Szerző |
Üzenet |
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2015. Máj. 15. 12:50 - Szerkesztve: charlie
Megjelent a MorphOS 3.8. A release notes hossza alapján simán elnevezhetnék 4.0-nak is, mert a 2.0 óta a legtöbb változást produkálta a csapat, a megelőző verzióhoz képest.
Címszavakban csak a legfontosabbak: - Sam460 support (teljes, kép, hang, ethernet, dualboot, stb...) - Radeon X1000 család támogatása (full, 2D/3D is) - Radeon HD support (kezdetleges, framebuffer only, egyelőre, tehát van kép, de sokat ne várj) - 4K felbontású monitorok támogatása (csak megfelelő tudású grafikus kártyákkal) - AGP-n át gyorsított Radeon overlay támogatás valódi AGP-vel rendelkező G4-es gépekhez is (tehát Mac-ek, G5-höz eddig is volt, bár az is javult bizonyos esetekben) - masszív 3D fejlesztések, pl. Vertex Buffer Object és textúratömörítés támogatása OpenGL-ben, egyebek mellett - több mint 1GB RAM támogatása G5-ön - egy rakás egyéb G5 és PowerPC440/460 specifikus optimalizáció (pl. gyorsabb context switch, gyorsabb I/O) - régebbi PowerBookok jobb támogatása (pl. temperature sensor és keyboard backlight support) - Synergy Server, a már meglévő Synergy Client mellé - masszív Scribble editor és Scintilla.mcc upgrade - Ambient és SMBFS javítások...
... ezen kívül még több tucatnyi egyéb kisebb frissítés és újdonság (pl. Aknakereső játék, OpenSSL frissítés, exFAT támogatás, stb) kapott helyet az .iso-n.
A frissítés a meglévő felhasználóknak ingyenes. A Sam460 gépekre az Efikákhoz hasonlóan, a regisztráció mindössze 49 EUR-ba kerül. Az egyéb platformok ára nem változott.
Bejelentés itt, kiadási megjegyzések itt, letöltés a szokásos helyről.
|
BSzili
Tag
|
# Elküldve: 2015. Máj. 15. 13:30 - Szerkesztve: BSzili
Textúratömörítés?!! Óh, a TinyGL istenei meghallgatták könyörgéseimet! szerk: Új SDK mikor lesz?
|
ratman
Kék troll
|
# Elküldve: 2015. Máj. 15. 15:46
Állat4000!!!! \o/
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2015. Máj. 15. 16:13
@BSzili: Lesz SDK update is, de szerintem nem rosszak a konstansok, hanem fogtál egy bugot.
|
dekanyz
Tag
|
# Elküldve: 2015. Máj. 15. 16:47
Quoting: dekanyz Kar, hogy a ShowGirls-os bug-ok nem javulnak... :(
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2015. Máj. 15. 17:02
Ja. Pedig basztattam erte a kierot, hogy ne a Stefkos altal csinalt Sketch bugjait javitgassa, hanem a Showgirls-ben is van par, de nem hatott.
|
BSzili
Tag
|
# Elküldve: 2015. Máj. 15. 18:17 - Szerkesztve: BSzili
Quoting: charlie @BSzili: Lesz SDK update is, de szerintem nem rosszak a konstansok, hanem fogtál egy bugot. Nem csak azért, a VBO-kra is fáj a fogam. Ha egyszer FBO támogatás is kerül a TinyGL-be, akkor lehet, hogy még a Mr. Rescure is életre tudom kelteni :P
|
Scifi
Tag
|
# Elküldve: 2015. Máj. 15. 20:13
Ezért tartogattam a 2x1Gb ram-ot!
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2015. Máj. 15. 22:00
Siraly! Nagy Respect! Jo lenne ha a Powerbookom melegedesi problemaja megoldodna!
|
szt
Tag
|
# Elküldve: 2015. Máj. 15. 22:38
Működik a CD írás is! Frying Pan és Jalapeno programokkal is megírtam egy újraírható CD-t. Először a G5-ösön! És az egész rendszer valahogy sokkal-sokkal fürgébbnek hat!
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2015. Máj. 15. 22:45
Tudom nem kell elkapatni magam, de Csarli, latsz ra eselyt, hogy esetleg utolso szerias PCI-E G5-okben lesz valahogy HD Radeon tamogatas? Mondjuk PC-s kartyak mokolasaval? Nem lenne egy utolso dolog azert ... :)
|
BSzili
Tag
|
# Elküldve: 2015. Máj. 16. 09:01
Vagy esetleg a két videókártyás módszerrel? https://www.youtube.com/watch?v=MYgFfRLYhLU
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2015. Máj. 16. 10:21 - Szerkesztve: charlie
@dh1:
Jo lenne ha a Powerbookom melegedesi problemaja megoldodna! Elvileg a 3.8-ban kézzel is megadhatók ventillátor bekapcsolási limitek, ami segíthet a problémásabb gépeken. De a teljes megoldást persze a Radeon frekvenciaszabályzása jelentené, de ez se annyira prioritás...
Tudom nem kell elkapatni magam, de Csarli, latsz ra eselyt, hogy esetleg utolso szerias PCI-E G5-okben lesz valahogy HD Radeon tamogatas? Ehhez először az utolsó szériás PCI-E G5-öket kéne támogatni, nem? :) És már az is elég valószínűtlen...
|
dekanyz
Tag
|
# Elküldve: 2015. Máj. 18. 08:58
Quoting: charlie Pedig basztattam erte a kierot Mindegy... gondolkozok a problema kulso athidalasan.
