Szerző |
Üzenet |
Lazi
Mr. AmiCon
|
# Elküldve: 2012. Nov. 06. 22:55
Egy egyszerû adatkezelõ programmal szemben támasztott igényem annyi volt, hogy Hollywoodban készüljön és multiplatform legyen. A Hollywooddal egyenlõre nem lehet nativ gui-t kezelni, ezért az az ötlet merült fel, hogy legyen a gui egy böngészõ. Ehhez írtam egy egyszerû webszervert, ami a kért fájlokkal kiszolgálja a böngészõt. Az adatok beviteléhez szükséges form-okat és a kimenti táblázatokat szintén ez a szerver generálja.
A dolog tehát úgy néz ki, hogy a localhost-ot megnyitva megjelenik egy css/js/html oldal amelynek tartalmi részét a Hollywood program készíti el.
Tudom, hogy a php-t is föltalálták már, de én látok ebben további lehetõségeket is. Számos funkcióval fel lehetne ruházni egy ilyen kis webszervert, amit mind a böngészõn keresztül lehetne elérni. Az egész teljesen kompakt és gyors. Nem igényel semmilyen egyéb szoftvert.
Pl.: - fotóalbum helyi fájlokból, a kiválasztott képen arexx script futtatása - emulátor játék lista a játék adataival, képével és a böngészõbõl indítva - egyszerû hozzáférés az Amigán lévõ fájlokhoz. - media stream (persze ilyet még userként sem használtam, de miért ne lehetne Amigáról streamelni a zenét valami eszköznek) - ...
A lényeg, hogy Amiga/MOS/AROS specifikus funkciókat kapna a böngészõ.
Mi a véleményetek? Esetleg további ötletek?
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2012. Nov. 07. 05:16
Like!
|
Derringer
Tag
|
# Elküldve: 2012. Nov. 08. 08:36
+1
|
Travis
Tag
|
# Elküldve: 2012. Nov. 08. 09:05
A böngésző nem lenne hátráltató tényező? Nem lenne egyszerűbb valami Tcl/Tk féle scriptnyelvet készíteni?
|
Lazi
Mr. AmiCon
|
# Elküldve: 2012. Nov. 08. 13:12
A böngésző nem lenne hátráltató tényező? Nem lenne egyszerűbb valami Tcl/Tk féle scriptnyelvet készíteni?
Nem ertem, mire gondolsz a bongeszovel? Mukodik jol. Sajnos Tcl/Tk fele dolgokrol semmit sem tudok, bar az sqlite peldakban lattam olyan scripteket.
A dolog lenyege, hogy olyan feladatokra lehetne hasznalni a bongeszot, amire szervereken keresztul biztonsagi/egyeb okok miatt nem lehet.
Tovabbi otlet egy remote shell. Ennek nyilvan helyben nincs ertelme, de tavolrol barmilyen rendszerrol jopofa lehet.
|
Travis
Tag
|
# Elküldve: 2012. Nov. 08. 23:06
Arra gondoltam, hogy többféle böngésző van, eltérő megjelenítési tulajdonságokkal. Feltételezem, nem akarsz IBrowser vagy OWB specifikus tartalmaz előállítani. De ha működik, akkor nem szóltam.
|