Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

- Fórumok - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / Classic hardver / Hardvereink, megoldások, fotók a gépeinkről :)
<< 1 ... 72 . 73 . 74 . 75 . 76 . 77 .
Szerző Üzenet
amigarules
Tag
# Elküldve: 2024. Nov. 12. 20:28

Ezen a listán szereplő új Dahua monitor nem működik...

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2024. Nov. 13. 23:50

Atari, ami kéne! https://www.reddit.com/gallery/1gql523 :D

dino
Kék troll

# Elküldve: 2024. Nov. 14. 09:35

Quoting: charlie
Atari, ami kéne!

:D

dino
Kék troll

# Elküldve: 2024. Nov. 15. 17:55 - Szerkesztve: dino

Jut eszembe, nemreg mikor kikondiztam az A4000 rest, Panasonic kondikat rendeltem bele, allitolag tartosak nagyon, na es hogy konnyebb legyen a beazonositas, mit is jelolnek a buvos szamok, betuk a kondisapkak tetejen, azt ezen az oldalon talaltam meg:
kondik
Azert rakom be ide, hogy hatha esetleg masnak is hasznos lesz.

Megjegyzes: Nekem az nem tetszett csak a kondikban, hogy alig van ki a laba a beforrasztashoz, szoval, ha forrasztod, reszketni nem er... :D :D
Elotte erossen ajanlott meginni valamit... :D
Hosszutavon +majd kiderul, hogy mennyit is bir...
Koszonom a figyelmet!

Sax
Tag

# Elküldve: 2024. Nov. 21. 08:32

:-)

dino
Kék troll

# Elküldve: 2024. Dec. 26. 16:52 - Szerkesztve: dino

Ezzel bibelodok unnepek alatt:

A500_512

Az elso gepem nekem egy Amiga 1200 volt 96" korul, ezert nekem jocskan kimaradtak az A500-asos idoszakok.
Szoval mar reg ki szerettem volna probalni, hogy anno mikor megjelent az Amiga 500 mit lehetett alapbol futtatni rajta, vagyis direkt fel mega chip, es fel mega slow RAM kerult bele, csak azert sem modositottam egy megasra, hogy felfedezzem az akkori vilagot. Viszont, nyilvan nem hagytam benne a floppyt, mert minek legyen egy tonna bugos floppy az asztalon, vagy az asztal alatt :) szoval tettem bele egy vagany forgopotis Goteket. A gep oldalan levo 2 kapcsolo az egyik az a RAM atkapcsolo, a masik meg a kickstart 1.3-2.0.

Amiga

Csinaltam hozza Oled panelt is, hogy lassam mit csinalok :D

Oled

lotus

Aztan meglepoen tapasztaltam, hogy mennyi de mennyi minden mukodik ezen a fing elemér hardveren es verszemet kaptam, eloastam egy GVP Impact II SCSI vezerlot, volt benne egy 500MB os valami HDD, azt kicsereltem egy ZULUSCSI ra.

zulu

es haptam egy jo hosszu Amiga 500 ast, ami csak vertikalisan fert el a kepen :D

A500

Szoval el vagyok, most telepitgetek, ami meg hatra van... :)

Szerk: ezt most a google drajvon/foton, mittomen keresztul osztottam meg, mert elegem van abbol, hogy a "kepkezelo" programok egy het utan torlik a fajlt. :(
sajnos igy meg ebben a formaban csak akkor latszik, ha rakattintasz, de egyenlore ez van :)

