Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

- Fórumok - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / Újgenerációs hardver / AmigaOne X1000
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 26 . 27 . >>
Szerző Üzenet
Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2010. Okt. 26. 12:05

A cloud computinggal kapcsolatban az tetszik, hogy kvázi újrafeltalálták a 70-es évek bazi központi gép, buta terminál koncepcióját, leszámítva, hogy kicsit okosabbak lettek a terminálok. Aztán meg rányaltak egy marketing bullshit nevet, örülj paraszt!

A cégnél amúgy van egy PHP programozó arc, az a beceneve, hogy "Felhő". Szóval szoktuk mondani, hogy nálunk aztán van cloud computing! :)

AliveMOon
Tag

# Elküldve: 2010. Okt. 26. 13:06 - Szerkesztve: alivemoon

Quoting: desco
AMD? :)

Kompatibilis az x86-tal, szutok utasitás készlet, nagy fogyasztás, nagy zaj.

Quoting: desco
90%

Ha HD minöségben akarsz videot nézni közben mi mást akasz csinálni? Nem azért nézed, fantasztíkus minőségben, hogy te 100%-ban legyél leterhelve :)

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2010. Okt. 26. 13:40

@AliveMOon

LOL, yeah right...

dino
Kék troll

# Elküldve: 2010. Okt. 26. 14:03 - Szerkesztve: dino

Quoting: alivemoon
Ha HD minöségben akarsz videot nézni közben mi mást akasz csinálni? Nem azért nézed, fantasztíkus minőségben, hogy te 100%-ban legyél leterhelve :)

Ah, te nem tudod mi lenne az igenye egy mai Amigasnak :)
HD 1080p videot nyomna a pepecen nem egyet, legalabb kettot, kozben menne realtime egy 1080p konvertalas, egy masik audiosavon szolna vagy 3db flac, meg kozben vagy 20torrent toldodne, aztan meg egy custom chip segedelmevel lehetne egy 060/66 os A1200 ast inditani es mindezeket roccenes mentesen.
Hja, a fogyaszasa 60w alatt lenne meg passziv hutessel...muhahaha..lepek melozni :DD:DD:DD

Travis
Tag
# Elküldve: 2010. Okt. 26. 15:23

Quoting: charlie
újrafeltalálták a 70-es évek bazi központi gép...

Nem egészen, inkább újra feltalálták az elosztott rendszereket, csak elfedik a virtualizációval/map reduce algoritmusokkal, majd mikor ezt is bonyolultnak találják, ezt is elfedik még újabb rétegekkel. A végén megkoronázzák az egészet egy szkript nyelvvel. Én már nem is felhőnek hívom, hanem ködnek. Ez a sok hülye szó elfedi a lényeget.

sadddam
Tag

# Elküldve: 2010. Okt. 26. 16:48

ugyerted a sam-ekben és az efikában, más nexgen "amigarol" nem tudok, amiben embedded proci lenne (g3, g4 nem szamit annak, es sztem az x1000 procija sem az)

AliveMOon
Tag

# Elküldve: 2010. Okt. 26. 18:05 - Szerkesztve: alivemoon

Azér az embedded, szerintem azt jelenti, hogy stabilabb, meg takarékosabb, pontosabban az igazi definició szerintem az,
hogy nem fut rajta xp, vista és a 7, mert ahoz nem elég, mindenféle másra igen :)

TCH
Tag

# Elküldve: 2010. Okt. 26. 18:40

az igazi definició szerintem az,hogy nem fut rajta xp, vista és a 7, mert ahoz nem elég, mindenféle másra igen :)
Beszéded zene füleimnek Amigó. :)

desco
Tag

# Elküldve: 2010. Okt. 26. 20:39

Hát azért mondjuk egy halom video rendernél filmet nézni....

desco
Tag

# Elküldve: 2010. Okt. 26. 20:40

Hát azért mondjuk egy halom video rendernél filmet nézni....

motorhead
Tag
# Elküldve: 2010. Okt. 27. 12:10

Az senkinek nem tűnik fel itt, hogy ma egy komolyabb telefon is tud élből 720P-s filmet lejátszani, sőt felvenni is, ill. olyan 3D játékokat futtatni amit az Amiga nem tudom fog e valaha. Nem beszélve a fotók kezelésétől a pdf dokumentumok megjelenítéséig.Azért ez ma alapkövetelmény és lassan ócskavasak ezek is. Miről beszélünk akkor az X1000-el kapcsolatban?

