Szerző |
Üzenet |
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2023. Már. 17. 23:51 - Szerkesztve: charlie
Quoting: Sax Na most, ha ezekkel sem megy valami mondjuk elsőre, másodikra, akkor ott hiba van, mivel ezekre íródott első körben a dolog. Ha nem tudja betölteni a CVPPC drivert valamiért, akkor bizony marad a sekép-sehang. (Amit ennyiből amit ide leírtál, én meg nem mondok, hogy miért van.)
Quoting: Sax Miért nem lát bootdisc-et, és miért nem nyomja ki a képet CVPPC-n? Nem tudom. Ha nem tudja betölteni a CVPPC monitor drivert, akkor nem fogja "kinyomni a képet" a kártyán. Azt meg jó eséllyel azért nem tudja, mert nem találja a fájlt. A soros porti debugban kiírja, hogy mit és miért nem talál. :)
Ha kézzel megadod a bootdevice-ot (és _DEVICE_-ot, tehát nem volume nevet, hanem pl. DH3:) úgy sem megy?
|
Sax
Tag
|
# Elküldve: 2023. Már. 18. 10:22
Quoting: charlie Ha kézzel megadod a bootdevice-ot (és _DEVICE_-ot, tehát nem volume nevet, hanem pl. DH3:) úgy sem megy?
Mindent próbáltam. Most még az jutott eszembe, hogy egy szűz HDD-vel megpróbálom, nem lesz raja más, csak ez. Milyen filesystemet ajánlanál? Az is lehet, hogy nem szereti a 3.1.4 FFS-ét?
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2023. Már. 18. 12:37 - Szerkesztve: charlie
Nem tudom. Bármint amit csinálnál, csak ráolvasás. Soros port. Pont. :)
Szerk: És igen, bármit ami "modern" Kickstartok/OS-ek és környéke, nem tudom kizárni. De nem is mondom, hogy amiatt van. Értelemszerűen egy 2005-ben megjelent OS verzió nem volt ilyesmivel tesztelve. Szóval lásd fent. (És nem mintha a MorphOS 3.x-eket tesztelnénk ezekkel a kitudja honnét szalajtott Kickstartokkal... :P De ez a te problémád szempontjából most mellékes.)
|
Sax
Tag
|
# Elküldve: 2023. Már. 18. 20:21
SFS? :)
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2023. Már. 18. 21:21
Sax Sztem ami nem megy, ne eroltessuk...ugyse fog...ez van.
|
Sax
Tag
|
# Elküldve: 2023. Már. 19. 21:25
Ha így álltam volna hozzá, még mindig egy alap 1200-esen floppyval nyomulnék...
|
Sax
Tag
|
# Elküldve: 2023. Már. 19. 21:26
Ennek mennie kell! Csak idő kérdése. :)
|
mc68k
Tag
|
# Elküldve: 2023. Már. 20. 12:11 - Szerkesztve: mc68k
Úgy hiányzott nekem ez a probléma, mint PÚP a hátamra. :) :) :) Valaki adjon már neki kölcsönbe egy nullmodem kábelt. :)
Már fél világ azon görcsöl, hogy vajon lesz-e serial kábel vagy sem? :)
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2023. Már. 20. 12:14
Izé, még az jutott eszembe, alaplapi IDE-n, SCSI-n, vagy micsodára van a boot diszk kötve, ahonnan bootolnia kéne?
Ha alaplapi IDE - ilyen 4IDE szerű képződmény van? Nem tudom már fejből az megy-e, valszeg nem...
|
Sax
Tag
|
# Elküldve: 2023. Már. 20. 21:09
Quoting: mc68k Úgy hiányzott nekem ez a probléma, mint PÚP a hátamra. :) :) :) Valaki adjon már neki kölcsönbe egy nullmodem kábelt. :)
Nem lesz, ellenkezik az elveimmel. :)
|
Sax
Tag
|
# Elküldve: 2023. Már. 20. 21:11
Quoting: charlie Izé, még az jutott eszembe, alaplapi IDE-n, SCSI-n, vagy micsodára van a boot diszk kötve, ahonnan bootolnia kéne? Ha alaplapi IDE - ilyen 4IDE szerű képződmény van? Nem tudom már fejből az megy-e, valszeg nem...
