Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

 - Fórumok - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / Emuláció / FPGA
Szerző Üzenet
smokey2k
Tag

# Elküldve: 2012. Sze. 23. 22:42


Csárli ha gáz hogy nyitottam egy fpga topicot akkor sorry csak igazából nem tudom hova való ez a téma. Natami-ról minimig-ről is gyakran van szó, de itt van pl. ez a Trubo Chameleon ami nagyon ütős.
Kérdésem is lenne :)

A C-One-ról van itt valakinek tapasztalata élőben ? Érdemes foglalkozni vele ?
333 euró , már úgyis régóta tervezgetek valami hasonló cuccost beszerezni és ez elég szimpatikusnak tűnik.

Stack J.
Tag

# Elküldve: 2012. Sze. 24. 07:53


C-One-ról nincs, de Turbo Chameleon-ról van némi tapasztalatom.

LacaHero
Tag
# Elküldve: 2012. Sze. 24. 14:01


Ezek után én is érdeklődnék... igéretes a NatAmi is ..

dekanyz
Tag

# Elküldve: 2012. Sze. 24. 14:33


Quoting: LacaHero
igéretes a NatAmi is ..

Pontosabban, igeretes lehetett volna... :(

dino
Kék troll

# Elküldve: 2012. Sze. 24. 14:35


Quoting: dekanyz
Pontosabban, igeretes lehetett volna... :(

Na ott a pont!

LacaHero
Tag
# Elküldve: 2012. Sze. 25. 00:12


Lemaradtam valamiről? Megállt a projekt? Az oldalukon nem látok ilyesmit...

dino
Kék troll

# Elküldve: 2012. Sze. 25. 07:18 - Szerkesztve: dino


Idezek Csarlitol:
Quoting: charlie
A Natami projekt halott? Néhány napja az egyik csapattag félig-meddig rejtélyes üzenetet postolt a Natami fórumba, amely arról szól, hogy Thomas Hirsch a Natami főfejlesztője a folyamatos képtelen határidőktől és a mindenki részéről érkező erőltetett nyomástól, meg az irreális elvárásoktól besokallt és a továbbiakban egyedül, mindenkitől elzárkózva fejezi be azt a projektet, amit eddig Natami néven ismertünk. Thomas úgy gondolja, hogy a Natami projekt elfelejtette eredeti célját és az utóbbi időben kizárólag teljesen elszállt elvárásokat próbált teljesíteni, amiből elege lett.

Ha valaha meg is jelenik majd, valószínűleg nem Natami néven fog megjelenni, de ez is Thomas döntése lesz majd.


Quoting: charlie
Ja amúgy azt csiripelik a madarak, hogy a Natami-68k softcore-t fejlesztő csapat önállósította magát és kitalálta, hogy a Natami projekttől függetlenül pénzt csinál a softcore-ból (azért is nevezték át Apollo CPU-ra a projektet), illetve többször hangsúlyozták, hogy azt a Natami projekttől és Thomas Hirschtől függetlenül fejlesztik...

Valamit szó volt róla, hogy pl. eladják a közvetlen konkurenciát jelentő FPGArcade teamnek. Ezzel persze nincs baj, csak innentől nem lehet Natami csapatról beszélni. Gondolom ezt Thomas is felmérte és meghozta a döntést...


http://www.natami.net/knowledge.php?b=1&note=46729&order=&x=1

dekanyz
Tag

# Elküldve: 2012. Sze. 25. 09:13 - Szerkesztve: dekanyz


Quoting: dino
Ja amúgy azt csiripelik a madarak, hogy a Natami-68k softcore-t fejlesztő csapat önállósította magát és kitalálta, hogy a Natami projekttől függetlenül pénzt csinál a softcore-ból

Igazuk van... miert ne latnanak vegre valamicske penzt is belole... De ettol meg miert kellett bilit boritani?

Ezek szerint Thomas csak a Custom chip-ek tovabbfejleszteseert volt felelos? Az FPGA-s 68k procin mas emberek dolgoztak?

smokey2k
Tag

# Elküldve: 2012. Sze. 25. 09:14


Stack J mik a tapasztalatok ?
Mármint a chameleon-ról, menyire mennek a warek rajta, ha jól tudom a chameleon-t rá lehet ültetni a c-one extenderre.

