Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

- Fórumok - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / Classic AmigaOS / Szoftver problémák, megoldások, tanácsok ...
<< 1 ... 54 . 55 . 56 . 57 .
Szerző Üzenet
dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2026. Jún. 30. 22:47

valami nem stimmel :)
korlátozott paletta?

nem csak VOB-ot tud lejátszani hanem minden mást is, csak a VOB eleve mpeg2 elég igényes

https://youtu.be/p-Y3WoHieYU
https://www.youtube.com/watch?v=cpAecTrQNfI
https://www.youtube.com/watch?v=2v-YXSv5QvU
https://www.youtube.com/watch?v=Rhn42xsF1iI

Sax
Tag

# Elküldve: 2026. Júl. 01. 07:56

Ismerem a videókat. Lejátszott egy MPG-1et, Mepg2-őt (DVD is), 3ivX kódolású avi-t, és egy Divx-et (gondolom 3-as vagy 4-es, ami szintén régi)

Szóval igen. Az OS4-es Mplayernek mindegy mit adsz, megeszi. A legújabb video és audio tömörítéseket is ismeri. A Ragnarok is elboldogulna 640x480 körüli videókkal, sőt, Mpg-ben 800x600 körüli is megy, de ha nincs hozzá SW követés, akkor marad a konvertálás... Ezért örültem meg a 68k verziónak, ha már megvan a forráskód, hátha valaki átfordítja WOS-ra is!

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2026. Júl. 01. 15:19 - Szerkesztve: dh1

emlékeim szerint a DvPlayer az avcodec2.library segítségével számos audio- és videokodeket támogat, többek között az MPEG Video 1/2, DiVX, XVID, MJPG, Cinepak, Indeo Video, PCM, MPEG Audio (Layer 1–3) formátumokat és még sok mást is. Tehát ha frissíted az avcodec2.libet akkor többé kevésbé friss is lehet a DvPlayer-ed ;)

Legalábbis amikor DvPlayer csináltuk (Cobra kódolta én a GUI-t) mindent is vitt. Azóta a Hyperion vette át vagy ki a fene... (jajjjj :) )

Sax
Tag

# Elküldve: 2026. Júl. 01. 20:50

A DvPlayer is jó cucc! Jöhetne abból egy WOS változat!

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2026. Júl. 01. 22:47

Sajnos Cobra már nem kódol Amigára :( néha játszik rajta, ennyi :(

Sax
Tag

# Elküldve: 2026. Júl. 02. 09:33

Quoting: dh1

:-(

Hátha egyszer elkapja még a lendület! Nekem is volt pár év kihagyás.

dino
Kék troll

# Elküldve: 2026. Júl. 02. 16:12

Amigan melyik jatekkal jatszik Cobra? :)
Emlekszem megboldogult os4 es koromnan. A DvPlayer volt az egyetlen program, ami nem fagyott ki Os4 alatt, bar a tobbi, minden mas is igy lett volna megirva, soha nem adtam volna el a mikroA1 et. Raadasul meg a GUI ja is szep volt, dh1 nek hala. Respect sracok. Ez volt az egyetlen jo dolog a hig fos tengereben....

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2026. Júl. 02. 20:58

Cobra a gyerekeivel Amigázik (játszik) leginkább... Anno kapott egy A1222-t is hogy kódoljon de emlékeim szerint hozzá se nyúlt, Cobra céget vezet

Stephen Fellner
Founder, CTO and Lead Engineer at Lune Digital
Auckland, Auckland, New Zealand
https://www.lune-digital.com/

szal nem nagyon van ideje kódolni Amigán, PC-n inkább :(

Sax
Tag

# Elküldve: 2026. Júl. 02. 22:34

Stephen Fellner
Founder, CTO and Lead Engineer at Lune Digital
Auckland, Auckland, New Zealand
https://www.lune-digital.com/

Három magyar srác is dolgozik nála.

