Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

 - Fórumok - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / Classic AmigaOS / Szoftver problémák, megoldások, tanácsok ...
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 47 . 48 . >>
Szerző Üzenet
ratman
Kék troll

# Elküldve: 2013. Jan. 28. 19:41


@chainq: Minden adott, pedig. :) Van elég memó, cpu, grafkártya... és csinál is valamit, csak nem élvezhető. :D
(screenmode baj van).

Peti
Tag
# Elküldve: 2013. Jan. 31. 10:31 - Szerkesztve: Peti


Azt tudja valaki, hogy lehet-e A1200-on Digi-s netet használni (router nékül)?

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2013. Jan. 31. 10:35


Elméletileg lehet. A Digi PPPoE-t használ az authentikációhoz, vagyis ebből a szempontból azonos egy átlagos ADSL szolgáltatóval (még ha a technológia nem is ADSL). A MiamiDx tudja.

De én vennék egy routert, egyszerűbb, stabilabb, biztosabb...

repa
Tag
# