| Szerző |
Üzenet |
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2026. Feb. 11. 03:23
Kickstart 1.3 Mania — Workbench-helyettesítő Amigára.
Az Old Blue Workbench egy Workbench-helyettesítő azokon az Amiga gépeken, amelyek Kickstart 1.3 rendszert futtatnak.
A programot Mats Eirik Hansen készítette, és az alábbi funkciókat kínálja: • A Workbench 2.0-hoz hasonló, továbbfejlesztett menürendszer. • Kibővített Workbench- és fiókablakok, amelyek támogatják:
— a Window menüt és az Icon menüt helyi (kontextus) menükként, — több ikon kijelölését lasszóval, — alapértelmezett ikonokat az összes fájl és fiók megjelenítéséhez, — ikonok rendezését név vagy típus szerint, — testreszabható háttereket és betűtípusokat.
» Böngészőablakok a fájlrendszer áttekintéséhez. » Továbbfejlesztett Info ablakok, amelyek lehetővé teszik az ikonok módosítását és színeik cseréjét. » Felhasználó által definiálható menük. » Dokkolók, amelyek támogatják az ikonok húzással történő áthelyezését. » Eszközök automatikus indításának támogatása rendszerindításkor. » Felhasználó által megadható globális gyorsbillentyűk ablakkezeléshez és egyéb funkciókhoz.
Követelmények: • Minimum 1 MB memória. • reqtools.library (Kickstart 1.3-hoz a 38.390-es verzió mellékelve). • iffparse.library (Kickstart 1.3-hoz a 37.1-es verzió mellékelve). • Alapértelmezett ikonok az ENVARC:Sys könyvtárban (mellékelve).
Az Old Blue Workbench 1.1.2-es verziója, amely Kickstart 1.3-hoz készült, egy Workbench-helyettesítő. Az új kiadás több olyan problémát javít, amelyek akkor fordultak elő, amikor egyszerre több, azonos nevű lemez volt csatolva.
A frissítés emellett új funkciókat is bevezet: lehetővé teszi a kijelölt ikonok tengely menti igazítását és elosztását, valamint támogatást nyújt a parancsargumentum-változók használatához. Ez utóbbi összetettebb parancsparaméterek megadását teszi lehetővé.
https://triumph.no/oldblue/ https://triumph.no/oldblue/Files/OBWorkbench.lha
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2026. Feb. 11. 04:04
ARC4NERD Mania – A játék, ami az Amiga Ruhrpott Conventionhöz készül
Az Amiga Ruhrpott Convention (röviden ARC) egy németországi retro számítógépes találkozó, ami kifejezetten az Amiga rajongók köré épül.
A https://hoogames2017.de oldallal együttműködésben elkészült egy játék az Amiga Ruhrpott Convention 4 rendezvényre. A játék dobozos kiadásban jelenik meg Amigára, és várhatóan időben elérhető lesz az ARC4 eseményre, 2026. május 16-án.
További információk hamarosan érkeznek – érdemes figyelni!
https://www.youtube.com/watch?v=T1o7NSEQ4kc
A hoogames2017.de már négy nagyszerű játékot készített el, és ezek már forgalomban is vannak. Érdemes megvásárolni őket!
https://hoogames2017.itch.io/
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2026. Feb. 11. 10:21
Quoting: charlie Nem hiszem, hogy Ian Scott (akit pl. a PicoGUS-ról már ismerünk) ilyen nyilvánvaló dologgal akarna bárkit átverni, hogy behazudik egy fröccsöntött házat a cucchoz Nyilván, ez eszembe sem jutott.
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2026. Feb. 15. 01:13 - Szerkesztve: dh1
Bootblock Rebels
— Az Amiga underground rejtett sztárjai: "Üdvözöllek a Kickstarter kampányomban, amelynek célja egy könyv megírása és kiadása a Commodore Amiga cracker szcénáról. Ez a könyv az Amiga cracking aranykorába kalauzol: az 1985-ös kezdetektől indul, bemutatja a csúcskorszakot 1990 és 1993 között, majd eljut az aktív cracking szcéna 1996-os hanyatlásáig."
