Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

 - Fórumok - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / Újgenerációs hardver / mikro A1 since 2005
Szerző Üzenet
Lazi
Mr. AmiCon

# Elküldve: 2016. Sze. 16. 08:26 - Szerkesztve: lazi


Kedves Dino, Reynolds, testvereim a uA1-ben! :)

Az evek gyors forgasa mellett konnyu elsiklani, am ugy 5 honapja es 11 eve volt, hogy eloszor ketto, majd egy harmadik uA1 erkezett az orszagba.

Ahogy ma reggel bekapcsoltam a gepet, mint azota minden munkanap, felotlott bennem, hogy milyen megbizhato tarsamma valt, mennyire kiszamithato es huseges munkaeszkoz ha arra hasznaljuk, ami nem haladja meg korlatait.

Tudtommal Ti mar nem nyustolitek a testvereit, de hogy emlekeztek az elso idoszakra es tudjatok -e mi van a gepekkel?

dino
Kék troll

# Elküldve: 2016. Sze. 16. 10:51 - Szerkesztve: dino


Quoting: lazi
Kedves Dino


Aztaaa, ez tenyleg kedves, hogy eszedbe jutottam :)
Akkor leirom diohejban.
Egyszer reges reg egy tavoli galaxisban...avagy egy regi Fyanica partin volt a bemutatoja, volt egy german csavo es aszem Cobra mester akik prezentaltak a vasat, akkor meg a G4/GXE nagytesot, ekkor hataroztam el, hogy nekem biza kell ilyen. Akkor meg mindenki mas remenyeket taplalt iranta, foleg a supportra es ugye az OS4, lesz ra minden. Jomagam ugygondoltam, hogy ez lesz a megvaltas, kukaba az osszes pc vel, mekkel, linuxal (ezt amugy a mai napig is igy gondolom) de tenyleg azthittem dicso modon vissza fog terni az Amiga mint nagymeno vilagmegvalto forradalmar. Akkoriban ment a Pegasos bemutato is, azt is demonstraltak a partin, meglepodtem, mikor a Wipeout 2097 es gamet neztem, hogy mennyivel jobban ment, mint az AmigaOne en, de hat az ugye nem is Amiga, mert szegenyek nem kaptak meg a nevet az utodtol. Es az Amiga ugye az csak Amiga, igy ott party utan korbeerdeklodtem, talalok e meg egy ilyen hulyet, mint en vagyok, hogy nevunkre vegyunk egy ilyen AmigaOne gyereket. Igy jutottam el Lazi Mesterhez,kiderult, hogy o is hasonloan gondolkodott. Igy atutaltam neki a penzt, hogy egyszerre rendeljuk a vasakat. Majd aszem egy ev telt el, mire megjottek a lapok, mar azthittem soha nem lesz AmigaOne om.
Na, szoval jo sokara megjottek a vasak, ekkor derult ki, hogy az en MikroA1 em ben a G3 CPU GX helyett FX es lakik, vagyis ebben pont fele annyi CPU Cache van, mint a GX esben (nemaar). Ekkor segitettek Lazi, Cobra, Chip stb...(bocs, ha veletlen kihagytam valakit), hogy mihamarabb kicserelodjon a cucc, ekkor jott kepbe Reynolds, hogy o atvenne az FX es alaplapot, ne kuldjuk vissza. Igy mindenki boldog lesz.
Aztan meg par het, vagy honap es megjott a varvavart AmigaOne MicroA1 jo kalandos uton. Mar csak keresni kellett neki szep hazikot, HDD t, Optikait (akkor meg jobban divat voot az ilyesmi) es mar johetett is a telepites. Fingom sem volt, hogy kell, Lazi segitett feltelepiteni. Aztan hasznaltuk, teszteltuk. Amulatba ejtett, hogy a DvPlayer tobb filmet is le tudott jetszani egyszerre egy ilyen kis hardveren. Amugy a legstabilabb cucc volt rajta, regisztraltattam is, Cobra megerdemelte, na es persze dh1 o rajzolta a szkineket hozza. Majd vartam a csodara, hogy jonnek a progik, bongeszok, gamek, stb.. de a valasztek meglehetosen gyer volt. Aztan idokozben a MorphOs csapat bejelentette a regi Apple PPC s gepek tamogatasat, egyik partyn lattam, hogy mire kepes egy G4 es MorphOs el kb fillerekbol, igaz, hogy nem Amiga nev alatt, de ha hasznalom, nem erzek kulonbseget, persze az sem tokeletes rendszer, de ugyan arra jo, mint az Os4, (raadasul gyorsabb hardver mint a uA1 volt). Igy az oreg uA1 et piacra dobtam Travis vette meg, legjobb tudomasom szerint mai napig is hasznalja, bar mar reg hallottam rola.
Mikor elvitte, aggodva kerdeztem tole, hogy mire kell neki, erre mondta, hogy majd kodol rajta, meg ismerkedik a rendszerrel, tisztaban van a kepessegeivel a hardvernek.
Osszessegeben, foleg emleknek, jo volt. Rengeteg jo Amigas embert megismertem a gepen keresztuli kalandozasaimban. Aszem ez ert a legtobbet nekem. Kicsit pont ezert sajnalom is, mert ezeknek az embereknek a szemeben valamilyen szempontbol a "sotet" (kek) oldalra keveredtem. Igy mar nem beszelunk sokat, nincsennek tanacsok, kerdesek, stb...en ezt sajnalom. Szoval lehet vennem kell valamilyen hivatalos next gen Amigat ujra :) vagy megsem, mert azota sokkal jobban elfoglalt mindenki...sot, sokan hazai fejlesztok kozul mar kulfoldon is vannak. Aszem oszinten ennyi.