Viszont, tegnap felraktam a gepemre... utana probaltam volna a fenykepezorol megnyitni a legfrissebb fotokat, aztan nem igazan sikerult: A gep fokonyvtarat latja, viszont az ott levo egy szem konyvtarba nem tudtam belepni. Egyeb mass-storage eszkoz jol mukodik.
Nem tudom, mas tapasztalt-e hasonlo problemat...
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2015. Máj. 18. 12:11
Biztos, hogy MSD a géped nem PTP v. mi a másik szabvány? Mi a géped típusa? Én a Blackberrymet használom fényképezőnek, az megy... (És az MSD, valóban.)
|
dekanyz
Tag
|
# Elküldve: 2015. Máj. 18. 12:36 - Szerkesztve: dekanyz
Pentax K-x Eddig is MOS-ra dugdostam... elvileg nem allitottam el semmit rajta.
Amugy, azt lattam, hogy a MOS installnal lementi a regebbi installaciokat. Hogy lehet vissza allni az elozore?
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2015. Máj. 18. 12:50
Csak kézzel... Tehát a jelenlegi MorphOS könyvtárat átnezevez valamire, a backupot meg vissza MorphOS-re. És aztán ugyanezt a boot partíción a boot.img-vel is.
|
dekanyz
Tag
|
# Elküldve: 2015. Máj. 18. 12:52
Ha csak ennyi, akkor megprobalom a regivel ismet...
|
sirszor
Tag
|
# Elküldve: 2015. Máj. 19. 00:04
Nálatok jó az iso fájl? Hiába írtam ki, a gép nem akar róla bootolni.
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2015. Máj. 19. 01:54
Milyen gép? Nálam jó amúgy... Alt-os menüben sem látja, vagy csak kernel indítás után nem megy tovább?
|
sirszor
Tag
|
# Elküldve: 2015. Máj. 19. 22:20
Közben rájöttem mi volt a baj. CD helyett DVD-re írtam ki az iso fájlt. CD-ről rögtön jó lett.
|
dekanyz
Tag
|
# Elküldve: 2015. Máj. 21. 09:30
Tegnap ismet radugtam a gepre a fenykepezom.... Kicsit tobbet jatszadoztam vele.
- Csatlakoztatom, eszkoz ikonja megjelenik. - Ikonra kattintva, ablak nyilik, benne levo egy szem konyvtarat megmutatja. - Konyvtarra kattintva csak kijelolodik, de nem nyilik. - MOS terminal elinditva, eszkozre belepve minden latszik. - Directory Opussal minden jol latszik. Le is tudtam menteni mindent rola.
Szoval, elso tippem az Ambient lenne... Mondjuk az Ambientet nem a default konfiggal hasznalom, bar csodalkoznek, ha ott nem stimmelne valami. Azt meg ma este kiprobalom, hogy a telepitorol boot-olva is fenn all-e a hiba.
Gondolom senki mas nem tapasztalt hasonlot...
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2015. Máj. 21. 10:32 - Szerkesztve: charlie
@dekanyz: Voltak Ambient és FAT FS változások, de valami a fényképeződdel lesz, mert pl. a telefonom (Blackberry) és pendriveok simán mennek, nekem.
Ambientből pl. nem látsz valami furcsát a könyvtárak jogosultságain? Vagy ilyesmi.
|
dekanyz
Tag
|
# Elküldve: 2015. Máj. 21. 13:29
Quoting: charlie ...valami a fényképeződdel lesz... Annak nem kene... Mint irtam, csak az Ambient nem latja! Pontosabban, nem tud belepni a 'dcim' konyvtarba.
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2015. Máj. 21. 14:43
Ezt értem, de mivel másnál a probléma nem jelentkezik, ezért nehéz... Izé, ha a kártyát kiszeded a gépből és direktben dugod valami USB-s konverteren át a gépre, úgy megy vagy nem? Ha úgy sem megy, akkor le kéne grabbelni a komplett kártyát image-be és felrakni valahova...
|
dekanyz
Tag
|
# Elküldve: 2015. Máj. 21. 14:57
Este megnezem...
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2015. Máj. 22. 00:15
Na?
|
dekanyz
Tag
|
# Elküldve: 2015. Máj. 22. 09:57
Kartya olvasoval u.a. a jelenseg.
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2015. Máj. 22. 10:09
nekem volt mar olyan jelensegem, igaz pecen win alatt, hogy a fenykepezobol kivett SD kartya PC-n a kartyaolvasoban egyaltalan nem akart latszani, OS4 es MOS alatt PEGA2 se, aztan a MacBook Pro latta ... ne kerdezd miert es hogyan, azzal lemasoltam ami kellett, a kartyarol meg azt hittem kakukk, de leformaztam es onnantol kezdve minden gep es OS latta ... varazslat ... no comment, mert nem tudom :)
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2015. Máj. 22. 10:13
@dekanyz: Le bír menteni a kártyát egy image-be, szektorszinten? Remélem nem 256GB-s vagy ilyesmi kártyáról van szó... :P
Egyébként találtak (és javítottak) a 3.8 óta egy bugot a FatFS-ben, ami okozhat ilyet, a kérdés miért csak Ambient alól nem ment...
|