Szerző |
Üzenet |
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2024. Okt. 20. 18:11
Jelentem Toccata hangkari tokeletesen digitalizal stereoban AIFF ben. Kerdesem az lenne, hogy letezik e valami audio atkonvertalo progi, ami AIFF bol masra konvertal, de nem Mp3. Gondolok itt olyanra, ami pl 020 alatt is lejatszodik majd es nem terheli annyira a gepet, es viszonylag elfogadhato az igy kapott hanganyag minosege. Nem artana, ha mondjuk GUI ja is lenne :) Koszi!
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2024. Okt. 21. 17:33
Quoting: thomassd Dino Shapeshifter van nekem.
Ezt mar megtalatam, koszonet magamnak :D
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2024. Okt. 21. 17:36 - Szerkesztve: dino
XPK val hogy kell betomoriteni IFF audiot? Ha ezt az DOpusba szeretnem megcsinalni, mik kellenek hozza? Mit kell a DOpusba beirni a parancssorba? Koszi
|
thomas^sd
Tag
|
# Elküldve: 2024. Okt. 23. 07:35 - Szerkesztve: thomassd
Quoting: dino Ezt mar megtalatam, koszonet magamnak
Bocsi elfelejtettem. Legalabb egy honapja nincs osszerakva a gepem.
3.11 van ha kell + mindenfele cucc gfx card aga driver configok stb rom
|
thomas^sd
Tag
|
# Elküldve: 2024. Okt. 23. 09:08
Quoting: dino XPK val hogy kell betomoriteni IFF audiot? Ha ezt az DOpusba szeretnem megcsinalni, mik kellenek hozza? Mit kell a DOpusba beirni a parancssorba? Koszi
Elso korben az XPK KNIGHT -ot ajanlom. Tudsz vele akar script ben is tomoriteni. Van TRY opcio-ja ami azt jelenti hogy vegigprobalja az ossze altomoritot is kiirja neked melyik a leghatekonyabb az osszes kozul. Megneztem Wav-al az SDHC a leghatekonyabb.
Opus hoz gondolom az exe kell a c: bol es a specko parameterek utana. Amugy regen hasznaltam valami xpk server proggy t vagy mountolt cuccot. Majd megnezem azt is.
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2024. Okt. 24. 18:39
Koszonom, minden megoldodott, amit szerettem volna, mukodik 3.8 as ShapeShifterrel az X-Wing is mar. Tudok mar konvertalni is hangot, de visszaterve a ShapeShifterhez, tudja valaki mi a kulonbseg a 3.8 es az utolso 3.11 verzio kozott? Azt tudom, hogy a 3.11 ben mar van MacOs8 as tamogatas is. Van mas egyeb is?
|
amigarules
Tag
|
# Elküldve: 2024. Okt. 31. 17:14 - Szerkesztve: amigarules
Keresek Amiga 500-hoz teszt programot ... Valamiért az egyik gépemben elindul a PiStorm a másikban meg a power LED sem világít...Pedig mind a kettő egyforma REV5.
|
Dr.OG
Tag
|
# Elküldve: 2024. Okt. 31. 17:33
Ugyanazzal a táppal próbáltad a két gépet? Ha nem, lehet, hogy az egyik PSU kevesebb teljesítményt tud leadni, mint amennyire a RPi-nek szüksége van.
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2024. Okt. 31. 17:45 - Szerkesztve: charlie
Ha még a Power led sem világít akkor jó esélllyel valami táp vagy rövidzár probléma van... Nem lehet, hogy a keyboard hozzáér a PiStorm-hoz ha belsőleg van beépítve, valami ilyesmi? Nem hiszem, hogy ezen szoftver segítene, hacsak a DiagROM nem, de az meg nem megy bele a Rev5 socketbe, mert moddolni kell a Rev.5 alaplapokat, hogy a sima 27C400 EPROM ROM menjen benne...
Amúgy meg, AmigaTestKit.
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2024. Okt. 31. 17:46
amigarules
Szerintem egy A1200 as Pistorm jobban nekedvalo lett volna, ott a chipramokkal sincs mizeria, esatobbi... Ha mar itt tartunk, nincs elado jol mukodo A500 alaplapod? Csak alaplapot keresnek.
|
amigarules
Tag
|
# Elküldve: 2024. Okt. 31. 21:58
Köszi srácok! Ugyan azt a tápot használom de szerintem fogok csinálni egyet chieftec-ből. Nem bízom ezekben a régi tápegységekben. A500 alaplap miatt kellene keresni Hercsel Balázst a Fb-on. Neki van mindene...Köszi a szoftver ötletet is. A500-al szuperül megvagyok! Nem akarok rettegni az smd kondik miatt. Ami fut az fut ami nem az nem...
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2024. Okt. 31. 22:21 - Szerkesztve: charlie
Quoting: amigarules Nem akarok rettegni az smd kondik miatt. Az SMD kondiktól nem rettegni kell, hanem kicserélni őket. Nem kell várni, ezek már mind bőven megérettek a cserére. 1x kell megcsinálni, utána min. 20 év nyugalom, akkor is ha elektrolitra cseréled. De polimer alapúak még valszeg annál is tovább jók. Oszt kész.