Stack J.
Tag

# Elküldve: 2012. Sze. 25. 09:24


A tapasztalatok -egyelőre- vegyesek, bár ez nem is csoda. A hardware nagyon jó, előremutató, de a firmware-en és a core-okon még sokat kell reszelni a fejlesztőknek. Nekem a default C64, egy Amiga 500 és egy Spectrum core van rajta. A C64 cartridge-eket szépen emulálja, de például az Atomic, vagy Nordic Power cartok még nem mennek. Erre kértem fejlesztést. A cucchoz megvásárolható egy dock, akkor lehet rá joysticket is tenni.

dino
Kék troll

# Elküldve: 2012. Sze. 25. 11:39 - Szerkesztve: dino


dekanyz
A lenyegen nem valtoztat, szerintem arra egyenlore nem kell szamitani, hogy a kozeljovoben gyartasba kerul...elbukott az egesz project, aminek keszult valojaban.

repa
Tag
# Elküldve: 2012. Sze. 25. 18:24


C64 FPGA megoldásoknál maradva, jelenleg szerintem az egyetlen használható alternatíva a 1541 Ultimate-II. Én a C64-emet fénykorában is (90-es évek) elsősorban scene anyagokkal tömtem, game nagyon kevés volt amivel foglalkoztam. A C64 elkerülhetetlen eleme pedig a floppy drive. Itt bukik el a már előzőleg felsorolt kártyák mindegyike, kivéve az Ultimate. Saját tapasztalataimat írnám, mivel jelenleg is benne van a C64-em seggében a 1541U-II. A lényeg: minden megy.... 100% emuláció. Amikor kedvenc scene demo-dat nézed valamelyik FPGA megoldáson és következik az irq- és track loaderes megoldással kevert "Flip Disk" akkor ezen biztosan tovább is fog menni a program. De csak ezen.
A többiek: IDE64 (van saját). Nagyon király, nagyon gyors, de csak az megy rajta amit megírtak rá. Nincs 1541 emuláció, tehát nem megy rajta semmi ami szeretne utántölteni. Ettől függetlenül nagyon jó dolog.
SD2IEC (van saját). Nagyon gyenge dolog, tényleg csak arra jó, hogy memória kártyán tárold a kedvenc programjaidat és az 1 file-os cuccokat használd. Az alap kernal utántöltős progik mennek, de scene demo-t ezen sem kell nézni. A műveletek alap kernal sebességgel mennek, ha kerül mellé kiegészítésként Jiffy dos vagy Final 3 és még van pár egzotikus megoldás, akkor már megtáltosodik. IDE64-el remekül együttműködik, ez a része rendben van. A kezelése is igencsak nehézkes, a filebrowser-e nélkül főleg.
Chameleon: na ez nincs.... :-) Jó lenne persze, csak nagyon drága szerintem. Jó dolog a VGA port, csak megint találkozik a 80-as évek a nagyon modern korral. Akinek ilyen van, rögtön dugja rá az LCD monitorra, ami ha tetszik ha nem, húzza a csíkot, az interlace nem remeg (tehát nem mosódik össze ami a cél), stb. A C64 14" CRT-hez van kitalálva... (L/C) ez van. Sajnos még nem találkoztam vele személyes teszt erejéig, de netről való tudásom szerint a 1541 emuláció kb. annyit tud mint az SD2IEC emuláció, illetve valamivel azért többet. De nem eleget... ismét elvéreznek rajta a scene cuccok. És ki vesz ilyen kártyát ? Aki meg akarja rajta nézni a tuti scene demo-kat.... szerintem.
Várom a válaszokat !!! ;-)

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2012. Sze. 25. 19:00


Nekem IDE64-em van egy C128D-ben. Teljesen elégedett vagyok vele, pontosan azt tudja ami nekem kell: nagy mennyiségű adatot tárolni C64-en, könnyen hozzáférhetően.

A floppy emuláció jó dolog lenne, de a D64-eket kiírom iszonyatos gyorsan az IDE64 MAN-nal (van brutálgyors D64 író), és úgy legalább a cuccok 100% autentikusan futnak, lemezről. A játékok többsége (a fontosabb játékok gyak. mindegyike) meg van hozzá patchelve. A nem utántöltős játékok pedig simán mennek, irtózatosan gyors töltési idővel. Van néhány IDE64 specifikus cucc is. Van rajta USB csatlakozó ill. RRNet modulom is, így ha kell akár PC-ről akár hálózatról rettentően gyorsan át tudok tölteni bármit. A CF kártyán fájlos szinten tárolhatom a High Voltage Sid Collectiont, amelynek bármely tagját 1db RETURN leütésre lejátsza a MAN. Szóval kinek mi.

