Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

 - Fórumok - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / Újgenerációs AmigaOS / AmigaAnywhere2 - AmigaOS5
Szerző Üzenet
neongod
Alapító Tag

# Elküldve: 2008. Jan. 09. 16:39 - Szerkesztve: neongod


Itt van McEwen és bemutatja nekünk ezt a csodát (videó):
http://www.reghardware.co.uk/2008/01/09/ces_video_amiga_explains/


Tudja valaki, hogy mi a fene ez valójában? Kik csinálták, mikor és mi alapján? Miért AA2? Mi a különbség AA1 és AA2 között?

Nem mintha annyira érdekelne, de ha már ez lett a "hivatalos vonal", legalább említsük meg. Bár lehet, hogy említésre se méltó... (igaz, hogy amíg nem láttuk, használtuk és nem tudjuk mi lesz belőle, ne mondjunk elhamarkodott véleményt :D)

Szóval akkor ez a "hivatalos" AmigaOS jövője. AmigaAnywhere2, a.k.a. AmigaOS5. Akkor most lett két kb. egyenrangú, egycipőben járó, Amiga Inc. által kivetett nemhivatalos AmigaOS vonalunk :)

Már csak az érdekelne, hogy mihez kezdene az AInc, ha megszerezné az OS4-et? Mire tudná használni a nagy OS5 bevezetés közepette, hogy fér bele az OS5-ös jövőképükbe?

(Nem vagyok meggyőződve róla, hogy ide való ez a topic, át is tehetjük máshova;)

AliveMOon
Tag

# Elküldve: 2008. Jan. 09. 20:15 - Szerkesztve: alivemoon


Hát Indiában kb. 63 tehetséges alkalmazotja van az AInc.-nek!

http://www.amigadevindia.com/html/aboutadi_infrastructure.htm

Mikor megnéztem a videót rögtön a TVShop jutott eszemeb, ez mindenre jó, ez mindenen futni fog.
És van benne egy vágás, mit szedtek ki?

GK
Tag

# Elküldve: 2008. Jan. 09. 20:19


Hat ebbol a videobol sem deult ki semmi uj. (Kiveve talan hogy - jol latom? - McEwan kb egymagaban alldogal egy asztalnal, es az az egesz Amiga stand?)

neongod
Alapító Tag

# Elküldve: 2008. Jan. 09. 20:24


Szerintem ez egy ilyen futtaban keszult video. Elegge gyorsan es
hadarva mutatja be. De egyebkent valoszinuleg Ainc = McEwen egymagaban
egy Fedora8-as laptoppal :D

Derringer
Tag

# Elküldve: 2008. Jan. 10. 00:49


megfogadtam, hogy nem szólok hozzá os5 témához... De ez annyira gáz. A pasas annyira nem mond semmit, hogy akár egy délutáni körömlakkpartikenegető készülékről is beszélhetne. Az meg röhely, hogy az os5 a laptopon egy gyenge képernyővédő pár másodpercre.

Egyébként nem értem, túlképp most is van os5. Csak más néven. Lásd winuae, az is egy másik oprendszer alól futtatható csak, viszont 99,9 % kompatibilis az amiga os-sel.

Az os4 arra lenne jó nekik, hogy eldugják.

Az igazi kérdés az, hogyha ebből lesz is valami, ki a lóf*sz fogja használni? Mert élő amigás valszeg nem, más meg minek használná?

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2008. Jan. 10. 05:55


Nemtom. Anno domini evekkel ezelott, fejem lett veve, mikor azt talaltam mondani, hogy orulok h. a Peg/MOS parost nem hivjak Amiganak, mert tenyleg nem Amiga, de a technologia es a dolog lelke bizony megvan, es a nev korul zajlo faszkodas (beleertve az OS4 - akkor - vegtelenbe nyulo csuszasaitol az A1-ek folyton letagadott uberbugjain, es a "ki-a-valodi-Amiga" c. ertelmetlen flamekon at az AmigaAnywhere-ig mindent) legalabb nem erinti, tiszta lappal indulhatott. Ezert a kijelentesert minden voltam, csak szep meg okos nem.

En pedig zokogni tudnek, hogy most, evekkel kesobb meg aktualisabb, mint akkor volt, mikor mondtam.

AliveMOon
Tag

# Elküldve: 2008. Jan. 10. 08:39 - Szerkesztve: alivemoon


A Genesi-nek tényleg meg lenne a joga, használni az AMIGA TM-ot? Valahol azt olvastam, hogy ehez minden joga meglenne.

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2008. Jan. 10. 11:30 - Szerkesztve: charlie


Nyertek egy pert, miszerint az AmigaDE-hez joguk van, mert anno volt egy szerzodes az Amiga Inc. meg a Thendic-France (ma: Genesi) kozott, ami alapjan az AmigaDE-t (ami ugye ilyen VM-szeru szar volt, AFAIK) portolhattak volna MorphOS-re. Ehhez a szerzodeshez kapcsolodott meg mindenfele trademark es stb. hasznalati joguk. Megprobaltak elperelni az OS4-et is, hogy legyen OS4 Pegasos port, mondvan, hogy mar akkor is ment az AInc reszerol a bullshit, hogy az AmigaDE/AmigaAnywhere az a jovo AmigaOS-e, es az OS4 utan majd egyesitik ezt egy kozos vonalban. Tehat ha nekik joguk van az AmigaDE-hez, akkor tulajdonkeppen az AmigaOS-hez van joguk. A birosag ezt az utobbi keresetet elutasitotta, mivel akkor azt a dontest hoztak, hogy az AmigaDE/AmigaAnywhere, es az AmigaOS az nem ugyanaz, jogilag. Ezekutan extra vicces hallgatni a McEwen-fele bullshitet, hogy most akkor szerinte megis. Es tulajdonkeppen a Hyperion-fele per egyresze is errol szol...