Amennyire lelkesen fogadtam ezt az egész projectet ma már látom, hogy totál bukás minden téren. Ár, megjelenési időpont,hardver kiépítés,szoftver ellátottság.Ide kapcsolódóan azt sem értem,hogy az eddig megjelent bármilyen nextgen-nek mondott gép miért 6-10 éves videó kártyákat támogat?

Az meg, hogy az Intel kurva sokat fogyaszt meg zajos, ez bőven túlzás.
Intel ATOM esetleg dereng valakinek itt?

Most már látom, nekem soha nem lesz többet Amigám.

Egy kiábrándult öreg motoros...

AliveMOon
Tag

# Elküldve: 2010. Okt. 27. 12:32 - Szerkesztve: alivemoon

Talán az IPhon-ra gondolsz de nincsen olyan jó 3D-s teljesítménye és
a többinek sem, kicsi a kijelző és nem látod milyen lowpoly.

Multkor az egyik haverommal nekikezdtünk, hogy a kalozós játékomat megcsináljuk IPhon-ra, egy fejlesztő rendszerben, aztán meg is rekedtünk, mert csak pár ezer polygont bírt, így ami készen voltak modellek, azokkal szenvedett én meg nem akartam vacakolni velük tovább, hogy visszább butítsam.

Egy gép 3D-s telejsítménye a GPU-tól függ, az x1000-ben elérhetővé válik bármeik PC-s grafkártya, így nem tudom miről beszélsz.
Ha jól sejtem Gallium3D-vel elérhetővé válnak az NVidia kártyák és Shaderek.

X1000 teljesítményéről még igazából semmi információnk, én amit halottam eddig, elég gyors.

XMOS-ról tudjuk, hogy +500mips.
stb..
Szerintem a lehetőségekhez képest igen is jó vas.
Az viszony tény, hogy sokáig készül, de a fejlesztés már csak ilyen.

Hát az Atom nem sokat fogyaszt, de lassú is, nem nézel rajta szerintem űber filmet és nem játszol vele Crysist :)

motorhead
Tag
# Elküldve: 2010. Okt. 27. 13:03 - Szerkesztve: motorhead

Tudom, hogy a 3D-s teljesítmény mitől függ,de nem csak a GPU-tól. Hogy miről beszélek?

Én csak azt próbálom megvilágítani, hogy ha egy telefon képes erre akkor a számítógépem,már bocsánat legalább ennyit tudjon hatszoros áron. Ne ez legyen már a csúcs ami ma alapkövetelmény,és elfér a zsebemben.

Az Atom miért is lassú? Nekem van egy ilyen gépem. Szépen fut rajta az amiga emulátor,HD filmek,sőt nem túl régi játékok is. Majd megnézném hogyan fut egy XP vagy egy W7 az X1000-en egy emulátorral. De tulajdonképpen nem is ez a lényeg, úgysem kell ez egy amigásnak :)
Az a lényeg, hogy már most elavult az a gép amit még kapni sem lehet.

- DDR2-RAM, ma még okés de rohamosan el fog tűnni.Ma már nem vennék ilyet.
- ATI Radeon R700 graphics card Ne röhögtess! Ezen is lehetne spórolni, nem kellene integrált video.Főleg nem egy 100 éves.De ha tesznek már legalább olyant kellene ami hardveresen aládolgozik a HD filmeknek.
- USB 2.0 Mire megjelenik a gép már csak 3.0 lesz bármely PC-s alaplapon. De mondjuk rá, hogy ez még elmegy.
- 1x IDE connector Tök felesleges, lehetne spórolni ennek a vezérlőjén is.
- SATA 2 connectors Vajon SSD-t fog tudni a gép kezelni?
- Ár??? Bukó! x100 ezer forintos lap tele ócska dolgokkal amiket sehova máshova már nem lehetne eladni. Nem ez a jövő szerintem.

