Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

 - Fórumok - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / Általános / A Per
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Szerző Üzenet
AliveMOon
Tag

# Elküldve: 2007. Dec. 14. 16:59 - Szerkesztve: alivemoon


Azt lehet tudni, hogy meddig fognak tartani a perek? Mik a fejlemény?

neongod
Alapító Tag

# Elküldve: 2007. Dec. 14. 17:50 - Szerkesztve: neongod


Mostanában annyira már nem követem az eseményeket, de itt megtekinthetők a beadott dokumentumok (ha valakinek van türelme végignyálazni a pdf-eket):
http://news.justia.com/cases/featured/washington/wawdce/2:2007cv00631/143245/

Egyébként, ha jól értem a Hyperion épp megtámadta az Amiga Delaware beadott trademark megújítási kérelmét:
http://ttabvue.uspto.gov/ttabvue/v?qs=78942544

Azt, hogy meddig fog tartani, szerintem senki sem tudja, a felek sem. Akár még évekig is elhúzódhat. Meglepődnék, ha 2008-ban lenne ítélet. Hajrá optimisták :D

AliveMOon
Tag

# Elküldve: 2007. Dec. 14. 18:32 - Szerkesztve: alivemoon


Quoting: neongod
Egyébként, ha jól értem


Nekem is valami hasonló a problémám, hogy nem eléggé értem, így biztos más jobban képben van és hitelesebb mint amit én értek belölle.

Én nagyon örülnék, ha valaki közvetítene.

neongod
Alapító Tag

# Elküldve: 2007. Dec. 15. 10:00


Emeric, ha követed még a per történéseit, nem akarsz közvetíteni és tájékoztatni a népet? :))

Emeric SH
Tag

# Elküldve: 2007. Dec. 15. 10:30 - Szerkesztve: emeric


Nem sok izgalom zajlik eppen, Amiga Inc hidrat jatszik, parhuzamosan tobb iranybol kozeliti meg a kerdest, amelyek (kulso szemlelonek persze, a birosag majd eldonti) kulon-kulon akkor is gyozelemhez segithetik oket, ha a csapokbol parat levagdosnak. A Hyperion meg vagdossa ezeket a csapokat.

Messze nem olyan pergo a dolog termeszetesen mint az elejen, picit atment allohaboruba, nem veszt senki semmit aki nem koveti napi rendszeresseggel :) (kulonben is ma hajnalban jottem haza munkabol, nem er ilyen hulyesegeket kerdezni :D)

Hyperion ugy latszik gyozi penzzel es energiaval, bar Amiga Inc-nek lathatoan tobb az ugyvedje.

Aztan persze mielott meg barki azt hinne, hogy egy esetleges biroi dontessel majd vegeter az ugy - nem fog :) Azt be is kellene tartani, amire igy Amigas korokben nem szokott precedens lenni.

Cobra
Piros troll

# Elküldve: 2007. Dec. 15. 11:39 - Szerkesztve: Cobra


Hat azt nem mondanam, hogy esemeny nelkuli a dolog, jelenleg negy (!) per zajlik:

1. Amiga Inc. vs. Hyperion (Washingtonban)
2. Itec vs. Hyperion (New Yorkban)
3. Hyperion vs. Amino (Washingtonban)
4. Par OS4 fejleszto perel Belgiumban (a forrasuk jogaiert)

A Hyperion gozerovel dolgozik azon, hogy az Itec-et bevonjak a 1.-es szamu perbe, ezt a biro mar el is fogadta, de az Itec probalja elkerulni es benyujtott egy kerelmet hogy ne kelljen reszt venniuk a Washingtoni perben.

Az Amino per nemreg indult, amikor a Hyperion felfedezte, hogy a regi Amiga Washington (akivel anno a szerzodest kotottek) ugyanaz a ceg mint a most Amino neven mukodo ceg. Az Amino azzal reagalt, hogy nem hivtak oket mediaciora ami a 2001-es szerzodesben kovetelmeny. A Hyperion pedig szeretne az Amino pert is a Washingtoni perbe bevonni, es azt mondjak azert inditottak csak kulon pert (es nem iratkoztak fel mediaciora), hogy elkeruljenek egy jogi hataridot (asszem a 2001-es szerzodes megkotesetol szamitva 5 even belul lehet csak perelni, ami ezev November 3-an jart le).

