Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

 - Fórumok - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / Hírek / Média
. 1 . 2 . 3 . >>
Szerző Üzenet
DrDrake
Tag
# Elküldve: 2012. Ápr. 26. 17:57


Sziasztok!

Az Amigárol, Machintosrol és PC-röl írok iletve a régi számítógépekröl írok de láma vagyok. Szóval kéne egy kis segitség.
Hardver és programozás terén Amiga területröl és némi hozzáértő hozzászólás a Machintoshoz ill PChez programozás terén. (Előny Hátrány)

Levélcímem maszekmunka@freemail.hu
Skype batkajani

dino
Kék troll

# Elküldve: 2012. Ápr. 26. 21:21


Szia!Talan az elso korben: ugy kell leirni hogy Macintosh, mert ugy jobban ertik az emberek :) de mivel ez itt egy Amigas oldal igy Macintosh geppel itt eleg keveset foglkozunk, pecevel meg meg annal is kevesebbet :)

Az Amigarol javaslom ezt itt atolvasni:
http://wiki.amigaspirit.hu/index.php/Amiga
http://retropages.uw.hu/Gepek/Commodore/Tortenete/part3.htm
Ez is nagyon jo kezdesnek egy kis szubkultura:
http://vakondok.com/vakondok-2-demoscene/

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2012. Ápr. 26. 21:45


Huhhh remélem, a helyesírás ellenőrzőt bekapcsolod majd az írásodhoz! :)

Elég kevés információ ez így...

Mit is írsz?

Mondjuk szerintem minden, de minden információ megtalálható a neten.

Vagy javaslom az Amiga Mania újság megvásárlását, minden eddig megjelent számát. Persze Copyright meg minden, de átírhatod. :)

DrDrake
Tag
# Elküldve: 2012. Ápr. 26. 23:40


amire én kíváncsi vagyok az nehezen található meg neten vagy eggyáltalán nem, található meg a neten!
A helyesírásom rossz mivel nem Magyarországon születtem. Mivel felnőtt vagyok és elfoglalt ezért nem is foglalkozom azzal, hogy jobb legyen. Ha majd lessz fölösleges időm akkor megtanulok helyesen írni! Jelenleg viszont nagy munkában vagyok és minden szabadidőm ami a munka mellet adódik könyv írásal töltöm. Másfelöl meg az információ átadás a lényeg és nem a külalak. Én mindíg ezt vallottam. Ahogy nagyapám mondaná "értsd jól fiam" Helyesírás ellenörzőt elkezdtem használni de pár oldal kijavítása után újra kellet írjam az oldalakat mivel néháy helyre más szavakat rakott a gép. Szóval a helyesírást hanyagolom. Amúgy sem magyarul fog megjelenni!
Szóval legyetek szívesek ne linkeket küldözgesetek mert azt én is találok eleget illetve más oldalon is linkekkel fárasztanak!
Nekem konkrét kérdéseim vannak amikre nem igen lehet választ lelni neten
Szóval hajrá! segítsetek ha azt akarjátok, hogy az Amígárol valami igen jó fejezetet írjak! :-)

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2012. Ápr. 26. 23:49


Szoval, hajra, kerdezz!

DrDrake
Tag
# Elküldve: 2012. Ápr. 26. 23:52


Amúgy köszönöm a linket! Tényleg jó de sajna a kérdésemre választ nem kaptam benne!

DrDrake
Tag
# Elküldve: 2012. Ápr. 26. 23:55


huh ép ki akartam kapcsolni a gépet.
Figyelj van levélcímed vagy skypeod?
Esetleg ha gondolod közösen is írhatjuk a fejezetet.
El tudom küldeni egy minta példányát és te hozzá tudsz szólni majd hogy jó e vagysem. Láma vagyok szóval tuti hogy vannak rosz dolgok benne mivel jó részét emlékezetböl írom!
Holnap dumáljunk ha van skypeod vagy irj egy mailt és elküldök pár kérdést

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2012. Ápr. 27. 00:18


DrDrake:

En programozasban nem tudok segiteni. Amiga tortenelemben igen, de jelenleg az Amiga Mania 04 es a Guru Reborn 2.0 foglal le.