Off: Ja és nincs iphone-om. Nem is lesz.De nem is arra gondoltam. Lesz viszont helyette 100 másik alternatíva ami bőven hozza azt a tudást.Inkább azokra gondoltam.

ON: Egyeltalán nem értem minek még mindég erőltetni ezt az Intel Outside dolgot. Ennyi erővel akkor ATI outside meg nVidia outside is lehetne.
üdv.

neongod
Alapító Tag

# Elküldve: 2010. Okt. 27. 13:20 - Szerkesztve: neongod

motorhead: az X1000 nekem a mai követelmények szerint sem tűnik elavultnak. Az más kérdés, hogy hányszoros áron kapod meg a ma defaultnak számitó teljesitményt és hogy szoftverek terén mennyire lesz ellátva és kihasználva.

De egyébként komolyan nem értem, hogy egyes Amigások miért álmodoznak még mindig, 2010-ben is arról, hogy az Amiga újra felveszi a versenyt a mai vasakkal, sőt le is előzi őket. A C64 tulajok miért nem álmodoznak erről? (Pedig ott is volt új gép, lásd a C-One -t :)
Miért nem elég jó "amigázásra" és múltidézésre a Classic gép? Mi a fenének "új" Amiga ma már egyáltalán? (Főleg egy PC-ről "visszatérő" embernek?) Hogy néhány kivételtől eltekintve legyen rá néhány mai viszonylatban buta nativ applikáció, egy-két linuxos portolt hakkolmány és UAE..?

Akik nem álmodoznak, csak használják a next-gen rendszerüket és meg vannak elégedve vele úgy ahogy van, azt megértem. Tisztában vannak a helyzettel, lehetőségekkel és nekik ez igy megfelel. Megszokták Classicon az AmigaOS-t és nem akarják feláldozni a megszokott környezetüket, de szeretnének több erőforrást. Nem várják el, hogy versenyezzen a mai gépekkel. Egyébként meg, ha nem elég a Classic, ott vannak a PPC-s Mac-ek. Mai viszonylatban is használható vasak, potompénzért és van rájuk AmigaOS-like rendszer.

AliveMOon
Tag

# Elküldve: 2010. Okt. 27. 13:20 - Szerkesztve: alivemoon

- X1000 lényege, hogy nativ fut rajta AmigaOS4
- AmigaOS4-re lehet rajta fejleszteni

X1000
Processor 64-bit dual-core PowerPC
Frequency 1.8 GHz
Memory 4× DDR2 SDRAM slots
Coprocessor 500 MHz "Xena"
Connection 10× USB 2.0, 1× Xorro slot, 2× PCIe x16 slots (1x16 or 2x8), 2× PCIe x1 slots, 2× PCI slots, etc
Ports 4× SATA 2, 1x IDE

Miben tud töbet egy mai PC alaplap?

MAX erösebb CPU-t tudsz belerakni.
De remélem lesz erösebb PPC-is.
Mivel senkinek nem kötelezö megvenie, ezért számolnak azzal, hogy kevesen veszik ezért természetesen drágán adják, hogy ne jussanak koldusbotra, ha meg még is vesznek belölle sokat, le fog menni az ára.

Ezt már töbször írtam, a Varisys szerintem máshova is beépíti majd ezt az alaplapot, nem biztos, hogy olyan kis szériában fog készülni.

motorhead
Tag
# Elküldve: 2010. Okt. 27. 13:36

neongod

Nem álmodunk, csak lesünk ki a fejünkből kinek akarják eladni ilyen áron ezeket? Persze, hogy összehasonlítjuk a mai kor gépeivel. Nem a 20 éves amigákkal fogom összemérni. Így jövök rá, hogy nem térnék vissza a mai PC-m mellől még az X1000-re sem.
Lehet jobb alternatíva kizárólag nosztalgiából és tiszteletből egy 1200-es gép.

