Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

- Fórumok - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / Általános / Vatera, E-Bay stb. ajánló
<< 1 ... 90 . 91 . 92 . 93 . >>
Szerző Üzenet
Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2024. Jún. 20. 22:20

Hjáj, mivel vágták ki azt a floppy-nyilást a goteknek, kicsorbult kiskanállal? Esetleg dunai kaviccsal?

Ebayen egy B1230/IV kb. 300 EUR. Az alapgép is reálisan kb. annyi, még belebarmolt házzal is, de lehet h. a 4-be is belekarcol. Gotek, ScanPlusAGA, miegymás, "modern" ROM-ok (akinek az kell), dobjunk rá még 200-at. 800 EUR. Alsó hangon. Az mai árfolyamon kb. 320e HUF. Nem 480 de nem is 160...

Az igazság mindig a két véglet között van. :)

dino
Kék troll

# Elküldve: 2024. Jún. 21. 15:46

Quoting: charlie
Hjáj, mivel vágták ki azt a floppy-nyilást

Lángvágóval :D
Az gyász, pedig lehet nyomtatni 3D s nyomtatóval, fasza keretet a Goteknek, bele se merek gondolni, hogy úgy mennyivel drágább lenne...:D

1tom
Tag

# Elküldve: 2024. Jún. 21. 16:26

Én ilyen rongálást nem hajtottam volna rajta sohasem. Annál jobban tisztelem ezeket a masinákat. A Gotek nekem egy külső 3,5 drive helyére került. Nem sokat használom, így feleslegesnek gondoltam beépíteni bármelyik gépembe.

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2024. Jún. 21. 18:14

Én konkrétan nem értem a Gotek-et... mármint hogy minek?! Ha csak nem egy standard A500-ad van... Ha ennél többed van akkor meg ott a HDD vagy bármilyenen háttértaroló a WHD-vel. ... szerintem ;)

dino
Kék troll

# Elküldve: 2024. Jún. 21. 20:44

Quoting: dh1
Én konkrétan nem értem a Gotek-et...

Jo az, manapsag mar nincs /keves a hibatlan floppy lemez, az adf, egyatalan nem serulekeny.
Azert van meg olyan, mikor a jo oreg lemezmeghajtot kellene elovenni, de floppy lemez mar mind szar, igy az evtizedek utan. (itt jon a kepbe a Gotek) Raadasul ez nem is kattog iedegesitoen.
Nema mint a CF kartya! :)
en azt mondom nektek, mindenbe Goteket! :)

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2024. Jún. 22. 12:41

Quoting: dino
en azt mondom nektek, mindenbe Goteket

Én is azt gondolom, pl. alap 500-asba, ha játékra használjuk, ahogyan többnyire régen is tettük, ideális a Gotek :-)

Dodi
Tag

# Elküldve: 2024. Jún. 22. 20:48

Gotek-nél melyik firmware-vel jobb a FlashFloppy vagy a HxC-vel? Most gondolkozok a vásárláson.

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2024. Jún. 23. 01:37 - Szerkesztve: dh1

Ismét megkérdezem :D

"...HDD vagy bármilyenen háttértaroló a WHD-vel."

A legújabb WHDLoad mellett mi szükség ADF-es, tört és esetenként vírusos izékra?

Természetesen nem a ADF-et kérdőjelezem meg (mert az jó), hanem a tört, akár vírusos "szarokat" amiből millió szám van fent a neten és kibasokan használják. WHDLoad mellett én elég ritkán nyúlok ADF-hez, és tört játékokhoz...

Dr.OG
Tag

# Elküldve: 2024. Jún. 23. 04:53

@Dodi:
Én csak a FlashFloppy-t ismerem, de az remekül működött eddig mindennel, amivel próbáltam (Amiga, Atari ST, Enterprise, Videoton TVC, Schneider CPC 6128). Sajnos HxC-vel nincs tapasztalatom...

dino
Kék troll

# Elküldve: 2024. Jún. 23. 07:18

Mindketto jo valasztas.

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2024. Jún. 23. 10:43

Quoting: dodi
FlashFloppy vagy a HxC

Utóbbi fizetős, egyértelműen az első a jó választás.

Quoting: dh1
A legújabb WHDLoad mellett mi szükség ADF-es, tört és esetenként vírusos izékra?

