| Szerző |
Üzenet |
BSzili
Tag
|
# Elküldve: 2025. Sze. 11. 17:57
Deja vu. Ha valaki nem értené miért pont most tették digitálisan megvásárolhatóvá, jelenleg hatalmas az érdeklődés "a pirosoknál" a qemu iránt az AmigaOne, Pegasos 2, Sam460 támogatás miatt ami Balaton Zoltán keze munkáját dicséri. Ugyanez volt a WinUAE és az OS41FE Classic esetén is, amikor Toni megcsinálta a PPC támogatást. Megint más munkájából profitálnak és lefogadom, hogy akinek köszönhetik egy fillér támogatást se fog kapni tőlük.
|
ratman
Kék troll
|
# Elküldve: 2025. Sze. 18. 19:01
amit viszont végképp nem tudok felfogni ez az a1200ng nevű rettenet. nem jó. nagyon nem jó. cserébe legalább nevetségesen vacak. :D majd még írok róla, de egyelőre ennyi a véleményem erről a penetráns gyászkoporsóról. :D
|
GK
Tag
|
# Elküldve: 2025. Sze. 18. 20:19
Most már lassan annyi Amiga-klón van, hogy képtelenség követni ezeket (pláne hogy a fele csak bejelentésig jut). Van valami összefoglaló oldal, ahol leírják ki fia borja, mit tud, hol és mennyiért adják, stb?
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2025. Sze. 18. 21:31
Quoting: ratman majd még írok róla, Hajra, legalabb vegre latom, hogy mi a kulonbseg egy Rpi es ez kozott... :D :D
|
Dr.OG
Tag
|
# Elküldve: 2025. Sze. 19. 06:06
Hát ja, ahogy látom, ez egy szoftveres emulátor némi hardveres I/O körítéssel. Látatlanban megkockáztatom, hogy RPi simán felülmúlja akár stabilitás, akár kompatibilitás terén, de lehet, hogy még tudásban is.
|
ratman
Kék troll
|
# Elküldve: 2025. Sze. 19. 21:11
Nos, a pistorm simán bealázza, de az alatt van igazi vas is. :D Most már a saját rendszerem megy rajta cf kártyáról, háááát ha valakit megnyugtat, fut rajta a starstruck. :D ... de sok minden esik-kel, ha valami nagyon szétrohad kivág a főmenübe... végulis csinál valamit ez a szar, szerintem keresek neki egy üres - legszarabb - a1200 házat, meg valamilyen vacakul kinéző billencset és bedobozolom... a floppy nekem még mindig nem szólal meg rajta, de én vagyok a béna szerintem. Elrettentő példának tökéletes lesz. :D
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2025. Sze. 20. 09:00
Régebben lehetett kapni ha jól emlékszem rá FPGA alapokon inyugvó, hasonlóan reál Amígába való alaplapokat. Azt sokkal jobbnak láttam, viszont már nem találok ilyen sehol.
|
ratman
Kék troll
|
# Elküldve: 2025. Sze. 21. 21:20
Jelentem, megy a floppy. Meg friss rajta a firmware. De minek. :D
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2025. Okt. 07. 14:55
Csiga-lassú Apollo V4 (vagy A6000) Mania?
Manuel André az AMIGA BASE csoportból (fácsé) aki csoportszakértő az Informatikai programmenedzserek témában.
"Az Apollo rendszer FAST-memóriája nem sokkal gyorsabb – sőt, néha ugyanolyan gyors vagy akár lassabb is – mint egy 100 MHz-es LC060 CPU, ha „alma az almával” összehasonlítást végzünk (például a „mary round” futtatása cache-ben).
Az Apollo 128 KB adatcache-t használ, míg a 68xx060 csak 8 KB-ot, így a „bustest SIZE 4096 CHIP FAST ROM” teszt esetén gyakorlatilag azonos feltételekkel mérünk.
Úgy tűnik, az Apollo cache nem teljesít túl jól a FAST és ROM átvitelek során – talán újra kellene gondolniuk vagy átszervezniük az L1 cache rendszert. Az első benchmark eredmény az Apollo V4 (vagy A6000), a második pedig az én 100 MHz-es 68LC060 CPU-val szerelt, alap A1200-as gépemé.