Most pedig a jelenlegi Amiga Inc. (volt KMOS) atdolgozta/kibovitette a korabban benyujtott papirjait es ezeket nyujtotta most be, ezzel gyakorlatilag tovabb fog huzodni a dolog, mert erre majd a Hyperionnak is megint at kell dolgoznia az allaspontjat es ujra benyujtani a birosagnak az atdolgozott papirokat... Szerintem az AInc taktikajanak a resze, hogy minel tovabb huzzak a pert, hogy a Hyperion kifogyjon a penzbol es becsodoljon, ezt segiti az is, hogy kulon pert inditottak New York-ban, ezaltal megduplazodnak a Hyperion koltsegei. Az OS4 classic eladasok meg az eddigi koltsegeket se tudnak fedezni, es ez meg csak a kezdet.

Igazabol most szerintem a legnagyobb jelentosege annak van, hogy a Hyperion probal mindent egy perbe osszehozni, hogy azok akik ezek mogott a cegek mogott allnak (Amino,KMOS,Itec) egy birosagon jelenjenek meg, egy perben. Ez el fog dolni par honapon belul. De maga a per, az meg jo egy evig tarthat.

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2007. Dec. 15. 11:58 - Szerkesztve: charlie


Par OS4 fejleszto perel Belgiumban (a forrasuk jogaiert)

Kit perelnek? Miert is szukseges a fejlesztoknek maguknak perelni?

Emeric SH
Tag

# Elküldve: 2007. Dec. 15. 12:15


Quoting: Cobra
Hat azt nem mondanam, hogy esemeny nelkuli a dolog, jelenleg negy (!) per zajlik


Nem látom az ellentmondást az általam elmondottak és e között :) Azt írtam nem túl izgalmasak a jelen fejlemények, mivel egyik sem kecsegtet az ügy gyors lezárásával/megoldásával. Esemény egyik esetben se nagyon zajlik. Rétestészta az igen.

Cobra
Piros troll

# Elküldve: 2007. Dec. 15. 12:27


@ChainQ

Tudtommal a forraskodokra vonatkozo jogaikert kernek a belga birosagtol egy elismero nyilatkozatot/dontest (declaratory judgement), a Hyperionnal kotott szerzodeseik alapjan. Ez azert jo, mert ha netan az USA-ban a biro azt mondja hogy az AInc-nek oda kell adni a forrasokat, akkor ott van az EU birosag dontese, hogy megse, es a fejlesztok szepen beinthetnek :)

Reszletes infom nincs az EU perrol, mert amiket az AInc ujonnan beadott a Washingtoni perben, abbol csak a belga verzio van ott teljes egeszeben, az angol valtozatnak a lenyege (ahol leirja mirol szol az egesz) hianyzik, pontosabban csak az eleje van meg.

Emeric SH
Tag

# Elküldve: 2007. Dec. 15. 13:05


Quoting: Cobra
Ez azert jo, mert ha netan az USA-ban a biro azt mondja hogy az AInc-nek oda kell adni a forrasokat, akkor ott van az EU birosag dontese, hogy megse, es a fejlesztok szepen beinthetnek :)


Ez tulkepp miert is lenne jo az AmigaOS szempontjabol?

Cobra
Piros troll

# Elküldve: 2007. Dec. 15. 14:31


Emeric: Termeszetesen ez a fejlesztoknek jo, akik evekig meloztak, hogy ne tudjak toluk csak ugy elvenni sok ev munkajat, szoval igy biztositjak be magukat.

Cobra
Piros troll

# Elküldve: 2008. Jan. 21. 14:39 - Szerkesztve: Cobra


Akit erdekel:

Eleg sokminden tortent a mult heten:

1. Amino vs. Hyperion per - Az ugyet a Hyperion keresere atvittek Martinez birohoz (aki az AInc vs. Hyperion perrel is foglalkozik), a Hyperion kerte hogy a ket pert vonjak ossze, ezt egyelore elutasitotta. Az Amino az ugy elbocsatasat vagy elhalasztasat kerte arra hivatkozva, hogy a Hyperion nem kezdemenyezett pereles elott mediaciot ahogy azt a 2001-es szerzodes megkoveteli. A Hyperion azert nem ajanlott mediaciot, mert lekesett volna egy jogi hataridot, es akkor mar nem perelhettek volna jogilag a szerzodes alapjan. A biro ugy dontott hogy mediaciora (peren kivuli megallapodsasra) kuldte a feleket, ahogy az a szerzodesben szerepel mint feltetel a pereskedes elott, es a pert elhalasztjak addig amig a mediacio veget nem er, ha nem sikerul a feleknek megallapodniuk, akkor folytatodik.

2. AInc vs Hyperion per - A Hyperion egy vizsgalatot kert, hogy megszerezhessek es atvizgalhassak az Amino regi ugyvedjenel talalhato jogi dokumentumaikat, hogy ott esetleges bizonyitekokat talaljanak. Az Amino ugyvedi irodaja tiltakozott, az Amiga Inc. is tiltakozott. A biro engedelyezte a vizsgalatot, igy a Hyperion megkaphatja a kivant dokumentumokat.