motorhead
Tag
# Elküldve: 2010. Okt. 27. 13:41

X1000 lényege, hogy nativ fut rajta AmigaOS4
- AmigaOS4-re lehet rajta fejleszteni

Az első még okés, ez cél lehet. De ki fog rá fejleszteni? Van egyáltalán tudomás arról ki vagy kik érdeklődnek a gépek iránt? Itt fejlesztőkre gondolok nem lelkes amigásokra akiknek 1%-a ad ki ennyi pénzt a gépért.

dino
Kék troll

# Elküldve: 2010. Okt. 27. 13:46

Quoting: motorhead

Nem álmodunk, csak lesünk ki a fejünkből kinek akarják eladni ilyen áron ezeket?

Nem a csoro magyarnak az tutituti. Hazankban mara szerintem senki nem vesz ilyent. Lehet kepnak Cobraek egyet betatesztre, de ok mar nem az orszagunkban mutatjak be a nagyerdemunek...

AliveMOon
Tag

# Elküldve: 2010. Okt. 27. 13:46 - Szerkesztve: alivemoon

http://www.os4depot.net/
Total files: 2762

Az az igazság a Xorro - Xéna engem nagyon érdekel:
Video!
Én most ezt fejlesztem.
Amit látok az egy példa miket lehet csinálni, az én fejlesztő rendszeremben.
Kamerás mérő programokat és játékokat lehet fejleszteni benne, ilyen bogyós környezetben.

TCH
Tag

# Elküldve: 2010. Okt. 27. 16:54 - Szerkesztve: TCH

Az Atom miért is lassú?
A lassúság relatív, mihez képest lassú. Fogalmazzunk úgy, hogy az intel "cpu"-k azonos számítási teljesítmény mellett sokkal többet zabálnak, mint egy PPC. Ha meg azonos fogyasztás mellett nézzük, akkor sokkal lassabbak. Ergo, ha a PPC-hez képest nézzük, akkor az intel vagy lassú vagy zabagép.
ATI Radeon R700 graphics card Ne röhögtess!
Idehaza mindenkinek valamilyen R600 chippel megáldott rendszere van, kivéve egy frissen vásárolt laptopot, de abban is R700 van. Az R700 még egyáltalán nem elavult, ha az van az AX1k-ban, akkor máris rávert egyet a pöcémre.
USB 2.0 Mire megjelenik a gép már csak 3.0 lesz bármely PC-s alaplapon.
Úgy érted az újakon? A világ nem fogja az usb 3.0 kedvéért ukmukkfukk lecserélni a gépparkot, az only usb2.0-val ellátott gépek még maradnak egy darabig.
- 1x IDE connector Tök felesleges, lehetne spórolni ennek a vezérlőjén is.
Még IDE eszközök is vannak a piacon. Nem csak az uptodate-ség számít, hanem az is, hogy a jelenleg a piacon kapható eszközökkel mennyire kompatibilis.
- Ár??? Bukó! x100 ezer forintos lap tele ócska dolgokkal amiket sehova máshova már nem lehetne eladni. Nem ez a jövő szerintem.
Hát az árban igazad van, nagyon drága. De, hogy csupa ócska dolog lenne rajta? Csak a CPU és a GPU ráver kétszer a mostani fostömlőkonfigomra és szerintem ezzel nem vagyok egyedül.
Egyeltalán nem értem minek még mindég erőltetni ezt az Intel Outside dolgot. Ennyi erővel akkor ATI outside meg nVidia outside is lehetne.
Egy pöce attól pöce, hogy sux86 van benne, nem attól, hogy ki gyártotta a GPU-t. Éppen ezért, amióta az Apple intelre váltott, azóta az Apple gépek is hullámbádognak számítanak a szememben. Márpedig aki Amigás és valami okból még mindig reménykedik a "nagy feltámadásban", az Amigát akar és nem egy újabb fostömlő variációt.
Quoting: neongod
De egyébként komolyan nem értem, hogy egyes Amigások miért álmodoznak még mindig, 2010-ben is arról, hogy az Amiga újra felveszi a versenyt a mai vasakkal, sőt le is előzi őket.
Álmodozni szabad. :) De viccet félretéve, hardware-t össze lehetne rakni, ami felér a mai pécékkel. Hogy mekkora SWpark, meg milyen OS lesz rá, az már más kérdés.
Miért nem elég jó "amigázásra" és múltidézésre a Classic gép?
Ki mondta, hogy nem elég jó?
Mi a fenének "új" Amiga ma már egyáltalán?
Mi az, hogy miért kéne. Miért ne lehetne? Ha valakinek ez a heppje, akkor had csinálja. És ha el akarja adni és van aki kiad érte pénzt, akkor miért ne kereshetne vele? Nem árul zsákbamacskát az AX1k , oda van írva, hogy mit tud és az is, hogy mennyibe kerül. Ha ezek után kell valakinek az az ő dolga.

