Szerző |
Üzenet |
Sylon
Tag
|
# Elküldve: 2019. Sze. 05. 09:06
Szivesen maskor is, Hevo! Remelem, legkozelebb mar Amigas Legacy-kiadas miatt koccinthatunk, es megkapom vegre a jol megerdemelt polomat is! :)
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2019. Sze. 05. 10:48 - Szerkesztve: dino
Hajra sracok! Azert en titokban varnam a magyarnyelvu jatekot is... :) bar tudom, szereny a piac, de ha mar magyarok csinaltak/csinaljak, megerdemelnenk a magyar nyelvet. Koszi!
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2019. Sze. 05. 11:22
Ugy hallottam, Plus/4-re keszul most 1 magyar nyelvu jatek... :P De reszleteket majd kesobb.
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2019. Sze. 05. 12:43
Amigara van jo +4 emulator? 😄
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2019. Sze. 05. 23:01
Ezt nem kerdezted komolyan, ugye?
http://amigos.amiga.hu/rachy/flamingo.html
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2019. Sze. 06. 09:26
Én alap (+Fast RAM) gépen próbáltam, de használhatatlan :-( Ellenben a PC-s az ott van rendesen, de hát PC-n (Windows-on) ugye minden Commodore teszi a dolgát rendesen ;-)
|
Peti
Tag
|
# Elküldve: 2019. Sze. 06. 11:24
A +4 emu még Blizzard 1240/40-en sem tökéletes - nagyrészt az, de azért vannak olyan játékok/játékbeli részek, amik megfogják a gépet. Ez amúgy teljesen érthetetlen, hogy egy 1,76 MHz-es CPU-t hogy-hogy nem tud egy 40 MHz-es, sokkal gyorsabb architektúrájú gép emulálni, de ez van.
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2019. Sze. 06. 11:51 - Szerkesztve: charlie
Nem a CPU emu a baj, hanem a raszter-effekt szinten idozitett video es hang, meg minden egyutt. A CPU-t siman kiemulalod majdnem egy 7Mhz-s 68k-n is, ha jo az emu, de a grafika es a hang, mindez ciklus-precizen osszeidozitve, az gyilkos.
Ez a nehez az emukban - ez latszik azon is, hogy egy 060-as demo siman lemegy egy RPi3-on, de ha valami chipset-gyilkolo 500-as cuccot ratolsz, siman beszaggat.
|
PeachMan
Tag
|
# Elküldve: 2019. Sze. 06. 11:57
Mondanátok olyan cuccot plus4-re, ami az Amiga-n emulálva hibás? Szeretnem megnézni, kipróbálni.
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2019. Sze. 06. 18:25
Quoting: charlie grafika es a hang, mindez ciklus-precizen osszeidozitve, az gyilkos Bizony, ehhez fel kellett nőni, GHz-es processzor kell a (szinte) tökéletes élmény eléréséhez.
|
ratman
Kék troll
|
# Elküldve: 2019. Sze. 06. 22:09
Quoting: charlie Befagyott a pokol - es kijott az IBrowse 2.5: Valóban.
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2019. Sze. 07. 02:24
oke, de azert Rachy hires/hirhedt Flamingojat mar ismerjuk azert! ;)
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2019. Sze. 07. 14:35
Respect but...
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2019. Sze. 07. 18:59
But... Most jott el a pillanat, hogy lepek Spiritrol. Azert itt sok ember es termeke but... En is, de bammeg ez durva volt.
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2019. Sze. 07. 19:46 - Szerkesztve: yellowdog
Hééé! Ne mááá, én csak arra gondoltam, hogy tényleg szuper és elismerés, már ha a véleményem egyáltalán számít, de én sajnos gyakorlatilag használhatatlanként tettem félre :-( És igen, but a Gotek drive is, alig huszon x ember vásárolt tőlem a forradalmi(???) távirányítós verzióból úgy 2-3 év leforgása alatt, szóval próbálkozunk, de hol több hol kisebb a siker :-)
u.i.: kíváncsi leszek a következő materializálódó ötletem fogadtatására is, csak merrr most úgy érzem, az is "forradalmi" lesz... ;-)
|
Balage
Tag
|
# Elküldve: 2019. Sze. 25. 04:21
Vampire V4 Mania:
Holgyeim es Uraim!
Imhol buszkeseg es balitelet, a Vampire V4 Standalone arusitasa ezennel bejelentetik.
A nehany hettel ezelott elhintett hirmorzsaknak megfeleloen a V4SA hivatalosan az Amiga34 rendezvenyen indul hoditoutjara, az elso batch itt lesz megvasarolhato, kozvetlenul a keszitoktol. Az ezt kovetoen gyartott peladanyok mar csak es kizarolag viszonteladoktol lesznek beszerezhetok. Viszonteladok listaja a Wiki-n.
