Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

- Fórumok - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / Általános / Vatera, E-Bay stb. ajánló
<< 1 ... 90 . 91 . 92 . 93 .
Szerző Üzenet
dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2025. Már. 20. 13:42

C64-es ára is felfelé megy ... Alapgépe 25e és afelett (fácsén)

CirrMee
Tag

# Elküldve: 2025. Már. 23. 00:19

Quoting: Dr.OG
Milyen mikrokontroller van benne? Kétfélével is gyártják, a hozzávaló FW-t kell rárakni.

STM32F105 a felirat szerint.
Vettem valakitől, aki eleve nem értett hozzá, szóval a leghasznosabb információ annyi volt, hogy létezik, meg elviekben működik. :)
3 digites, nyomógombos, bár szívesen tolnék bele legalább egy csipogót - vagy ha nem került túl sokba, akkor oled kijelzőt tekerős gombbal is.

Amíg nem tudtam regisztrálni, valaki próbált innen segíteni (bocs, csak évekkel később nem emlékszem a névre...), de sokkal előrébb nem jutottam. Az angolom meglehetősen hézagos, arra sem (minden esetben) támaszkodhatom.
Annyi biztos, hogy jelenleg féltve őrzöm az egyetlen "működő" pendrive -t. Ha bővíteni kell új taggal a listát, akkor a HxCEdit babrálásával tudom megtenni. Ezzel is anno csak véletlenül sikerült egy működő pen -t összehozni, mert akárhányszor álltam neki újra és újra, valami baja mindig volt az új drive -nak.
Egyszer sikerült feléleszteni a kiválasztós képernyőt - csak éppen használni nem lehetett. Mivel évekkel ezelőtt ment ez az erőlködésem, azóta ki is ment a fejemből az összes ezzel kapcsolatos kavarás... :)

Mindenesetre ha valaki tudna segíteni ezzel kapcsolatban, hogyan kell a nulláról összelogisztikázni a pendrive -t, azt megköszönném.

CirrMee
Tag

# Elküldve: 2025. Már. 23. 00:39 - Szerkesztve: CirrMee

Quoting: dh1
C64-es ára is felfelé megy ... Alapgépe 25e és afelett

Megtapasztaltam, mert pár napja én is "komondorhatvannégy" tulaj vagyok - újra. Sokszor kipróbálatlanul akarnak vagyonokért, de legalábbis irreálisan magas árért megszabadulni tőlük. Pedig olyan ártatlanul kezdődött: valaki jó áron kínálgatott egy 1541-II meghajtót, állapotra is szép, meg ki is lett próbálva, aztán nem volt megállás... :)
Szó se róla, akartunk a párommal azt is, csak későbbre volt betervezve. Perpill van C64 gép döglött trafós meghajtóval, kábelek nyista, lemez szintúgy. Magnós terv is kútba esett, mert bár találtam jó áron, erre az ledöglött eladás előtt. 10-20 ezrest meg fizessen kipróbálatlanul az, akinek két nőnemű felmenője van...

Van listán még +4 is, csak remélni tudom, hogy nem talál meg 1-2 évig senki "bomba üzlettel"... :)

U.i.: tud valaki tanácsot adni, hogy miként lehet lemezre varázsolni (Win11->1541) programokat?

Dr.OG
Tag

# Elküldve: 2025. Már. 23. 07:07

A Gotekről a frescho.hu-n van több cikk is magyarul:
https://frescho.hu/gotek-flashfloppy/
https://frescho.hu/gotek-flashfloppy-kiegeszites/
https://frescho.hu/flashfloppy-es-2m-sajat-image-formatum/

Hardver moddok angolul (OLED kijelző, beeper, forgantyús vezérlő):
https://github.com/keirf/flashfloppy/wiki/Hardware-Mods

C64-hez ajánlott kiegészítő a Kung Fu Flash:
https://www.vatera.hu/kung-fu-flash-cartridge-commodore-c64-commodore-c128-3446381912 .html

De, ha mindenképp floppyzni akarsz, az XUM1541 a te megoldásod:
https://commodoreszerviz.hu/xum1541.htm

A 264-es szériával (Plus4, C16) csak óvatosan! Proci, TED, PLA állásban is megdöglik, pótlásuk drága.

dino
Kék troll

# Elküldve: 2025. Már. 23. 11:39

Jo kis osdzefoglalo, ilyen "forgokapcsolot" , hol lehetne venni idehaza? Mert ez annyira jo, hogy tennek en is minden Gotekemhez.

