| Szerző |
Üzenet |
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2025. Máj. 05. 23:13 - Szerkesztve: dh1
van egy észrevételem
a TF1260-asomban 50 mhz-en megy alapból vagy 94 mhz-n ...
ha nem kell max sebesség akkor alapból 50 mhz-en indul a gép (minek fűtsük a procit), de ha demóznék akkor 94-re húzom (100 mhz-en instabil) bár van passzív és aktív hűtésem is, 50 mhz esetén akár ki is kapcsolhatom az aktív hűtést :)
azonban egyik napról a másikra észrevettem, hogy 94 mhz-es beállításoknál mintha lassabb lenne a gép... és valóban megrökönyödve tapasztaltam hogy a TerribleFire Cpu Speed Tool lejárt...
"TF360/TF1260 Card firmware out of date. You must upgrade. See tf1260.com for the ladest firmware."
WHAT? :(
most csak 50 mhz-en "toporog" a vas
Természetesen haverrel rendeltünk egy C232HM DDHSL-0 kábelt a firmware miatt (még nem jött meg)...
Kicsit pofán vert ez, mert nekem az előző firmware-rel is jól működött a vas, de hogy így korlátozzanak be azért erős túlzásnak érzem :(
visszadátumozás próbáltam (ideiglenes jelleggel) nem működik (mondjuk ezt sem értem hogy hogyan és miért nem...)
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2025. Máj. 06. 01:48 - Szerkesztve: charlie
Nem lejárt. Minden firmware verzióhoz a hozzá való speed tool meg egyebek kell. Mással nem fog menni. Szóval nem tudom mit csináltál, de ha frissítetted a toolokat de a firmware-t nem akkor az pont így néz ki.
A FW frissítést meg egy Raspberry Pi 3-mal is meg lehet csinálni, ahogy azt dokumentáltam is.
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2025. Máj. 06. 20:38 - Szerkesztve: dh1
Értem, köszi! ;)
Működik! :D
|
StingerHU
Tag
|
# Elküldve: 2025. Máj. 17. 11:16 - Szerkesztve: stingerhu
Sikerült végre behúznom egy 68060RC50 Rev6-os CPU-t. Már csak egy kártya kellene hozzá és a 68030-as Tájfunt nyugdíjazhatom. Mondjuk kérdés, hogy mi jöjjön szóba úgy, hogy mondjuk ebből stabil 66MHz-en passzív hűtéssel beleférjen az 1200-esbe úgy, hogy nem lóg ki alul. Terriblefire ?
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2025. Máj. 18. 18:33 - Szerkesztve: dh1
Pénzfüggő :)
ha a rev6-os 060 megvan (persze a többi revizió is elég jó) akkor ha van pénzed akkor WARP 1260 + WarpedVision Scandoubler, de ez kiba drága :(
nekem egy TF1260-asom van, 128 mega RAM-mal
Az én vasam 50-94 mhz-n megy de van aktív hűtésem
A TF órajelét "szabadon" állíthatod 66mhz-en nincs nagyon probléma vele de ahogy emeled az órajelet egyre jobban "fűt" a vas ezért érdemes egy hűtőbordát és aktív hűtést beleépíteni
nálam a gép mindig 50 mhz-en indul, ha egy demó vagy játék megkívánja akkor szoftverrel emelem 94-re
én erősen meggondolnám, hogy mindenképpen aktív hűtéssel "építsd" mert az 50 meg a 94 mhz erősen meglátszik egy gépen az 94 javára
természetesen a venti szoftverből ki és be kapcsolható nekem a venti elég halk, nem zavar de ha idegesít 50 mhz-s használat esetén a "fancontrol" shell paranccsal ki/be kapcsolható
a hőtőbordát meg kell faragni mert különben nem fér be a billentyűzet miatt de ez is megoldható, a WARP kb. mint bordák kialakítása!