Szoval igen, a Genesinek - elvileg - van joga az AmigaDE-hez, es bizonyos mas Amiga trademarkok hasznalatahoz. Mondjuk a jelenleg jogi helyzetben barmifele epites az Amiga nevre a reszukrol felerne az ongyilkossag egy nagyon bonyolult formajaval, szerintem...

Az AmigaDE-t egyebkent soha senki nem kezdte sem OS4-re, sem MOS-ra portolni... Ennyit arrol, hogy kinek mihez van joga, es ez a joghalmaz mekkora metszetet kepez a valosaggal. Az Amiga Inc. kornyeken altalaban a jogi kavarodas es a valosag metszete ures halmaz.

Ezekutan boldog nosztalgiaval gondolok azokra a velemenyekre, miszerint a Genesi - azok a szemetek - csak azert akarta elperelni az AmigaOS-t, a Real True Amiga Inc.-tol - azoktol a jo fej sracoktol - hogy kinyirja a MorphOS javara.

Es tobbek kozott ezert szeretem a classicomat, OS 3.1-el. Azzal mar semmi rossz nem tortenhet. :)

Cobra
Piros troll

# Elküldve: 2008. Jan. 10. 12:10


ChainQ: erdemes meg hozzatenni, hogy tavaly az AInc allitolag felbontotta a Genesivel kotott szerzodesuket, ami azt jelenti, hogy azota elvileg nem elhetnek a szerzodesen keresztul kapott jogaikkal. Hacsak nem viszik birosagra a dolgot es perelik be az AInc-t.

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2008. Jan. 10. 12:18


Valoszinuleg - remelem - a Genesi magasrol leszarja most mar, hogy mivan az Amiga Inc-el, meg hogy eppen mit hivnak AmigaOS-nek "hivatalosan". Egyebkent mar az elozo per is nem pont azert volt, mert az Amiga Inc. felbontotta a szerzodest, a Genesi pedig beperelte oket? :) Sz'al azthiszem, ez mar lefutott kor.

neongod
Alapító Tag

# Elküldve: 2008. Jan. 10. 12:26 - Szerkesztve: neongod


Cobra: ennél szerintem bonyolultabb az ügy, mert a Thendic-France még az Amiga Inc. Washingtonnal szerződött és pereskedett (és nyert), míg a jelenlegi aki felbontja a szerződést az Amiga Inc. Delaware aki nem jogutódja a Washingtonnak (és ezt direkt csinálta az AInc. így, hogy a tartozásokat és a pereskedések következményeit maga mögött hagyhassa...).... De ez már inkább a "per" topciba való...

Cobra
Piros troll

# Elküldve: 2008. Jan. 10. 13:46


na en pont erre lennek kivancsi, hogy akkor most a Genesi elfogadta a szerzodesfelbontast, vagy beperelte az AInc-t? Merthogy semmit nem hallani errol az ugyrol az utobbi idoben.

Emeric SH
Tag

# Elküldve: 2008. Jan. 10. 21:58


Quoting: Cobra
Merthogy semmit nem hallani errol az ugyrol az utobbi idoben.


Két oka van. Egyrészt ez az Amiga Inc állítólag nem az az Amiga Inc (KMOS intervenció ugye), bár a jelen Hyperion perben ez megkérdőjeleződik.

Másrészt a pereskedéshez pénz kell. Most őszintén - de feccölnél tenger pénzt abba, hogy AmigaDE-d lehessen?

AliveMOon
Tag

# Elküldve: 2008. Feb. 14. 13:36 - Szerkesztve: alivemoon


Letölthető az SDK :)
Egyenőre még csak átfutottam, de 3D-s cuccoknak még a nyomát sem találni :)

A matematic library ezt a hátom fenomenális fügvényt tartalmazza :)

int32 aaFastArcTan2 (int32 y, int32 x)
int32 aaFastArcTan2Deg (int32 y, int32 x)
uint32 aaFastSquareRoot (uint32 val)

Hát ez lenyügöző :)

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2008. Feb. 16. 12:09


Nekem az tetszik, hogy mindezt integer(!) parameterekkel es visszateresi ertekekkel teszi. Bizonyosan nagyon hasznos fuggvenyekrol van szo... :) Ha meg fixpontos vagy software-float ertekek, akkor meg arra miert nincs kulon tipus definialva? How lame. Bar gondolom ez csak a problemak kisebb resze az egesszel... :)

AliveMOon
Tag

# Elküldve: 2008. Feb. 16. 15:29 - Szerkesztve: alivemoon


Ez semi másran nem jó, hogy mobilra készíts, egyszerübb, játékokat, de pl. nincs hálozati elérés, ami szerintem mobilokban is van, de nem találtam video eszköz bemeneteket sem, ami szintén van a mobilokban, szerintem ez semmi más, ösze talicskáztak a netről egy csomo fügvényt, ami nem túl bonyolult, levágták, hogy GL, SDL, DX aztán elé gépelték az aa-t aztán heló.

Nem értem ezt az egészet. Még forgatni sem tudja a sprite-okat, mozgás, meg scale aztán csokolom. Egy ilyen cuccot, szerintem pár honap alatt egy középiskolás is ösze tud dobni.

forum.amigaspirit.hu / Újgenerációs AmigaOS / AmigaAnywhere2 - AmigaOS5
 
 

Powered by bulletin board software miniBB™ © 2001-2023