Szerző |
Üzenet |
amigarules
Tag
|
# Elküldve: 2024. Nov. 01. 11:03
Köszi...kezd rendeződni ez a dolog a fejemben.
|
amigarules
Tag
|
# Elküldve: 2024. Nov. 07. 23:05
Amiga tápdugót lehet valahol venni? Hibás Amiga tápot keresek (zsinórja miatt (természetesen nem a villásdugó érdekel :-) ))
|
siz
Tag
|
# Elküldve: 2024. Nov. 08. 08:52
Quoting: amigarules Amiga tápdugót lehet valahol venni? https://amigastore.eu/788-amiga-c128-psu-connector.html
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2024. Nov. 08. 09:46
Ha esetleg rendelsz innen, szolj nekem is kellene egy MIDI kabel. Felesbe a postaba beszallok. :)
|
GK
Tag
|
# Elküldve: 2024. Dec. 01. 09:59
Legújabb szerzeményem egy Apple Newton, amire szeretnék programokat rakni, viszont természetesen annyira régi a cucc, hogy soros porton keresztül tudom csak ezt megtenni. Gondoltam az Amiga pont alkalmas lesz a feladatra. Találtam is szoftvert hozzá Amineten, viszont az lenne a kérdésem, hogy milyen DB25-DB9 adapter kellhet ezekhez, mert a Newton 9 tűs csatlakozóval érkezik.
|
siz
Tag
|
# Elküldve: 2024. Dec. 01. 15:34
Nem láttam még Newtont (sztem képen sem), de azt feltételezném, hogy egy régi soros modem DB25-DB9 kábel jó lehet hozzá. Vagy voltak abból ilyen DB25 méretű átalakítók is.
|
GK
Tag
|
# Elküldve: 2024. Dec. 01. 17:10
Nullmodem kábelre gondolsz?
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2024. Dec. 02. 11:19 - Szerkesztve: charlie
Ha a Newton 9 tűs kábele sima 9 tűs szabvány "pécés" soros portba dugható "anya" csatlakozó (lyukak vannak rajta, és nem tűk), akkor simán egy DB25 anya to DB9 apa kell hozzá. Ez szabványos és milliónyi van belőle mindenütt, beágyazott rendszerekhez a mai napig használják.
Úgy is elő szokott fordulni mint "egéradapter". Mert régen a soros egerek szinte mindig DB9-cel jöttek, de sok gépen volt DB25 port... És akkor gondolom leginkább így keresték az userek, aztán azóta is beragadt.
Pl. https://www.tonerpartners.hu/soros-redukcio-egerhez-db9-him-db25-nosteny-szurke-7024- added-215974hu
De mittudomén, próbáltam valami magyar oldalt linkelni, de már nem vagyok képben, hogy mit honnan érdemes. Én mindenesetre ezt vagy ilyet vennék.
|
GK
Tag
|
# Elküldve: 2024. Dec. 02. 13:40
Szerintem az lesz, rendelek egyet, köszi!
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2024. Dec. 02. 17:01
OFF: "Soros redukció, egérhez, DB9 hím - DB25 nőstény, szürke" :-D :-D :-D és mindez .hu oldalon ami manapság sajnos semmit nem jelent, nem egyszer találkoztam már cseh-szlávák csalók által üzemeltetettel... Legutóbb fürdő csaptelepet szerettünk volna vásárolni, de gyanús volt az az oldal is, aztán amikor rádobott 14eft(!) postaköltséget, akkor mondom megnézem, hol is van az a cég telephely, ahonnan ekkora költséggel tudják csak elküldeni Sopronba. A város egyébként magyar. :-) csak ugye került közénk egy határkerítés...
|
thomas^sd
Tag
|
# Elküldve: 2024. Dec. 10. 12:51
Volt egy kis idom igy perverzkedtem kicsit. A1200 +8mb fastram + pcmcia ethernet beizzitassal. AZ eredmeny:mukodik, limitaltan. Ha eleri a szabad fastram kb 4.3mb ot a gep dob egy hátast. Amugy nem rossz a sebesseg 100kb/sec koruli. Ha par file kell masolni jo amig nem maszik ra a pcmcia altal foglalt teruletre.
|