Nincs idom sajnos meg mast is irni.

Szerintem ha felteszed a kerdeseidet akkor itt a sok Amigas hozzafuzi a sajat mondanivalojat es azokbol ossze tudod rakni amit le szeretnel irni. Szerintem senkinek sincs ideje a sajat elfoglaltsaga, munkaja, hobbija mellett, hogy meg konyvet is irjon.

Eleg nekem egy Amigas ujsag: irasa, tordelese, kepfeldolgozasa es a Guru cikkeinek osszeszedese es megirasa ... en fullon vagyok ...

Sorry.

Kerdezz!

Travis
Tag
# Elküldve: 2012. Ápr. 27. 11:18


Dr Drake: Tetszik a lelkesedésed, de javaslom, gondolkodj higgadtan. Úgy érdemes könyvet írni, ha elmélyedsz az adott témakörben és erre a linkek, amiket kaptál, alkalmasak. Ha csak leírod a választ, amit másoktól hallottál, de nem érted azt, az a könyved értékéből is levon.

Van időd, mert a régi számítógépekről nem lehet idejétmúlt könyvet írni ;-)

DrDrake
Tag
# Elküldve: 2012. Ápr. 27. 17:38


Ok akkor kérdezek.
Tudtomal Amigán egyszerűbb a programozás mint PC-n
Ez pedig az Amiga strukturális fölépítésének köszönhető ha jól tudom!

Én úgy tudom, hogy a PC 640 kbytal született a C64 legyőzésére.
Namár most ha jól tudom a PC a mai napig ugyan azzal az ócskja strukturális fölépítésel rendelkezik mint születése idején. Mégis amiért sikert könyvelhet el az azért van mert egyre gyorsabb a proci benne és mivel a munkahelyen apuci ezt látta ezért ezt vette meg otthonra is. Amigáéknál meg a fejlesztők ráültek a babérjaikra a számítástechnika fejlődésének korában ahelyett hogy az Amigát fejlesztették volna hogy versenyképes legyen. Szóval az Amigát még mindíg drágán akarták eladni holott a PC már gyorsabb procival rendelkezet. Szóval a rossz piaci stratégia miatt esett ki a versenyböl az Amiga.

DrDrake
Tag
# Elküldve: 2012. Ápr. 27. 17:52


Ok akkor kérdezek.
Tudtomal Amigán egyszerűbb a programozás mint PC-n
Ez pedig az Amiga strukturális fölépítésének köszönhető ha jól tudom!

Én úgy tudom, hogy a PC 640 kbytal született a C64 legyőzésére.
Namár most ha jól tudom a PC a mai napig ugyan azzal az ócskja strukturális fölépítésel rendelkezik mint születése idején. Mégis amiért sikert könyvelhet el az azért van mert egyre gyorsabb a proci benne és mivel a munkahelyen apuci ezt látta ezért ezt vette meg otthonra is. Amigáéknál meg a fejlesztők ráültek a babérjaikra a számítástechnika fejlődésének korában ahelyett hogy az Amigát fejlesztették volna hogy versenyképes legyen. Szóval az Amigát még mindíg drágán akarták eladni holott a PC már gyorsabb procival rendelkezet. Szóval a rossz piaci stratégia miatt esett ki a versenyböl az Amiga.

