Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

 - Fórumok - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / Általános / Apple HW problémák, ötletek, megoldások
Szerző Üzenet
Peti
Tag
# Elküldve: 2015. Júl. 08. 15:34 - Szerkesztve: Peti


Kedves Amigások!

Itt szeretném összegyűjteni (megvitatni) a címben szereplő vasakkal kapcsolatos mindennemű gondokat, és azoknak a megoldási lehetőségeit.

Elsődleges információforrásnak a www.everymac.com oldalt ajánlom - itt a gépek (gyári) specifikációiról lehet infót szerezni, illetve alapvető HW kérdésekre is megtalálni a választ (angolul persze). Valószínűleg ezt az oldalt mindenki ismeri - de ha megsem, akkor itt az idő felfedezni!

Ha valaki nem beszéli az említett oldal nyelvét, akkor persze nyugodtan kérdezhet itt is azokkal az infókkal kapcsolatban (is).

És mégvalami: nyilván lesznek olyan kérdések is, amikben összefonódnak a HW/SW kérdések is, illetve a kérdések-válaszok során könnyen elkanyarodhat a téma (akaratlanul is) másfelé - mindenesetre próbáljunk meg a topic címén belül megmaradni.

Peti
Tag
# Elküldve: 2015. Júl. 08. 15:38 - Szerkesztve: Peti


Összeszedtem néhány már máshol, de ezzel a témával kapcsolatosan felvetett problémák megoldásait:

- PowerMac gépeken a bekapcsoláskori "gong"-ot könnyen elnémíthatjuk, ha megnézzük a beépített hangszóróhoz vezető kábel kiindulási pontját, és egyszerűen lehúzzuk a csatlakozót az alaplapról

- ugyanerre a problémára a megoldás Mac mini esetében a "StartupSoundPrefPane11b3.dmg" program (miután ezt a gépet egy "kicsit" nehezebb szétszedni, és nem is biztos hogy van rá HW-es megoldás)

- Mac mini-nél a gépbe tehető maximális ram 1 GB

Peti
Tag
# Elküldve: 2015. Júl. 08. 15:56


Egy saját probléma: nem indul a G5-ös gépem. Vagyis bekapcsol, zúgnak a ventillátorok, de nincs kép. Próbáltam másik ram-mal, másik videókártyával, hdd-k nélkül, PRAM és NV RAM resetet, de semmi.

Ötlet?

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2015. Júl. 08. 23:40


alaplap vagy cpu modul

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2015. Júl. 09. 11:07 - Szerkesztve: charlie


Őöööö... Nnnamost... Sokat gondolkodtam hogy milegyen ezzel a topiccal. Az biztos, hogy rossz helyen van, mert semmi köze az Amiga újgenerációs hardverhez (az OS4 nem fut rajta), a MorphOS-nek meg van egy MorphOS hardverek topic...

Szóval, szerintem ha *NEM* MorphOS specifikus problémákról van szó, akkor ez ugyanúgy offtopic és általános, mint pl. az Atari topic. Szóval ezennel átraktam az általánosba.

Peti
Tag
# Elküldve: 2015. Júl. 09. 14:06 - Szerkesztve: Peti


Da: oké, értem (mármint az átrakást). Amúgy azért került (eredetileg) az újgen.-hez, mivel a múltkor szóltál, hogy a Macmini nem a Classic hardver rovatba való, ezért gondoltam hogy oké, akkor legyen az újgen. topicba való az összes Apple géppel kapcsolatos probléma. De hát igen: ezek a gépek igazából egyik helyre sem valók - úgyis mondhatnám, hogy otthontalanok... :)

dh1: no igen, erre gondoltam én is, csak megkérdeztem, hogy hátha van valami trükk, amiről nem tudok. Sajna így kb. mehet a kukába a gép, mivel nem igazán látok rá esélyt, hogy valaki eladna ilyen komponenseket. De talán a kuka túlzás, mivel igen szép a készülékház - megmarad dekorációnak.