„Bármit, bármilyen okból nukolhatott a sysop. A csoportok gyakran hibás crackeket adtak ki csak azért, hogy elsők legyenek – aztán később javították a release-t, így más csapatoknak már esélyük sem volt jobb verziót kiadni. Ha te voltál az első, tiéd volt a hírnév.”
— A szcéna izgalma: A crackerek az adrenalinból éltek – abból az érzésből, amikor túljártak a fejlesztők eszén, versenyeztek a riválisokkal, és az underground hírnévért hajtottak. Ez nem csupán a másolásvédelem feltöréséről szólt: verseny volt, hogy ki a leggyorsabb, ki adja ki először, és ki vési be a nevét az árnyékban.
Más digitális underground mozgalmakkal ellentétben az Amiga crackerek nem dicsekedhettek nyíltan a munkájukkal – de a szcénán belül a nevük komoly súlyt jelentett. Ők voltak a ’90-es évek rejtett sztárjai.
Az Amiga cracking szcéna külön világ volt. Míg a Commodore 64-nek is virágzó cracking kultúrája volt, az Amiga szcéna egy intenzív, nagy téttel játszott csatatérré fejlődött. A zero-day release-ek mindennapossá váltak, a verseny kegyetlen volt, és a háttérben pénz is mozgott – gyakran több, mint azt bárki gondolta volna.
— „A Worms esetében könnyű crack volt. Semtex szállította, aki magazinreviewernek adta ki magát. A Team 17 tényleg elküldte neki.”
— Mi található a könyvben?: Ez a 200+ oldalas könyv tele van interjúkkal, képekkel, screenshotokkal, el nem mesélt történetekkel és az Amiga cracker szcéna titkaival.
— Olvashatsz legendás cracking groupokról, módszereikről és a kulisszák mögötti titkaikról, például: • Quartex • Bamiga Sector One • Paradox • Fairlight • Crystal • Razor 1911 • Skid Row • Paranoimia • High Quality Crackings • Electronic Cracking Association • Tristar & Red Sector Inc. • Vision Factory …és még sokan mások
— „Skandináv crackernek kreatívan kellett gondolkodnia. A játékok később jelentek meg nálunk, ezért ha day 0 eredetit akartunk, repülnünk kellett brit játékshowkra. Nem volt idő hazautazni, így vagy hotelben crackeltük meg a játékot, vagy egy barátnál aludtunk, és feltöltöttük a boardokra, mielőtt visszarepültünk volna. Minden a sebességről szólt, semmi más nem számított.”
— Főbb témák: • Az Amiga cracking eredete: az első úttörők és csoportok • Az elit csapatok felemelkedése és a zero-day release-ek • A legnagyobb cracking groupok, tagjaik és működésük • Egy cracking group hierarchiája: Supplierök, Crackerek, BBS Operatorok, Swapperek • Hogyan szerezték meg és szivárogtatták ki az eredeti játékokat • A BBS underground világa: modemes terjesztés • Verseny a release-ért: add ki először, vagy nukolnak • Interjúk legendás crackerekkel és sysopokkal • A cracking rejtett gazdasága: finanszírozás, calling cardok, BBS profit • Rivalizálások és háborúk a nagy csapatok között • A crack intrók fejlődése • Cracking eszközök, módszerek és technikák • A legnagyobb crackek és hírhedt release-ek • Másolásvédelmek és azok feltörése • Rendőrségi akciók: razziák, F.A.S.T., jogi következmények • A kiadók reakciói: hogyan látták ők az Amiga szcénát • Crackerek által módosított játékok: javítások, szándékos hibák, rejtett üzenetek • Szinte minden, amit az Amiga crackingről tudni lehet
A könyv történetei feltárják mindazt, ami a háttérben zajlott – titkokat, rivalizálásokat és eseményeket, amelyeket legtöbben sosem vettünk észre, miközben egyszerűen csak élveztük a játékokat.
Részletes információ az egész supply chainről – attól a pillanattól kezdve, hogy egy játék megjelenik, egészen addig, ahogy három órán belül eljut az első bulletin boardokra.
A történeteken túl a könyv tele van képekkel is: csoporttagok fotói, elite BBS rendszerek screenshotjai, privát logok és kulisszák mögötti anyagok, amelyek különleges vizuális betekintést adnak az Amiga cracking underground világába.