A Vampire V4 Standalone egy csini/nem csini aluminiumhazzal, es a szukseges tapegyseggel erkezik, a flashmemoriak melyen pedig AROS Kickstart dorombol.
Az Amiga34-re egy kulonleges komboval keszul a Team, ami egy kompatibilis egeret es billentyuzetet, egy CF-Adaptert 32GB CF kartyaval, es egy USB Blaster-t tartalmaz, mellyel szetlohetjuk az egeszet ha nem tetszene. A viszonteladok meg majd azzal aruljak a V4-t, amivel akarjak.
Terms & conditions (ez maris rosszul kezdodik) * fizetes keszpenzzel vagy PayPal-on lehetseges * minden latogato 1db V4SA megvasarlasra jogosult * az ajanlat a keszlet erejeig tart, beleertve a kiegeszitoket is (ez fogalmam sincs mit jelent) * termektamogatas a kiegeszito cuccokhoz es ajandekokhoz nem jar * garanciaval kapcsolatos hablaty a Wiki oldalon: link
A Standalone Core jelenlegi allapotarol a kovetkezoket tessunk tudni * Ethernet: a driver jelenleg fejlesztes alatt * USB: egyelore csak eger es billentyuzet tamogatott, egyeb eszkozok tamogatasa fejleszetes alatt. Kompatibilis cuccok listaja a Wiki oldalon: link * Joystick: Status support of AMIGA Joy (like Competition Pro) (Az a "status" nem tudom mi akar lenni.) * OCS/AGA: a jatekok es demok nagyresze tokeletesen mukodik, de vannak kivetelek * Boot drives: IDE/CF boot mukodik, microSD egyelore csak adattarolasra, adathordozasra alkalmas, boot microSD-rol nem lehetseges, de rajta van a listan
Az Amiga34 special-pakk ara 549€.
A bejelentes itt is elolvashato: link
AliveMOon megelozott, de ha mar dolgoztam vele...
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2019. Sze. 25. 07:15
balage
Koszi a hirt! Most olvasom a faszbukkon, hogy az AmigaMania szunetel :( hm...
Quoting: balage Imhol buszkeseg es balitelet, a Vampire V4 Standalone arusitasa ezennel bejelentetik. Ez tok jo hir.
Quoting: balage Az Amiga34 special-pakk ara 549€. Az arat viszont tultoltak picit... Rendel innen valaki?
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2019. Sze. 25. 11:04
Kozben itt nezek videokat, tobbet is a Standalone vampirrol, az alap kep amit emulal, demoknal jatekoknal csikos. Ilyen CRT emulacio ez gondolom. Nekem nem tetszik. Az a baj, hogy minden videonal ez az alap Amiga kepernyo mod igy jelenik meg. Azert rendes real Amiganal nem ilyen a kep. Engem ez zavar. https://www.youtube.com/watch?v=87bCG-6PKL8
|
Balage
Tag
|
# Elküldve: 2019. Sze. 25. 13:18
Quoting: dino Most olvasom a faszbukkon, hogy az AmigaMania szunetel :( Ah, en olyat nem olvasok :) Ez azt jelenti, hogy ezt a topikot is szuneteltetni kene? Azt hittem ide johet mindenfele hir/bejelentes.
Vampire szerintem is jo hir. Mintha egy alternativ jovobe leshetnenk bele egy "kicsit" megkesve.
Quoting: dino Az arat viszont tultoltak picit... Rendel innen valaki?
Hat, igen. Mondjuk 500-ra vartak az arat, gondoltam a special-bundle is megall 499-nel, de vegul nem. Igy valszeg a viszonteladok is 550-tol indulnak majd. Ha sikerul elcsipnem egyet A34-en, akkor "rendelek", ha nem, akkor ki tudja mikor jon a masodik batch. Van egy extra ketnapos jegyem, ha valaki jonni akar.
Quoting: dino CRT emulacio Ja, de gondolom kikapcsolhato. Most nem kerestem ra :)
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2019. Sze. 25. 19:18
Quoting: balage Ah, en olyat nem olvasok :) Nekem sincs feszbukkom, a zenekaromen keresztul kukkolok... :D
Quoting: balage Ez azt jelenti, hogy ezt a topikot is szuneteltetni kene? Isten orizz, kurvara nincs itt elet mostanaban, csak a hullaszag van...vagy csak en erzem igy?
Quoting: balage Azt hittem ide johet mindenfele hir/bejelentes. Persze, hogy johet. Ugylatom dh1 is lelepett... :(
Quoting: balage Van egy extra ketnapos jegyem, ha valaki jonni akar. Ezt nem ertem.