Barnabas Varadi
Adam Kisari
Barnabas Csoka

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2026. Júl. 03. 00:19

és Cobra is magyar :D

Sax
Tag

# Elküldve: 2026. Júl. 03. 21:26

és Cobra is magyar :D

De a neve (már) nem! :-)

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2026. Júl. 04. 00:42 - Szerkesztve: dh1

Fellner István, eddig is így hívták, és most is ;)

Magyar ő is és a szülei is. Magyarországról mentek Új-Zélandra (meg talán Ausztráliába is). Onnét meg vissza Magyarországra, én már itt ismertem meg. Akkoriban nagyon kódolt Amigára, akkor született a Riva, DvPlayer, Lightwave RTG patch, WarpView, demókban is kódolt ... :) és már talán 10 éve hogy visszament Auckland, Új-Zéland-ra ... megházasodott, gyerekek ... ma hajnalban beszéltem vele, azt mondja nem codeolt már évek óta 😉
hardvertervező lett, nem tervezi a visszatérést ... marad a hobbi Amigázás és C64-ezés, ennyi ...

StingerHU
Tag

# Elküldve: 2026. Júl. 08. 12:59 - Szerkesztve: stingerhu

Urak, egy kérdés:

nem igazán foglalkoztam ezzel eddig, de néhány demónál / játéknál bizony belefutok abba, hogy a rendelkezésre álló grafikus memóriám nem elegendő az 1200-esben. Ki kéne takarítanom, hogy ne egyenek ennyit a motyóim, hol kezdjem, mivel? van valami best practice, amely mentén ezt fel lehet építeni ? Nincs túl sok csicsázásom, gyakorlatilag nulla, mégis elindul a WB-m, 1.79-ről 1.464MByte-ra ugrik a grafikus memóriám.

update:
nem kéne 64színt használni a WB-n, és voilá: 1.749Mbyte-om lett :) Elég fapados a WB-m, lehúztam 8 színre és minden rendben. A startup-sequence-m eléggé standard, nincs benne semmi extra.

nzo
Tag

# Elküldve: 2026. Júl. 08. 13:33

Ha nincs gfx kártya, akkor Hi-Res PAL felbontás, max. 32 szín elegendő tud lenni a WB-hez. WBstartup-ban automatice induló cuccok (MCP, ToolManager, stb. kiiktatása). Emlékeim szerint a túl sok partíció - illetve nyitott ablakok, sok file egy könyvtárban és az ikonjaik megjelenítése - is vesz el a chip memóriából.

StingerHU
Tag

# Elküldve: 2026. Júl. 08. 20:36 - Szerkesztve: stingerhu

Igen, erre rájöttem, de amúgy tényleg nincs semmi, ami enné. a TBL Rift demónak viszont egybefüggő 1.67Mbyte-ra van szüksége - az availban látszott, hogy volt ugyan épp ennyi szabad kapacitás, de egyben sajnos nem - töredezett volt a terület, a max valami 1.3Mbyte körül volt, ezért nem indult el a demó - és amúgy is rlaunch-ot használ, szóval adja magát, hogy WB nélkül az ideális az egész.

Szóval azt találtam ki, hogy írtam egy DemoBoot startupot-ot, amit a jelenlegiből pucoltam ki - a kickstart boot után egy db paranncsal indítható és írtam bele egy-két egyszerűbb scriptet, amivel automatikusan felbukkanó menüből lehet választani a rev6-os TF1260-as túlhúzását is pl. (Csak a 68060-as libeket és az egyéb szükséges minimális dolgokat tartalmazza.) A végrehajtást követően kiír pár paramétert, aztán átugrik szépen a demo folderemre, sőt ki is listázza a demók mappáit.. így sikerült majdnem a teljes 2Mbyte chipramot felszabadítani (gyakorlatilag 54Kbyte-ot eszik meg a teljes setup, nyilván WB nélkül), mert a workbench nem töri szét a tárterületet és minden IS indul azonnal, plusz overclock is van. :) A hátránya, hogy kell a kétgombos Kickstart gyorsindító menü, aztán katt a "Boot With No Startup-Sequence"-re, majd ki kell adni a "db" parancsot. De elég jó lett így is.

Felraktam a tárhelyemre, ha valakit esetleg érdekel, vagy hasonlót készítene magának: LINK. Ez is használható egy az egyben akár, csak frissíteni kell a változók tartalmát a startup elején.