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2024. Nov. 01. 08:26
Quoting: amigarules Hercsel Balázst a Fb-on. Tudnal adni egy mailcimet hozza, nincs facebookom. Koszo.
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2024. Nov. 01. 08:31
Quoting: amigarules Ami fut az fut ami nem az nem... Legjobb gep egy A1200, mert azon kb. minden megy, a tobbi az csak fanatikusoknak, vagy bolondoknak valo.
|
amigarules
Tag
|
# Elküldve: 2024. Nov. 01. 10:46
:-) ...most erre mit lehet mondani... Oké:-)
|
amigarules
Tag
|
# Elküldve: 2024. Nov. 01. 10:47
Megkérdezem tőle és küldöm.
|
amigarules
Tag
|
# Elküldve: 2024. Nov. 01. 10:54
Lehet, hogy részemről ez csak egy kifogás...lehet, hogy nem tetszik, hogy ilyen nehéz 1200-ast szerezni. Meg ahhoz képest amire nekem kell sokallom az árát...vagy nem tudom. Most egyenlőre örülök a PiStorm-os Amiga 500-nak...:-)
|
amigarules
Tag
|
# Elküldve: 2024. Nov. 01. 11:01
bhercsel@gma**.com
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2024. Nov. 01. 14:03
amigarules Koszonet es hala a segitsegert, kozben kiderult, hogy mar megvolt a mailcime, csak nem tudtam, hogy o az, irtam is neki. :)
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2024. Nov. 01. 14:07
Quoting: amigarules lehet, hogy nem tetszik, hogy ilyen nehéz 1200-ast szerezni. Meg ahhoz képest amire nekem kell sokallom az árát...vagy nem tudom. Most egyenlőre örülök a PiStorm-os Amiga 500-nak...:-)
Termeszetesen ez mind igaz, jo lesz az is, majd lehet en is nekifogok egyszer egynek. Dobj egy mailcimet, kukdenek valamit neked ezzel kapcsolatban. :)
|
amigarules
Tag
|
# Elküldve: 2024. Nov. 01. 16:23
3281950@gm**l.com
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2024. Nov. 01. 16:47
Koszi, mail ment.
|
amigarules
Tag
|
# Elküldve: 2024. Nov. 02. 08:39
Ki tudja mikor lesz RTG AGA emulátor...? :-)
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2024. Nov. 02. 10:38
1., valami latest Vampire-ban van AGA chipset emu, ami megy 500/600-on. Hog y mennyi köszönet van benne, azt nem tudom, de annak meg más baja van (pl. hogy Vampire). 2., a latest Picasso96-ban van planar screen emu, vagyis meg tudja nyitni a rendszerbarát, de AGA-szerű képernyőmódokat igénylő cuccokat RTG-n. Persze játékok/demók nem futnak, ahhoz full hardware emu kéne, az nincs. 3., Talán a Buffee nevű majdnem-vaporware készítői mintha demóztak volna valami chipset-helyettesítőt, ami AGA-t is tud, de hát annak is van más baja is, meg hát lehet hogy annyiba is fog kerülni...
Még mindig egyszerűbb venni egy A1200-at, és újrakondizni... :)
|
amigarules
Tag
|
# Elküldve: 2024. Nov. 02. 10:51
Egyszerűbb. Mégis van annak valami romantikája, hogy az Amiga 500-ba is lett PiStorm. Az AGÁ-tól mindig elvártam, hogy valami nagyot villantson. Az A500 egy kissé lesajnált/kótyavetyélt gép volt. Lehet, hogy most pont ezért tetszik ennyire...Nem lett hátrahagyva...ki tudja? Lehet nálam ennek pszichológiai oka van... :-)
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2024. Nov. 02. 11:23 - Szerkesztve: charlie
Nézd, engem nem kell meggyőznöd a lesajnált gépek vonzerejéről, én egy Amiga 1200-zal kezdtem, van egy 4000T-m is, és mégis egy A2000 van állandó jelleggel az asztalomon (igaz van benne hozzádott "vitamin" bőven, 060, RTG, stb, de akkor is).
De ez az AGA bővítés - hát nem tudom. Hátul a video csatlakozóból ból nagyjából sosem fog 24 bites analóg videó kijönni, vagy ha mégis, valami FPGA mágiával, akkor azt nem az eredeti chipek fogják kiadni, szóval minek. A Vampire-os megoldással is ez a bajom, hogy kb. az eredeti alaplap olyankor max. tápegységként és egér és billentyűzetadapterként üzemel, a gyári portokból se kép sem hang nem jön. Szóval van AGA az 500-asodban, csak mégsem.