nekem Bilik nevű haverom csinálta és a borda és a venti is a zárt gépben van
a gép alján a gyári Commodore trapdoor helyett egy 3D nyomtatottat használk ami nem zárt hanem rácsos kialakítású
ezen kívül a TF-hez szükséged lesz egy FTDI Chip Konverter kábel-re (C232HM DDHSL-0) vagy egy XILINX adapterre amivel a firmware-t tudod frissíteni... az FTDI sajna közel 20 000 Ft :(
itt van minden Hertell oldalán :) https://wordpress.hertell.nu/?page_id=1161
a WARP kialakítása https://amigawarp.eu/product/warp-1260-board-for-amiga-1200/
|
StingerHU
Tag
|
# Elküldve: 2025. Máj. 18. 20:00 - Szerkesztve: stingerhu
Hú, köszi a sok hasznos infót! Nagy eséllyel a TF1260-as lesz (128MB), ahogy nézem - de annyira nem lesz egyszerű menet, több mindent is át kell alakítanom.
A mostani gépem egy 1A revíziós ezerkettes, amiben már cseréltem a Kickstart ROM-okat: 3.1 van bennük, ami ha jól tudom, tudja már kezelni a 128Mbyte-ot, de híján van annak a libeknek, amelyek a TF1260-hoz szükségesek (olvastam olyanról és Jan Beta is mondta a csatornáján, hogy van 3.2.1, ami már tartalmazza ezeket, vagy lehet készíteni, esetleg venni ?). Bár CF-ről bootolok már, de a rendszeremet is a korábbi Typhoon II-esre építettem, így valószínűleg érdemes lesz újra építeni azt is, amelyről már fogalmam sincs, hogy kell, sok évvel ezelőtt csináltam. A TF1260-on ráadásul nincs RTC (a Tájfunon volt), és mivel az alaplapon sincs, azt is kell szereznem.
Ami viszont más, hogy a TF1260-on a Motorola CPU felfelé van - először nem is értettem, miért írod, hogy faragni kell a bordát, mert nem fér el a billentyűzet miatt, aztán akkor kapcsoltam, hogy az enyém fejjel lefelé néz, ez meg pont fordítva. Már rácsos a trapdoor, ami maradhat is - de bordából létezik már mindenféle, így lehet, hogy találok majd olyat, amit nem kell faragni.
Elolvasom a linkeket, köszönöm! :) Az érzés konkrétan megint olyan, mint amikor először lett 1200-esem.
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2025. Máj. 20. 04:03
@StingerHU:
Aminetről leszeded az MMULib-et: https://aminet.net/package/util/libs/MMULib
Ezt felrakod mielőtt betolnád a TF1260-at gépbe. Kész. Megy 3.1-gyel is. Gondolhatod, hogy lassan 30 éve léteznek '060-as kártyák, szóval nem a Hájperion meg a mindenféle csicsa-picsa elektromos csellentyűcske modern Kickstart találta fel h. mi kell hozzá...
Az RTC meg filléres cucc (15 EUR), az enyimet innét vettem: https://amigastore.eu/en/744-amiga-1200-rtc-real-time-clock-module.html
Elemet nem érdemes innen venni hozzá, mert hamar lemerülő kínai gagyitech elemmel adják, de maga a cucc az fasza, megy.
|
StingerHU
Tag
|
# Elküldve: 2025. Máj. 20. 20:41 - Szerkesztve: stingerhu
|ChainQ:
igen, fentebb kissé hiányosan fogalmaztam, szóval a modified kickstartok ahhoz kellenÉNek, hogyha a TF controllerről akarnék bootolni (van ennek amúgy értelme, ha már úgyis IDE>CF-ről indul a rendszerem? ) totál nem ragaszkodom az új Kickhez, csak ha ti is azt mondjátok, hogy érdemes a 3.1-ről felfele ugrani. Illetve még az órajelváltás érdekel, azt szoftverből lehet variálni a TF-en igaz?