Quoting: balage Ja, de gondolom kikapcsolhato. En nem talaltam, hogy kikapcsolhato lenne. Az osszes video a youtubeon ilyen csikos screennel fut. Jovan, hogy retro, de nekem igy nem gyere be.
|
edem
Tag
|
# Elküldve: 2019. Sze. 25. 21:14
A Vampire V4 Standalone-t milyen megjelenítőre lehet/érdemes kötni?
A másik amatőr kérdésem, hogy a cd-s játékokat, mint pl. Genetic Species hogyan lehet majd használni?
|
Balage
Tag
|
# Elküldve: 2019. Sze. 26. 01:34 - Szerkesztve: balage
Quoting: dino Quoting: balage Van egy extra ketnapos jegyem, ha valaki jonni akar. Ezt nem ertem. Az Amiga34-re van egy extra jegyem. Szombat-vasarnap.
A scanline-ra gyors gugli csak annyit mond, hogy a Gold 2.7-ben hoztak be, de semmi egyertelmu arra vonatkozoan, hogy hogyan kell ki-bekapcsolni. Ez mondjuk nem tetszik ebben a buliban, hogy nincs egy osszefoglalo specs a cuccrol, meg igy, a kiadas elott sem, hogy konkretan mit tud a SAGA, a Pamela, a Blitter, a Vampire gfx, illetve van-e valami ujitas Copper-ben, stb. A procit tudjuk, hogy gyors, de itt, mint Amiga project, pont az a lenyeg, hogy a proci nem minden, nem az az egyetlen eroforrasa a rendszernek. Lehet ott van az info a forum melyen, de eleg sok parameter valtozhatott az evek soran.
Ezen a videon nem latszik a scanline: https://youtu.be/oRTRFw19zKs?t=35s https://youtu.be/oRTRFw19zKs?t=1m36s
Quoting: edem A Vampire V4 Standalone-t milyen megjelenítőre lehet/érdemes kötni? Egy HDMI csati van a nyakon, igy gondolom HDMI only.
Quoting: edem Genetic Species hogyan lehet majd használni? A CD-s jatekokra is csak tippem van: olvaso radug, mint regen, es a megfelelo progiban device/unit atir. Nem tudom sajna mi a device neve, az is lehet, hogy marad scsi.device. Nah, gugli ujbol, ez itt a te videod :) https://www.youtube.com/watch?v=lMmXAB1S3Qk Itt a game inditasakor atapi.device a nyero.
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2019. Sze. 26. 07:17
Quoting: balage Ez mondjuk nem tetszik ebben a buliban, hogy nincs egy osszefoglalo specs a cuccrol, meg igy, a kiadas elott sem, hogy konkretan mit tud a SAGA, a Pamela, a Blitter, a Vampire gfx, illetve van-e valami ujitas Copper-ben, stb. A procit tudjuk, hogy gyors, de itt, mint Amiga project, pont az a lenyeg, hogy a proci nem minden, nem az az egyetlen eroforrasa a rendszernek.
Na igen, te meg tobbet talaltal, mint en :) Kene is, meg nem is. Szerintem pont ezert, megvarom az elso tapasztalatokat...
Quoting: edem Genetic Species hogyan lehet majd használni?
En ilyent hasznalok mar egy ideje CD helyett: http://aminet.net/package/disk/misc/diskimage Felmountolja a disk imaget, es nem csak ISO t tud, hanem adf et is!
|
PeachMan
Tag
|
# Elküldve: 2019. Sze. 26. 08:36
Quoting: dino Felmountolja a disk imaget, es nem csak ISO t tud, hanem adf et is!
Viszont az audio track-ekkel tud ez valamit kezdeni? Úgy tudom a CD hangja analog módon van az Amiga hangjához keverve. Persze lehet tévedek.
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2019. Sze. 26. 10:03
Azzal nem tud, be kell erni a paula hangjaval...
|
AliveMOon
Tag
|
# Elküldve: 2019. Sze. 26. 15:03 - Szerkesztve: alivemoon
Quoting: balage Ez mondjuk nem tetszik ebben a buliban, hogy nincs egy osszefoglalo specs a cuccrol
A leírást a SAGADriver.v1.x.y.lha/Tooltype nevű szövegben találjátok. A scanline féle featurékat a DEVS:Monitors/SAGA.info tooltype-ba kell begépelni/módosítani.
- Scanlines=Yes/No Default is No.
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2019. Sze. 27. 07:18
Quoting: alivemoon - Scanlines=Yes/No Default is No. Koszi szepen.
|
Balage
Tag
|
# Elküldve: 2019. Sze. 27. 08:36
Quoting: alivemoon - Scanlines=Yes/No
Koszi, megvan! Ha lesz tobb idom majd tesztelem.
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2019. Sze. 30. 12:09
Online again...
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2019. Sze. 30. 12:32
Quoting: dh1 Online again...
Szuper, mi tortent? Te vagy a spirit engine je... :)
|