Szerző |
Üzenet |
AmigaOne500Plus
Tag
|
# Elküldve: 2018. Nov. 24. 10:57
Hellosztok,
Már régóta használom az SMBFS-t arra, hogy átvigyek AmigaOne és PC között adatokat a hálózaton...
...ez szépen működik is AmigaOS4.1FE és Windows között, oda-vissza tökéletes!
Viszont a Linux-nál ez már egy kicsit egyoldalú:
1.: ha a Linux(Debian) alatt megosztott mappából akarok másolni AmigaOS alá, az tökéletes
2.: ha AmigaOS-ről szeretnék a Linux alatt megosztott mappába másolni, az már nem annyira!
A megosztott mappa természetesen írható, ez nem lehet a gond, sőt a másolandó file-t még létre is hozza és mintha egy kis adagot másolna is bele, viszont ezután semmi. A DOpus megjeleníti ugyan a másoló párbeszédablakot, de a folymatindikátor nem mozdul (üres), sőt, ahogy nézem adatmozgás sincs a hálókártyán.
Van aki tudja erre a megoldást?
(Esetleg ez egy ismert bug, csak én nem ismertem?)
|
anchor
Tag
|
# Elküldve: 2018. Nov. 24. 20:01
én ugyan nem használok SMBFS-t, de megpróbálnék más módon is másolni. (nem DOpussal)
|
AmigaOne500Plus
Tag
|
# Elküldve: 2018. Nov. 27. 21:57
Quoting: anchor de megpróbálnék más módon is másolni. (nem DOpussal)
Kösz a tippet, most volt egy kis időm próbálkozni, de sajnos nem sok sikerrel.
Megpróbáltam másolni az AmigaOS "copy" parancsával és a GNU féle "cp"-vel, de a helyzet változatlan. (Linux->AmigaOS: OK, AmigaOS->Linux: csak egy kis darab a file-ból)
Közben észrevettem, hogy a megosztott mappa "root"-ként volt létrehozva, ezért töröltem és létrehoztam a felhasználó által, de ez sem segített. (még akkor sem, ha mindenkinek megadtam minden jogosultságot a mappával kapcsolatban)
Aztán megpróbáltam azt, hogy nem a felhasználó, hanem a "root" adataival indítottam az SMBFS-t az AmigaOS-en, de a szituáció ugyanaz volt.
Biztosan valami bagatel dolgon siklott el a figyelmem megint... Öregszem! :-)
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2018. Nov. 29. 02:32
Az OS4Depot-os SMBFS regi mint a postaut. Esetleg innen valami:
https://github.com/obarthel/amiga-smbfs/releases
?
(Par napja jott ki a vadiuj 2.1-s verzio. Ugyanaz a szerzo, de az OS4Depotos archiv latszolag nem frissul.)
|
ratman
Kék troll
|
# Elküldve: 2018. Nov. 29. 10:45
... mint ahogyan amineten is az 1.74-es verzió van fent, ami a 2.1 előttiekhez képest a leggyorsabb volt... a 2.1-et meg nemsokára megnézem.
|
ratman
Kék troll
|
# Elküldve: 2018. Nov. 29. 22:01
No, akkor 1.74 vs 2.1:
Olvasasra: 2.1 atlag olyan 550KB/sec. Irasra: 2.1 atlag 370KB/sec
Olvasasra: 1.74 atlag olyan 530KB/sec - itt jobb a 2.1, igaz nem sokkal. Irasra: 1.74 atlag 370KB/sec - ugyanolyan, mint a 2.1 (ez nagy szó, a későbbiek 280K/sec felé nem nagyon mentek).
CIFS "szakadas": 2.1 tulelte. 1.74 szokott modon beallt mint a szog.
Szoval, a 2.1 sokkal jobban sikerult ezuttal, szerintem ezt fogom hasznalni. :D
|
AmigaOne500Plus
Tag
|
# Elküldve: 2018. Nov. 30. 11:28 - Szerkesztve: amigaone
Quoting: charlie Az OS4Depot-os SMBFS regi mint a postaut. Esetleg innen valami:
A verziót nem is figyeltem eddig, szinte biztos voltam benne, hogy valamit a Linux oldalon rontok el, csak nem tudom mit.
Quoting: ratman Szoval, a 2.1 sokkal jobban sikerult ezuttal, szerintem ezt fogom hasznalni. :D
Mindenesetre ha este hazaérek, kipróbálom ezt a verziót, hátha...
|
AmigaOne500Plus
Tag
|
# Elküldve: 2018. Nov. 30. 21:22
[ESTE]: Igazatok volt, a 2.1-es verzió tökéletesen mu"ködik a Linux-al is és mintha tényleg gyorsabb is lenne! Köszi srácok, királyak vagytok!
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2018. Dec. 02. 09:38
Quoting: ratman Olvasasra: 2.1 atlag olyan 550KB/sec. Irasra: 2.1 atlag 370KB/sec Olvasasra: 1.74 atlag olyan 530KB/sec - itt jobb a 2.1, igaz nem sokkal. Irasra: 1.74 atlag 370KB/sec - ugyanolyan, mint a 2.1 (ez nagy szó, a későbbiek 280K/sec felé nem nagyon mentek). Milyen gépen, illetve konfigon jönnek ezek az értékeke?
|
ratman
Kék troll
|
# Elküldve: 2018. Dec. 02. 10:05
A1200, 1260@66Mhz, pcmcia ethernet.
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2018. Dec. 02. 12:05
Köszönöm az infót. Alap A1200 (esetleg +fast ram) milyen átviteli sebességet tudhat?
|