RTC stimmt, a TF1260-at is az amigastore-on néztem. (Ha van jobb hely, mondjátok).
Köszi!
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2025. Máj. 20. 22:07 - Szerkesztve: dh1
én vennék egy Adapter A1200/600 CF-IDE (buffered) is https://amigastore.eu/en/891-a1200600-cf-ide-adapter-buffered.html (nekem is van)
az ajánlott CF adapterrel a TF1260-asal 2x-4x gyorsabban tolja az IDE-buszot a tartalmat (minél gyorsabb a CF kártya annál jobb és drágább :) )
tehát az 1200-es alap IDE busz-án boot-olsz, a A1200/600 CF-IDE (buffered) pedig másodlagos tárolókánt használod 2x-4x gyorsabb sebességgel
alap 060-as 1200-es 2 megabyte / sec A1200/600 CF-IDE (buffered) gyors CF kártyával 4-6 megabyte / sec ;)
ami azért jó mert a sima 1200-es IDE buszon a 128 gigás HDD másolása jó esetben 2-3 NAP!!! szóval érdemes :)
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2025. Máj. 22. 11:38 - Szerkesztve: charlie
@StingerHU A Kickstart 3.2.1-től nem fog a TF1260-on lévő controller bootolni, mindenképpen moddolt Kickstart kell hozzá, mert bele kell tenni a drivert... De a 3.1-et is ugyanúgy lehet moddolni, vannak rá toolok. A DH1 által ajánlott "alaplapiról bootolok, az betölti a drivert, a TF-t használom tárhelynek" módszer esetleg megfontolandó, ha nem akarsz moddolni.
Én nem használok CF kártyákat, nekem minden minőségi SD-ken van, - egy filléres kínai SD adapterrel - így ha az egész HDD-t kell copizni, csak kikapom a gépből, rádugom a Macre/Linuxra/stb-re, és a komplett 64GB HDD átmásolása 40 perc. :P (Ha a konzervatív 30MB/seccel számolok, egy sima backup ennél gyorsabb.)
Így nem kell a kártyán lévő controllerrel sem szopni, mert az alaplapi mindenre elég amúgy - szerintem -, a nagy adatok odébb-lapátolását leszámítva. A 4-6MB/sec nem okoz ég és föld változást, használati érzetben. A Warp1260-on lévő SD slot már igen, a DMA-val (értsd: minimális CPU használat) megtámogatott 14MB/sec-cel, de az meg autoobootos amugy is... :P
A kínai SD adapter amúgy 90 fokos adapterrel meg egy ilyesmi szisztémával van rádugva az alaplapi portra. Így még pluszban lesz egy 40 PIN-es IDE dugó is igény esetére. De persze egy rövid kábel is működik.
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2025. Máj. 23. 14:22
Nekem ilyen van Lotharek-től :)
https://lotharek.pl/productdetail.php?id=231
Bár az enyém 2.0 rev (ha jól emlékszem), de 10 euróval olcsóbb
Lotharek-től már többször rendeltem és mindig minden rendben volt. Ajánlom!
|
StingerHU
Tag
|
# Elküldve: 2025. Máj. 24. 22:10
Köszi szépen mindenkinek az infókat. Marad a Kick 3.1 egyelőre, a többit meglátjuk, ha megjön a CPU, a TF-en is lesz CF tárolásra, oda majd lövök egy ilyen buffered adaptert. Elég lassan megyeget a feladogatás, de bizakodom. TF1260 pedig jövő hónap.
|
StingerHU
Tag
|
# Elküldve: 2025. Máj. 27. 16:31
Btw, jár le valaki még mikroklubba ? Ha megjön a cpu, valahogy le kellene tesztelni, mielőtt a TF-et berendelem - ebben tud segíteni valaki ?