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2025. Már. 26. 17:11 - Szerkesztve: yellowdog

C64-hez ajánlott kiegészítő a Kung Fu Flash:

Egész vállalható áron kapható, de azért megkérdezném, Kung Fu Flash vagy EasyFlash a jobb?

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2025. Már. 26. 20:55

Quoting: dino
ilyen "forgokapcsolot" , hol lehetne venni idehaza? Mert ez annyira jo, hogy tennek en is minden Gotekemhez.

Lehet, hogy "haza beszélek" (?), de nekem ez a forgókapcsoló meg főként az a pcsömnyi kijelző, adott esetben egy tré 3D nyomtatott házban rárakva az Amigára a billentyűzet fölé, hát nem is tudom...

Ahogy elnézem (te jó ég, már 8 éve...!) készítettem egy szerintem sokkal jobb megoldást, itt és itt, amelyre abban az időben olyan 20-as nagyságrendben volt is érdeklődő, remélem azóta is megelégedéssel használják, viszont sajna eljárt felette az idő, mivel az akkor elérhető Cortex firmware-es Gotekhez használható csak. Amikor megjelent a FF firmware írtam a készítőnek, hogy valamilyen módon oldjuk meg az illesztést az ESP-hez, de nem nagyon hajlott a dologra, gondolom már akkor konkrét tervei lehettek, a forgókapcsoló és az OLED-es kijelző, nem tudom.
Tegyük hozzá, szerintem a folyamatos fejlesztés Amiga szempontjából nem különösebben lényeges illetve a Cortex is ellátja a kívánt funkciót, én a mai napig azzal használom, de a FF favorizált verzió, mindenki azt nyomatja...

Dr.OG
Tag

# Elküldve: 2025. Már. 27. 06:26

Quoting: yellowdog
Egész vállalható áron kapható, de azért megkérdezném, Kung Fu Flash vagy EasyFlash a jobb?

Nekem csak KFF van, EF-ről csak közvetett infókkal rendelkezem, de amennyire tudom, az utóbbi csak .crt fájlokat támogat, és a használata is körülményesebb (minden játék előtt újra kell flashelni). Ezzel szemben a KFF kezel .prg, .t64 és lemezkép (.d64, .d71, .d81) fájlokat is, amellett kellemes fájlböngészővel rendelkezik. Bővebb infó róluk:
https://www.c64-wiki.com/wiki/EasyFlash
https://github.com/KimJorgensen/KungFuFlash

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2025. Már. 27. 10:25

Köszi az infót, akkor ez a vaterás megéri, ajánlott kategória?

CirrMee
Tag

# Elküldve: 2025. Már. 27. 14:33

A 264-es szériával (Plus4, C16) csak óvatosan! Proci, TED, PLA állásban is megdöglik, pótlásuk drága.

CPU/TED pótlásra létezik "alternatív" eszköz? PLA úgy rémlik helyettesíthető.

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2025. Már. 27. 16:37 - Szerkesztve: charlie

CPU-ból van 6502 alapú helyettesítő ami az extra zeropage-mapped portokat külső CPLD-vel oldja meg, pl. a Lotharek-féle 6502 plus 4, ami mellett pluszban 512K RAMbővítés is van. És van vehető/megépíthető kit is, hasonló koncepcióval, vagy láttam FPGA alapú replacementet is, de arra most hirtelen nem találok linket.

TED-re is van valami most már, FPGA alapú, de hogy mennyire compatible, meg beszerezhető-e, azt majd valami hozzább értő megmondja.

Dr.OG
Tag

# Elküldve: 2025. Már. 27. 21:33

Köszi az infót, akkor ez a vaterás megéri, ajánlott kategória?

