Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

- Fórumok - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / Általános / Vatera, E-Bay stb. ajánló
<< 1 ... 90 . 91 . 92 .
Szerző Üzenet
Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2024. Jún. 20. 22:20

Hjáj, mivel vágták ki azt a floppy-nyilást a goteknek, kicsorbult kiskanállal? Esetleg dunai kaviccsal?

Ebayen egy B1230/IV kb. 300 EUR. Az alapgép is reálisan kb. annyi, még belebarmolt házzal is, de lehet h. a 4-be is belekarcol. Gotek, ScanPlusAGA, miegymás, "modern" ROM-ok (akinek az kell), dobjunk rá még 200-at. 800 EUR. Alsó hangon. Az mai árfolyamon kb. 320e HUF. Nem 480 de nem is 160...

Az igazság mindig a két véglet között van. :)

dino
Kék troll

# Elküldve: 2024. Jún. 21. 15:46

Quoting: charlie
Hjáj, mivel vágták ki azt a floppy-nyilást

Lángvágóval :D
Az gyász, pedig lehet nyomtatni 3D s nyomtatóval, fasza keretet a Goteknek, bele se merek gondolni, hogy úgy mennyivel drágább lenne...:D

1tom
Tag

# Elküldve: 2024. Jún. 21. 16:26

Én ilyen rongálást nem hajtottam volna rajta sohasem. Annál jobban tisztelem ezeket a masinákat. A Gotek nekem egy külső 3,5 drive helyére került. Nem sokat használom, így feleslegesnek gondoltam beépíteni bármelyik gépembe.

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2024. Jún. 21. 18:14

Én konkrétan nem értem a Gotek-et... mármint hogy minek?! Ha csak nem egy standard A500-ad van... Ha ennél többed van akkor meg ott a HDD vagy bármilyenen háttértaroló a WHD-vel. ... szerintem ;)

dino
Kék troll

# Elküldve: 2024. Jún. 21. 20:44

Quoting: dh1
Én konkrétan nem értem a Gotek-et...

Jo az, manapsag mar nincs /keves a hibatlan floppy lemez, az adf, egyatalan nem serulekeny.
Azert van meg olyan, mikor a jo oreg lemezmeghajtot kellene elovenni, de floppy lemez mar mind szar, igy az evtizedek utan. (itt jon a kepbe a Gotek) Raadasul ez nem is kattog iedegesitoen.
Nema mint a CF kartya! :)
en azt mondom nektek, mindenbe Goteket! :)

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2024. Jún. 22. 12:41

Quoting: dino
en azt mondom nektek, mindenbe Goteket

Én is azt gondolom, pl. alap 500-asba, ha játékra használjuk, ahogyan többnyire régen is tettük, ideális a Gotek :-)

Dodi
Tag

# Elküldve: 2024. Jún. 22. 20:48

Gotek-nél melyik firmware-vel jobb a FlashFloppy vagy a HxC-vel? Most gondolkozok a vásárláson.

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2024. Jún. 23. 01:37 - Szerkesztve: dh1

Ismét megkérdezem :D

"...HDD vagy bármilyenen háttértaroló a WHD-vel."

A legújabb WHDLoad mellett mi szükség ADF-es, tört és esetenként vírusos izékra?

Természetesen nem a ADF-et kérdőjelezem meg (mert az jó), hanem a tört, akár vírusos "szarokat" amiből millió szám van fent a neten és kibasokan használják. WHDLoad mellett én elég ritkán nyúlok ADF-hez, és tört játékokhoz...

Dr.OG
Tag

# Elküldve: 2024. Jún. 23. 04:53

@Dodi:
Én csak a FlashFloppy-t ismerem, de az remekül működött eddig mindennel, amivel próbáltam (Amiga, Atari ST, Enterprise, Videoton TVC, Schneider CPC 6128). Sajnos HxC-vel nincs tapasztalatom...

dino
Kék troll

# Elküldve: 2024. Jún. 23. 07:18

Mindketto jo valasztas.

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2024. Jún. 23. 10:43

Quoting: dodi
FlashFloppy vagy a HxC

Utóbbi fizetős, egyértelműen az első a jó választás.

Quoting: dh1
A legújabb WHDLoad mellett mi szükség ADF-es, tört és esetenként vírusos izékra?

Alap kiépítésű A500, hozzá esetleg +fél MB Chip vagy Fast esetén nem jöhet szóba a WHDLoad. A vírus dolgot meg szerintem túlreagálod, ha egy-egy játék után lekapcsolod a gépet, nem nagyon tud terjedni vírus, és ha mégis, akkor sem dől össze a világ, ha problémát okoz (milyent is tud...?) max. letöltöd újra az ADF-et :-)

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2024. Jún. 24. 15:10

uuuu nemár :D

egy HDD-s használat után mennyire fáj a vírusos géphasználat? ;)

én tudnék felsorolni Amiga.hu vagy Spirit tagokat kik nagyban tettek erre aztán ment a sírás amikor elszabadult valami Lamer Exterminator vagy bármi más, pl. ;) és felzabálta amit tudott :D

a legszebb amikor a tört cuccok miatt nem egy hanem 5-6 vírus is volt egy-egy gépen

A500-as időkben hetente volt vírusunk, s nem tudtad mitől fagyizik a géped, akinek meg lett HDD-je az szarabbul járt ha nem figyelt oda

manapság meg azért baromi ritka a standard Amiga, ha meg tele vannak a lemezeid vírussal nem is tudod mitől fagy állandón a géped :D

bocs, ezt azért nem fájt tesó ;)

a mai napig érdemes vírusirtót használni Amigán (legalábbis nekem nincs kedvem újra húzni a gépeimet), új Amigás vírus meg 2-3 évente azért akad, lásd a vht-dk.dk-t ... :D