AliveMOon
Tag

# Elküldve: 2010. Okt. 27. 17:31 - Szerkesztve: alivemoon

Számoljunk csak, a PC és egyébb rendszerek menyi generáció alatt jutottak mostani szinvonalra?

Eyetech:
SE
XE
uC
uI

Genesi:
PI
PII
EFIKA

Acube:
elsö lap - Sam440ep;
második lap - Sam440flex;
harmadik lap - Sam460ex;

A_EON:
elsö lap - X1000;

Végülis szerintem mindig aktuálisak voltak a hardverek és használhatók is maradtak.

PC-n mindig beleütközöm abba a problémába, hogy amit egy komponens kiadás pilanatában nem tudott, azt sosem fogja tudni,
mert a javítást mint fejlettebb típust adják el
( scennerek, hálokártyák, hangkártyák, kamerák, grafikus kártyák, telefonok, szinte minden ).
Évek alatt kifizetted a tanulópénzt, míg össze jött egy olyan konfig, ami müködik, több ször 100e forintott.

dino
Kék troll

# Elküldve: 2010. Okt. 27. 18:43 - Szerkesztve: dino

PC-n mindig beleütközöm abba a problémába, hogy amit egy komponens kiadás pilanatában nem tudott, azt sosem fogja tudni,
( scennerek, hálokártyák, hangkártyák, kamerák, grafikus kártyák, telefonok, szinte minden ).
Évek alatt kifizetted a tanulópénzt, míg össze jött egy olyan konfig, ami müködik, több ször 100e forintott.

No, ez teccett... :)

AliveMOon
Tag

# Elküldve: 2010. Okt. 27. 20:10 - Szerkesztve: alivemoon

Talán ennél még szomorúbb, hogy szerintem az x86 tulajdonosoknak sosem volt jó gépe, nem is tudnak másról, a sebessége fejlödik igazán, de a PC fenálása óta ugyanazokat a hibákat utáljuk benne, amit egyszerűen nem tudnak kijavítani. Viszont ezért ragaszkodnak az AMIGA-sok a gépükhöz, mert az az utolsó normális gép, ami számunkra egy etalon volt, van és marad :)

smokey2k
Tag

# Elküldve: 2010. Okt. 28. 01:18

Ámen :)

adsr
Kukabúvár

# Elküldve: 2010. Okt. 28. 08:24

Viszont ezért ragaszkodnak az AMIGA-sok a gépükhöz, mert az az utolsó normális gép, ami számunkra egy etalon volt, van és marad :)

Ámen 2x!

Tényleg fantasztikus érzés volt annak idején Amigázni, ezt gondolom nem kell nektek ecsetelni. Emlékszem 97 tavaszán purcant ki az 1200-esem, amikor a tápegység (rohadt pöce szar volt, mert a gyári kinyiffant) "szép kis" túlfeszt nyomott a gépnek (még füstölt is szegény). Utána majd' egy évig nem is volt gépem, nagyon sajnáltam a masinát. Pénzem se volt, mert fősulis voltam, aztán nagy nehezen összeszedtem egy trutyi dx4 100mhz-s fostalicskát. Borzalmas volt, hogy grafikus felületen (direkt nem írom le nevét :-) a zeneszerkesztő (azt hiszem madtracker volt) program 8 sáv felett már szaggat, tehát vissza kellet menni dos-ba, és fasttrackert használni, ami jóval gyengébb volt a madtrackernél.