Szóval mikor programozni kell a PC-n tudttomal a 640 Kbyteba kell a programozóknak bele szűríteni különféle dolgokat. Amigán alapbol 2 mega van. Az egyszerüség kedvéért hívjuk alap memóriának a 640 kbyteot és a 2 megát Amigán.
Tudtomal az Amigán ha memóriát bővítesz akkor 100%-os sebesség növekedés érhető el. PC-n nem tudom van e ilyen.
Mikor az Amigán memóriát bővítesz akkor a programozók nem 2 hanem 2+bővített memória mennyiséget használhatnak a program írása terén. Tehát úgy is fogalmazhatunk, hogy az alap memória bővíthető. PC-n is lehet memóriát bővíteni de ott ugyan úgy a 640 kbyteba kel irni a programozóknak dolgokat. Tehát nem tudják a bővített memóriát úgy kihasználni program írás során mint Amigán. Ezt 15 éve mondta egy egyetemi tanár nekem. Lehet hogy rosszul emlékszem ezért jó lenne ha egy Programozó is hozzá szólna a témához!
Hogy értsétek a fejezet csak érdekesség kép fog szerepelni a könyvben hogy fölhívjam az emberek figyelmét arra, hogy egy a gazdasági verseny miatt ma egy technológiailag fejletlenebb számítógépet használunk. Tehát ez egy ésszerűtlen dolog ha a gazdasági verseny a technika világába bele szól, hogy mi fejlődjön. Mivel abszolút laikusoknak fog készülni a könyv ezért a fejezetet igyekszem könyen olvashatóvá tenni. Ezért gondoltam, hogy alap memóriát írok és nem chip ram meg fast ram mert az embereknek fogalmuk sincs ezekröl a dolgokrol. Tehát maximálisan melőzni fogom a száraz szakirodalmat. A lényeget akarom leírni a hétköznapi ember nyelvére fordítva! Aki szakember és el akar méjülni a dologban az majd úgyis utána fog járni az álításaim helyességének ha sikerül megmozgatnom a fantáziáját. A demosceenröl is fogok írni egyébként mint audiovizuális művészeti ágrol mert az embereknek fogalmuk sincs hogy ilyen létezik! Meg akarom velük ismertetni.
szeretnék kérni tőletek szép művészi demókról jó minőségü video felvételt mert a könyvhöz CD-t vagy DVD-t melékelek.

Eggyenlőre ennyi. Remélem kapok használható válaszokat. Egyébként meg láma vagyok Amiga terén de ez nem lényeg. A lényeg hogy Amiga Fan vagyok :-)

dekanyz
Tag

# Elküldve: 2012. Ápr. 27. 20:13


Amit irsz a PC-rol, az a 386-tol mar csak reszben igaz. (http://en.wikipedia.org/wiki/Intel_80386).

Amugy az teny, hogy a PC egy folyamatos fejlesztes eredmenye, igy nyilvan sokkal takoltabb, mint barmi, amit most fejlesztenek ki. Ennek ellenere egesz sok jo fejlesztes van, ami onnan jon. Persze voltak zsakuccak is, mint pld. Plug and Pray...

DrDrake
Tag
# Elküldve: 2012. Ápr. 27. 21:52


A Pc ugyan igaz hogy sok fejlesztésen esett át de én a fejletség alatt a strukturális felépítést értem. Az amígának nem jobb a strukturális fölépítése?
Tehát úgy értem hogy a PC olyan mint egy gőzgép amit folyton tuningolnak. Az Amiga meg olyan mint egy auto amit nem fejlesztettek.
Másfelöl a PC-n tudtommal ha megírnak egy programot akkor az az Amigás verziónál jóval nagyobb helyet foglal az adattárolón. Persze ezt is emlékezetböl írom ugyanis ha jól emlékszem régen egy Amigás játék a töredékét foglalta a PC-s verziónak.

DrDrake
Tag
# Elküldve: 2012. Ápr. 27. 21:56


A strukturális fölépítésröl még annyit hogy például konzol gépbe volt ahol geforce 450-es grafkártyát tettek bele. Érdekes mód fantasztikus dolgokra volt képes a konzol míg a PC szenvedett ugyan ezzel a grafkártyávalk. Föltételezem, hogy a konzol strukturális fölépítésében leljük meg a választ a grafkártya kiváló teljesítményére. Persze lehet csak láma vagyok és rosszul következtetek :-)

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2012. Ápr. 27. 22:45


Azert szerintem egy celhardvert es celszoftvert egy altalanossal osszehasonlitani nem tul okos dolog.