És igen, az Apollo valóban nagyon gyors CHIPMEM használatkor – ezt el is ismerem –, de mivel a programok vegyesen használják a CHIP- és FAST-memóriát, a normál programvégrehajtás nagyjából egy alapgép sebességének felel meg, és csak akkor gyorsabb jelentősen, ha a CHIPMEM-et sokat használják."
Ajajajjjjj ... Vampire / Apollo te csodás ... avagy mégsem?
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2025. Okt. 07. 15:19 - Szerkesztve: dh1
Behalt a PC-m...
Jelenleg egy Core 2 Duo-n kínlódok...
Eladtam minden Amigás vasamat kivéve az A4000/PPC/Voodoo3-at és az A1200/TF1260-at, minden mást el kellett adnom a munkámhoz kellett egy PC. Ezeket már velem temetik el...
Sajna a gép behalás miatt egy hónapja nincs rendes hozzáférésem mert minden a jelszavam és egyebek behalt gépemen volt ... és az agyvérzés miatt csomó mindenre nem emlékszem ... :(
Még Ratman kolléga rakta össze anno az akkori PC-vasamat (örök hálám Rati), de 15 év után megadta magát a gépsárkány ... most a CD32-met is eladom, van rá vevő így lesz egy erős PC munkagép a következő 15 évre ...
Sajna a 3 agyvérzés után nem nagyon ugrálhatok a munkához meg kellett egy PC, ezért a nagy eladási hullám.
Ez van. Azért a Maniát csinálom tovább ;)
Közben sikerült szereznem egy i7-3770K-t teljes gépet (ez ugyan ez volt eddig is) amit remélem életre tudok kelteni a jelszavaim és egyebek miatt (is)... csomó minden nem jut estembe ezért tároltam mindent a PC-n. Ember nem gondolta, hogy meghal...
Ha ez beindul és a CD32 is elmegy akkor az új gép beszerzése jön ...
Hát ennyi ... sajnos az agyvérzések után nem nagyon ugrálhatok, ezért adtam el az A500,A2000,A3000,Samantha,C64 stb. vasakat ... ez van srácok :(
|
Derringer
Tag
|
# Elküldve: 2025. Okt. 07. 18:33
Annyi munkát (és bevételt) kívánok, amennyiből aprópénzért visszavásárolhatod ezeket!
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2025. Okt. 07. 19:18
THX!
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2025. Okt. 08. 18:48 - Szerkesztve: charlie
Gyerekek, nem tudunk Viktornak okozni valami gépet? Azért egy 13 éves(!) Intel procinál nekem sokkal komolyabb dolgok rohadnak a szekrényben (még akkor is ha komplett felesleges gépem most nincs, meg hát messze is van). Tapasztalat, hogy mindig kiderül h. rohad valami valahol. Beszállnék valami kisebb összeggel, ha mások is, ha ezen múlik. Meg körbe tudok kérdezni IT-s ismerősöknél, hátha van valami ennél lényegesen újabb cucc, ami valami cégnél kidobásra ítéltetett. Múltkor így lett az amigaspirit.hu alá is új vas.
Persze kérdés, hogy milyen gépet szeretnél dh1, mint új vas. Mi a cél-konfig?
|
Dodi
Tag
|
# Elküldve: 2025. Okt. 08. 19:16 - Szerkesztve: dodi
Kisebb összeggel beszállok én is......
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2025. Okt. 08. 21:03
Sajna nekem most szarul megy, egy jo honapja csokkentettek a fizetesem, es az asszonynak is a masik kozszferaban, a munka meg persze tobb lett. :( nagyobbik gyermekem, meg az egyetemre hordja az utolso forintunkat, sorry sracok en most jelenleg nem tudok adni...:/
|
BSzili
Tag
|
# Elküldve: 2025. Okt. 08. 22:07
Én is bedobnék a kalapba.
|
siz
Tag
|
# Elküldve: 2025. Okt. 09. 08:58
Én is beszállok
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2025. Okt. 09. 14:28
Srácok, köszi szépen!
Mindenkinek köszönöm de a pénzt előteremtettem.
Majd postolom mi lett!
A régi gépemet és a rajta lévő jelszavakat próbálom visszaszerezni ...
