig imádat övez, de hazudnék, ha azt mondanám, minden nap használom - inkább csak alkalmanként, de akkor nagyon élvezem :) [Ja, a valódi életben maradtam az IT területen, mint sokan közülünk. Network-security területen architektkedem és scriptelgetek néha...] Szóval... this is the way.

<< . 1 . 2 .
forum.amigaspirit.hu / Általános / Új felszállók, Bemutatkozás