dino
Kék troll

# Elküldve: 2025. Jan. 27. 17:40 - Szerkesztve: dino

Nah, volt egy kedvenc jatekom anno a 90' evekben, katekteremben jatszottam sokat vele, 20Ft al mukodott, erre hatarozottan elmlekszem, es azert mert egy huszasbol vegigtotam az egesz jatekot, mikor kiszalltam a gepbol, (beleulos gep) akkora tomeg volt a gep korul, mint ha tenyleg vilagbajnoksagot nyertem volna. :) aztan par eve rajottem, hogy Amigara is meg van ez a gama, igaz butitottan, de teljesen jo atirat. Nah, a jatek neve pedig Continental Circus.
Szoval sima joy al nem nagy elmeny, viszont szetneztem az idogepes szekrenyben es talaltam egy Quickshot Aviator2 dzsojt, ami erossen hasonlit egy F1 es kormanyra, ok 4 sör utan... viszont ez a benyomas es felhuzas az egesz kormanyoszlopon, nem igazan illik egy F1 es jatekhoz :( es raadasul kibaszott kenyelmetlen is jatek kozben. Szoval egy ket almatlen ejszaka utan, azt talaltam ki, hogy teszek hozza egy +kapcsolot. Volt dehaza egy anno Korg Padcontrol MIDI studio controllerhez egy Proel "labdobhoz" igazitott jackdugos pedal, ami annyit tesz, hogy osszezar es kikapcsol a rajtalevo kapcsolon keresztul. Innen mar adott volt a tema. Egy vezeteket kivezettem egy jackdugora az Aviator oldalan, ami osszezarja a "felfele" kapcsolot, ha benyomom a (gaz)pedalt. Haaat, iszonyat felling igy jatszani vele. Soot a Lotus2 nel majdnem elsirtam magam, annyira allat. Persze lehet meg fokozni, a masik (lefele) iranyban is lehet egy labkapcsolot betenni. Hozzateszem, az Aviatoron termeszetesen ugyan ugy mukodik a vertikalis nyomogomb, mint eddig, csak igy, ezzel a pedallal is kapcsolhato, ha nem kell a pedal, jack kihuz es helyet sem foglal. Viszont, miota osszeraktam, azota csak igy jatszok. Mert baromi elethu pedalozni... :) ezt anno valahogy igy kellett volna kitalalni. Kar, hogy nem en terveztem anno. :( szoval ki lehet jelenteni, hogy megerte :)
proel
kep
Csak ennyit akartam mondani.. :)

nzo
Tag

# Elküldve: 2025. Jan. 28. 08:33

Dino, ez k. jó lehet. Ha ebben az évezredben lesz még valamikor party, feltétlenül hozdd el. Kipróbálnám.

dino
Kék troll

# Elküldve: 2025. Jan. 28. 10:39

Quoting: nzo
Dino, ez k. jó lehet. Ha ebben az évezredben lesz még valamikor party, feltétlenül hozdd el. Kipróbálnám.

Igen, teljesen mas, mondhatni, Amigan soha nem erzett erzes.
Mikor eloszor kiprobaltam, azt vettem eszre, hogy jatek kozben akaratlanul felsikitok, hogy aaah...ez igy kurvajooo! :)
Rendben, ha addig valaki esetleg erre jar, akkor odaadhatom neki is egy korre :)

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2025. Már. 09. 01:10 - Szerkesztve: charlie

Mai Försztwörldproblems rovatunkban - a CD32 + TF360 kombómhoz használt Kipper 2k riserrel nem voltam túl elégedett. Bár a setup a 3D printelt fedéllel és kivezetett SD kártyával koncepcionálisan igen jóra sikerült, a Kipper 2k riseren lévő PC (PS/2) billentyűzet illesztő nem működött túl jól azzal az USB+PS/2 combo keyboarddal amit direkt a CD32-höz vettem (reset után legtöbbször nem működött, és kihúz-bedug kellett, néha egyéb idegesítő nyűgjei is voltak), a videó minőség pedig a rajta lévő RGB porton kb. a "mosott fos, de legalább zajos is" szóvirág használatával volt leírható, amihez aktív jelerősítős adaptert kellett használni, hogy valamennyire nézhető legyen - ami mellesleg alig fért a fedélen lévő lyukba. Persze ezt ellensúlyozandó a Commodore gyári VGA adapter meg egyáltalán nem, de azt úgyse akartad vele használni, mert azzal nézhetetlen volt. Szóval ez akár előnynek is felfogható.

Szóval ebbe az állóvízbe csobbant bele az ír sordan.ie, Amiga cuccokat is árulȯ webshop saját, "Imperator CD32" névre hallgató risere.

Ezen közvetlenül egy USB-s keyboard illesztő található (amelyet egy ST mikrokontroller segítségével implementáltak) valamint mind a 23 tűs Amiga RGB port mind a VGA DSub 15 előtt megtalálható az a THS7374 videó jelerősítő, ami az aktív illesztőmben is van, és a jelszint helyrehúzkodása mellett kitakarítja a jelből a jailbarokat (függőleges csíkozást), zajt meg ilyesmit. Ez amúgy valszeg ebből is következően nem a Kipper2k riser baja, mert valszeg már így jön a gépből, figyelembe véve a CD32 legendásan magas gyártási minőségét... Kucc. Valamint van rajta egy 3,5mm-es jack dugó is, hogy legyen a CD32-n egy harmadik audio kimenet is... Erről nem tudok mit mondani, azon kívül, hogy ja, megy.

