Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

- Fórumok - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / Classic AmigaOS / Szoftver problémák, megoldások, tanácsok ...
<< 1 ... 54 . 55 . 56 .
Szerző Üzenet
dino
Kék troll

# Elküldve: 2025. Sze. 20. 08:57

köszi szépen, akkor elsőnek megkeresem a kazettákat, megnézem, hogy milyen állapotban vannak, a magnóval egyetemben.Aztán kiderül, hogy érdemes-e foglalkozni vele.

siz
Tag

# Elküldve: 2025. Sze. 22. 15:07

Ha érdekes lehet, akkor nálam van egy utsó szériák között vett asszem akkori legfelsőbb kategóriás Samsung VHS lejátszó RGB Scart kimenettel, RetroTink 5X Pro és egy Elgato HD60x felvenni a képet.

Dr.OG
Tag

# Elküldve: 2025. Sze. 23. 04:42

Videomagnón a SCART-ra sokszor csak kompozit van kötve, olyan lenne optimális, amin natív S-Video kimenet van, ahogy Charlie is írta. Az S-VHS magnók jók erre általában.

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2025. Sze. 23. 09:05

OFF!
Értjük, de ha a Siz aszondja h. neki van RGB-s videómagnója, akkor elhiszem. Léteztek egyébként ilyenek. Rövid guglizás után, a Phillips VR813 az pl. ilyen, pl. A manuálja explicit írja is, hogy ha a TV-n explicit ki lehet választani és SCART kábelezést használunk, akkor RGB-t válasszunk mint SCART mód, ha azt nem akkor YC-t (chroma-luma), ha az nem akkor CVBS-t... És hogy feltétlenül olyan SCART kábelt használjunk, amin minden pin be van kötve...

Csináljunk VHS felvétel topicot? :) Mert hogy ez itt erősen off kezd lenni a szoftverproblémák között.
ON!

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2025. Okt. 25. 12:53

DOpusban van egy "Version" nevű gomb amely pl. library vagy device esetén kiírja a verziószámot, szeretném megkérdezni, futtatható fáljba is lehet ilyent elhelyezni és ha igen, asm forrás esetén hogyan?
Köszönöm

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2025. Okt. 25. 14:30

Tegyél egy stringet a binárisba, ami a következő formátumú:

$VER: <bináris neve> <főverzió>.<alverzió> (<nap>.<hónap>.<év>)

A dátumot minden esetben nap.hónap.év formátumban kell megadni. Alapból, főleg régebbi OS verziókkal csak a 2 jegyű évszámok működnek. Modern verziókkal (ill. upgraded version paranccsal, lásd lent) a 4 jegyűek is. Ezt a dátumot a version parancs majd a locale.library segítségével konvertálja olyan formátumba (pl. magyar esetén év-hónap-nap-ba), ami az aktuális nyelvnek megfelel.

Opcionálisan a $VER: szöveg tartalmazhat a dátum utáni további információkat is, ezt a "version myexe full" paranccsal lehet megjeleníteni.

Pl. a Viaduct-ban a $VER szöveg így néz ki:
$VER: Viaduct 1.6 (24.10.25) (c) 2018-2025 Karoly "Chain-Q" Balogh BETA

Amiből a "version viaduct" annyit jelenít meg hogy:
"Viaduct 1.6 (24.10.25)"

A "version viaduct full" pedig hogy:
Viaduct 1.6 (24.10.25)
(c) 2018-2025 Karoly "Chain-Q" Balogh BETA

Régebbi AmigaOS-eken - az összes C= verziót, így a 3.1-et is ideértve - a modern dátumokat a rendszer nem jól jeleníti meg, erre van fixelt v40.3 version command, ami letölthető innen:
https://amiga.de/diary/developers/Version_v40.3.lha

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2025. Okt. 25. 17:31

Köszönöm, működik!

Sax
Tag

# Elküldve: 2025. Okt. 31. 21:06

Quoting: dino
HalloHallo! Ejszaka eszembe jutott anyam, aki 35 eve meghalt, es az is eszembe jutott valahogy, hogy a padlason talan van egy VHS video valahol par perc, amin o rajta van. Nezegettem a netet, hogy mi lenne a legjobb VHS digitalzalasara, es arra juttottam, hogy van idehaza A4000/060/128MB+CV64+Toccata+V-lab Motion+ZuluSCSI. mondjuk a V-labot meg meg kell keresnem, a tobbi adott. :)
van ezzel valakinek valami tapasztalata? Fingom sincs, hogy fogjak hozza? Allitolag sokkal jobb eredmenyt kapok, mint pc n valami mostani szar USB digitalizaloval. :D Hasznal valaki hasonlo cuccot? Amiga Rulez :D meg most is :D :D :D
Szerk: ocsmany AmigaOs 3.9 et hasznalok, ami nekem teljesen megfelel :D

Hát, régebben próbálkoztam, ami biztos, hogy PC-n TV-tuner kártyával elég nyenge lett a minőség (pedig PCI cucc volt az egyik legnépszerűbb márka)
Amigán V-lab Motion-el próbálkoztam, lehet, hogy nem mélyültem bele eléggé, de nekem csak 24 bites képeket sikerült menteni, aztán még azokat össze kell fűznöd. (ami nem olyan nagy baj, esetleg tudsz rá effecteket is nyomni/javítanii rajtuk, és animba összefűzni, úgy egy alap 1200-esen is hasít) Talán valamelyik utolsó szérériás V-Lab tud esetleg Motion JPEG vagy ilyesmi formátumba rögzíteni rögtön.

Szóval nem egyszerű...

Derringer
Tag

# Elküldve: 2025. Nov. 05. 20:33

Amikey 500-at használ vki? Konkrétan az érdekelne, ha van valakinek latest firmware-je, a hivatalos oldalról nem tudom leszedni.

<< 1 ... 54 . 55 . 56 .
forum.amigaspirit.hu / Classic AmigaOS / Szoftver problémák, megoldások, tanácsok ...