én inkább használok WHD-t és vírusirtót minthogy ADF-es tört lemezekkel tegyem tönkre azt a kevés szabadidőt amit Amigázása fordíthatok :)

dino
Kék troll

# Elküldve: 2024. Jún. 24. 18:40 - Szerkesztve: dino

Haat, nem tudom, nekem a 060/66 Apollos A1200 ban is egy Gotek van, es eszembe nem jutna kicserelni:
gotek
Leszopom magam, mikor beteszem a sajat gyartasu adf et es elsore beolvassa, de beolvas barmit, ami NO DOS os!!!!! es ez a lenyeg.
meg lehet ezt igenyesebben is csinalni, mint ahogy husvago bardal szabdaltak fentebb az A500 at.
gotek1
nekem kurvara nem kianyzik a bugos, tengernyi peneszes floki...
de kinek a pap, kinek a paplan...
jo szopast mindenkinek, aki szereti :) had szoljon

Szerk, virust meg a real floppyrol is ugyanugy beszopod, mar ha meg egyatalan beolvassa...ennyi :D :D :D
elnezest, hogy troll voltam...

dino
Kék troll

# Elküldve: 2024. Jún. 24. 18:43 - Szerkesztve: dino

dh1, nem neked szolt! Szeretlek, ne szivd fel magad :)

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2024. Jún. 24. 22:34

Én nyilván a saját konfigomból indultam ki, ahogyan az régen, úgy most is A500 esetén max. egy kis RAM bővítés és mehet a játék. Az OS-t inkább a 32 biten preferálom (A1200) oda már kell a vinyó természetesen, ott van létjogosultsága a WHDLoadnak.

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2024. Jún. 27. 02:58

nem húztam fel magam, szimplán nem értem :)

konkrétan fácsén valaki egy játék régi, tört verzióját kereste, miközben ott volt a WHD verzió sokkal újabb revíziója, ingyen és bérmentve :) de hát kinek mi :)

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2024. Júl. 01. 09:07

Szerintem azért elég sok alap konfiguráció is lehet, ahol nem jöhet szóba a WHDLoad, tehát megvan a helye a floppy emulátornak is.

Lt. Reynolds
Amiga Maniac

# Elküldve: 2024. Júl. 03. 10:41

Quoting: dino
Raadasul ez nem is kattog iedegesitoen.

Az idegesítő kattogás az Amiga szívverés-hangja. :P

Lt. Reynolds
Amiga Maniac

# Elküldve: 2024. Júl. 03. 10:43

Quoting: yellowdog
Szerintem azért elég sok alap konfiguráció is lehet, ahol nem jöhet szóba a WHDLoad, tehát megvan a helye a floppy emulátornak is.

Nem kell atomrakétát építeni a WHDLoad alá, manapság nem annyira húzós egy TF530 vagy HC508, bvagy a fene tudja, milyen betű-szám kombinációval címkézett CPU és RAM bővítő, hólmi IDE csatival.

dino
Kék troll

# Elküldve: 2024. Júl. 03. 12:52

Quoting: reynolds
Az idegesítő kattogás az Amiga szívverés-hangja. :P

neked... :D

em kell atomrakétát építeni a WHDLoad alá, manapság nem annyira húzós egy TF530 vagy HC508, bvagy a fene tudja, milyen betű-szám kombinációval címkézett CPU és RAM bővítő, hólmi IDE csatival.

Akkor mar legyen egy PiStorm, oszt had szoljon...

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2024. Júl. 04. 11:07

A Gotek is tud kattogni, ha van rajta hanxóró, amit én szeretek, az audio-feedback miatt. Nem kell nézni h. töltesz-e még paraszt. Szerencsére van szoftveres peccs az üresen kattogáselhárításra, amit én bele szoktam vésni a custom Kickstartba amit futtatok. :) A másik ugye, hogy beteszel egy lemezt aztán nem kattog.

De akit annyira zavar a kattogás, az Atarizzon, ott nem kattog! :D

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2024. Júl. 05. 19:00

manapság nem annyira húzós egy TF530 vagy HC508

Ezek, ha jól látom, úgy 150-200 eur körül mozognak, megmondom őszintén az A500 amely számomra elsősorban játékgép ;-) nem ér meg ennyit amikor a célra egy 30 eur Gotek is megfelelő. Egyéb feladatra már inkább a 32 bites vonalat preferálom és OS3.0 vagy OS3.1, ott még szánnék is rá pénzt egy gyorsítóra, ha lenne miből...
Szóval költséghatékonyságban a Gotek verhetetlen, persze ez az én véleményem.

dino
Kék troll

# Elküldve: 2024. Júl. 13. 16:57 - Szerkesztve: dino

https://hardverapro.hu/apro/kultikus_ritka_commodore_amiga_a600_retro_szamitog/hsz_1- 50.html
Holgyeim es Uraim, ime egy ujabb gyongyszem, meg meg sem jelent az Amiga 600, de mar neki meg volt "1991-bol".
Mi ez bazmeg? Vissza a jovobe?

Szerk:
Retroooo, es ez most naon menoooo...

<< 1 ... 90 . 91 . 92 .
forum.amigaspirit.hu / Általános / Vatera, E-Bay stb. ajánló