Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

 - Fórumok - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / AROS / iMica - AROS-sal előtelepített x86 gép
Szerző Üzenet
Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2009. Feb. 26. 15:34 - Szerkesztve: charlie


Egy angol cég(?) 250 röpke fonttert AROS-sal (különös tekintettel a rajta levő vadiúj OWB-re) előtelepített Intel Atom alapú gépet kezdett árulni, iMica néven.

Vélemények? :)

(Mellékesen, most már jogdíjat fogok szedni az ötleteim után, khmmm.)

Cobra
Piros troll

# Elküldve: 2009. Feb. 26. 16:08


Ha egy netbook-ot hoznanak ki vele, lenne hozza nem csak bongeszo hanem office alkalmazasok, meg par egyeb fontos app, es meg stabil is lenne, akkor meg lehetne is belole valami. De igy nem latom ertelmet...

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2009. Feb. 26. 16:14


@Cobra: Egyetertek. Elkurtak, hogy nem egy netbook. Mas kerdes, hogy netbookot nem tudsz hazilag barkacsolni, mig egy ilyen Atom configot igen, a sarki bo'tban levo alkatreszekbol is. Raadasul egy laptopban kritikus a wifi support, amivel mindharom Amiga-varians kibaszott kurvara szarul, tovabba sehogyse all, es akkor meg igen cizellaltan fejeztuk ki magunk.

De amugy, ha igazan Amigas modon akartak volna eljarni, akkor feltettek volna vmi 3DS R4 szintu renderelt kepet a "future AROS netbook"-rol, ezt meg eladtak volna 999 fontert (display, keyboard, monitor, and hard disk not included!) developer gepnek! :D

GK
Tag

# Elküldve: 2009. Feb. 26. 16:22


Office? Minek? Ott a docs.google.com. :)

dezz
Tag
# Elküldve: 2009. Feb. 26. 19:05 - Szerkesztve: dezz


/off
@charlie: tudnál esetleg válaszolni hétfői levelemre az SJ2 fejlesztésével kapcsolatban (chunky mód support)?

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2009. Feb. 26. 19:15


/off
Argh. Bocs, elfelejtettem... Mindjart.

Derringer
Tag

# Elküldve: 2009. Feb. 26. 21:52


Kezdeményezésnek jó, érdekességnek kiváló, de haszna 0. Vagy másfél évvel ezelött, amikor pár napot az aros tüzetesebb megismerésére szántam, én is gondolkoztam, olyanon, hogy szerény bolthálózatunkban poénból minden gépre Aros-t telepítünk. De a nem kielégitő hw supportja miatt, és amiatt, hogy egy kellemes wb felület mellet nem sok mindenre lehetett használni, ketettünk róla. Azóta egy fronton változott a helyzet, ez az fentebb említett böngészö. Így egy rakás dolog megnyílt, de az irodai alkalmazás azért továbbra is gyenge pontja. A google docs jópofa, de két hátulütője van ami miatt nem alkalmaznám céges környezetben.
1. Saját céges titkaidban vájkálhat a google.
2. mi van ha nincs net.

rachy
Tag

# Elküldve: 2009. Feb. 27. 09:19


@chainq

netpc+AROS = uberfing teljesitmeny+teljes hasznalhatatlansag = ?!

Azon tul, hogy pocenek draga (mondjuk fele arbol ki lehet hozni ugyanezt itthon) es az AROS meg nagyjabol semmire se jo... Akkor mar inkabb adhatnak valamelyik linux trutymoval, esetleg valamire jo is lenne, de olyan meg mar van csostul.

neongod
Alapító Tag

# Elküldve: 2009. Feb. 27. 14:36 - Szerkesztve: neongod


Bár korábban én is jó ötletnek tartottam az AROS-al előtelepített olcsó PC-t, de ehhez az is kellene, amit Csarli is leírt az említett bejegyzésében. Miszerint kellene egy kisebb team, akik fél év alatt használható szintre pofoznák egy fix hw-en, főként stabilitás és usability tekintetében. Mert szép-szép, hogy végre van rá egy browser (ami 1st public beta), a jelenlegi állapotában az egész rendszer sajnos még mindig alkalmatlan arra, hogy szélesebb rétegeknek ajánlható legyen.
Úgyhogy Rachy-val tudok egyetérteni. Ez így gyenge, drága és legfőképp használhatatlan. Ezenkívül roppantul amatőr projeknek fest.

forum.amigaspirit.hu / AROS / iMica - AROS-sal előtelepített x86 gép
 
 

Powered by chat forum software miniBB™ © 2001-2022