A hátrányok: sajnos egyelőre 3D nyomtatható fedlap hiányában nincs hova tenni a TF360-ról lelógó SD kártya adaptert, valamint hogy még jobban blokkolja a fedlap csavarjának a helyét mint a Kipper2k riser, így valamiféle kreatív megoldásra lesz szükség a fedlap rögzítéséhez. De amúgy meg fasza, nem megyek vissza a Kipper 2k adapterre.

Kb. egy tucatnyi kép a setupról ebben a szálban:
https://mastodon.social/@chainq/114129115208857436

Lt. Reynolds
Amiga Maniac

# Elküldve: 2025. Már. 09. 21:12

Tud valaki nekem javasolni olyan monitort, ami...

- ideálisan 19", de minimum 17",
- 4:3-as képarányú,
- tud 15 KHz 50/60 Hz-et
- nem játssza az okostojást, hogy "ha 320-as üzemmódot nyitsz, akkor 200 pixeles magasságot engedek", hanem megy vele az Amiga low res mód?

Előre is köszönöm a javallatokat.

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2025. Már. 09. 21:17 - Szerkesztve: dh1

Chain-Q:

A CD32-eseden melyik DELL monitor van?
Feljegyzem, tudjam melyiket érdemes beszerezni ;)

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2025. Már. 09. 21:29 - Szerkesztve: charlie

@dh1:

Ha kérdés hozzám intéződött, akkor ez egy Dell 2414H (asszem), amin csak HDMI meg DisplayPort bemenet van... Ha megnézed a képeket, a monitor alatt balra van egy patch-panel az asztalra rögzítve, azon vannak mindenféle bemenetek (HDMI, RGB, kompozit, közeli kép róla itt), amik egy Extron DSC 301 HD scalerhez futnak. A monitor előtt meg van egy 3-az-1-be HDMI váltó, így tudok váltani az asztal másik végében lévő Linux pumpa, az asztalba kábelezett Extron scaler és a patchpanel közvetlen HDMI bemenete között.

Szóval ha olyan monitort keresel, amit simán az RGB-ről analóg bedugsz-oszt-megy Amigával, akkor ne ilyet vegyél.

Szerk:
Kép a patch-panel belvilágáról itt:
https://mastodon.social/@chainq/112224310464035113
Kép az "asztalba épített" scaler/HDMI váltó/HDMI hangkimenet (mi a vérnek fordítható az "audio extractor magyarul?") kombóról itt:
https://mastodon.social/@chainq/112224277870585836

A cuccok öntapadós tépőzárral vannak az asztalhoz illetve ehhez a kis polchoz rögzítve. Ez lehetővé teszi az egész setup "lebontását" szükség esetén, de gombonyomkodástól és kábelhuzkodástól sem mászik el semmi.

Bocs h. a monitor kérdéshez ez nem hasznos, de ha már belementünk, hátha valakinek igen.

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2025. Már. 09. 22:20 - Szerkesztve: dh1

Lt. Reynolds:

Monitor 15 kHz a neve

már nem tölthető le Play Aruházból, de itt elérhető továbbra is (több száz 15 kHz-s monitor, kis review-val ;) )

https://apkpure.com/monitor-15-khz/br.com.retropix.www.monitor15khz/download/amp

Sajnos csak a 1.0.9 rev érhető már csak el :(

PC-n is futtatható:
https://appsonwindows.com/apk/3743539/

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2025. Már. 09. 22:35

Quoting: charlie

Ha kérdés hozzám intéződött

köszönöm! hasznos volt!

én két Dell UltraSharp U2412M monitor használok (Black-White) és két BENQ BL702A-t... nagyon jók ;)

Lt. Reynolds
Amiga Maniac

# Elküldve: 2025. Már. 11. 15:06

Quoting: dh1
Monitor 15 kHz a neve

Igen, nekem is fent van a telefonomon, de sajnos eszement sok rekord van benne, ellenben elég fapados. Én 2-3 típust tudok fejből, ami megfelel (majdnem) minden kritériumnak, ezért kéne vkitől direkt tipp az összes szempontnak megfelelően.

<< 1 ... 72 . 73 . 74 . 75 . 76 . 77 .
forum.amigaspirit.hu / Classic hardver / Hardvereink, megoldások, fotók a gépeinkről :)