De ez csak az én véleményem, persze. Aki rám hallgat, azt csinál amit akar.
|
amigarules
Tag
|
# Elküldve: 2024. Nov. 02. 13:00
Észre sem vettem, hogy meg akarlak győzni :-)
|
amigarules
Tag
|
# Elküldve: 2024. Nov. 03. 08:19
https://commodoreszerviz.hu/commodore_amiga-commodore_pc_javitasa.htm Talán ez volt ami kicsit elbizonytalanított. Nem a meggyőzés a célom. Örülnék egy Amiga1200-asnak de kifizetni nem akarom :-)
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2024. Nov. 03. 12:45
Rohadt draga lett minden, vagy a fizetesunk szart sem er....
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2024. Nov. 03. 14:07 - Szerkesztve: charlie
@amigarules
Hátőőő, ez a 95%-os ReAmiga meg "természetesen, ha a forrasztó ón (a kondenzátorok környékén) zöld színű, akkor a Re-Amiga már borítékolható." Erre azért - a kolléga tapasztalatát nem lebecsülve - én kb. egy laza bullshit-et mondanék. Vagy legalábbis azt, hogy ezek a számok nagyon erősen csalnak...
Én láttam miket vakarnak vissza a német Amiga-javítómesterek pl. A4000 ill. A2000-kből ahol nem csak a kondik, de pl. az aksi is megfolyik, na az valóban a brutális kategória. Vagy nekem pl. ott az egyik A2386sx, amin a floppy vezérlő környékét nettó megette az aksi teljesen, de olyan szinten hogy a huzalokat is újra kellett fektetni a nyákra. Ráadásul 4 rétegű nyák, szóval arra szokták mondani hogy bemegy a rétegek közé, aztán szevasz. Aztán most mégis megy. Még a floppy vezérlő is rajta.
Azt is értem, hogy egy magyar szemmel drága és sokszor bizonytalan kimenetelű nyákjavítás helyett, valakinek aki ezt kvázi üzletszerűen űzi, jobban megéri átrakni az egész gépet egy másik lapra. Már csak a garancia, meg a jó hírnév fenntartása miatt is. Nincs rosszabb, amikor szopsz valamivel heteket, aztán az ügyfélnél 1 hét után megint előjön a gond és telesípolja vele az internetet. Azt is megértem, hogy az ultra-árérzékeny magyar piacon hozzá valszeg már csak a "súlyos esetek" jutnak el többségében, amiket nem csak megmart az elektrolit, de átment rajta 3-4 másik ember, különféle tákolási próbálkozásokkal, NDK-s pisztolypákával forrasztgatták körbe, esetleg az újrakondizásnál nem takarították le nemhogy rendesen, de sehogy se a lapot, esetleg mindezek kombinációja. Esetleg 15 évet állt egy dohos pincében vagy valami sufniban, szóval a korrózió 2/3-a nem is a kondikból, hanem szimplán a nedvességtől van. Na azokon tényleg nagyon nehéz másként segíteni, mint nyákcserével. De ezek a "súlyos eset" gépek még az ismert kondiproblémákkal is, elhanyagolható kisebbséget képeznek az összes közül, semmiképpen sem 95%-ot, sem 60%-ot, sem 80%-ot.
Nekem 4db A1200-am, egy 600-asom, egy CD32-m, 2db 4000D-m és egy 4000T-m van itt, ami SMD kondis, mind megy. Az elsők 11-12 éve lettek újrakondizva, a többiek sorban azután. Ebből egyedül az A600-at kellett kétszer javítani, mert a táp környékén az egyik tranzisztor is megfeküdt, ami elsőre nem jött elő. Az összesből 1-hez kellett német hiperjavító szakguru, az egyik 4000D-hez, azon is főleg a megfolyt aksi, és nem kondik miatt. Meg a 4000T-hez, de annak teljesen más baja volt, nem a kondik (az csak mellékesen lett megcsinálva rajta, ha már ott voltunk). Pedig annak a javításával is próbálkoztak Magyarországon előtte, többen is, majdnem egy évtizeden át, csak hát nem ment. Kiküldtem Svédországba (már Németországból), Chucky 3 nap alatt megjavította. Ez is ilyen. (Nyilván nekem protekcíóm volt Chucky-nál a demoscene-kapcsolatok meg a több mint másfél évtizednyi partyszervezések kapcsán, már nem vállal ilyesmit, de akkor is. Mutatja, hogy más a szint odakint...) Szóval nem kell mindent elhinni, amit az interneten olvasol. :)
És a legszebb, hogy ez teljesen OFF egy "Szoftver kerestetik" topicban. Majd átgondolom még, hogy átrakjuk-e máshova.
Szerk: legírom máshogy kb. 3 sorban - én még nem láttam ReAmigát idenkint, amit kizárólag kondiproblémák miatt ültettek át. Olyat már igen, amit brutál aksi, vagy egyéb korrózió, esetleg egyéb sérülés, vagy szakszerűtlen korábbi javítás miatt csináltak, de sokkal-sokkal jellemzőbb, hogy ezeket a lapokat új gépek felépítéséhez használják. Persze azokra is jön valahonnan a chipset, értem én, de nem látom hogy javítással foglalkozók a gépek 60+%-án nyákcserélnének... De mindenki azt hisz nyilván amit akar.
|