|
Sax
Tag
|
# Elküldve: 2025. Máj. 28. 07:26
Esetleg lehet egy olyan megoldás is, hogy elkezdesz bootlni pl. floppyról vagy egy másik HDD-ről az alaplapi csatolón, a TF1260 vezérlő inicializásása után áttassignolod a rendszerkönyvtárakat már a TF CF-ére, és onnantól kezdve arról megy a rendszered is. DH1-el értek egyet, azért ha valami 2-3x gyorsabban ír-olvas, az már szignifikáns! És szeretek Amigán másolgatni, az a biztos.
|
PeachMan
Tag
|
# Elküldve: 2025. Máj. 31. 08:57 - Szerkesztve: peachman
Az overclocked 060-at mivel érdemes tesztelni? Telepítés közben lha, zip, lzx használat volt, illetve tbl-starstruck és tbl-oceanmachine demokat néztem meg. Az mmulib 060 library-t használom, ha ez számít teszt közben.
Update: Közben azt a tippet kaptam, hogy a "povray-cputest_long.lha" pontosan ilyesmi céllal készült, tökéletes a tesztelésre.
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2025. Jún. 01. 22:02
fura és érdekes de szerintem stabilitás tesztre a WHDLoad és TFX 2.1 is alkalmas ... ;)
TF1260 esetén ha nincs nagyon jó aktív hűtésed és minden is be van állítva akkor ha nincs aktív hűtésed vagy az-az aktív hűtés gyenge akkor a TFX 2.1 3-10 percen belül szétfagy, de ha a hűtésed jó akkor órákon át játszhatsz és nem fagy ki... (más programoknál kevés ilyet - vagy egyáltalán nem tapasztaltam)
eleinte akár mit csináltam főleg a TFX 2.0 és 2.1 is simán fagyásra bírta a gépemet ... azután lett egy jobb hűtésem és azóta TFX alatt nem láttam fagyit (pedig a 2.1 még nem is a végső verzió) ...
csak érdekesség ... ;)
|
PeachMan
Tag
|
# Elküldve: 2025. Jún. 02. 09:50 - Szerkesztve: peachman
Na, azért tanulságos volt a povray-cputest. Bármit próbáltam nem találkoztam hibával, de ez a teszt előhozott párat.
|
StingerHU
Tag
|
# Elküldve: 2025. Jún. 03. 14:47
Kérdés, hogy mennyi vonatkozik ebből mondjuk TF1260-ra, vagy arra visszavezethető problémára.
Láttam, te is amibay-ről rendelted a 68060-at, ezek szerint neked is megjött épségben :)
|
PeachMan
Tag
|
# Elküldve: 2025. Jún. 05. 20:12
Igen, Amibay rendeles volt es a cpu megjott rendben. En egy bfg9060-ban hasznalom, a regebbi rev5 helyett. Nalam annyi problem volt, hogy ez a kartya (ezzel a firmware-el) vagy 50MHz vagy 100MHz orajellel hajtja a 060-at. Mivel eddig rev5 volt benne, az pedig meg sem mozdult 100-on, ezert a VCore erteket kicsit levettem ~3.25V kornyekere. Ez a rev6 viszont megy 100-on, de ki kellett tesztelnem, hogy mennyi VCore kell ehhez. A normal 3.3V-al szepen mentek demok es minden egyeb amit elinditottam, de a povray ramutatott, hogy az fpu kepes igy hibazni. Nagyjabol 3.36V kornyeken mar tokeletes. En 3.4V-ra allitottam. A hivatalos doksi szerint (mc 68060) 3.3V +/-5% a VCore, amiben meg szepen benne van a 3.4V is. Szoval, ezert kellett a teszt. Maskepp nem derult ki, hogy hibazik az fpu.
|
StingerHU
Tag
|
# Elküldve: 2025. Júl. 15. 15:03 - Szerkesztve: stingerhu
Közben nekem is megérkezett a TF1260, az RTC és az említett IDE>CF adapter. Szóval, amim van jelenleg: A1200+alaplapi IDE>CF, innen bootoló WB3.1 és Cloanto-féle Kickstart 3.1 LO/HI az alaplapon.