Amennyire én hallottam, a 1541U 100%-os emulációja azért inkább 99,8%, de tényleg jó, azt a kártyát azért elfogadnám, viszont a C128D-mbe nem ideális, mert itt nehézkes átrakni a belső FDD egységet a 8-as unitról. De mezei C64-hez, meg főleg játszani, cuccokat megnézni akaró embereknek én is azt szoktam inkább ajánlani.

Stack J.
Tag

# Elküldve: 2012. Sze. 25. 19:02 - Szerkesztve: stackj


Chameleon teszt Function-ön?
IDE64-em van, szeretem. 1541U-II nem volt szimpatikus a fizetsz és majd egyszer kapsz hozzáállás miatt. Amennyit Spenót villantott a klubban az tetszett. Maradt a Chameleon. Tetszik.
Amúgy én is scene anyagokkal tömtem anno a C64-et, de színes TV-nk csak pár év múlva lett. Addig egy beégett sárga Philips monitort használtam. Törni, swappelni jó volt ez is. Ebből jön, hogy az introk színösszeállítását Risk-nél csináltuk. Nekem az elmúlt 5 évben hardware tekintetében kétszer jött el az "akarom" érzés: Az IDE64-nél és a Chameleonnál. Csendben jegyzem meg ez nem egy C64 only FPGA megoldás. Egyébként sok mindenben egyetértek veled.

repa
Tag
# Elküldve: 2012. Sze. 25. 19:57 - Szerkesztve: repa76


Kb. 1 évig én is IDE64-et használtam kizárólag, mert nem volt más. A 1541U-t olvastam sok fórumban, stb. hogy fél évet kell rá várni... Nekem nagyon nagy mákom volt ezek szerint mert kifizetés után 7 héttel a kezembe kaptam. Az IDE64-ben 1 GB CF van, megtömve. Rajta az összes game ami ide64 warez-ről leszedhető, 1 file-os gamek, demók, hvsid egy része, sok util. Meg az a kb. 5-6 demo amit erre írtak. Ha valami megjelenik hozzá új cucc, máris másolom rá... Nem nagyon irogatnak róla, de van már hozzá GEOS patch, természetesen villámgyors. Néztem, hogy a Chameleon miket tud, tulajdonképpen a C64 egy keyboard és joy port neki. :-D
Nem tudom ki mennyit hallott róla, de születőben van egy mindent lesöprő új C64 kártya. Alkotói szeretnék egyesíteni egy kártyába az IDE64, 1541U és SCPU (Chameleon) minden előnyét. Egyenlőre nagyon az elején a project, de az IDE64-es (szlovák) cseh :-))) - szerk - srácok érintettek a dologban. (Remélem nem írtam rossz infót, de már többször szóba került egy C64 fannal, aki szintén részt vesz a project-ben)

Stack J.
Tag

# Elküldve: 2012. Sze. 25. 20:07


Cseh srácok. :) Kíváncsian várom az új kártyát.

LacaHero
Tag
# Elküldve: 2012. Sze. 25. 23:36


A vaterán egy srác árul 1541emu néven egy floppy emulátort. Ez most melyik a fentiek közül? Vagy ez teljesen új?

URL

repa
Tag
# Elküldve: 2012. Sze. 26. 07:09 - Szerkesztve: repa76


Lacahero: ez az SD2IEC kártyának felel meg. Az egész egyetlen Atmel mikrokontrollerre épül, lásd itt:

http://www.c64-wiki.com/index.php/SD2IEC

Itt van sok féle, mind ugyanazt tudja, ez is.

http://www.pitsch.de/stuff/mmc2iec/index.htm

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2012. Sze. 27. 12:15


Nekem van ilyen cuccom a Vateras sractol.
Meg nem volt idom vele foglalkozni rendesen, de a hetvegen megprobalok reportolni rola.
Addig van valakinek konkret kerese, hogy mit probaljak ki rajta?!

