Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

 - Fórumok - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / AROS / Anubis - "Linux kernel for AmigaOS" :)
Szerző Üzenet
Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2008. Nov. 09. 21:25 - Szerkesztve: charlie


Ugy tunik, szakad az AROS, ketfele. Az egyik fele folytatja a mar megszokott iranyvonalat es ragaszkodik a 3.x kompatibilitashoz, a masik fele pedig - jelen allas szerint Linux kernel alapokon - egy nem Amiga kompatiblis, de tervek szerint erosen Amiga inspiralt rendszert hoz majd letre. Nem egy uj Linux disztrot akarnak, atirjak forrasszinten a kernelt es teljesen uj GUI-t irnak foleje. A celplatformok jelenleg PPC es x86.

Nekem az jutott eszembe, hogy azon kivul h. jaj de jo, megegy klon, hiszen meg nincs eleg branch, spinoff es egyeb felig hasznalhato Amigas rendszer, a tortenelem - es az emberi hulyeseg - ugy latszik ismetli onmagat. Regebbi motorosok meg emlekezhetnek az Amiga Technologies brillians Linux kerneles AmigaOS terveire meg talan a 3.5 megjelenese elott, es az arra adott community valaszra miszerint "No Linux kernel for AmigaOS!".

Es a Linux kernel azota csak bloat-abb es lassabb lett, tehat minden adott egy ujabb evekig tarto sikertelen probalkozashoz. Azert en szurkolok nekik. Viszont "mellekhataskent" az AROS eddig sem sebessegrekordokat dontogeto fejlesztese (No schedule & rockin'.) vagy ket sebesseggel visszakapcsol. Hurra. :)

Anubis honlap (lesz), valamint a bejelentes az egyik fejleszto blogjan.

Ja es meg egy szemelyes megjegyzes a fenti bejelentesbol valo idezetre:
As for the API, it will be something that can be programmed by using C or C++. This gives developers a choice.

Ez a choice kb. kimeriti a ROTFL fogalmat. :)

neongod
Alapító Tag

# Elküldve: 2008. Nov. 09. 23:15 - Szerkesztve: neongod


Egyetértek, azzal a különbséggel, hogy szurkolni nem tudok nekik. Ezzel valójában az eddig is lassan haladó AROS-t gyakorlatilag megölték. Sebaj, van még pár másik AmigaOS vonal. Minél kevesebb, annál jobb. A végén még egyesül a community. Az a megmaradt 10-20 ember... :)

desco
Tag

# Elküldve: 2008. Nov. 09. 23:29


Komolyan mondom nem csodálkozom, hogy linux alapokon akarják kezdeni. Az Amiga developerek teljesen úgy viselkednek, mint a linux fanok. Összevesznek és nekikezdenek egy új distrónak. :D

- OS3.x
- OS4.x
- MOS
- AROS
- Anubis

:D

GK
Tag

# Elküldve: 2008. Nov. 10. 17:01


Juhé.

Nincs egyéb hozzáfűznivalóm.

forum.amigaspirit.hu / AROS / Anubis - "Linux kernel for AmigaOS" :)
 
 

Powered by online community software miniBB™ © 2001-2023