Sax
Tag

# Elküldve: 2026. Júl. 08. 22:52

Quoting: stingerhu
Szóval azt találtam ki, hogy írtam egy DemoBoot startupot-ot, amit a jelenlegiből pucoltam ki - a kickstart boot után egy db paranncsal indítható és írtam bele egy-két egyszerűbb scriptet, amivel automatikusan felbukkanó menüből lehet választani a rev6-os TF1260-as túlhúzását is

Valami hasonlót akatram javasolni, csak megelőztél. :-) Én ilyenkor startup-sequence nélkül szoktam bootolni, általában csak elindtom a demót shellből. Persze sokszor kell pár assign is, ezeknek rtam egy pár scriptet, de ha innem csinálsz egy assingn ENV: RAM: parancsot meg egy loadwb-t indtassz, általában még marad 1,9 Mb Chip, és ikonról tudsz indtani (4 szín rulez!)

Sax
Tag

# Elküldve: 2026. Júl. 08. 22:59

Fellner István, eddig is így hívták, és most is ;

Jól van, jó srác ő, csak furcsa volt. hogy angolosította a nevét. Sosem szerettem az ilyet, de az ő esetében indokolt, sajnos a külföldiek nem rugalmasak ilyen téren.

nzo
Tag

# Elküldve: 2026. Júl. 09. 14:52 - Szerkesztve: nzo

Ha már demoboot... Valakinek TF1260-on sikerült elindítani a Synthesis by Network demó WHD-s(!) verzióban? Ez az egyik kedvencem és csak kétgombossal indul, mert kevés neki a chipmem.

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2026. Júl. 09. 15:16

@Sax:
OFF:
Sajnos aki huzamosan külföldön él, annak valamilyen szinten muszáj kompromisszumot kötni a névhasználatban, hogy beilleszkedjen helyben. A Mo-n élő kínaiakat sem véletlenül hívják Zsuzsinak meg Pistinek... Mert rájöttek h. a Cüng-Hu-tól meg ilyesmiktől mindenkinek csak felakad a szeme. És unalmas mindig elmagyarázni. Az indiaiak akiket meg Kirankalanmupatlak Guptabrahmapreputhatatmegatlan-nak hívnak, ők meg rövidíteni szoktak pl. Kiran Gupta-ra vagy ilyesmi.
ON.

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2026. Júl. 09. 15:23

Quoting: Sax
Valami hasonlót akatram javasolni, csak megelőztél.

Ja, ez a jó megoldás. Nekem is van ilyen "init" scriptem, évtizedek óta. Én mondjuk KingCON-t meg ilyesmit is mountolok belőle a használhatóság kedvéért. (Ez ami a linken van nem a latest verzió, abban MMULib meg MuRedox integráció is van, ill. az IDEFix opcionális, meg ilyesmi... De lusta voltam updatelni... Majd egyszer.)

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2026. Júl. 10. 01:44 - Szerkesztve: dh1

Ez fura azért ...
1,610kb a chip ram nálam, úgy hogy DBLPAL HI RES NO FLICKER, 720X564 a felbontás és 64 szín (és gyors!!!), és 30 util fut WBStartup-ban

1,693kb a chip ram nálam, ha a WBStartup-ot "kiirtom", 64 színben, DBLPAL HI RES NO FLICKER, 720X564 a felbontásában, gyors!

1,750kb a chip ram nálam, ha a WBStartup-ot "kiirtom", 32 színben, DBLPAL HI RES NO FLICKER, 720X564 a felbontásában, gyors!

1,806kb a chip ram nálam, ha a WBStartup-ot "kiirtom", 16 színben, DBLPAL HI RES NO FLICKER, 720X564 a felbontásában, gyors!

1,863kb a chip ram nálam, ha a WBStartup-ot "kiirtom", 8 színben, DBLPAL HI RES NO FLICKER, 720X564 a felbontásában, gyors!