A régi gépem egy: Asrock Z77 Extreme6/TB4 alaplap, i7-3770K CPU, AMD RX580 8 gigás VGA, 16 giga RAM
Vettem egy gépet 40000-ért egy: GA-Z77-DS3H alaplap, i7-3770K CPU, ASUS GTX 760 2 giga VGA, 16 giga RAM,
Az "okos" informatikusok azt mondták, hogy a Win 10 és 11 tudja azt, hogy egy közel hasonló, másik gépből a halott alaplapomat átszerelve a winfos ezt kezelni tudja és simán elindul ... hát nem, a alaplap csere után a win egymás után újraindul, ennyi ...
Esetleg van valakinek ötlete erre?
Van jó pár jelszavam amely csak itt van meg (sima textfile) de basszus a windows desktopon voltak csak, szépen kipakolva ...
Mivel az "új" gép desktopján ezt nem látom... gondolom fizikailag valahol ez továbbra is ott van :) a régi vas vinyóján...
Hol tudnám találom winen belül a desktop-ra kitett könyvtárat, dolgaimat megtalálni???
A régi gépemet és a vinyót látom, de természetesen azt amit a régi gépen oda kiraktam azt most ott nem látom, nem találom (persze értelemszerűen, hogy miért nem látszik), Total Commande-rel végig kerestettem a vinyót mindent látok csak konkrétan ezt a "könyvtárat" nem (mondjuk van 60000 .txt file találatom).
Fizikailag, mely könyvtárban hol találom a desktopra kitett dolgokat? HELP!
Köszi a segítséget! Nagyon nagy segítség lenne. Sajnos sok dologra nem emlékszem (agyvérzés rulez) ... ezért tartottam a desktopon... de hogy ezt lelem?
Egyébként ilyen Asrock Z77 Extreme6/TB4 alaplapot Kínából vagy az USA-ból lehetne rendelni ami több hét az időm meg fogy ...
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2025. Okt. 09. 14:47
Quoting: dh1 azt mondták, hogy a Win 10 és 11 tudja azt, hogy egy közel hasonló, másik gépből a halott alaplapomat átszerelve a winfos ezt kezelni tudja és simán elindul Win7 esetén nekem ez működött, igaz miután elindult néhány drivert telepíteni kellett utólag az új lap miatt, pl. más hangchip volt rajta, azt nem ismerte fel automatikusan, de alapjaiban véve működőképes volt alaplap cserét követően.
A Desktop vagy Asztal általában a C:user<user name>Desktop helyen található, ha nem elsődleges a vinyó akkor a "C" helyett az aktuális betű az érvényes, pl. D vagy E meghajtó, stb...
Egyébként ha Total Commandert használsz és emlékszel mondjuk legalább egy felhasználói nevedre akkor a "Fájlkeresés" ablakban a "Szöveg" mezőbe írd be, ekkor minden fájlt illetve ha beírod szűrésnek, hogy *.txt akkor minden txt fájlt végignéz, így könnyebben megtalálhatod esetleg.
|
Derringer
Tag
|
# Elküldve: 2025. Okt. 09. 14:50
A kérdés az, hogy hogyan fut a windows jelenleg. Gondolom új gép új ssd és arról bootol, a régi vinyó pedig mellé van téve. Ez esetben sima pl "d" partíció users/régi userneved/desktop.
Ez többnyire akkor változhat, ha manuálisan átírod, vagy pl onedrive, vagy hasonló szolgáltatást használsz és synceled vele a profilod. Ez esetben users/régi userneved/onedrive/desktop lesz az elérési út.
|
siz
Tag
|
# Elküldve: 2025. Okt. 10. 09:07
illetve kerülhetnek még dolgok az admin és a public desktopja alá is (inkább az utóbbi).
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2025. Okt. 10. 09:50 - Szerkesztve: charlie
Köszi mindenkinek az anyagi felajánlásokat az ötletem után, én inkább arra gondoltam itt hogyha valakinek van valami elfekvo barebones cucca (mittudomén alaplap/proci, de kell bele RAM, táp, vagy nagyobb diszk, mittudomén, esetleg másik ház) akkor arra tudunk egy kicsit rádobni páran hogy komplett gép legyen belőle.
De ha dh1-nek már megvannak a saját tervei, az is rendben van.