— „Még most is emlékszem, ahogy őrült módjára futottam az Another World eredetijével a kezemben, három rendőrrel a nyomomban!”
— Miért írtam meg ezt a könyvet?: Mindig lenyűgöztek az Amiga crackerek és az intróik (cracktrok). A kreativitás, a verseny és az underground kultúra teljesen egyedülálló volt az otthoni számítástechnika történetében.
Szerettem volna feltárni, hogyan működött mindez: a korai, játékos időszaktól, amikor a skill és a hírnév számított, egészen addig, amikor a pénz és az üzlet is befolyásolni kezdte a szcénát.
— Az elmúlt 10 évben mélyen beleástam magam a témába: ✔ Interjúkat készítettem ex-crackerekkel, sysopokkal és supplierökkel ✔ Diskmageket, fórumokat és régi BBS üzeneteket kutattam ✔ Veteranokkal beszélgettem #AmigaScene körökben ✔ Elővettem közel 20 éve gyűjtött anyagaimat
Az eredmény egy történetközpontú könyv, amely életre kelti az Amiga cracking szcénát. Nem egy száraz, lexikon jellegű A–Z történelem, hanem első kézből származó sztorik, exkluzív interjúk és kulisszatitkok gyűjteménye – sok olyan, amit eddig soha nem publikáltak.
Ha valaha is kíváncsi voltál, hogyan crackelték azokat a játékokat, amikkel játszottál, kik álltak a release-ek mögött, és mi zajlott a zárt ajtók mögött – ez a könyv elvisz ebbe a világba.
— „A korai időkben a cracking tiszta szórakozás volt, később viszont minden a pénzről szólt – ezt kár tagadni.”
— A könyv formátuma: • (Megjegyzés: a tartalom, méret és layout még változhat.) • Offset színes nyomtatás 115g G-Print papíron • Keménykötés • A4 méret (210 mm × 297 mm) • Támogasd a projektet!
Ha cracked Amiga játékokon nőttél fel, és olyan neveket láttál cracktro képernyőkön, mint Gaston, N.O.M.A.D., Galahad, Robin, Eurosoft, Black Hawk, Bruce Li, Phil Douglas vagy Rob – akkor ez a könyv neked szól!
Támogasd a projektet, és segíts megőrizni az Amiga cracker szcéna elképesztő történelmét!
— Jogi nyilatkozat: Ez a könyv olyan személyek visszaemlékezésein alapul, akik aktívak voltak az Amiga cracking szcénában. A titkosság miatt sok esemény nem lett dokumentálva. Az információk első kézből származó beszámolókból, interjúkból és archív kutatásból erednek. Ez egy régi szcénatag projektje, nem profi újságírói munka: történetek és tartalmak gyűjteménye magazinszerű formában. A cél az, hogy visszaadja a korszak klasszikus paper-mag hangulatát, ahol a tartalom fontosabb, mint a tökéletes dizájn. Bizonyos esetekben az identitások ismeretlenek maradnak, és állításokat nem mindig lehet függetlenül ellenőrizni. Ennek ellenére mindent megtettem a lehető legpontosabb ábrázolásért.
— A Bootblock Rebels kiadója: Altaris ApS a BigBookOfAmigaHardware.com számára.
— Kockázatok és kihívások: Egy könyv elkészítése mindig kihívásokkal jár, de mindent megtettem a siker érdekében: • A kézirat 70%-a már kész • Nyomdai költségbecslések biztosítva • Tapasztalt IT projektmenedzserként vezetem a projektet • Az www.BigBookOfAmigaHardware.com fenntartója vagyok • Megbízható helyi nyomdával dolgozom, amely európai piacra nyomtat
Ez a könyv egy szcénatag szemszögéből íródik, nem újságíróként – ez adja az autentikus, belső nézőpontját.
https://www.kickstarter.com/projects/bitman/bootblock-rebels
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2026. Feb. 16. 15:53
Lehet tudni, mikor, hol és mennyiért lehet megvásárolni? Kézzelfogható dolgokért (ami nem másolható...), pl. könyvekért én is hajlandó vagyok fizetni ;-)
Egyébként ebben az egészben az a szép, hogy szinte mindenki használ/használt másolt szoftvert, de aztán amint pénzt látnak illetve bevételforrásként tekintenek a szoftverre, onnantól elítélik azt aki warezol...