Teny, hogy egy XBox360-ban levo videokartya egy ATI X850-es tesoja, es kb. azt vagy kicsivel felette levo teljesitmenyt hoz. Ehhez kepest a Boxos jatekok sokaig vertek a peceseket.

Viszont a Box celhardver, specialis OS-el, ami vegletekig a szorakoztatasnak van alarendelve. Ezert az X850-el szerelt pece rosszabb vagy epp hasonlo teljesitmenyt tudott csak hozni akkoriban.

Most viszont mar a Box es a PS3 is kezd gyenge hardver lenni. Tehat, igen egy bizonyos celra a celhardver jobb, de altalanos dolgoban meg pont, hogy nem jo. Sullyozni kell.

A peceknel sullyoznak, celhardvernel ilyen nincs es nem is lehet. A maximumot kell hoznia.

A pecek sokat orokoltek az elodoktol, de azert sokminden mar nem ugy van avagy eltunt, vagy elfedtek ... atlagfelhasznalo nem erzekeli. A profik meg ha pecet valasztanak az sem veletlen es ha Amigat (vannak meg ilyenek) az sem ...

Mondjuk nem tudom milyen konzolban van Geforce 450-es, mert az 2010 ev vegi kartya, akkoriban meg senki nem hozott ki uj konzolt ... a jovore megjelenokben meg meg csak pletyi szinten de ATI-kat emlegetnek.

DrDrake
Tag
# Elküldve: 2012. Ápr. 28. 01:01


Hmm tehát a PC ezek szerint sokat fejlődött harver terén. Ezek szerint ha egy Amigát a jelen kori fejlet hardverel építünk föl még akkor is azt lehet mondani hogy a PC bizonyos dolgokra megfelelőbb mint egy Amiga?

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2012. Ápr. 28. 01:40


En ezt most nem ertem, egyszeruen nem ertem a kerdeseidet.

Van modern, jelenkori Amiga. Szal mivan?

Ne haragudj, de mintha nalad megallt volna az ido.
Nem akarok otromba vagy taho lenni, de amiket kerdezel azok mar reg nem aktualis dolgok.

Keress ra neten: Pegasos 1, Pegasos 2, Efika, SAM440ep, SAM440ep Flex, SAM460, X1000 ... ezek egyike sem a Classic Amiga sorozat. Mind mar a peces erara hajazo cuccokbol vannak (de megsem pecek).

Tehat ha van eleg penzed akkor eleg modern Amigat is vehetsz, modern OS-el.