geek
Tag
# Elküldve: 2012. Sze. 27. 18:56


dh1, én is fogok hamarosan vásárolni a Vaterán ebből a cuccból.
Édekelne, hogy te mennyire tapasztalod a fentebb repa által leírtakat a scene demokkal kapcsolatban.
Kezelésével mik a tapasztalatok?
Minden részlet érdekel, ha időd engedi.

repa
Tag
# Elküldve: 2012. Sze. 27. 20:31 - Szerkesztve: repa76


geek: előkaptam az SD2IEC kártyámat, az eredményben biztos voltam.
Ilyen kártyám van:

http://www.pitsch.de/stuff/mmc2iec/index.htm#A13
(a 13-as LarsP kék nyák)

Firm 0.10.1

A tesztelt demók:

Mathematica
Edge of Disgrace
Still Ready
+h2k
Royal Arte
Andropolis

Egyik sem megy. Próbálhatok még 10 másikat, de egyik sem fog menni.
Amint a program decrunch után bármilyen floppy műveletet végezne
fagyás van. A Mathematica demo indulás után rögtön kér arra, hogy fordítsd meg a lemezt, ezt persze kiírja, kurzor villog amíg nem teszed meg, majd ha megtörtént (autodetect) megy tovább. Az SD2IEC-el indítva érdekes, hogy ki sem teszi a feliratot a lemezcseréhez, hanem rögtön továbblép, majd persze hamarosan jön a fagyi...

Nehogy félre értse bárki, nem akarom leszólni a kártyát amit a srác árul vaterán, főleg ha fejlesztése, munkája van benne !!!
És Gideon-tól sem kapok jutalékot. :-DDD

1541U-n megy mind hibátlanul.

LacaHero
Tag
# Elküldve: 2012. Sze. 27. 21:33


Én is vettem egyet a vaterás sráctól! Remélem minden ok. Valami spéci SD formatter programot linkelt nekem, de akinek van attól kérdem, hogy sima formattálás után csak rá kell másolni a proggikat?

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2012. Sze. 28. 08:42 - Szerkesztve: dh1


Holnap tudok en is mondani konkretumokat sracok a Vateras cuccrol. De annyit, hogy a srac nagyon korrekt! Foldim!
A cucc nagyon rendben van!
Csodaszep!
Amugy meg ha nem muxik a demo, akkor ki lehet irni lemezre, aztan megy autentikusan. Igaz nekem van FCIII-asom ... meg JiffyDos a gepben ...
Nekem erre kellett, mert a legolcsobb megoldas ha nem akarok regi pecevel szorakozni a kiirasnal.
Egyebkent az IDE64-et C128D-be belulre is lehet epiteni?
Ez mar inkabb 8bit topic nem? :)

Stack J.
Tag

# Elküldve: 2012. Sze. 30. 11:47


Update: A Function 2012 partyn hozzám vándorolt Spenót barátom 1541 Ultimate II-ese. Hamarosan próbálgatni kezdem...

repa
Tag
# Elküldve: 2012. Sze. 30. 14:20 - Szerkesztve: repa76


Tegnap délután 4 régi C64-es cimborával, egy C64-el, 1541 Ultimate II-vel és 3 karton sörrel leheveredtünk egy kanapéra. A sör elfogyott...
Délután 16h-tól 22h-ig megállás nélkül toltuk a jobbnál jobb scene demo-kat. Az összes végigment hibátlanul. :-)

Stack J: láttam party fotón, hogy be van üzemelve a Chameleon és megy rajta az Edge of Disgrace. Végig lefut a demo rendben?

Stack J.
Tag

# Elküldve: 2012. Sze. 30. 15:59 - Szerkesztve: stackj


Igen, végig lefut rendben. Azt figyeltem meg, hogy az újabb scene-cuccok jobban futnak rajta, mint a régiek.

adsr
Kukabúvár

# Elküldve: 2012. Okt. 01. 10:39


Érdekes egy konstrukció ez a chameleon, ha nem nézem az árát, igen csak kívánatos cucc lenne :-D.

nzo
Tag

# Elküldve: 2016. Feb. 14. 15:29


MIST Minimig AGA teszt.

forum.amigaspirit.hu / Emuláció / FPGA
 
 

Powered by web forum software miniBB™ © 2001-2022