|
BSzili
Tag
|
# Elküldve: 2026. Feb. 16. 18:07
Szóval semmiért nem fizetnél ami másolható? Attól jelent valamit a befektetett munka, ha utána kinyomtatják papírra?
|
siz
Tag
|
# Elküldve: 2026. Feb. 16. 21:07
Quoting: yellowdog Lehet tudni, mikor, hol és mennyiért lehet megvásárolni? A Kickstarter oldal szerint 35€ a könyv és március 15-ig van a kampány. Gondolom utána lesz belőle valami.
Quoting: yellowdog Kézzelfogható dolgokért (ami nem másolható...), pl. könyvekért én is hajlandó vagyok fizetni ;-) Erről a csodálatos volt kollégám jutott eszembe, aki szerette hangoztatni, hogy "szoftverért, zenéért, filmért pénzt nem adunk". Szoftver értékesítésből élt...
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2026. Feb. 17. 00:28 - Szerkesztve: dh1
Project Horizon Mania — „A Sas leszállt”
A Project Horizon már évek óta készül. Bár a fejlesztő — Sövény Imre — nem gondolta volna, hogy ilyen hosszú út lesz, és közben az élet is hozott pár váratlan akadályt, a cél végig ugyanaz maradt: a játék befejezése.
A Project Horizon egy nyolc irányban scrollozó, felülnézetes sci-fi lövöldözős játék Commodore Amigára. A történet szerint a játékos egy NASA űrhajóst irányít a Holdon (1977 – alternatív idősík), aki hirtelen egy háborús helyzet közepén találja magát.
A jelenlegi verzió dátuma: 2026. február 15.
Rendszerkövetelmények: — Merevlemez (HDD) — ECS vagy AGA gép — 2,0 MB Chip RAM (legalább 1,5 MB szabad)
Fontos tudnivalók: — A játék jelenleg még fejlesztés alatt áll. A letöltés egy hibajavított verziót tartalmaz. Ha bármi hibát találnak a játékban, bátran jelezzék a kommentek között! 🙂 — A HDD-s verzió zenét is tartalmaz. — A végleges kiadás egy pályaszerkesztőt (Map-Editort) is kap majd, amellyel új pályák készíthetők (ez a demóban még nincs benne). — A játék AMOS-ban használt standard ABK (grafikai és hangbank) rendszert használ, így akár új grafikák is hozzáadhatók, vagy teljesen új shooter játék is építhető rá. — Maga a motor valójában nem igényel 2 MB Chip RAM-ot (és HDD-t sem), így megfelelő tartalommal akár egy OCS gépen, floppyról futó új játék is készíthető belőle. — A végleges verzió minden forráskóddal, eszközzel és szerkesztővel együtt ingyenesen elérhető lesz. — Optimalizált kód és hibajavítások. — Több új ellenségtípus és pályadíszítés. — Átdolgozott grafikai elemek (ellenségek, pályák, főmenü, betöltőképernyők). — 13 pályányi játékmenet. — Új irányítási lehetőség (egér + joystick). — Az intró is új verziót kapott, hogy jobban passzoljon a játék látványához. — Outro, vagyis a játék lezárása.
https://electricblacksheep.itch.io/projecthorizon
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2026. Feb. 17. 09:35
Mortal Kombat Mania — Mortal Kombat 3 AGA/RTG (Arti) – jelenleg fejlesztés alatt
A Mortal Kombat 3 egy klasszikus verekedős játék, amelyet a Midway fejlesztett és adott ki 1995-ben arcade gépekre. Később számos platformra is megjelent, többek között: — PC (DOS DX2) — PlayStation (PSX) — Sega Mega Drive — SNES — Master System / Game Gear — Game Boy és most Mortal Kombat 3 (Arti) – Amiga port!!!
Ez a projekt egy Amiga AGA/RTG port, amely a gyorsított MK3reboot motor 68k-s változatára épül, és a PC-s Mortal Kombat 3 verzió assetjeit használja.