Alap kiépítésű A500, hozzá esetleg +fél MB Chip vagy Fast esetén nem jöhet szóba a WHDLoad. A vírus dolgot meg szerintem túlreagálod, ha egy-egy játék után lekapcsolod a gépet, nem nagyon tud terjedni vírus, és ha mégis, akkor sem dől össze a világ, ha problémát okoz (milyent is tud...?) max. letöltöd újra az ADF-et :-)

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2024. Jún. 24. 15:10

uuuu nemár :D

egy HDD-s használat után mennyire fáj a vírusos géphasználat? ;)

én tudnék felsorolni Amiga.hu vagy Spirit tagokat kik nagyban tettek erre aztán ment a sírás amikor elszabadult valami Lamer Exterminator vagy bármi más, pl. ;) és felzabálta amit tudott :D

a legszebb amikor a tört cuccok miatt nem egy hanem 5-6 vírus is volt egy-egy gépen

A500-as időkben hetente volt vírusunk, s nem tudtad mitől fagyizik a géped, akinek meg lett HDD-je az szarabbul járt ha nem figyelt oda

manapság meg azért baromi ritka a standard Amiga, ha meg tele vannak a lemezeid vírussal nem is tudod mitől fagy állandón a géped :D

bocs, ezt azért nem fájt tesó ;)

a mai napig érdemes vírusirtót használni Amigán (legalábbis nekem nincs kedvem újra húzni a gépeimet), új Amigás vírus meg 2-3 évente azért akad, lásd a vht-dk.dk-t ... :D

én inkább használok WHD-t és vírusirtót minthogy ADF-es tört lemezekkel tegyem tönkre azt a kevés szabadidőt amit Amigázása fordíthatok :)

dino
Kék troll

# Elküldve: 2024. Jún. 24. 18:40 - Szerkesztve: dino

Haat, nem tudom, nekem a 060/66 Apollos A1200 ban is egy Gotek van, es eszembe nem jutna kicserelni:
gotek
Leszopom magam, mikor beteszem a sajat gyartasu adf et es elsore beolvassa, de beolvas barmit, ami NO DOS os!!!!! es ez a lenyeg.
meg lehet ezt igenyesebben is csinalni, mint ahogy husvago bardal szabdaltak fentebb az A500 at.
gotek1
nekem kurvara nem kianyzik a bugos, tengernyi peneszes floki...
de kinek a pap, kinek a paplan...
jo szopast mindenkinek, aki szereti :) had szoljon

Szerk, virust meg a real floppyrol is ugyanugy beszopod, mar ha meg egyatalan beolvassa...ennyi :D :D :D
elnezest, hogy troll voltam...

dino
Kék troll

# Elküldve: 2024. Jún. 24. 18:43 - Szerkesztve: dino

dh1, nem neked szolt! Szeretlek, ne szivd fel magad :)

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2024. Jún. 24. 22:34

Én nyilván a saját konfigomból indultam ki, ahogyan az régen, úgy most is A500 esetén max. egy kis RAM bővítés és mehet a játék. Az OS-t inkább a 32 biten preferálom (A1200) oda már kell a vinyó természetesen, ott van létjogosultsága a WHDLoadnak.

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2024. Jún. 27. 02:58

nem húztam fel magam, szimplán nem értem :)

konkrétan fácsén valaki egy játék régi, tört verzióját kereste, miközben ott volt a WHD verzió sokkal újabb revíziója, ingyen és bérmentve :) de hát kinek mi :)

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2024. Júl. 01. 09:07

Szerintem azért elég sok alap konfiguráció is lehet, ahol nem jöhet szóba a WHDLoad, tehát megvan a helye a floppy emulátornak is.

Lt. Reynolds
Amiga Maniac

# Elküldve: 2024. Júl. 03. 10:41

Raadasul ez nem is kattog iedegesitoen.

Az idegesítő kattogás az Amiga szívverés-hangja. :P

Lt. Reynolds
Amiga Maniac

# Elküldve: 2024. Júl. 03. 10:43

Quoting: yellowdog
Szerintem azért elég sok alap konfiguráció is lehet, ahol nem jöhet szóba a WHDLoad, tehát megvan a helye a floppy emulátornak is.

Nem kell atomrakétát építeni a WHDLoad alá, manapság nem annyira húzós egy TF530 vagy HC508, bvagy a fene tudja, milyen betű-szám kombinációval címkézett CPU és RAM bővítő, hólmi IDE csatival.

dino
Kék troll

# Elküldve: 2024. Júl. 03. 12:52

Quoting: reynolds
Az idegesítő kattogás az Amiga szívverés-hangja. :P

neked... :D

em kell atomrakétát építeni a WHDLoad alá, manapság nem annyira húzós egy TF530 vagy HC508, bvagy a fene tudja, milyen betű-szám kombinációval címkézett CPU és RAM bővítő, hólmi IDE csatival.

Akkor mar legyen egy PiStorm, oszt had szoljon...

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2024. Júl. 04. 11:07

A Gotek is tud kattogni, ha van rajta hanxóró, amit én szeretek, az audio-feedback miatt. Nem kell nézni h. töltesz-e még paraszt. Szerencsére van szoftveres peccs az üresen kattogáselhárításra, amit én bele szoktam vésni a custom Kickstartba amit futtatok. :) A másik ugye, hogy beteszel egy lemezt aztán nem kattog.