DrDrake
Tag
# Elküldve: 2012. Ápr. 28. 10:02


Na jó leírom hogy mi az amit én elképzelek laikusan az amíga fejlődése terén.
Így érteni fogod.
Szóval amikor a Commodore céget eladták más cégek kezdték fejleszteni az Amigát.
Ezek a cégek nekem úgy tűnik hogy a fejlesztéseket igyekeztek olcsón összehozni a PC-s cucokbol. Mint látod a legújabb Amiga is szinte már egy PC.
Tehát én úgy értem az Amíga jelen kori fejlettségét hogy föltételezzük hogy A Commodore cég vagy bármely cég úgy klezdte volna el fejleszteni az Amigát, hogy abba Motorola procit rak meg az Amíga saját dolgait fejleszti nem pedig a PC-s cucokbol próbál valamit össze hozni Amiga név alatt. Nekem ez nagyon eröltetettnek tűnik.
Olyan mintha egy Honda Priusból raknának össze egy Ford Mustángot.
Tehát az Amigát ugyan fejlesztik de anyagi okokbol szerintem ezek a fejlesztgetések külső szemlélőként nem valami ütős fejlesztések.
Szóval ha normálisan lenne anyagi keret a fejlesztésre és tényleg a fejlesztők a fantáziájuk szerint fejleszthetnének korlátok nélkül, én erre vagyok kíváncsi hogy akkor mit tudna nyújtani az Amíga. Látod a PCt fejlesztik orba szájba de igazából nekem úgy tünt hogy ezek a fejlesztések a különféle újabb és újabb slotok tervezésén meg a gyorsabb procik, videokártyák és egyébb dolgok gyorsaságában kimerül. Ha megnézel egy Machintost az is fejlődik de érdekes módon ot nincs az az eszeveszett roham mint a PC-n. A PC-nek az erőssége a sebesség. Ugyanakkor ez a hátránya is! Mint látod ahogy a mérnökök elérték a fizikai határt a procik sebességében úgy a PC is kezdet lassulni a fejlődés terén. Aztán a mérnökök kitalálták a kétmagos procikat kinjukban majd a 4 magost. Szóval Mr PC csak úgy tud a piacon életben maradni ha folyton a sebesség dicsfényében ragyoghat. Amint a Procik sebességét nem tudják emelni úgy elkezd veszíteni a piac térhódításából! Mint látod az utóbbi jó pár évben az Aple egyre nagyobb teret hódít! A pc csak addig fog a piacon maradni míg az Aple utol nem éri sebesség terén és a játék fejlesztők át nem térnek az Apelre. Persze ehez az árát is le kéne picit nyomni. Persze mostmár a PC-k is egész jók. Az all in one PC szinte olyan mint egy Mac.
Ne feledd a PC-t még mindíg az ára és a játékok támogatottsága miatt választják sokan nem pedig a minősége miatt. Gondoly csak bele a kompatibilitási problémákra. Ugyan már nem olyan rossz a helyzet mint régen de azért még akad probléma. Se az Amigánál se a Mac-nél ilyen probléma nem volt mert ésszel alkottak nem pedig gazdasági szempontok alapján.
Tehát az Amiga fejlesztés szerinted manapság nevezhető igazi vérbeli Amigás fejlesztésnek? Vagy inkább csak valami próbálkozás PC-s cucokbol az Amiga életben tartására?!
Remélem most jól kivehető hogy én milyen szemszögböl nézem a számítástechnika fejlődését.

DrDrake
Tag
# Elküldve: 2012. Ápr. 28. 10:06


Esetleg teljesen rosszul látom a számítás technikát mert proci az proci. Alaplap az alap
lap. A különféle slotok meg slotok minden géppben. Tehát nincs is értelme az Amigás dolgokat fejleszteni mert a PC-s procik, slotok és alaplapok tökéletesen megteszik?

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2012. Ápr. 28. 13:17


Hat ... az Apple szamitogepes termekei echte pecek. Annyiban kulonboznek, hogy innovativabban probaljak meg minel dizajnosabb kulsovel egy lehetoleg ujszeru hazba bezsufolni azt. Mondhatnam ugy is, hogy szebb kulsobe csomagolva adjak el ugyan azt. Az mas kerdes, hogy egy picit mindig hozzatesznek pluszban. Pelda: MacBook Pro-k touchpadja ... valami csodalatos ahogy lehet vele melozni az pazar, s a hozza tett multi touch funkciok sok esetben az egeret is feledtetik. Ugyan ez egy mezei, de akar egy peces latopon nekem kinlodas (van mindketto nekem, MBP es egy Dell laptop is, es hanynom kell ha csak a Dell touchpadjara gondolok). Pedig a ket gep lelke, alkatreszeik jo resze, a fontosabb komponensek szinte ugyan azok.

Ez annyira igy van, hogy egy Mac-re barmikor minden nehezseg nelkul felhuzol egy X86-os vagy X64-es operaciosrendszert. De forditva is igaz, hogy szamtalan ember hasznal Hackintoshon OSX-et Win helyett vagy mellett.

Felhasznaloi szinten nem erzed a pece strukturalis hianyossagait, vagy ritkan. Egy mai Amiga-ban azonnal eszreveszed, hogy sem a gep teljesitmenye, sem a szoftverek nem hozzak azt a szolgaltatast amit a pecek a ternyeresukkel mar elertek es hetkoznapiva tettek. Az Amiga a baromi gyors OS-el, a sok apro kis toolal tud a felszinen maradni. Ezert szeretjuk. De ha oszintek akarunk lenni labdaba se rug manapsag, csak a fanoknal ...