A fejlesztő személyes célja, hogy a játék elsősorban: — modern Amiga Vampire RTG rendszereken fusson jól — valamint erős Amiga 68060 (100 MHz) AGA gépeken
Jelenleg azonban a játék még nem elég folyamatos egy sima 060 AGA konfiguráción. :(
https://www.amigafrance.com/forums/topic/mortalkombat3/
vampire v4 RTG https://youtu.be/rchvqLVLx00?si=6m1N4G_CB0Q76y4B
68060 100 mhz https://youtu.be/WHBJaXcQXrc?si=RO1epffI8xbBEuVC
68060 50 mhz https://youtu.be/CezNcTjwnX4?si=IOqlnjFfwGrMCc0Q
Source: https://eab.abime.net/showthread.php?t=120262 https://www.ppa.pl/aktualnosci/wsparcie-w-celu-przygotowania-portu-mortal-kombat-3.ht ml https://fr.wikipedia.org/ https://www.mobygames.com/ https://github.com/SlasherX5/mk3reboot https://github.com/arczi84/mk3reboot-68k
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2026. Feb. 17. 21:24
Quoting: BSzili Szóval semmiért nem fizetnél ami másolható? Volt rá példa, hogy fizettem szoftverért, a feleségem fodrászüzletében üzemelő PC-re vásároltunk jogtiszta XP-t... ezer éve volt, de azóta is fáj... ;-)
Quoting: siz március 15-ig van a kampány. Gondolom utána lesz belőle valami Köszönöm az infót
|
BSzili
Tag
|
# Elküldve: 2026. Feb. 17. 21:27
Kíváncsi vagyok a feleséged mit szólna hozzá, ha a kuncsaftok fizetés nélkül távoznának.
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2026. Feb. 19. 15:45
Nem a legjobb a hasonlat, ott azért minden egyes kuncsafton dolgozni kell, ahogyan egyéb kézzelfogható terméknél is, míg pl. szoftver esetén egyszer kell megírni, nem hiszem, hogy minden példányt az elejétől újra ír a fejlesztő... De igen, tételezzük fel, hogy a befektetett költségek megtérülnek mondjuk 10e példány esetén, akkor a fölével mi a helyzet, szimplán "potyapénz", hogyan történik annak az elszámolása, illetve ha én lemásolom egy példányban akkor az valakinél tényleg eltűnik mert elloptam, tőle? Hmm...
|
BSzili
Tag
|
# Elküldve: 2026. Feb. 19. 17:53 - Szerkesztve: BSzili
Nem értem hogy jön ide a befektetett munka. De igen, tételezzük fel, hogy egy adott hónapra a fodrászüzlet fenntartási költségeit fedezi 100 hajvágás. Utána miért kér pénzt a további hajvágásokért? Hogy számol el ezzel a "potyapénzzel"? Vagy minden egyes ingyen hajvágás után visszanő egy fizető vendég haja? Hmmm...
|
siz
Tag
|
# Elküldve: 2026. Feb. 25. 09:11 - Szerkesztve: siz
Hétfőn meglepetésszerűen járt nálam a postás és meghozta a Settlers II Gold Edition Collectors's Editiont. Nagyon sok jóság van egy nagyon igényes fadobozban. Tényleg nagyon minőségi cucc, nem sajnálom rá a pénzt. Valszeg gépbe sose fog kerülni (adták a digitális kiadást is, az bőségesen elég). De a 10x15-ösre felnagyított pixeles vár azért nem néz ki annyira jól :D. Pár fotó
szerk: bocs, nem találtam hirtelen jobb topikot neki, azért ide dobtam be
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2026. Feb. 25. 14:38
Settlers II Gold Edition-nál az a probléma már megoldódott, hogy a 3.2.x alatt CD-ről nem lehet játszani mert a CD Filesystem ... stb., stb,...? ;)
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2026. Feb. 25. 17:25
siz Gratula, ment a fotokra a lajk. :)
|
siz
Tag
|
# Elküldve: 2026. Feb. 26. 13:35
Quoting: dh1 Settlers II Gold Edition-nál az a probléma már megoldódott, hogy a 3.2.x alatt CD-ről nem lehet játszani mert a CD Filesystem ... stb., stb,...? ;) Dunsztom sincs. Emlékeim szerint itt az volt, hogy 3.2.x alatt ment csak, korábbiaknál nem. Ha 3.2.x alatt bugos, akkor az szerencsére nem érint, nálam 3.1 van és marad is. De bevallom őszintén nem próbáltam még ki. Talán hétvégén...
