Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

- Fórumok - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / Classic AmigaOS / Szoftver problémák, megoldások, tanácsok ...
<< 1 ... 54 . 55 .
Szerző Üzenet
Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2024. Okt. 07. 12:16

Szeretném megkérdezni, adott futó program le tudja valamilyen módon kérdezni, hogy chip vagy fast RAM-ban fut, illetve a processzor típusát?
Köszönöm

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2024. Okt. 07. 12:52 - Szerkesztve: charlie

Ha a programod egyetlen kódszegmensből áll, akkor az a favágó módszer, hogy ha a programod kezdőcímére (pl. a start labeljére) mutató pointer az alsó 2MB-ban van, akkor chip RAM-ból fut. :)

Több kód (ill. adat) szegmenset tartalmazó programoknál ez bonyolultabb lehet, mert minden HUNK-nak meg lehet adni, hogy mi a preferált helye a RAM-ban... Ugyanitt, simán előfordulhat, hogy a programod adatszegmense a Fast RAM-ba, a kódja chip RAM-ba kerül, vagy fordítva, ha kevés a szabad RAM... Lehet hogy valahogy le lehet kérni az OS-től, hogy melyik szegmens hova lett betöltve, és akkor az arra vonatkozó memória chunkból lekérdezni a típust, hogy FAST vagy CHIP (erre is vannak flagek) de ezt most nem tudom fejből.

Proci típusa: az ExecBase strukturában van egy AttnFlags nevű mező, arra vannak definiálva konstansok, hogy melyik bit mit jelent:

AFB_68010 = 0;
AFB_68020 = 1;
AFB_68030 = 2;
AFB_68040 = 3;
AFB_68881 = 4;
AFB_68882 = 5;
AFB_FPU40 = 6;
AFB_68060 = 7;

#define AFF_68010 (1L<<0)
#define AFF_68020 (1L<<1)
#define AFF_68030 (1L<<2)
#define AFF_68040 (1L<<3)
#define AFF_68881 (1L<<4)
#define AFF_68882 (1L<<5)
#define AFF_FPU40 (1L<<6)
#define AFF_68060 (1L<<7)

Ill. talán a 8-as (9-ik) bitet a Vampire használja, nemhivatalosan. A rendszer úgy működik, hogy az összes bit be van kapcsolva, amivel az a proci visszafelé kompatibilis, tehát pl. 030 esetén a 0,1,2-s bit is 1. A többi 0. '000 esetén az összes bit 0.

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2024. Okt. 07. 19:06

Köszönöm, a favágó módszer működik.
A második résznél a (1L<<0) (1L<<1) stb. nem igazán értelmezhető számomra, valamilyen bit eltolás?

siz
Tag

# Elküldve: 2024. Okt. 07. 20:51

Igen, biteltolás. 1L ugye az egy long, aminek 1 az értéke és utána balra tolva annyival, amennyi az érték. Tehát a 0. bit a 68010 (=1), az 1. a 68020 (=2) és így tovább.

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2024. Okt. 07. 21:21

Értem, köszönöm.

dino
Kék troll

# Elküldve: 2024. Nov. 06. 16:25

Hali, most egy olyan problémám lenne az A4000 alatt, hogy van egy CV64 grafikus kártya benne, és nem jeleníti meg bootolás közben, a cgx logó képet. Elvileg minden library a helyén van.
A következő beállításaim vannak:
kep
kep1
Van valakinek ötlete?

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2024. Nov. 06. 17:35

Nem lehet hogy megjeleníti, csak a gép túl gyorsan tovább bootol és a monitor meg lassan vált? :)

dino
Kék troll

# Elküldve: 2024. Nov. 06. 19:08 - Szerkesztve: dino

Quoting: charlie
Nem lehet hogy megjeleníti, csak a gép túl gyorsan tovább bootol és a monitor meg lassan vált? :)

Eh, felraktam egy masik rendszeremet ugyan erre a gepre, egy masik bootolhato particiora, ott meg megjeleniti, de abban a rendszerben meg semmi mas nincs feltelepitve, amit emitt hasznalok...szoval grrrrr.
Es a startup-sequence ben sem latok semmi rendkivulit.
Mit nezzek meg meg?

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2024. Nov. 07. 02:18

A Monitor Tooltype-jában nincs benne honnét töltse a képet? Nem lehet h. ott van rossz elérési út? Vagy nemtom. Nem nagyon használok CGFX-et classicon.

dino
Kék troll

# Elküldve: 2024. Nov. 07. 10:00

Quoting: charlie
A Monitor Tooltype-jában nincs benne honnét töltse a képet? Nem lehet h. ott van rossz elérési út? Vagy nemtom. Nem nagyon használok CGFX-et classicon.

Nem, nincs ott semmi.
Viszont igazad lehet, tul gyorsan bootol a gep, a monitor meg lassan valt, csak azt nem tudom, hogy a masik particiorol a boot miert lassabb.

Koszonom!

Amugy a CGX et azert szeretem, mert van Screen Dragging, imadom lehuzgalni a kepernyoket egymas mogott, viszont gondolom a P96 az meg gyorsabb, ugye?

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2024. Nov. 12. 16:46

Hogy gyorsabb-e azt nem tudom, szerintem kártyafüggő is lehet, de a latest P96 már szintén tud Screen Dragginget a kártyák többségén. Mármint amit az iComptól veszel meg. Mondjuk én nem túlzottan lelkesedem érte, de én öreg motoros vagyok és "nekem eddig is járt" a P96 a PIV miatt. De működni működik az új verzió is és akinek fontosak a benne lévő új funkciók, az nyugodtan használja.

<< 1 ... 54 . 55 .
forum.amigaspirit.hu / Classic AmigaOS / Szoftver problémák, megoldások, tanácsok ...