Szerző |
Üzenet |
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2024. Okt. 07. 12:16
Szeretném megkérdezni, adott futó program le tudja valamilyen módon kérdezni, hogy chip vagy fast RAM-ban fut, illetve a processzor típusát? Köszönöm
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2024. Okt. 07. 12:52 - Szerkesztve: charlie
Ha a programod egyetlen kódszegmensből áll, akkor az a favágó módszer, hogy ha a programod kezdőcímére (pl. a start labeljére) mutató pointer az alsó 2MB-ban van, akkor chip RAM-ból fut. :)
Több kód (ill. adat) szegmenset tartalmazó programoknál ez bonyolultabb lehet, mert minden HUNK-nak meg lehet adni, hogy mi a preferált helye a RAM-ban... Ugyanitt, simán előfordulhat, hogy a programod adatszegmense a Fast RAM-ba, a kódja chip RAM-ba kerül, vagy fordítva, ha kevés a szabad RAM... Lehet hogy valahogy le lehet kérni az OS-től, hogy melyik szegmens hova lett betöltve, és akkor az arra vonatkozó memória chunkból lekérdezni a típust, hogy FAST vagy CHIP (erre is vannak flagek) de ezt most nem tudom fejből.
Proci típusa: az ExecBase strukturában van egy AttnFlags nevű mező, arra vannak definiálva konstansok, hogy melyik bit mit jelent:
AFB_68010 = 0; AFB_68020 = 1; AFB_68030 = 2; AFB_68040 = 3; AFB_68881 = 4; AFB_68882 = 5; AFB_FPU40 = 6; AFB_68060 = 7;
#define AFF_68010 (1L<<0) #define AFF_68020 (1L<<1) #define AFF_68030 (1L<<2) #define AFF_68040 (1L<<3) #define AFF_68881 (1L<<4) #define AFF_68882 (1L<<5) #define AFF_FPU40 (1L<<6) #define AFF_68060 (1L<<7)
Ill. talán a 8-as (9-ik) bitet a Vampire használja, nemhivatalosan. A rendszer úgy működik, hogy az összes bit be van kapcsolva, amivel az a proci visszafelé kompatibilis, tehát pl. 030 esetén a 0,1,2-s bit is 1. A többi 0. '000 esetén az összes bit 0.
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2024. Okt. 07. 19:06
Köszönöm, a favágó módszer működik. A második résznél a (1L<<0) (1L<<1) stb. nem igazán értelmezhető számomra, valamilyen bit eltolás?
|
siz
Tag
|
# Elküldve: 2024. Okt. 07. 20:51
Igen, biteltolás. 1L ugye az egy long, aminek 1 az értéke és utána balra tolva annyival, amennyi az érték. Tehát a 0. bit a 68010 (=1), az 1. a 68020 (=2) és így tovább.
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2024. Okt. 07. 21:21
Értem, köszönöm.
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2024. Nov. 06. 16:25
Hali, most egy olyan problémám lenne az A4000 alatt, hogy van egy CV64 grafikus kártya benne, és nem jeleníti meg bootolás közben, a cgx logó képet. Elvileg minden library a helyén van. A következő beállításaim vannak: Van valakinek ötlete?
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2024. Nov. 06. 17:35
Nem lehet hogy megjeleníti, csak a gép túl gyorsan tovább bootol és a monitor meg lassan vált? :)
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2024. Nov. 06. 19:08 - Szerkesztve: dino
Quoting: charlie Nem lehet hogy megjeleníti, csak a gép túl gyorsan tovább bootol és a monitor meg lassan vált? :) Eh, felraktam egy masik rendszeremet ugyan erre a gepre, egy masik bootolhato particiora, ott meg megjeleniti, de abban a rendszerben meg semmi mas nincs feltelepitve, amit emitt hasznalok...szoval grrrrr. Es a startup-sequence ben sem latok semmi rendkivulit. Mit nezzek meg meg?
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2024. Nov. 07. 02:18
A Monitor Tooltype-jában nincs benne honnét töltse a képet? Nem lehet h. ott van rossz elérési út? Vagy nemtom. Nem nagyon használok CGFX-et classicon.
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2024. Nov. 07. 10:00
Quoting: charlie A Monitor Tooltype-jában nincs benne honnét töltse a képet? Nem lehet h. ott van rossz elérési út? Vagy nemtom. Nem nagyon használok CGFX-et classicon.
Nem, nincs ott semmi. Viszont igazad lehet, tul gyorsan bootol a gep, a monitor meg lassan valt, csak azt nem tudom, hogy a masik particiorol a boot miert lassabb.
Koszonom!
Amugy a CGX et azert szeretem, mert van Screen Dragging, imadom lehuzgalni a kepernyoket egymas mogott, viszont gondolom a P96 az meg gyorsabb, ugye?
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2024. Nov. 12. 16:46
Hogy gyorsabb-e azt nem tudom, szerintem kártyafüggő is lehet, de a latest P96 már szintén tud Screen Dragginget a kártyák többségén. Mármint amit az iComptól veszel meg. Mondjuk én nem túlzottan lelkesedem érte, de én öreg motoros vagyok és "nekem eddig is járt" a P96 a PIV miatt. De működni működik az új verzió is és akinek fontosak a benne lévő új funkciók, az nyugodtan használja.
|