Szóval, amikor idén tavasszal megvettem a plus4-et, ami a retrózás felé kanyarintott, és amikor megkaptam az 1200-est a cimborától, egészen elfeledett érzések törtek fel bennem: ez az amiért szeretjük az AMIGÁT még mindig 2010-ben!

(Hű de szentimentális lett :-) )

motorhead
Tag
# Elküldve: 2010. Okt. 28. 10:43

Ezt totál nem értem. Adott egy hardver ami rendelkezik x tudással. Nyilvánvaló, hogy a későbbi verziói lesznek "jobb" tudásúak, a legyártott elem már csak olyan marad amilyen. Az én egykori 1200-esem sem lett soha okosabb,max. ha vettem bele egy turbókártyát értem el nagyobb sebességet. Ami rosszul vagy nem kielégítően üzemelt abban, az később sem lett jobb.

Évek alatt kifizetted a tanulópénzt, míg össze jött egy olyan konfig, ami müködik

Micsoda?? :) Érdekes, nekem az adott konfig mindég jól üzemelt.Csak ha elszált felette az idő, akkor volt lehetőségem továbblépni. De attól még nem voltak vele bajok,csak több kellett. Ez amigán is így volt,van. Élete végéig nem ülhet az ember az egykori a500-as előtt.

Talán ennél még szomorúbb, hogy szerintem az x86 tulajdonosoknak sosem volt jó gépe, nem is tudnak másról, a sebessége fejlödik igazán, de a PC fenálása óta ugyanazokat a hibákat utáljuk benne, amit egyszerűen nem tudnak kijavítani. Viszont ezért ragaszkodnak az AMIGA-sok a gépükhöz, mert az az utolsó normális gép, ami számunkra egy etalon volt, van és marad :)

Az első részével értek egyet.De már ezzel is csak 50%-ban mert bár abszolút értem a kijelentést,hiszen volt Amigám és nehéz lenne ma elmagyarázni egy PC-snek mi az amikor egy operációs rendszer felhasználóbarát. Csakhogy PC-n is megvan ugyanez. Egyáltalán nem érzem rosszabbnak, rugalmatlanabbnak az egész gépet a mai mondjuk normális gép+Win7 kombót.
Most lehet én vagyok itt a fekete bárány:) mert bevédem a PC-t volt amigásként egy Amigás fórumon, de én ezt érzem. Szerintem a kijelentés miszerint ez a gép vagy az a gép a "jobb" már nem állja meg a helyét egyetlen szinten sem. Volt egy hosszú idő amig a PC olyan gyermekbetegségekkel küzdött, amivel az amiga talán soha, de egészen más már a helyzet ha csak az elmúlt 5-6 évet nézem. De lehet korábbra is visszamenni. És mégis mit utálsz PC-ben a mai napig?

Szerintem az amiga zárt rendszere tette pont totálisan inkompatibilissá a fellelhető piacon lévő hardverekkel szemben magát. Én úgy gondolom ez totál rosz volt pl. az amigában. Nem lehetett egy normális SVGA monitort rákötni, nem lehetett csak úgy venni bele egy 3,5"-os floppy meghajtót. Ezt már sokkal a "halála" előtt ki kellett volna küszöbölni. Tehát a mai szemmel én már nem vagyok elájulva tőle kicsit sem. A maga idejében is voltak bizony bosszantó dolgok amik nekem személy szerint nem tetszettek. Ezt ugyanúgy lehetett és utáltam is. De nem változott meg,nem történt semmi ezekkel a dolgokkal.
Nem kell félre érteni, kurvára nagy fanatikus voltam. Bár most ahogy visszaolvasok úgy látom eléggé kiábrándult lettem. Biztosan ezért lettem PC-s.