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2026. Feb. 26. 14:22
Quoting: siz 3.1 van és marad is. Erdekelne milyen tudbokaresszal hasznalod?
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2026. Feb. 26. 16:11
Beszéltem pH03N1x mesterrel mert szerettem volna fullos MooVID-ot, Savage040-060-at és SavagePPC-t (meg is kaptam ;), és azt mondta "Lehet majd pofozok rajtuk meg (tudok par dolgot amit akartam anno), azok ingyen járnak majd."
:) Szuper!
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2026. Feb. 28. 01:13 - Szerkesztve: dh1
Megkaptam / vettem ... yeah ;)
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2026. Már. 04. 12:18
NTFS Mania: A DOS-szal való kompatibilitás igénye egyidős az Amigával. A fájlátvitel, a fájlrendszer-kezelés mindig is igénye volt az Amigát használóknak, így FAT rendszerű floppyk (még ha csak DD-s, azaz 720 KB kapacitással) és merevlemezek már régóta alkalmazhatók. Most azonban ugrás következett be Fredrik Wikstrom (alias salass00) jóvoltából, aki átírta (portolta) a Linuxon és más op.rendszereken már 2015 óta létező szoftvercsomag 53.5-ös változatát AmigaOS 3.x-re és AROS-ra, valamint a GitHubon, illetve az Amineten közzétette azokat. Röviden a főbb jellemzők: * írható-olvasható NTFS kötetek * Windows XP-től Windows 8 NTFS fájlrendszereket kezel * Motorola 68000, 68020 és 68060 CPU specifikus változatai is vannak * függőség: filesysbox.library-t igényel * telepítés: ** a megfelelő 68k CPU-hoz való NTFileSystem3G fájl L: könyvtárba másolása ** a Mountlist-be pedig: FileSystem = L:NTFileSystem3G DosType = 0x4e544653
Mi minden ilyen fejlesztésnek örülünk! Akinek van kedve, írja meg, hogy a fentiek mennyiben lesznek számára praktikusak a hétköznapi Amiga-használat során? (nyilván, aki csak játékra használja az Amigáját, annak kevésbé)
Források: * Hír: http://aminet.net/package/disk/misc/ntfs3g.m68k-amigaos * GitHub: https://github.com/salass00/ntfs-3g * Eredeti: https://www.tuxera.com/community/open-source-ntfs-3g/
(bigbilly)
#CommodoreAmiga #NTFS #Windows #AmigaTools
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2026. Már. 10. 20:01
Hollywood Mania — Megjelent az MP3Enc 1.0 plugin a Hollywoodhoz
Új bővítmény vált elérhetővé a Hollywood multimédiás fejlesztőkörnyezethez: megjelent az MP3Enc 1.0. A plugin lehetővé teszi, hogy a Hollywood 11-ben bevezetett hangexport-funkció segítségével a scriptek közvetlenül MP3 formátumba kódolják a hangadatokat.
A bővítmény támogatja az állandó és a változó bitrátát, valamint különböző minőségi beállításokat is kínál. Emellett a Hollywood számára azt is lehetővé teszi, hogy közvetlenül MP3 formátumban rögzítsen hangot.
Az MP3Enc ingyenesen letölthető a hivatalos Hollywood portálról. A Hollywood többplatformos pluginrendszerének köszönhetően számos operációs rendszeren használható, többek között AmigaOS 3, AmigaOS 4, MorphOS, AROS, Linux, macOS, Windows, Android és iOS alatt. A használatához Hollywood 11 szükséges.
AmigaOS 3 esetén ajánlott az FPU-t támogató verzió használata, mivel a kódoló sok lebegőpontos műveletet végez. Az FPU nélküli, tisztán 68k-s változat ennek megfelelően jóval lassabban működik.
https://www.hollywood-mal.com/index.html
|