3. Itec vs Hyperion - A biro visszautasitotta az Itec bevonasat a Washingtoni Ainc vs Hyperion perbe, a donteset azzal indokolva, hogy nincs eleg bizonyitek arra, hogy az Itec-nek huzamosabb ideig kapcsolata lett volna Washingtonnal es az AInc-el, ami szukseges ahhoz, hogy bevonhassak a perbe.

Igy roviden es tomoren ennyi :)

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2008. Jan. 21. 16:56


Koszi az infot!

Amugy ez most jo nekunk vagy nem? :)

sadddam
Tag

# Elküldve: 2008. Jan. 21. 17:31


ahogy olvasom, ez csak még tovább húzza a pereket, szal sztem nem. hacsak nem lesz eredménye a "meditációnak":)))

Cobra
Piros troll

# Elküldve: 2008. Jan. 21. 18:23


Nos, a Hyperionnak nyilvanvaloan nem kedvezo, hisz ok akartak mindharom pert egybevonni Washingtonba a Martinez birohoz, es eddig csak azt sikerult elerniuk, hogy az Amino pert atvittek a Martinez-hez, de tovabbra is kulon perkent fog menni az AInc pertol, csak a biro lesz ugyanaz. Ami kedvezo lehet nekik az az Amino dokumentumokhoz valo hozzaferes, ha talalnak ott dolgokat, amelyekbol kiderul par erdekes dolog az AInc-rol.

Sadddam egyebkent a mediacio, es a meditacio ket kulonbozo dolog :)

Emeric SH
Tag

# Elküldve: 2008. Jan. 21. 19:28


Quoting: Cobra
Eleg sokminden tortent a mult heten


Ez (majdnem mind) birosagi ugyintezest erinto/nem erinto aktatologatas. Azert ezt en nem neveznem eleg sokmindennek :)

AliveMOon
Tag

# Elküldve: 2008. Jan. 21. 19:45 - Szerkesztve: alivemoon


Hát azért üdvös lenne ha prenkívül megegyeznének, valamiben.
Nem lehet igaz, hogy ez bármeik félnek is jó valamire.

Gyanitom nem véletlenül akarták vissza tartani a dokumentumokat, ha nem lenne mit olvasni benne, már AInc rég bevettette volna, mint saját cucc.

Végülis miröl szolnak azok a dokumentumok? Hogyan ment csödbe, a másik AInc?

Cobra
Piros troll

# Elküldve: 2008. Jan. 22. 00:29 - Szerkesztve: Cobra


Emeric: Hat, ami a birosagi ugyeket illeti ugy altalaban, 3 itelet egy heten soknak szamit :) Es persze van ezekben par erdekes dolog, peldaul Martinez az Itec-et azzal engedte el, hogy szerinte a 2003-as szerzodesre nem ruhazodnak at a 2001-es szerzodesben szereplo birosagi helyszinrol szolo feltetelek (vagyis hogy a felek a Washingtoni birosagot valasztjak helyszinkent ha perre kerulne sor), annak ellenere hogy a 2003-as szerzodesben szerepel a szoveg, hogy "a 2001-es szerzodesben kikotott feltetelek alapjan". Viszont ha Martineznek errol igaza lenne, akkor ugyanez a Hyperionra is igaz, es ebben az esetben az Itec nem perelheti oket New York-ban mert nincs benne a szerzodesben hogy a felek NY-i birosagon az ottani torvenyek szerint jarnanak el, a Hyperion pedig nem NY-ban van igy a nemzetkozi torvenyek lepnek ervenybe, a NY-i birosag pedig kenytelen lenne elejteni az ugyet, es az Itec mehetne Brusszelbe ha akar meg valamit a Hyperiontol. Szoval amik most tortennek ezeknek eleg nagy sulya van es nagy mertekben befolyasolhatjak a vegeredmenyt, es azt is hogy mennyi ideig tart odaig eljutni.

AliveMOon: A dokumentumok az Amino (regi AInc) osszes jogi ugyintezeseit tartalmazzak ha jol emlekszem 2000 ota.

sadddam
Tag

# Elküldve: 2008. Jan. 22. 01:16


Sadddam egyebkent a mediacio, es a meditacio ket kulonbozo dolog :)-


ahh, egy újabb megvilágosodás:))) kösz!
az idézőjelet valóban csak dekorációnak szántam...

AliveMOon
Tag

# Elküldve: 2008. Jan. 22. 11:09


Quoting: Cobra
AliveMOon: A dokumentumok az Amino (regi AInc) osszes jogi ugyintezeseit tartalmazzak ha jol emlekszem 2000 ota.