Számoljunk csak, a PC és egyébb rendszerek menyi generáció alatt jutottak mostani szinvonalra?

Az általad felsorolt hardverek mind a PC-s fejlődésnek köszönhetik azt, hogy ilyen "gyorsan" "felzárkóztak"
Ide sorolva az X1000-is totál a PC-s világból átemelt dolgokkal van tele. Nem egyedi tervezésű új dolgok. Nem egy nagy kaland szerintem 2010-ben olyan lapot csinálni ami nagy mértékben megegyezik egy sima PC-s alaplappal. Természetesen vannak rajta eltérő egyedi megoldások az architektúrális eltérés miatt (CPU pl.) de egyébként?
Szerintem egy mai MAC alaplapja is 99%-ban egy mezei PC-s lap. De attól már nem MAC? Úgyhogy nem egészen értem mit akartál ezzel mondani.

Talán ennél még szomorúbb, hogy szerintem az x86 tulajdonosoknak sosem volt jó gépe

Azért még ehhez hozzátenném azt is, hogy talán sok amigásnak sem volt jó PC-je. Így nem igazán lehet összehasonlítani a két dolgot.

AliveMOon
Tag

# Elküldve: 2010. Okt. 28. 12:15 - Szerkesztve: alivemoon

Ezt totál nem értem. Adott egy hardver ami rendelkezik x tudással. Nyilvánvaló, hogy a későbbi verziói lesznek "jobb" tudásúak, a legyártott elem már csak olyan marad amilyen. Az én egykori 1200-esem sem lett soha okosabb,max. ha vettem bele egy turbókártyát értem el nagyobb sebességet. Ami rosszul vagy nem kielégítően üzemelt abban, az később sem lett jobb.

Nincsen igazad, nézd meg az AmigaSYS-t például, meg mondjuk az AMIGA OS3.0 WB lemezedett, a hozzá tett tudás és tapasztalat azért okosabbá tette az A1200-ot is.

Konkrétan arra is gondolok, hogy van egy csomo alkatrészem elheveröben, mondjuk háló kártya, hogy majd késöbb biztos jó lesz valamire, régebben használtam de mondjuk Win2000 eltelik egy idő és most szükségem lene a cucra betesz a gépbe és nincs driver, mert elfelejtették. Vagy PC alaplapok, rakok bele újabb procit, de a bios már nem ismeri, és nincs frissebb fw, stb.......

Ha jól emlékszem az is baj volt hogy minek rá Xorro, meg xmos, kétségbe vonod, létjugosultságát, mert nincs ilyen pc-n, közben azért köszönhető ez a gyor fejlödés mert a pc-ből van átvéve, valami újat egyedi kéne, kicsit zavaros számomra mit szeretnél mondjuk az x1000-től, csak fikázod, elavult, elavult, elavult.
Már többször leírtuk ez egy franko vas lesz arra, hogy AMIGA OS4-et futtassunk rajta.
Ami azért jó mert jó! :)
Nem akarjuk vele a PC-s világot alázni :)