1,919kb a chip ram nálam, ha a WBStartup-ot "kiirtom", 4 színben, DBLPAL HI RES NO FLICKER, 720X564 a felbontásában, gyors!

egyénként 1,636kb a chip ram nálam, ha a WBStartup-ot "kiirtom", 128 színben, DBLPAL HI RES NO FLICKER, 720X564 a felbontásában, használható de csöppet már észrevenni hogy lassabb

egyénként 1,579kb a chip ram nálam, ha a WBStartup-ot "kiirtom", 256 színben, DBLPAL HI RES NO FLICKER, 720X564 a felbontásában, nem igazán használtató (lassú), nem ajánlom :)

nade ... aki nem használ IconLib-et az most térdeljen valamelyik sarokba 2 percre :D mert az kb. kötelező!

az IconLib installere többféle módon / változatban is telepíteni tudja a progit, érdemes próbálgatni kinek melyik válik be... (RTG, AGA, 68000, 68020, TC020, kísérleti FastWB 3.1.4/3.5/3.9 verzió stb.), de ajánlom az elején olvasgatni a README/GUIDE-t mert az installer nem csak IGEN,IGEN,IGEN ... KÉSZ típusú installer ... de az biztos, hogy ha sikeresen telepíted messze gyorsabb lesz a rendszered! mint most nálam DBLPAL HI RES NO FLICKER, 720X564 a felbontás és 64 szín és gyors nagyon gyors!!! tavaly decemberben jött ki az új, bár én nem foglalkoztam már vele, mert az aktuális beállítások nekem nagyon megfeleltek, de érdemes "játszani" vele lehet az enyémnél is gyorsabb WB is összehozható vele ...

nálam még aktívak ezek ...
FastColors
OutlineIconText
ShadowIconText
PaletteForPlanar

Természetesen az RTG is támogatott, azon is gyorsít.

LD020 verzió: Régebbi, soronkénti közvetlen kirajzolási rutint használ, amely bizonyos esetekben még a 68020-ra optimalizált megoldásnál is gyorsabban jeleníti meg a színtérképezett (Color Mapped) ikonokat HiColor vagy TrueColor képernyőkön.

HB020 verzió: Az egyetlen képpel rendelkező TrueColor ikonoknál második képként HalfBright (félfényes) változatot jelenít meg, nem pedig Glow (ragyogó) effektust.

Anno a Blizzard 1230MK4-esemen már az aktuális IconLib futott, szintén DBLPAL HI RES NO FLICKER, 720X564 a felbontás és 64 szín ... szerintem elég meggyőző

https://www.youtube.com/watch?v=Bdu5bf287Vk

... most a TF1260-on is ez fut csak MMULib-el ...

egyébként nálam az Blizzard 1230MK4 64 színben, DBLPAL-ban, nálam gyorsabb, mint az TF1260/MMULib DBLPAL HI RES NO FLICKER, 720X564 a felbontás ... nem lassú de kicsivel érezhetően "lassabb", pl. a CaBoom MK4-en messze gyorsabb ... okát nem tudom (még :) )

lehet a MapROM fellőve a RAM-ba az 1230MK4-en ennyit segít? majd csinálok egy összehasonlító videót Blizz1230MK4 vs TF1260-ról ...

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2026. Júl. 10. 16:03 - Szerkesztve: Moderátor

sokaknak nincs meg ez az URL-(sem) :D

(a warezra mutató linket a fórumszabályzat megsértése miatt töröltem innen. bocs. - moderátor)

ezt is tessék használni ha eddig nem volt meg! ;)
itt minden is elérhető! ;)

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2026. Júl. 10. 20:40

van a hjb-prototype1-final demója - über klassz, de akár mit csinálsz TF1260-on el se indul, egy ideig teker aztán semmi (64 színben) - A megoldás egy 8 színű Workbench használata. Ezzel a demóval akár körülbelül 30 utility is futhat egyszerre, és DBLPAL: High Res No Flicker képernyőmódban, 8 színnel hibátlanul működik. Viszont amint 8-nál több színt állítasz be a Workbench számára, a demó összeomlik. Ha esetleg belefut valaki 🙂

én már végképp nem tudom jó helyre írtam-e :) bocs

<< 1 ... 54 . 55 . 56 . 57 .
forum.amigaspirit.hu / Classic AmigaOS / Szoftver problémák, megoldások, tanácsok ...