DrDrake
Tag
# Elküldve: 2012. Ápr. 28. 19:03


Most azt mondod, hogy a baromi gyors OS az ami az Amigát felszinen tartja.
De ha az OS fasza és a szoftverek meg a harver gyenge akkor ebböl egyenesen következik hogy nem az Amiga a szar hanem a támogatotság. Azaz a gazdasági helyzet. Ha bele gondolsz anno ha az Amigát fejlesztik és ésszerű piaci stratégiáűt működtet a Commodor akkor ma az Amigán is fasza programok és fasza harver lenne nem? Tehát a PC lenne az ami valószínüleg labdába sem rúghatna. Azért nem lehet az amigát hibáztatni mert nem volt keret a hardver fejlesztésre és támogató a szoftverek fejlesztésére! Tehát akkor oda jutunk ki hogy az amiga egy porosodó jó vas ami félretettek a piaci érdekek miatt. Tehát az Amiga ugyan arra a sorsra jutott mint például az EV1
http://en.wikipedia.org/wiki/General_Motors_EV1
Tehát eghy jó találmány ami a gazdasági verseny miatt és nem a technikai szintje miatt bukott el! vagy rosszul látom. Elvégre te mondtad, hogy fasza OS-e van és ugye a Windows mileniumig a PC nem tudta megütni az Amigás multitaskot.
Tisztában vagyok én azzal, hogy a hardver terén az amiga labdába sem rúghat és szofvter támogatottság terén de attól ez még egy jó gép. Ha a számítástechnikai cégek azt mondanák hogy rendben fejleszük az Amigát mert ez egy ésszerűbb os-el bír akkor szerintem a PC-t elsodorná és lehet a Mac-nek is fejtörést okozna. Vagy rosszul látom?

DrDrake
Tag
# Elküldve: 2012. Ápr. 28. 19:40


Tehát ezzel azt akarom mondani neked, hogy én a 21-ik században tarthatatlan álapotnak tartom azt hogy az emberek nem az ésszerüség alapján döntenek a technika fejlesztése terén hanem gazdasági érdekek alapján. Elvégre kezdetben a számítógépek között nagy verseny zajlott de valamiért az Amigát kispadra ültették míg a többé gép szépen megelőzte. Aztán persze fejlesztésekre nem jutott pénz ebböl következően a program írók is PC-re vándoroltak. Így pedig könnyű gúnyolni a vesztest ha nem adták meg számára az eggyenlő esélyeket bizonyos emberek piacgazdasági érdekei miatt. Ha belegondolsz az emberek 2 okbol ragaszkodnak régi dolgaikhoz. Vagy azért mert valamilyen nosztalgikus kellemes élmény köti őket a régi dolgokhoz (lásd C64) vagy azért mert ésszerű megoldásokat lát benne a mai napig amit más gépben nem talál meg. Lásd az Amiga OS. Tehát az emberek és a nagy fanok nemcsak holmi emlék miatt választják hanem az ésszerűség miatt is. Ha pedig valami ésszerű akkor nem látom értelmét az ésszerűtleneb dolgok fejlesztésének hacsak nem vagyok piacgazdasági szakértő!
Tehát a célom erre a fatális durva hibás gondolkodás módra fölhívni az emberek figyelmét hogy vegyék észre hogy a technika fejlődésébe nagyon rossz ha a piacgazdaság bele szól mert így sok jó találmány fiókba kerül.
Mit mondasz amit most írtam az mennyire álná meg a helyét a közvéleményben? Csak azért kérdem mert az írásom nagyon komoly emberek fogják olvasni a nagyvilágban akikre logikával kívánok hatni és nem száraz számítástechnikai szakzsargonal. Tehát még az is megfordult a fejemben hogy ha nagyon rossztúl látom az Amiga helyzetét akkor inkább nem írok az Amigárol mert az csak az Amiga és magam égetése lenne.
Várom megtisztelő válaszod!