Már megpróbáltam SCSI-n is és alaplapi IDE-n (mindenféle 4IDE cucc nélkül), ugyanaz. Egyre inkább azt gondolom, filesystem lesz (vagy nem). Nem szereti, el tudna vele indulni, de azértsem. :)
|
Sax
Tag
|
# Elküldve: 2023. Már. 20. 21:13
Quoting: mc68k Már fél világ azon görcsöl, hogy vajon lesz-e serial kábel vagy sem? :)
Ha erre várnak. az hosszabb lesz mint egy török szappanopera. Mire összehozom, hogy legyen kábel + másik gép + SW hozzá + meg is tanulom, az hónapok kérdése. És akkor optimista voltam, mert úgy becsültem, hogy minden hétvégén tudok 1-2 órát Amigázni. :(
|
Sax
Tag
|
# Elküldve: 2024. Jún. 08. 17:42
Az lehet a gond, hogy van a CSPPC+CVPPC mellett egy Mediator is a rendszerben?
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2024. Jún. 14. 10:30
Elvileg nem, de ezen már végigmentünk. Mivel sosem teszteltük, ezért nem tudom. Lehet. Az is lehet, hogy nem. Soros porti debug kimenete nélkül nem fog _senki_ többet tudni mondani. A fejlesztő sem, aki írta.
Ha vársz megint 1 évet és újra megkérdezed, akkor is ezt fogom mondani. :)
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2024. Jún. 15. 22:20
Bilik kollégának lett egy CVPPC is, és van Mediatora is. Sax, kérdezz rá, ismered a srácot! ;)
|
Sax
Tag
|
# Elküldve: 2025. Ápr. 09. 21:39
Ez a project pilanatnyilag megállt... Bilik kolléga nem nagyon érdeklődik az új generációs OS-ek irányába. :( Viszont a fent említett úriembertől kaptam egy G5-ös gépet. ;-) Azon próbálgatom a MOS-t. Ugye az csak 1 magot használ ki? Azért így is majdnem le tudja játszani a fullHD-s videókat. :)
Azért nem adom fel. Egyszer sikerült BPPC-vel is elindítanom (csak egyszer, azóta sem tudom, miért sikerült, igazándiból semmit nem változtattam a gépen) Aztán egyszercsak nem indult többet. Soha.
Legalább egyszer a CSPPC-n is el fogom indítani. Az is lehet, hogy a MOS weboldalon fent lévő ISO file hibás, és a miatt van a gond. (tényleg hibás, annak ellenére kiírja és lemásolhatók a fille-ok) Esetleg valakinek meg van az előző változat? (1.4)
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2025. Ápr. 09. 21:52 - Szerkesztve: charlie
Quoting: Sax Viszont a fent említett úriembertől kaptam egy G5-ös gépet. ;-) Azon próbálgatom a MOS-t. Ugye az csak 1 magot használ ki? Igen, csak egy magot használ ki. De ügyes, hogy az efféle kérdésekre fenntartott topicot (3.19) elviszed a classicért sírás irányba, a classic topicba meg bekérdezel a G5-ről. Taps. :)))
Quoting: Sax Egyszer sikerült BPPC-vel is elindítanom (csak egyszer, azóta sem tudom, miért sikerült, Bárcsak lenne valami rejtett fejlesztői funkció, ahol csak rádugsz a gépre egy kábelt, és a rendszer megmondja neked, mi a baja... :)
|
BSzili
Tag
|
# Elküldve: 2025. Ápr. 11. 20:29
Sose láttam még ilyet, hogy valaki ennyire undorodjon a null modem kábelektől :D
|
Sax
Tag
|
# Elküldve: 2025. Ápr. 13. 20:13
Quoting: BSzili Sose láttam még ilyet, hogy valaki ennyire undorodjon a null modem kábelektől :D
Nullmodemkábelfóbiám van, a classic MOS-ért még talán leküzdeném. Örülök, ha van egy kis időm amigázni... Azon belül még MOS, azon belül még "classic" MOS. Majd ha megélem a nyugdíjas éveim, és lesz nyugdíjam is, majd akkor! Így is sok időt eltöltöttem vele már feleslegesen.