Kicsit utánaolvasgattam (bevallom, kíváncsi voltam a céges chatgpt tudását illetően és megkérdeztem (de úgy voltam vele, hogy levalidálom SK magam is a neten), hogy mi lenne az ideális. Ha maradok a klasszik 3.1-es WB-n, akkor gyakorlatilag az, amit leírtatok, kell egy lib, pár setting és ennyi. Azonban erősködött, hogy ha már TF1260, meg rev6-os 68060, akkor igazából az ultimate megoldás az Amiga OS 3.2.2 lenne, viszont itt már lehetnek komplikációk a 3.1 Kickstart és a MapROM miatt. Nem csatolom be a választ, de kimentettem egy fotóra, ide:

A dolog onnantól válhat érdekessé 3.2 esetén, hogy beerőszakoljuk a 3.2-es kicket a TF1260 MapROM területre. Erre azt találtam, hogy
opció 1 - TF1260 MapROM használat - maprom kick.1200akarmi
ami betölti az image-t a fast RAM-ba, aktiválja a MapROM-ot és rebootlja a gépet, az új Kickstart ROM-mal pedig bebootol az 1200-es. (ez ugye egy masodik gyors auto-reboottal jar a felmasolas utan)
opció 2: Startup sequence-es megoldás ha nincs maprom tool - bar a TF1260 a legutolso CPLD verzios, szoval ez nem lehet gond
- betoljuk a 3.2-es kickstart image fájlt valahova a DEVS:Kickstarts/ mappába (állítólag ez a hivatalos 3.2 OS path) - LoadModule-el betoltjuk Quiet-kent, az S: Startup-Sequence elejére, a SetPatch előttre: "C:LoadModule DEVS:/path/kickstart.xxx QUIET"
es kesz.
Nyilván ez akkor celszeru, ha nem akarom a 3.1-es Kicket fizikailag kicserélni a gépben. Más kérdés, hogy nincs 3.2-őm hivatalosan, meg kéne venni a licensz cd-t hozzá...
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2025. Júl. 16. 11:13 - Szerkesztve: charlie
A TF1260 publikus latest stabil firmware-ben nincs hardware-es MapROM. Van persze "MapROM" de csak szoftveres, MMU alapú, az MMULib csomag különféle darabjainak a segítségével.
A LoadModule szerintem nem tud komplett Kickstart cserét, de mivel én főként Blizzard kártyákkal élek, ott meg BlizKick van, ezt nem tudom fejből. A LoadModule az az EHIDE driver betöltéséhez kell, de akkor értelemszerűen nem tudsz arról bootolni. A bootolható EHIDE használatához módosítani kell a Kickstartot, és tökmindegy h. 3.1 v. 3.2-d van (tudtommal). Kétlem h. a Kickstart 3.2-ban benne lenne egy TF1260 IDE driver...
Rant: Mellesleg, kurva unalmas a ChatGPT "statisztikailag helyes", de amúgy nettó agyrém faszságait javitgatni hozzáértőként. Nagyon csábító a gondolat hogy hozzáadom a fórumszabályzatba hogy "a ChatGPT aszondta" című segítségkérések törlésre kerülnek. Amúgy love and peace, meg minden.
