Szerző |
Üzenet |
Lazi
Mr. AmiCon
|
# Elküldve: 2016. Aug. 22. 22:19
A CD/DVD ROM és egyéb írásvédett drive-okon lévõ fájlok attributumát megvizsgálom, akkor ugy tunik a fájl irható, hiszen alapból RWED flagekkel rendelkezik. Fugg ez filerendszerektol?
Mi az irhatosag elozetes ellenorzesenek bevett modja? Meg kell neznem a volume irasvedettsegu allapotat?
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2016. Aug. 23. 00:56 - Szerkesztve: charlie
Van a volume-nek irasvedett allapota? Ugy ertem, pl. egy Floppy lemeznel is csak akkor derul ki, hogy irasvedett, ha irni probalsz ra. elotte sem a hardver, sem a szoftver nem tudja. Es a protection bitek (ami egy lemezen tarolt attributum a fajlhoz) nem valtozik.
A CD-nel nyilvan ket eset lehetseges. A., az ISO9660 filesystemen csak valami "default" protection biteket kap a fajl, mivel nincsenek rajta Amigas attributumok B., az Amigas ISO9660 kiterjesztes van rajta, igy azok a protection bitek ervenyesek, fuggetlenul attol hogy a medium fizikailag irhato-e, vagy sem.
A defaultkent hasznalt protection bitek pedig szinte biztosan CD filesystem fuggoek...
|
dekanyz
Tag
|
# Elküldve: 2016. Aug. 23. 16:30
Ha mar attributumok... Van modja annak, hogy egy CLI segitsegevel valtoztassuk a script attributumat egy fajlnak?
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2016. Aug. 23. 16:44 - Szerkesztve: charlie
Mi? Arra gondolsz, hogy:
Protect <filenev> S ADD
vagy
Protect <filenev> S REMOVE
A lehetseges flagek az "S" helyett: HSPARWED: Hold, Script, Pure, Archive, Read, Write, Execute, Delete.
Tobb flag is megadhato egyszerre a Protect parancs eseten. A Pure azt jelenti, hogy rezidense teheto (lasd Resident parancs), a Hold flag pedig hogy az elso futtatas utan automatikusan rezidens lesz. A tobbi talan magatol ertetodik.
Es azert "Protect" mert az AmigaDOS ezeket nem attributumoknak hivja papiron, hanem protection biteknek (bar nem mindenhol egyseges a terminologia).
|
dekanyz
Tag
|
# Elküldve: 2016. Aug. 23. 17:07
Jaja.... Erre gondoltam! Koszonom!
|