Ja és köszi mindenkinek aki esetleg a Windows-szakértésben supportol én majdnem évtizede nem ültem huzamosan Windows előtt, szóval totál passz. Kivételesen engedni fogom az offtopicot a kérdésben. :)
|
GK
Tag
|
# Elküldve: 2025. Okt. 16. 17:51
Nem tudom erről miért nem volt itt még hír, szerintem nem érdemes kihagyni, bár ahogy elnézem Rati illetékesebb lenne a témában mint én:
A Neumann János Számítógéptudományi Társaság Amiga 40 kiállítást szervezett Szegeden, infók itt: https://njszt.hu/hu/news/2025-09-29/beszamolo-az-amiga-40-kiallitasmegnyitorol
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2025. Okt. 16. 22:20
Quoting: gk A Neumann János Számítógéptudományi Társaság Amiga 40 kiállítást szervezett Szegeden Igen, en is a meghivottak kozott lettem volna gepekkel, csak sajna nem birtam elmenni, anyagi es egyeb okok miatt...sorry :(
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2025. Okt. 17. 15:47 - Szerkesztve: dh1
A Commodore elveszett jövője — Mi lehetett volna?
1994 elején, még mielőtt a pénzügyi krízis elérte volna a Commodore-t, a háttérben egy csendes, de annál ambiciózusabb visszatérés körvonalazódott. A vállalat mérnökei gőzerővel dolgoztak olyan fejlesztéseken, amelyek teljesen új irányt adhattak volna az Amiga történetének. Tragikus módon ezek a tervek végül sosem valósultak meg.
A középpontban az Amiga 1200+ állt — egy 1994 közepére tervezett frissített modell, amely egy 68EC030 processzort és beépített merevlemezt kapott volna. Ma már ez alapnak számít, de akkoriban komoly előrelépést jelentett. Ezzel párhuzamosan készült a CD32+, a Commodore 32 bites konzoljának továbbfejlesztett változata, szintén 68EC030 processzorral és egy megnövelt, 32 KB-os NVRAM-mel, amely gyorsabb, gördülékenyebb játékélményt kínált volna.
Az igazi áttörést azonban a Hombre chipkészlet hozta volna el — egy következő generációs architektúra, amelyet 1995-re terveztek. Ez a rendszer egy 50 MHz-es PA-RISC processzort és dedikált 3D grafikus motort tartalmazott volna, mely az akkori AGA chipset teljesítményének akár húszszorosát is elérte volna. Az Amiga rajongók számára ez egy korszakváltást jelentett volna — valódi 3D számítástechnikát évekkel a kor előtt.
A Commodore ütemterve még többet ígért: az Hombre technológiára épülő új gépcsaládot, köztük a rejtélyes CD64-3D nevű modellt, amely a konzol és a nagy teljesítményű számítógép ötvözete lehetett volna.
De mindez már csak történelem. A Commodore 1994 áprilisi csődje minden tervet elsöpört. A prototípusok sosem készültek el, az elképzelések csak papíron éltek tovább. Mégis, azoknak, akik ismerték és szerették az Amigát, a 1994–1995-ös roadmap betekintést nyújt egy olyan jövőbe, ami nagyon közel volt a megvalósuláshoz.
Mi lett volna, ha a Commodore nem bukik el?
Képzeljünk el egy alternatív jövőt, ahol a Commodore nem omlik össze 1994-ben. Ebben a világban az Amiga 1200+, a CD32+ és az úttörő Hombre chipset valóban piacra kerülnek. Könnyű elképzelni, hogy ez a termékcsalád hatalmas lendületet adhatott volna az Amiga platformnak, és talán a legnagyobb visszatérést jelenthette volna a számítástechnika történetében.
Bár a PC-piac rohamosan fejlődött, az Amigának 1994-ben is erős, elkötelezett felhasználói bázisa volt — főként kreatív szakemberek, játékosok és multimédiás felhasználók körében. Az A1200+ pontosan azt kínálta volna, amire a piacnak szüksége volt: nagyobb teljesítményt, beépített merevlemezt és jobb felhasználói élményt — versenyképes alternatívát a korai Windows 95-ös gépekkel szemben.
A CD32+ pedig egy olyan konzol lehetett volna, amely először kapcsolja össze a számítógépes és játékkonzolos világot — évekkel a korát megelőzve. A korszerűbb hardverrel a Sega Mega-CD fölé nőhetett volna, és egyes 2D-s, illetve multimédiás feladatokban még a korai PlayStation vagy Saturn konzolokat is megközelíthette volna.