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2025. Júl. 16. 21:40
Quoting: charlie Mellesleg, kurva unalmas a ChatGPT "statiszitikailag helyes", de amúgy nettó agyrém faszságait javitgatni hozzáértőként. Nagyon csábító a gondolat hogy hozzáadom a fórumszabályzatba hogy "a ChatGPT aszondta" című segítségkérések törlésre kerülnek. Amúgy love and peace, meg minden Helyes, tamogatom!
|
StingerHU
Tag
|
# Elküldve: 2025. Júl. 17. 09:22 - Szerkesztve: stingerhu
Quoting: charlie A LoadModule szerintem nem tud komplett Kickstart cserét, de mivel én főként Blizzard kártyákkal élek, ott meg BlizKick van, ezt nem tudom fejből. A LoadModule az az EHIDE driver betöltéséhez kell, de akkor értelemszerűen nem tudsz arról bootolni. A bootolható EHIDE használatához módosítani kell a Kickstartot, és tökmindegy h. 3.1 v. 3.2-d van (tudtommal). Kétlem h. a Kickstart 3.2-ban benne lenne egy TF1260 IDE driver...
Itt bukott meg a gpt logika - azt már nem írtam le, hogy a manuális utánajárás (amit írtam is) után sikerült öncáfolatba kergetnem szegényt, ahogy 10-ből kb. nyolcszor ez történik. Szóval igen, a sejtésed helytálló - sokkal egyszerűbb ezt az egész hókuszpókuszt (visszakanyarodva a május 22-ei poszthoz) moddolt kickkel lezongorázni. ps: a chatgpt agymenest csak erdekessegkepp posztoltam be, ova intek mindenkit attol, hogy (egyelőre) bármi retro motyóhoz ezt (vagy akár a Geminit, vagy Grokot) használja. Hosszú vitát lehet folytatni arról mire jó és mire nem (melóhelyen az AI/ML devekkel rendszeres csörtéink vannak a mire, hogyan és mibe ágyazva - elvek alapján) - elvetni nem vetném, de mindenképp fenntartással kezelném :)
|
StingerHU
Tag
|
# Elküldve: 2025. Júl. 27. 18:03
A 68060-ashoz milyen hűtőbordát használtok, milyen rögzítéssel (ha használtok) ?
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2025. Júl. 28. 07:49
Nyilván csak ragasztottat lehet, más nem nagyon fér a keyboard alá. De manapság már vannak jó hőátvivő képességű kétoldalas ragasztók, amiket utána nem plazmavágóval kell leszedni...
Nekem nincs rajta semmi, 50Mhz-s üzemhez nem kell, a 100Mhz-s üzemet meg ritkán erőltetem, arra ott a Warp1260 a beépített ék alakú bordájával. Amúgy itt is kb. valami ék alakú borda az egyetlen megoldás, de ezt a legtöbben házilag állítják elő.
Valahol láttam h. valaki tervezett valami ilyesmi kitet eladni, de aztán nem lett belőle semmi.
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2025. Júl. 28. 07:51 - Szerkesztve: dino
Jomagam 486 es p1 bordakat hasznalok, ugy alakitom, flexel ugy akalitom, ahogy szeretnem. Legtobbszor nem kell. Voltak olyan 486 bordak, amiknek volt nagy pontos sarki megfogatasa, ez a 060 ra is ugy ahogy passzol, de manapsag ez mar olyan ritka, mint a szemuveges cigany. Egyebkent ragasztani is szoktam pillanatragaszto vagy FBS de rettenetesen keves kell ezekbol, mert majdnem leszedhetetlen kategoria, ha tobb megy ra veletlenul. Tenyleg csak egy paranyi eppen tuhegynyi cucc a proci ketto sarkaba boven eleg, ragaszas elott pasztazni szoktam en ezust pasztat hasznalok. Ezzel is csak ovatosan, mert nagyon takar.
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2025. Júl. 28. 07:59 - Szerkesztve: charlie
Miközben azt a Warp1260-stílusú kitet kerestem amit valaki beígért, észrevettem, hogy valaki az angol eBay-en árul valaki aktív hűtési megoldást: https://www.ebay.co.uk/itm/297483209208
(Van belőle fehér színben is: https://www.ebay.co.uk/itm/297479892316 )
Ahogy nézem ez úgy működik, hogy a processzor és a foglalat közé ül be ilyen beépítőkeret, és aztán ahhoz van csavarozva a "borda", ami igazából csak egy nagy alu fémlap ha jól látom, amit aztán aktívan meghűtenek egy kis ventivel. Elég jó ötletnek tűnik, és szerintem elég is hogy a 100Mhz-s üzemet hőtanilag ellenőrzés alatt tartsa.