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2016. Sze. 17. 10:12 - Szerkesztve: charlie


Nekem nem ebbol a batchbol volt egy uA1-em... De volt, 2006 korul. Nem volt jo. A Pegasos II utan meg gyors se. A korabeli OS4 meg foleg nem. Probaltak meggyozni az urak rola hogy ez az igazi, de nem sikerult. Pont ugyan azt ereztem vele mint OS3.1 vs. OS3.9 viszonylatban classicon. Hogy ertem, hogy miert repaz erre a tomeg, de nekem nem tetszett amerre az OS ment. Na ugyanezt ereztem es erzem a mai napig OS4 vs. MorphOS-sel, csak hatvanyozottan...

De azzal keszult az elso FPC OS4 port, mert akkor meg nem volt Pegasosra ilyen. 750GX-es volt, tehat az erosebb. Aztan Ratmane lett, vegul asszem most Reynoldsnal van?

Lazi
Mr. AmiCon

# Elküldve: 2016. Sze. 17. 19:52 - Szerkesztve: lazi


Az OS3.1-ben lévő potenciált sajnos egyik úton sem tudtuk elég messzire vinni.

Bár a 2002-es MAI-Eyetech megállapodás idején még nem volt vészesen messze a technológia a mainstream-től, éppen az akkor leküzdhetőbbnek látszó akadály az OS lemaradás behozása a mai napig a szűk keresztmetszete az egész örökség továbbvitelének.

A mikro A1 már nem szereplője a játéknak. Valószínűleg nem készült belőle az a mennyiség, amit érdemes lenne megfelelően támogatni. Az OS4 alá eladott hw még ezen a platformon is hiányokat szenved, úgymint PCI video adapter támogatás, stabil USB. Az erősebb 750GX cpu-val szerelt gépeket még egy instabilitási probléma is terhel, ami bizonyos több irányban és erősebben terhelt helyzetekben garantálható fagyásokhoz vezet. Mivel azonban szinte "megérezhető" a körülmény, eddig szinte mindig sikerült menteni előtte :)

Mindezek mellett én nagy örömmel használom és jelentős része van benne, hogy megragadtam a platform mellett. Dinóhoz hasonlóan született nálam is a döntés a gép megvásárlásában, de ezt egyszer már leírtam itt valahol.

Nagy tisztelettel és figyelemmel vagyok a Charlie által nem említett viszonyítási alapjához, eleddig azonban nem éreztem a mérlegelt két rendszer között azt az elsöprő vitalitási különbséget, ami miatt megválnék a 11 éve nyúzott géptől.

További értékét jelzi, hogy ilyen ár/teljesítmény arányú új gépet azóta sem kaphatunk.

Reynolds! Charlié volt eredetileg az a gép amin a LAN chip halt meg?

dino
Kék troll

# Elküldve: 2016. Sze. 18. 17:06


Engem az erdekelne, hany ilyen uA1 van az orszagban?
Travis
Reynolds
Lazi, neked mennyi van? 2db?

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2016. Sze. 19. 10:59


Ray nincs spiriten ...
szoltam nezzen fel de semmi

forum.amigaspirit.hu / Újgenerációs hardver / mikro A1 since 2005
 
 

Powered by community script miniBB™ © 2001-2022