Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

- Fórumok - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / Hírek / Nagy 8 bites topic (ide jöhet minden ami aktuális)
<< 1 ... 54 . 55 . 56 . 57 . 58 . 59 . 60 . 61 . 62 .
Szerző Üzenet
dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2026. Már. 13. 02:08 - Szerkesztve: dh1

Chain-Q, a Kernkompetenz ... ez hogy a fenébe tudott "kijönni" egy Apple IIGS-ből? :)

Főleg az hang brutál!!! Kellett valami speckó hw? Azt láttam, hogy 4 mega RAM kell a demóhoz, de semmi mást nem találtam róla, de a neten találtam hogy volt pár direkt hangkártya GS-hez, pl. Sound Blaster is...

Baromi jól szól az a demó és a gfx is pazar!

https://www.youtube.com/watch?v=NEyrydIkBtw

Feltettem egy KEGS v1.38-at 6.0.4-OS-el de a Kernkompetenz-t az istennek sem tudom elindítani :) kár ;)

Dr.OG
Tag

# Elküldve: 2026. Jún. 17. 05:36

Csak hogy támánál (Apple) maradjunk: készítettem néhány DB9 (Amiga, Atari, C64) -> Apple ][ joystick konvertert:

GitHub-on találtam egy boardot Apple //e-hez ( https://github.com/tebl/Apple2-Joystick-Adapter ), de az nem lett volna jó az én Europlus modellemhez, mert a 7-es slot miatt nem lehetett volna bedugni az alaplapi GAME I/O portba. Ezt terveztem át, a NyÁK topográfiájától eltekintve gyakorlatilag teljesen kompatibilis az eredetivel. Az aljzat környékén van pár kondi és egy tranzisztor, ezeket lehet, hogy kicsit odébb kell hajtani, nálam nem voltak útban.

Az eredeti dizájn több hibáját javítottam:
1.) A második botkormány irányítását teljesen összekavarták, sajnos 90 fokkal elforgatva sem volt jó, úgyhogy némi vezetősáv átvágás és újrahuzalozás kellett a rendbe rakásához.

Lehet, hogy nem tűnt fel korábban senkinek a probléma, mivel egyrészt nagyon kevés játék használja mindkét botkormányt (pl. Mario Bros, Robotron, One by One), és a tesztprogramok kivétel nélkül csak az 1-es joyt és a tűzgombokat vizsgálják, a kettessel egyáltalán nem foglalkoznak.

2.) Az eredeti dizájn a második tűzgombot automatikusan a 2-es joystickhez rendeli, ami érthető, de így azok a játékok használhatatlanná válnak, amelyek FIRE 2-re valamilyen speciális akciót hajtanának végre. Ilyen a teljesség igénye nélkül a Choplifter (egyik tűzre lő, a másikra fordul a helikopter), a Quest for Tires (gyorsítás / lassítás), a Karateka (ütés / rúgás) és a Lode Runner (ásás jobbra / balra).

Így a 2-es tüzet bekötöttem az 1-es joy #9-es lábára is, hogy pl. Sega Master System kontrollerrel, vagy 2-gombos Amiga joy-jal lehessen használni ezen játékokat.
A fenti módosításokkal sikerült megfelelő működésre bírnom az átalakítót, így már a játékok nagy többsége jól vezérelhető az elterjedt digitális joystickokkal. Amikkel próbáltam (a fentieken kívül Buck Rogers, Bruce Lee, Boulder Dash, Donkey Kong, Miner 2049'er) minddel szépen működött.

Az IC-k foglalatozva vannak, hogy esetleges meghibásodás esetén könnyen lehessen azokat cserélni.
Ez plug-n-play, csak rá kell dugni az alaplapra. Az alkalmazott precíziós tüskesorok miatt ez óvatosságot és kézügyeséget igényel, de ha egyszer benn van, akkor már nincs vele gond. Bronz "bak" támasztja meg a burkolat alján, hogy stabilan üljön.
Mivel a NyÁK-ot 5-ösével lehet rendelni, 3db maradt belőle.
Akit esetleg érdekel, írjon bátran az orvosgab kukac gmail pont com-ra!

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2026. Jún. 17. 10:01

Nekem egy IIe-m van, működik ez a cucc azzal/odafér? Bár nekem van egy eredeti analóg joystickom is, a tapasztalat h. a digitális joypadeket vagy a digitális joy-okat jobban csipázza a nép. Szóval ha igen, akkor érdekelne 1db!

Dr.OG
Tag

# Elküldve: 2026. Jún. 17. 16:48 - Szerkesztve: Dr.OG

Elektronikusan biztosan kompatibilis vele, de hogy elfér-e, azt nem tudom. Most a lányom balettfellépésén vagyok, de ha hazaértem, lemérem, hogy mennyire nyúlik ki az öcsipanel a GAME I/O aljzattól jobbra. Az ][+ esetén még marad bő fél centi hely a panel széle és a burkolat jobb oldali fala között.

Dr.OG
Tag

# Elküldve: 2026. Jún. 17. 22:14 - Szerkesztve: Dr.OG

Lemértem, 54mm.

Dr.OG
Tag

# Elküldve: 2026. Jún. 22. 05:31 - Szerkesztve: Dr.OG

@Chain-Q:
Ha leméred, hogy az Apple //e-dbe befér-e, és igen (fentebb látszik, hogy 54mm távolság kell a GAME I/O aljzat jobb oldala és a burkolat falának belső felszíne között), és kell a cucc, akkor írj rám E-mailben!

Nem sürgetni akarlak, csak jelzem, hogy a hét második felében külföldre utazom, és utána csak július 6-tól leszek újra itthon.

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2026. Jún. 22. 16:05

Köszi, megnézem, csak elő kell ásni az Apple IIe-t és hát fontosabb dolgokra sem volt még időm. Nem gond ha csak júliusban rendeződik le, legközelebb ha megyek Mo-ra, akkor az úgyis Árokra lesz. (De még nem biztos.)

Dr.OG
Tag

# Elküldve: 2026. Jún. 23. 05:01

OK, nem sürgős! Közben találtam egy másik projektet Apple ][-höz (Sirius Atari Joyport), utánépíthető 2db IC-vel. Azt kevesebb (kb. 2 tucat) játék támogatja, így csak próbapanelen raktam össze, de működőképes.
Írok majd róla bővebben, ha van iránta érdeklődés...

<< 1 ... 54 . 55 . 56 . 57 . 58 . 59 . 60 . 61 . 62 .
forum.amigaspirit.hu / Hírek / Nagy 8 bites topic (ide jöhet minden ami aktuális)