Szerintem igen, ennyi pénzt simán megér.

siz
Tag

# Elküldve: 2025. Már. 29. 14:43 - Szerkesztve: siz

Quoting: charlie
TED-re is van valami most már, FPGA alapú, de hogy mennyire compatible, meg beszerezhető-e, azt majd valami hozzább értő megmondja.

Hegedüs István kurva nagy melót tolt bele, jó eredményekkel. Az övé még nincs olyan állapotban, hogy egy az egyben gépbe lehessen tenni, de valami korábbi verzióját "lenyúlták" a GitHub-ról és csináltak már rá valami hardvert is, hogy be lehessen dugni igazi TED helyére. Még nem próbáltam, de rajta van a (végtelen) listán.

szerk: rákerestem, ThED-nek hívják a projektet. valami régebbi update-ben azt írták, hogy megegyeztek Istvánnal, hogy használhatják az FPGATED firmware-t. de nem látom, hogy bárhol megvásárolható lenne. de ez 2 percnyi keresés volt, szal lehet, hogy elkerültem valahol

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2025. Már. 31. 19:40

ennyi pénzt simán megér

Köszönöm, lassan fizetés, lehet beáldozok ennyit.

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2025. Ápr. 10. 14:37

Esetleg valaki találkozott már ezzel? Amiga Assembly Game Programming, amazon.com-on elérhető. Mondjuk jobban örülnék egy PDF-nek, de még az is lehet, megkérem a nyuszit...

siz
Tag

# Elküldve: 2025. Ápr. 11. 09:53 - Szerkesztve: siz

Nem tudom, hogy ez ugyanaz a csávó-e, de plus/4-es chatben múltkor előjött egy olasz csávó, aki AI-jal íratott valami botrányosan pontatlan, valótlan dolgokat tartalmazó könyvet plus/4 programozásról és amazonon árulta. Szóval én óvatos lennék.

szerk: visszakerestem: nem ugyanaz a szerző. szóval bármi lehet.

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2025. Ápr. 11. 15:53

Quoting: siz
íratott valami botrányosan pontatlan, valótlan dolgokat tartalmazó könyvet plus/4 programozásról és amazonon árulta

Ez így működik, működhet...??? :-(

dino
Kék troll

# Elküldve: 2025. Ápr. 13. 12:12 - Szerkesztve: dino

A jofogason megjelent egy csalo, mar a felhasznalok kozul figyelmeztetnek az oldalon.
Felhivas

Ez egy egeszen friss hirdetes:

A csalo

Aztan az eredeti hirdetest meg is talaltam egy lengyel oldalon:

LINK

Szerk:
Kozben bejelentettem, hogy vizsgaljak ki.

Szerk2:
Na ennyi volt, csalo letiltva.
Itt a torolt hirdetes screenshotja:

kep

Calhoun
Tag

# Elküldve: 2025. Ápr. 13. 21:01

Quoting: siz
Nem tudom, hogy ez ugyanaz a csávó-e, de plus/4-es chatben múltkor előjött egy olasz csávó, aki AI-jal íratott valami botrányosan pontatlan, valótlan dolgokat tartalmazó könyvet plus/4 programozásról és amazonon árulta. Szóval én óvatos lennék.

Furcsa, hogy a könyv borítóján nem egy Amiga látható. Talán az AI nem tudta megugrani a szintet?

De jó, hogy nem futottam bele a plusis könyvbe. Én megszívtam volna. Évek óta keresek valamilyen jó könyvet a témában, de nagyon úgy tűnik, hogy angol nyelven sem adtak ki ilyet soha.

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2025. Ápr. 14. 13:36

Quoting: Calhoun
Furcsa, hogy a könyv borítóján nem egy Amiga látható

Látod ezt nem is figyelem, hirtelen egy A1200-ra hasonlít, de valóban, vannak problémák a képen, szép számmal... Bele lehet ugyan lapozni a "tartalmába", amely egészen biztató, de a borító és az itt elhangzottak eléggé elbizonytalanítottak, megmondom az őszintét.. ezért lenne jó egy PDF verzió, és ha úgy ítéli meg az ember, akkor költ rá, de így...