Talán ez még jobb! Biztos egy kincses bánya lesz a Hyperionnak :)

rachy
Tag

# Elküldve: 2008. Jan. 22. 11:26


Persze, azert tiltakoztak a dokumentumok kiadasa ellen, mert tudtak, hogy az egesz semmi erdekeset nem tartalmaz, de majd jol felkelti az erdeklodeset a Hyperion jogaszainak es lekoti oket nehany hetre az a 20000 oldal atnyalazasa... ;)

Gyerekek, ne feledjetek: a birosagon es a politikaban semmi nem tortenik veletlenul es akkor is hazudnak, mikor kerdeznek... :)

AliveMOon
Tag

# Elküldve: 2008. Jan. 22. 12:00 - Szerkesztve: alivemoon


Nem tudom, azt mondják aki keres talál. Ha korrekt munka folyt volna, mai napig rendben üzemelne az AI és per sem lenne.

Bill-ék arra számítottak, hogy majd a Hyperion megretten a paretől, aztán folytathatják ahol abbahagyták. Nem tudom de szerintem ha nemlett volna a per ez az AA2-sem születik meg, fogadni merek ez is csak valami gyors tákolmány.

Cobra
Piros troll

# Elküldve: 2008. Jan. 22. 12:39


Talan ezekbol az iratokbol az AmigaOS5 fejleszteserol is kiderulnek a nagy titkok :P

Lazi
Mr. AmiCon

# Elküldve: 2008. Jan. 22. 14:38


Elokerul majd az m$-al kotott megallapodas, melyben megegyeznek az OS4 likvidalasarol.

Osszeeskuveselmelet rulez!

Emeric SH
Tag

# Elküldve: 2008. Jan. 22. 22:15


Quoting: alivemoon
Bill-ék arra számítottak, hogy majd a Hyperion megretten a paretől, aztán folytathatják ahol abbahagyták. Nem tudom de szerintem ha nemlett volna a per ez az AA2-sem születik meg, fogadni merek ez is csak valami gyors tákolmány.


En meg igazabol nem lattam semmit ami meggyozott volna arrol hogy barmi kulonbseg van az AA es az AA2 kozott.

Cobra
Piros troll

# Elküldve: 2008. Jan. 23. 07:55


Emeric: hat ami az AA-t illeti, eleg ha megnezed a videot amit AW.net-en mutogattak, amiben Bill azt taglalja, hogy "vettuk az Amigat, virtualizaltuk az operacios rendszert..." kb. itt kezdtem el rohogni :)

AliveMOon
Tag

# Elküldve: 2008. Jan. 23. 09:34


Quoting: emeric
En meg igazabol nem lattam semmit ami meggyozott volna arrol hogy barmi kulonbseg van az AA es az AA2 kozott.


Most a per miatt kellet valamit produkálniuk, szerintem inkább csak papíron, mintha keményen dolgoztak volna, ez semmi más szerintem mint prezentáció, meg némi papírmeló, hogy bizonyítani tudják, hogy ez a cég nem pénzmosoda.

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2008. Jan. 23. 13:41


Mi az az AA es AA2? :)
Valmirol lemaradtam?!

AliveMOon
Tag

# Elküldve: 2008. Jan. 23. 14:25 - Szerkesztve: alivemoon


dh1

Bill szerint AA2 az OS5 alapköve, AmigaAnywhere2.
8 év után most dobta piacra és mindenki erre várt, de azt nem értem ezen fantasztikus bejelentés nyomán hol van a piac visza jelzése, tud valaki olyan projectről, ami erre épít?

Végre találtam egy AmigaSDK tutoriált.
Azzal kell kezdeni, hogy felteszed a JAVA-t :)
http://www.omniscience.us/Downloads/Adept_IDE_Tutorial1.pdf

Derringer
Tag

# Elküldve: 2008. Jan. 23. 21:13


Quoting: alivemoon
Most a per miatt kellet valamit produkálniuk, szerintem inkább csak papíron, mintha keményen dolgoztak volna, ez semmi más szerintem mint prezentáció, meg némi papírmeló, hogy bizonyítani tudják, hogy ez a cég nem pénzmosoda.


Alivemoon ott a pont. Működő cég nem képest 8 évig valós termék nélkül létezni, kivéve ha mosoda. Ez világos. Azt a pár 3 soros játéknak nevezett valami meg alibinek is szar, amerikai viszonyok között még 1-2 hónap irodabérletre sem alkalmas a bevétele. Kilóg a lóláb rendesen.

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
forum.amigaspirit.hu / Általános / A Per
 
 

Powered by forum script miniBB™ © 2001-2024