Szerintem én ebből most veszek magamnak...
|
StingerHU
Tag
|
# Elküldve: 2025. Júl. 29. 22:32
| Chain-Q: én alapvetően csak biztonsági okokból gondoltam erre, mert a 66MHz nekem is bőségesen elég, szóval biztos nem mennék az aktív hűtés irányába. Ezt az általad említett ék alakú bordát már több helyen láttam - lehet kapni 40x40x10mm-es bordát, de szépen flexxel se lehet igazán megcsinálni a 45 fokos vágást - legalább is házi körülmények közt szvsz nagyon nehéz minőségi munkát végezni, hogy ne látsszon rajta a "jóvanazúgy" eredmény.
| dino: majd mutass lsz nehany fotot, hogy nez ki nalad, illetve milyen flex vágással oldottad ezt meg. Ragasztás helyett hővezető közegnek én azokat az Arctic-féle TP-3 -as Thermal pad-eket favorizálnám, amit a videókártyák újrapasztázása helyett is használok - méretre vághatók, tökre beváltak, szépen teszik a dolgukat, és maradéktalanul eltávolítható. Elég bőven az 1mm-es vastagságú is.
| Charlie-Q: #2 - jaja, valami ilyesmi van DH1 koma gépében is, a nagy alumínium lemez tulajdonképp a hővezető közeg, ami egyrészt ráfekszik direktben a CPU-ra, másrészt a hőt elvezetve a távolabbi sarkán egy aktiv venti próbálja a hőt eldisszipálni. Állítólag elég. Ez az általad linkelt megoldás eléggé professzionálisnak tűnik ezzel a keretten és a szépen kidolgozott hővezető panellel - ha valóban rendelsz, majd írdd le feltétlen a tapasztalataid, nem is drága egyébként - jóval többe kerülne egyedileg a gyártása. Egy infrás hőmérő biztos segít :)
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2025. Aug. 15. 20:50 - Szerkesztve: charlie
Beszámoló:
Ugye Revisionre megkaptam az ACA1260-at a szponzor iComp-tól, amit még azóta sem adtam vissza, mert még szórakozni és tesztelgetni akartam egy kicsit. Szóval most Evoke-ra elhoztam magammal, hogy továbbfejlesszem kicsit a kapcsolatos tapasztalataim.
Most kiderült, mivel szívtam szénné magam Revin. Szóval van valami firmware büg, amitől véletlenszerűen megy/nem megy/bizonyos alaplapokkal jobban megy a PCMCIA port.
A Revisionon használt 0.98-cal nem ment se a PCMCIA hálókártya, se az SD kártyaolvasó. 0.99-es Firmware-ben valamit javítottak rajta, szóval a PCMCIA hálókártya most megy, de pl. az SD kártyaolvasóm ami eddig mindennel ment, két alaplap + ACA1260 kombinációval sem megy, helyesebben 20-bedugásból 1x megy. Gondolom ide is valami "timing fix" kell majd...
Viszont mivel ha egyszer felismeri a kicseszett SD kártyát akkor faszán megy, ezért lehet h. valami szoftverfix is megvalósítható pl. a compactflash.device belsejében. Majd belemászok...
Update:
Megjött a fent említett TF1260 hűtő"borda" is, de még nem volt érkezésem tesztelni. Beszámolok ha oda jutok.
|
BSzili
Tag
|
# Elküldve: 2025. Aug. 16. 08:47
Kíváncsi leszek a fémlapos megoldás mennyire lesz hatékony, ránézésre egész nagy felülete van.
|