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2012. Ápr. 28. 20:22 - Szerkesztve: dh1


Nem, az Amiga azert nem tart ott ahol a pece, mert anno a Commodore a fejleszteseket anyagi okok miatt leallitotta, majd a csod utan tulajdonkeppen ertekelheto fejlesztes normalis anyagi tamogatas hianyaban elmaradt.

Szinte csak kiegeszito kartyak keszultek, kiscegek muhelyeiben, Phase5 stb.

A Classic megrekedt az A4000-nel mint csucsmodellel. Ertekelheto, uj gep nem szuletett, bejelentesek voltak, de ennyi.

Tehat az a tobb mint evtizedes lemaradasa a platformnak az anyaceg megszunese, az anyagiak hianya es a teljes szethuzas okan tortent.

Pece mogott volt penz, tamagatas, sokkal elterjedtebb volt. Az Amiga luxus cikk volt, a csucs idokben is csak "kis" peldanyszamban gyartottak a pecekhez kepest. Reteg gep volt, a profiknal is leginkabb grafikai es a videozas teren volt egyeduralkodo, es ha jol megnezzuk akkor sem sokaig.

Lehetett volna maskent is, egy szebb multban az Amiga megy tovabb es nem a pece, es akkor a mostani jelen egy akkori szep jovo lett volna. De nem igy lett.

Jah meg azt is vegyuk vele, hogy a 68k sorozat kihalt. PPC lett belole ... volt kezdemenyezes Classic vonalon, de en inkabb a Classic PPC-t hamvaba holt dolognak latom. Soha nem notte ki magat. Illetve a nextgen rendszerekben pislakol meg az elet.

Egy jol felvertezett Amiga a napi teendokre meg most is alkalmas. Lehet vele, netezni, jatszani, rajzolni stb. Persze bizonyos kompromisszumok aran. De mint termelo eszkoz, mint munkaeszkoz eljart felette az ido. 5-10-15-20-25 eves hardverekrol beszelunk...

Nextgennel meg minden penz es ido elmegy az OS-ek eletbentartasara, illetve a kis peldanyszam miatti dragasag okan is csak kis reteget fog mar csak erdekelni az Amiga.

Ha azt nezem az elmult 5 evben tobb Classic hardverfejlesztes volt mint nextgen. De a Classic vonal csak hobbi lehet mar, semmit tobb, a fiatalsagunk eletbentartasa, az emlekek, a legenda.

Ennyi ...

DrDrake
Tag
# Elküldve: 2012. Ápr. 28. 23:20


Köszönöm szépen válaszod!

DrDrake
Tag
# Elküldve: 2012. Ápr. 28. 23:22


Jut eszembe, tudnál ajánlani olyan oldalt ahol jó minőségü videók vannak amíga demókrol?

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2012. Ápr. 29. 00:26


Leginkabb a www.youtube.com-on vannak dogivel Amigas demok ...

Vagy a www.pouet.net-en millio demorol van direkt video link vagy youtube-os

Ezt en csinaltam, ez jo minosegu :P

http://www.youtube.com/watch?v=iNe1aDtUwaM

DrDrake
Tag
# Elküldve: 2012. Ápr. 29. 09:07


Nem csak jó minőségű hanem humor is van bene :-)
Köszi :-)

csico
Tag

# Elküldve: 2012. Ápr. 29. 09:27


DrDrake: http://www.amidemos.org/

Itt jo sok videot talalsz jo minosegben.

DrDrake
Tag
# Elküldve: 2012. Ápr. 29. 10:02


Van pár demo ahol a címeknél föl van tüntetve ASD vagy PPR. Ezek programok amivel készült a demo vagy mi?

DrDrake
Tag
# Elküldve: 2012. Ápr. 29. 10:02


Köszi csico

. 1 . 2 . 3 . >>
forum.amigaspirit.hu / Hírek / Média
 
 

Powered by simple bulletin board miniBB™ © 2001-2024