TCH
Tag

# Elküldve: 2010. Okt. 28. 12:42 - Szerkesztve: TCH

Nyilvánvaló, hogy a későbbi verziói lesznek "jobb" tudásúak, a legyártott elem már csak olyan marad amilyen.
Ez egy dolog, de mennyivel lesz jobb a következő? PC-n csöpögtetik a technológiát, ugyanazt a rókabőrt húzzák le sokadszor is. A sux86 magját képző i386 idén 25 éves. Szabályszerűen őskövület. (És IMHO szar is.)
Egyáltalán nem érzem rosszabbnak, rugalmatlanabbnak az egész gépet a mai mondjuk normális gép+Win7 kombót.
Irigylésre méltó. :P Nekem a hajam állt égnek a winfostól.
Volt egy hosszú idő amig a PC olyan gyermekbetegségekkel küzdött
Az a hosszú idő 1981-től 2010-ig tartott, de still counting. :) A PC a mai napig egy barkácsgány, úgy ahogy van.
de egészen más már a helyzet ha csak az elmúlt 5-6 évet nézem.
Miért mi volt az elmúlt 5-6 évben? Így hirtelen a wista ugrik be, mint az ultimate OS. Az órajelhúzással, elszaladt a ló és a mikrofos kitalálta, hogy fosnetben írnak "oprendszert", mert úgyis bírja a vas. Ja? Mégse. Az ordenáré gépigényű, lassú, bloat operációs rendszereknek a világra erőltetése (ráadásul félkészen) valahonnan nagyon ismerős. 95, 98, 2k, ME, Xp... Szerintem semmi sem változott.
Szerintem az amiga zárt rendszere tette pont totálisan inkompatibilissá a fellelhető piacon lévő hardverekkel szemben magát.
A maga idejében az Amiga messze megelőzte a piacon lévő hardwareket, nem is lett volna értelme Amigába pöcés cuccot rakni. Azonkívül voltak hozzá hardwarek, nem is kevés. Nem csak A500 meg A1200 létezett. Egy fossá tuningolt A2000 Csárli ajánlásával.
Az általad felsorolt hardverek mind a PC-s fejlődésnek köszönhetik azt, hogy ilyen "gyorsan" "felzárkóztak"
Milyen fejlődés? Időnként húznak egy kicsit az órajelen, vagy beleraknak még egy magot. Az alapja ugyanaz a vacak, amit immáron évtizedek óta sóznak rá az emberekre százhuszonnyolcadszor is.
Ide sorolva az X1000-is totál a PC-s világból átemelt dolgokkal van tele.
Miért a pécé nem emelt át a többi platformtól dolgokat (usque mindent)? bilgéc nagy "tehetsége" kimerült a dolgok ellopásában, jobb esetben felvásárlásában, de mivel még a szerzett dolgokat is sikerrel elcseszte, így aztán maradt a marketing, amivel a szart ráerőltette a világra. Pécét minden lakásba és winfost rájuk. Nem baj, hogy nincs szüksége rá a júzernek, elhitetjük vele, hogy kell neki, mert így lesz géc gazdánk a világ leggazdagabb embere.

AliveMOon
Tag

# Elküldve: 2010. Okt. 28. 12:49 - Szerkesztve: alivemoon

Én nem tudom, de folyton szenvedni kell valamivel PC-n az Istenért nem megy lasú, vagy valami, nem hozza azt a specifikációt, amiért megvettem, vagy csak valami speciális esetben.

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2010. Okt. 28. 12:53

Az senkinek nem tűnik fel itt, hogy ma egy komolyabb telefon is tud élből 720P-s filmet lejátszani, sőt felvenni is

Na, itt az örök vesszőparipa, a video encoding/decoding. Én egy olyan cégnél dolgozok, ami streaming videóval foglalkozik. Az összes telefon tele van tömve mindenféle hardver dekóding funkcióval, ami a HD lejátszást segíti, és még így is trükközve van (pl. postprocessing elhagyása, mert a kicsi, szarrá tükröződő kijelzőn úgy sem látszik). A felvétel szintén, közel sem tömörítenek azok olyan jól és jó minőségben, mint egy bármilyen desktop géptől elvárnád. De papíron kurva jól hangzik, hogy már egy telefon is tudja, valóban. Ezenkívül más egy 1 perces HD videót rögzíteni, és más egy kétórás filmet. A telefonok többsége bármiféle videó bűvészkedés közben gyorsabban lemerül, mint hogy tölteni bírnád (tehát rádugott töltővel is megdöglik előbb-utóbb), és a legtöbb olyan meleg lesz, hogy nem bírod megfogni. Hogy emellé általában 5-11Khz-s hang és szintén trükközött hang-enkódolás jár, azt feszegetni is felesleges.

A 3D különbségeket valaki már vázolta előttem, szóval azt most hagynám inkább. Szóval ezt a "már egy telefon is tudja" című példálózást abba lehet hagyni, mert totál faszság.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 26 . 27 . >>
forum.amigaspirit.hu / Újgenerációs hardver / AmigaOne X1000