De a valódi forradalom az Hombre érkezésével kezdődött volna. Egy modern 3D gyorsítóval és erős RISC-alapú processzorral felvértezve a Commodore megelőzhette volna a 3Dfx és más úttörő cégek felemelkedését. A 3D technológia és a multimédiás alkalmazások élvonalába kerülhetett volna, miközben megtartja az Amiga innovatív szellemét.
Az Amiga öröksége és a konzolos jövőkép
Az Amiga mindig is több volt egy hagyományos otthoni számítógépnél. Fejlett multitasking képességei és grafikai lehetőségei miatt kedvelték a professzionális területeken is — a műsorszórásban és dizájnban. Egy felturbózott A1200+ vagy Hombre-alapú munkaállomás még hosszú évekre biztosíthatta volna az Amiga jelenlétét a kreatív iparban — akár az IBM PC-k vagy a korai Apple Power Mac gépek mellett.
És mi lett volna a CD64-3D-vel? Ha ez a masina valóban a Hombre erejére épült volna, akár egyenrangú versenytársa lehetett volna a Sony PlayStationnek — de egy fontos különbséggel: ez nemcsak konzol, hanem egy komplett multimédiás számítógép is lehetett volna. Egy valóban forradalmi hibrid.
Ne feledjük: az Amiga CD32, megjelenésekor, 1993-ban a legerősebb konzol volt Európában.
Mi történt, amikor az ipar továbbhaladt az Amiga nélkül?
A Commodore 1994-es csődje nem csupán egy cég végét jelentette — ez egy korszak lezárása volt. Az Amiga nemcsak egy számítógép volt, hanem egy vízió arról, milyen lehetne a személyi számítástechnika: gyors, multimédiára épülő, kreatív gép, ami jóval megelőzte a korát. De a világ nélküle ment tovább.
A PC vált ipari szabvánnyá, az Intel és a Microsoft vezetésével. Bár ezek a rendszerek nem mindig újítottak olyan merészen, mint az Amiga, a kompatibilitás és az elérhetőség révén győztek. A fejlesztők az álmok helyett a piacot választották, és az Amiga közössége szétszéledt.
Közben az Apple piacra dobta a Power Macintosht, majd az iMac révén újra fókuszba helyezte a kreativitást. A PC-s világ pedig átvette azokat a technológiákat — hangkártya, videógyorsító, CD-ROM — amelyek az Amigában már jóval korábban jelen voltak.
A játékvilágban a CD32+ és CD64-3D helyét a Sony PlayStation vette át, amely épp a Commodore bukása után néhány hónappal robbant be. A PlayStation korszakát meghatározó jellemzők — CD-alapú játékok, fejlett 3D grafika, multimédiás élmény — szinte mind ott voltak már korábban a Commodore terveiben.
A Commodore utolsó gépe, az Amiga 4000T, 1994 februárjában került forgalomba — mindössze két hónappal a vég előtt.
Az Amiga öröksége — egy legenda tanulsága
Bár az Amiga fizikai formájában eltűnt a piacról, hatása a mai napig érezhető. Azokon a rendszereken, amelyeken először jelentek meg olyan technikák, mint a smooth scrolling, a hardveres sprite-ok, vagy a valós idejű videóeffektek, ma már mindenki alapként tekint. Az Amigás mérnökök tudása és gondolkodásmódja pedig más platformokon, más termékekben élt tovább.
Az Amiga szellemisége máig inspirálja a hobbifejlesztőket, indie játéktervezőket, valamint a retro számítástechnika rajongóit. És bár az A1200+, a CD32+ és az Hombre sosem kerültek piacra, ezek a projektek örökre részei maradnak annak az alternatív történetnek, amelyben a Commodore lehetett volna a digitális korszak egyik meghatározó alakja.