De akit annyira zavar a kattogás, az Atarizzon, ott nem kattog! :D

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2024. Júl. 05. 19:00

manapság nem annyira húzós egy TF530 vagy HC508

Ezek, ha jól látom, úgy 150-200 eur körül mozognak, megmondom őszintén az A500 amely számomra elsősorban játékgép ;-) nem ér meg ennyit amikor a célra egy 30 eur Gotek is megfelelő. Egyéb feladatra már inkább a 32 bites vonalat preferálom és OS3.0 vagy OS3.1, ott még szánnék is rá pénzt egy gyorsítóra, ha lenne miből...
Szóval költséghatékonyságban a Gotek verhetetlen, persze ez az én véleményem.

dino
Kék troll

# Elküldve: 2024. Júl. 13. 16:57 - Szerkesztve: dino

https://hardverapro.hu/apro/kultikus_ritka_commodore_amiga_a600_retro_szamitog/hsz_1- 50.html
Holgyeim es Uraim, ime egy ujabb gyongyszem, meg meg sem jelent az Amiga 600, de mar neki meg volt "1991-bol".
Mi ez bazmeg? Vissza a jovobe?

Szerk:
Retroooo, es ez most naon menoooo...

dino
Kék troll

# Elküldve: 2025. Feb. 12. 18:46

ez kemeny.
dragabb mint az arany meg a gyemant :D

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2025. Feb. 12. 22:26

"1991-bol"

Mentségére legyen mondva, a fejlesztés valóban '90-91-ben zajlott és a korai Rev 1-es gépek alaplapján 1991-es copyright van. Az más kérdés, hogy csak 1992 márciusában került a piacra. (A Wikipédia szerint.)

CirrMee
Tag

# Elküldve: 2025. Már. 14. 20:29

Jo az, manapsag mar nincs /keves a hibatlan floppy lemez, az adf, egyatalan nem serulekeny.

Tudom nem ma született bejegyzésre reagálok, de jobb későn, mint... :)
Saját tapasztalat: amit lemezt anno működőképesen elraktam, aztán valamiért csak nem ment el tőlem, az konkrétan most is tökéletesen működik. Volt anno egy fedeles tárolódoboznyi majdnem tele, és amikor gatyába szedtem pár éve a hozzám került veszedelmeket, végig lettek tesztelve, két/három meghajtóval is. Nemrég érkezett még egy rekesznyi, irodából "selejtezett" lemez, abból is szinte mindegyik hibátlan volt.

Gotek van, csak valamiért katasztrofálisan működik a saját példányom, részben azért is "erőltetem" a lemezt. Hónapokig erőlködtem, mire valami használhatónak tűnőt sikerült csiholni. Anno azt a tippet kaptam, hogy rá kell másolni a penre, oszt'csá. Itt ez nem ment, most is a HxCEedit kell utána. Képernyős választó menü is használhatatlan. Ha valaki tud viszont segíteni vele kapcsolatban, azt megköszönném. :)

U.i.: az sem utolsó szempont, hogy a gyerek imádja a lemezezést... :)

Dr.OG
Tag

# Elküldve: 2025. Már. 15. 05:12 - Szerkesztve: Dr.OG

Milyen firmware fut a Gotekeden? Nekem FlashFloppy van rárakva, azzal szépen működik. Mondjuk én OLED kijelzőt is szereltem rá, úgy egyszerűbb válogatni az ADF-ek közül.
Két dologra kell odafigyelni:
1.) Milyen mikrokontroller van benne? Kétfélével is gyártják, a hozzávaló FW-t kell rárakni.
2.) A .cfg fájlt be kell állítani Amigához.

dino
Kék troll

# Elküldve: 2025. Már. 15. 06:46

Nemreg osszedobtam egy A500 ast, fel mega chip es fel mega fast al, es egy forfokapcsolos es oled kijelzovel. Majd 2db 4GB os pendrivetot feltoltottem, az egyiket demoval, a masikat pedig jatekokkal, es meg extrakent egy kickstart valtot is tettem bele.
Tovabbra is nagyon jo, hogy nics floppy, mert minek.A forgokaocsolo is annyira kell, mint az oled.
Adatcserehez adfopust hasznalok, ami kindoz11 alatt is mukodik. Mas korszakba leptem, az UAE t is, pc n hasznalom mar, nem MacOs alatt. Sokkal jobb sajnos. Vettem olcson egy 8 csattornas kvm szviccset, igy rengeteg gepet kipakolhatok egy asztalra, de ez mar itt boven off.

thomas^sd
Tag

# Elküldve: 2025. Már. 17. 19:53

c128

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2025. Már. 18. 01:06

82e HUF egy C128-ért? Nem sok az egy kicsit? Ennél Németországban tudok lényegesen olcsóbban, nem is egyet. De így úgy h. felmegyek netre és lecsapom, azonnali árral.

<< 1 ... 90 . 91 . 92 . 93 . >>
forum.amigaspirit.hu / Általános / Vatera, E-Bay stb. ajánló