Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

 - Fórumok - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / Emuláció / QEMU vs. Amiga oprendszerek
Szerző Üzenet
dekanyz
Tag

# Elküldve: 2018. Júl. 04. 12:41


Udv!

Veletlen bukkantam erre az oldalra. Hatha hasznos lesz ez az info a jovoben.

A szerzoje Balaton Zoltan. Esetleg ismeri valaki?
Netan, itt van koztunk?

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2018. Júl. 04. 13:40 - Szerkesztve: charlie


Nem. Parszor leveleztunk az elmult 3-4 evben, de szemelyesen nem ismerem. Nincs itt a forumon, tudtommal. Mar egy joideje dolgozott azon, hogy a QEMU-n MorphOS-t emulalhasson (a Sam460 portot, ironikus modon vegul a Mac port elobb kezdett el mukodni), es nem nagyon ertette, hogy a MorphOS fejlesztok miert nem segitettek neki, pedig milyen fasza supportot lehetne...

(Bigfootnak kb. 10 eve mar volt egy nativ QEMU portja - termeszetesen kizarolag kiserleti jelleggel -, szoval nem szorulunk segitsegre, es ha valaha a MorphOS emut tamogatna, akkor azt magatol tenne, pl. kernellel egybeepitett PPC emuval, vagy sajat installerrel stb, mi nem vagyunk OS4, hogy egy 3rd party emulatort hirtelen piacnak tekintsunk ahova eladhatjuk a szarunk.)

A ket masik rendszer tamogatasahoz nem tudok hozzaszolni. :)

dekanyz
Tag

# Elküldve: 2018. Júl. 04. 14:14


Mert O a MOS team-nek akart ezzel segiteni?

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2018. Júl. 04. 14:44 - Szerkesztve: charlie


Nem. Csak azt varta, hogy majd mi ugrunk es segitunk neki, mert a QEMU az a "kozos jot" kepviseli, mint Open Source projekt, es hat melyik OS nem akarna ezen futni, nem? Es elmagyarazzuk hogyan bootol a MorphOS es milyen hardverekhez nyul kozben, etc. Es nem ez tortent, hanem a kb. "a nem tamogatjuk a MorphOS emulatoron futtatasat" volt az egyetlen valasz, amit valaha kapott.

dekanyz
Tag

# Elküldve: 2018. Júl. 04. 15:59


Nyilvan ha ez valakinek erdeke, akkor az nem a MOS team...
Mondjuk meg OS4-et hamarabb lehet erdekes futtatni QEMU-ban, mivel nins tamogatott laptop

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2018. Júl. 05. 11:22 - Szerkesztve: charlie


Nem (csak) érdekekről van szó. Az elmúlt években többször is komolyan fontolóra lett véve, hogy egy emu alapú MorphOS jelenik meg, amit pl. Windowson vagy bármilyen PC-n futtathatsz. De sajnos mindig az lett a kísérletek végeredménye, hogy az elérhető PowerPC emuk távolról sem elég gyorsak egy valóban használható rendszerhez, amit screenshotware-n kívül másra is lehet használni. Annak meg nincs értelme, hogy még egy Efika-sebességű vagy annál is lassabb platform bevezetésre kerüljön. Azt meg még kevésbé akarják, hogy a különféle, támogatottnak tűnő gagyi emukon kipróbálva a rendszert vonjanak le emberek messzemenő következetéseket... Szóval ezek a fő szempontok.

(És az aktuális PowerUP sebességi szempontból egy kivétel lenne, nyilvánvalóan érzelmi okokból, ha valaha ki lesz adva, nem szabály...)

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2018. Júl. 06. 20:46 - Szerkesztve: dh1


ezt ide rakom, bar Manias hir amugy :D

QEMU Mania - A QEMU Balaton Zoltan legújabb javitásaival, már képes egy Sam460ex alaplapot emulálni. Ezen a videón egy nem teljes OS4.1FE telepítés látható, kicsit lassú még (ablakezelés es ikon frissítés már elég gyors), de azért ez messze jobb mint amit várni lehetett! Tehát jelentős előrelépések történtek a QEMU-val a javítások frontján! Nemsokára mindenkinek lehet egy AmigaOne 500-asa szinte ingyen! ;) Install utan az OS4 meg belepusztul, de alakul...

https://youtu.be/_2Xvm7qAF7g?list=PLsctG38U2_2sTSIh6S7fdv3xGQ2BxlU83

dino
Kék troll

# Elküldve: 2018. Júl. 06. 22:11


Ez max arra jo, hogy ikonokat, meg ablakokat nezegat vele az ember. Lassu,mint a budosszar...tudom...de legalabb van.

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2018. Júl. 06. 23:28


egyaltalan nem lassu, es mondjuk vard meg mig elkeszul...

forum.amigaspirit.hu / Emuláció / QEMU vs. Amiga oprendszerek
 
 

Powered by web forum software miniBB™ © 2001-2022