Az Amiga ma már nemcsak egy ikonikus gép, hanem egy emlékeztető is: az innováció önmagában nem elég — stabilitásra, támogatásra és hosszú távú jövőképre is szükség van. Ha a Commodore csak egy kicsivel tovább húzza, talán ma teljesen másképp nézne ki a számítástechnika világa.
https://i12.servimg.com/u/f12/19/01/20/04/49680511.jpg
https://i12.servimg.com/u/f12/19/01/20/04/49653210.jpg
https://tinyurl.com/bwf9zjxy
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2025. Okt. 17. 20:48
Nem értek hozzá, ezért is kérdezem meg, ez a PA-RISC processzor mennyire lett volna kompatibilis az Amiga lelkét alkotó Motorola processzorral?
|
Derringer
Tag
|
# Elküldve: 2025. Okt. 18. 11:05
Akit érdekel Amiga 40 Mönchengladback live stream:
https://www.youtube.com/watch?v=wQExiIVKahE
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2025. Okt. 18. 16:37 - Szerkesztve: dh1
Quoting: yellowdog PA-RISC processzor mennyire lett volna kompatibilis az Amiga lelkét alkotó Motorola processzorral
ahogy én tudom semennyire :)
A PA-RISC nem használható Amigában a 68060 helyett
A PA-RISC nem helyettesíthető egy 68060 processzorral semmilyen Amiga alapú rendszerben. A szoftverek nem futnának, és teljesen más hardveres infrastruktúra (buszrendszer, memóriahozzáférés, perifériakezelés stb.) szükséges hozzá.
Tehát kb. ugyan az a helyzet mint a PPC esetén. Full új gép és OS kellett volna.
De aki jobban tudja mondja! :)
Vagy mint a PPC kártyák esetében kellett volna egy áthidaló PA-RISC kártya a teljes áttérésig mint a CyberStorm PPC-knél...
Lehet ezen gondolkodtak de szerintem a "rajzoknál" tovább nem jutottak ...
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2025. Okt. 18. 18:37 - Szerkesztve: dh1
Hyperion Mania – Megjelent az AmigaOS 4.1 Final Edition 3. számú frissítése
Brüsszel, 2025. október 18., szombat
A Hyperion Entertainment BV örömmel jelenti be az AmigaOS 4.1 Final Edition harmadik hivatalos frissítésének megjelenését. Ez a frissítés elsődlegesen a rendszer stabilitásának növelésére, illetve a meglévő funkciók finomhangolására koncentrál, ugyanakkor több tucat újítást és fejlesztést is tartalmaz. Összesen több mint 60 új funkció, 70 frissített komponens és 135-nél is több hibajavítás került be a rendszerbe.
A legfontosabb változások közül kiemelendő:
– A rendszer TCP/IP hálózati alrendszere, a Roadshow, frissült a 1.15-ös verzióra, ami jelentősen javítja a hálózati kapcsolat megbízhatóságát és adatátviteli sebességét.
– Új, továbbfejlesztett kernelverziók érhetők el különféle hardverekhez, mint az X5000, X1000, AmigaOne, Pegasos II, Sam460, Sam440, valamint a klasszikus Amiga rendszerek. Ezek jobb cache-kezelést és hatékonyabb DMA-működést kínálnak.
– Jelentős fejlesztés történt az USB alrendszerben is, amely mostantól támogatja az aszinkron adatátvitelt, így ideális streaming eszközök kezelésére is. Emellett számos teljesítménybeli fejlesztés és hibajavítás is bekerült.
– Az AmigaDOS is frissült, új funkciókat, fejlesztéseket és stabilitási javításokat kapott.
– A grafikus könyvtár (graphics.library) most már automatikusan felismeri a 4K és UHD felbontású kijelzőket, megkönnyítve ezzel a modern monitorok használatát.
– Több kulcsfontosságú rendszerkönyvtár – köztük az elf.library, az intuition.library és a newlib.library – is frissült, mind új funkciókkal és hibajavításokkal gazdagodott.
– Emellett még számos további finomítás, rendszeroptimalizálás és hibaelhárítás történt a felhasználói élmény javítása érdekében.
A 3-as frissítés elérhető az AmiUpdate-en keresztül. A regisztrált felhasználók a www.hyperion-entertainment.com
|
BSzili
Tag
|
# Elküldve: 2025. Okt. 18. 20:01
A dolog érdekessége, hogy egy Mac Mini G4-en demózták az OS4.1FE update 3-at. Nem tudom, hogy valaki beszélt-e már erről a Hyperion képviselőjével, de nem tartom valószínűnek, hogy a Mac Mini kompatibilis változat el fog jutni a felhasználókhoz is :')
|