BSzili
Tag

# Elküldve: 2025. Ápr. 15. 07:27 - Szerkesztve: BSzili

Nekem az 1 nyíl gomb tetszik a billentyűzeten. És még a C64-et szidták, hogy mi ez a Shift-es megoldás :D

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2025. Ápr. 15. 12:10

Azt hiszem megvárom a pdf verziót, remélem valaki beszkenneli...

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2025. Ápr. 17. 13:37 - Szerkesztve: yellowdog

Még annyit, a $41.70 postával már $59.65 ami kb. 24eft, szóval elengedtem a papír verzió...

Calhoun
Tag

# Elküldve: 2025. Ápr. 18. 15:20 - Szerkesztve: Calhoun

Még annyit, a $41.70 postával már $59.65 ami kb. 24eft, szóval elengedtem a papír verzió...

Annyit tennék hozzá, hogy akkor nekem még szerencsém volt, mert kb 3 hete akciózott valamit az Amazon és ingyen posta járt 40€ feletti vásárlás esetén. Én így vettem két Amiga programozási könyvet (összesen 42€), amelyek nem fake írásokkal vannak tele, csak éppen az első kötetet olvasva savanyú mégis a cukor.

E.Th. van den Oosterkamp: Classic AmigaOS Programming című könyve az első 50 oldal után inkább tűnik soványka referencia könyvnek, mint igazi tankönyvnek. Ha már megvettem, akkor végigolvasom, de nagy reményeim már nincsenek. Nem hiszem, hogy ebből fogok megtanulni programozni Amigán.

Pedig az elején nagyon ígéretesnek tűnik: az első fejezet részletesem bemutatja, hogy milyen szoftvereket honnan kell beszerezni és hogyan kell telepíteni ahhoz, hogy kellemes programozási környezetet teremtsünk. A második fejezetben bemutatja nagyvonalakban a 68000-es processzort, majd számos assembly utasítást felsorol. Aminek nem sok értelmét látom, mert így csak egy adathalmaz, egy nagyon durván zanzásított referencia. (25 oldal, szóval nem egy Hardware Reference Manual) Aztán megint nagyvonalakban ír az assembly is C programozás alapjairól (többször elejti, hogy a fő fókusz a C nyelven lesz a könyvben). Ez a 3. és 4. fejezet összesen 14 oldalnyi bevezetés, de ebben legalább már olvastam újdonságot. (pl. még csak hallani sem hallottam korábban a hunk-okról). Nem bírtam ki és előrelapoztam, hogy mi lesz még. Az 5. fejezet az Exec bemutatása lesz. A 6. meg az Intuition-é. Csak sajnos szinte nulla mennyiségű kódot látni, annak ellenére, hogy az elején olyan szépen leírta, hogyan állítsuk össze a fejlesztő környezetet. Ehelyett ez is inkább egy intuition mini referencia kézikönyv. Szóval ennek a fejezetnek a nagy része is átlapozós lesz, mert mit kezdjek egy tonna paranccsal önmagában? Inkább lenne sokkal kevesebb, de használat közben bemutatva. Itt tartok most. A második kötetet (Bare-Metal Amiga Programming) ki sem merem nyitni, túl frusztráló lenne, ha az is nagyrészt referencia.

Amit viszont ajánlanék neked, az egy több éven át futó sorozat a youtubeon, ami számomra ígéretesnek tűnik. (Számomra aki éppen csak felületesen tud valamit az Amiga programozásról.) Egy egykori olasz Amigás demo coder készítette egy csak olasz nyelven kiadott assembly programozás könyvre alapozva. A srác nagyon szimpatikus, és az első (2 órás!) videó alapján tényleg komolyan veszi a témát. A sorozat 4 éve indult és egy éve ért véget. Ráadásul számomra is jól érthetően beszél angolul, pedig én aztán tényleg nem beszélek szépen.

Szóval lehet, hogy érdemes lenne próbát tenned vele, ha még nem ismernéd.
https://www.youtube.com/playlist?list=PL-i3KPjyWoghwa9ZNAfiKQ-1HGToHn9EJ

<< 1 ... 90 . 91 . 92 . 93 .
forum.amigaspirit.hu / Általános / Vatera, E-Bay stb. ajánló