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2015. Júl. 09. 14:09 - Szerkesztve: dh1


Quoting: Peti
hát igen, erre gondoltam én is, csak megkérdeztem, hogy hátha van valami trükk, amiről nem tudok. Sajna így kb. mehet a kukába a gép, mivel nem igazán látok rá esélyt, hogy valaki eladna ilyen komponenseket. De talán a kuka túlzás, mivel igen szép a készülékház - megmarad dekorációnak.


hw apron rendszeresen hirdetnek meg Vateran is alkatreszeket, cpu modulokat stb.

elobb korul kene nezni ...

Amugy meg egy G5 20000 Ft korul beszerezheto mar szal nem egy nagy tetel ...

Mac javitas ugyben meg nem igazan a Spirit a mervado, van erre dedikalt nem is egy direkt Mac-es oldal, en ott kerdezoskodnek, szerintem az logikusabb sokkal ...

igy kb ki is fujt ez a topic :)

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2015. Júl. 09. 15:06


@Peti:
De hát igen: ezek a gépek igazából egyik helyre sem valók - úgyis mondhatnám, hogy otthontalanok... :)

Leírtam mi hova való, a MorphOS-sel kapcsolatos gondok (és 1-2 alapvető kérdés persze, ami Mac specifikus, az a MorphOS hardverek rovatba. Minden más a beszeljukmac.com-ra, kb.

Egyébként ugyanez a helyzet az AROS-sal is, vagy ha WinUAE-t akarsz futtatni egy tuskón, de nem megy: amíg valamennyire Amiga-specifikusak a problémák azt beszéljük meg itt, de pl. a Windows installálás trükkjeit azt lehetőleg máshol. Kthx. :)

Peti
Tag
# Elküldve: 2015. Aug. 13. 12:29


G5 power led hibakódok:

1 villanás: nincs ram, vagy nem detektálható
2 villanás: inkompatibilis ram
3 villanás: memória tesztelési hiba
4 villanás: boot rom hiba, és / vagy rendszer-konfigurálási hiba
5 villanás: processzor hiba

Peti
Tag
# Elküldve: 2016. Feb. 12. 16:48


A legerősebb Powerbook-ba lehet 333 MHz-nél gyorsabb DDR2-es modulokat rakni? Nyilván nem fog gyorsabban menni tőle a gép, de működni fog benne? Mivel 333-ast már nagyon nehéz találni.

dino
Kék troll

# Elküldve: 2016. Feb. 12. 18:19 - Szerkesztve: dino


Lehet, csak finnyas a RAMokra, ugy vedd meg, hogy ha nem muxik, akkor visszavegye, vagy egyut probaljatok ki.

Lt. Reynolds
Amiga Maniac

# Elküldve: 2016. Feb. 14. 15:06


applespirit.hu...

Peti
Tag
# Elküldve: 2017. Jan. 24. 10:33


Keresnék PCI Express-es 6 pines - mini 6 pines tápcsati kábelt. Van olyan esetleg, akinek van, de nem kell? Vagy esetleg magyarországi bolt elérhetőség kellene - ha pedig ez sincs, akkor ebay-en van ugyan, de kellene valaki akinek van accountja, és megrendelné nekem.

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2017. Jan. 24. 20:25


www.pcland.hu
www.aqua.hu
www.ipon.hu
www.pcx.hu

Peti
Tag
# Elküldve: 2017. Jan. 26. 12:12


Megnéztem az oldalakat, de ezeken persze csak pc-s cuccok vannak, ilyen speciális kábel nincs. Ilyen kábelt csak (egyes) PowerMac G5-ösökben, illetve Mac Pro gépekben használnak. Marad akkor az ebay.

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2017. Jan. 26. 16:15 - Szerkesztve: dh1


Ehhh ezt nem kozolted :)

http://www.beszeljukmac.com/

hirdetesben keress

forum.amigaspirit.hu / Általános / Apple HW problémák, ötletek, megoldások
 
 

Powered by online community script miniBB™ © 2001-2023