Szóval hogy egy kicsit megértsétek miért is vagyok ráfeszülve mérsékelten erre a témára: vágyam egy olyan classic Amiga létrehozása, amin minden OS is fut, ami lehetséges. Eddig még pár Linux disztibúció hiányzik, no meg a MOS. Na majd egyszer...
|
Sax
Tag
|
# Elküldve: 2025. Ápr. 13. 20:16
Quoting: charlie Igen, csak egy magot használ ki. De ügyes, hogy az efféle kérdésekre fenntartott topicot (3.19) elviszed a classicért sírás irányba, a classic topicba meg bekérdezel a G5-ről. Taps. :)))
Ilyen tökéletlen vagyok. :-) Ezért szerettek :) (vagy utáltok :( )
|
Sax
Tag
|
# Elküldve: 2025. Ápr. 13. 20:20
Quoting: charlie Bárcsak lenne valami rejtett fejlesztői funkció, ahol csak rádugsz a gépre egy kábelt, és a rendszer megmondja neked, mi a baja... :)
Értem a poént, értem... :-) Abba sem vagyok biztos, hogy működik a soros/párhuzamos portrom (most lett lecsrélve az alaplap, hiámyzik még a kivezető kábel) Azon kívül a nullmodem, meg pár óra idő ezeket beszerezni/kipróbálni. És még akor is csak közelebb kerültem esetleg a megoldáshoz.
Miért ne mtud egyszerűen csak működni, mint minden más OS?
|
BSzili
Tag
|
# Elküldve: 2025. Ápr. 13. 22:03
Sax Kevesebb időt kellett volna feleslegesen eltöltened önsorsrontással ha rádugsz egy null modem kábelt, és elolvasod mit ír az OS mi baja :P
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2025. Ápr. 14. 01:59 - Szerkesztve: charlie
Quoting: Sax vágyam egy olyan classic Amiga létrehozása, amin minden OS is fut, ami lehetséges vs. Miért nem tud egyszerűen csak működni, mint minden más OS? Majd ha sikerült felraknod classicra egy NetBSD-t, pláne PPC-s NetBSD-t, GUI-val meg mindennel, majd beszélgethetünk erről az "egyszerűen csak működik"-ről... :)
Quoting: Sax meg pár óra idő ezeket beszerezni/kipróbálni Két éve küzdesz ellene, hogy legyen ilyen kábeled, csak mondom. :) Pedig manapság már pl. a DiagROM-hoz is tök hasznos, szóval egyéb Amiga diagnosztikához, akkor is ha nem akarsz pl. Linux/Unix soros terminállal játszani, vagy szoftvert remote debugolni, meg ilyesmik.
Ja és még Stunt Car Racerezni is tudnál vele két Amiga 500 között! :)))
|
Sax
Tag
|
# Elküldve: 2025. Ápr. 14. 09:52
Quoting: charlie Ja és még Stunt Car Racerezni is tudnál vele két Amiga 500 között! :)))
Na most már meggyőztél! Beszerzek egyet! Fel is írom a 2028-as naptáramba! :)
|
BSzili
Tag
|
# Elküldve: 2025. Ápr. 14. 19:16
Csak hogy érezd a helyzet abszurditását :D 
|
Sax
Tag
|
# Elküldve: 2025. Ápr. 14. 20:39
Quoting: BSzili Csak hogy érezd a helyzet abszurditását :D
Látom, megihlettelek! :-)
|
Sax
Tag
|
# Elküldve: 2025. Ápr. 14. 20:45
Meg is érdemlem, mentségemre, volt bőven mivel foglalkoznom, ugynazzal a lendülettel ejtettem a problémát, mint amivel előhoztam. Most ez a G5 felélesztette a dolgot.
|
Sax
Tag
|
# Elküldve: 2025. Ápr. 14. 20:53
De ha már lúd. legye kövér: ismertek valakit aki hallott már valakiről aki látott már működő iFusiont? Csak mert jó lenne egy MACOS9 is az A4000-esemre... Széttrolkodom ezt a topicot is. de nem látom értelmét az emulációnál új topicot nyitni.
|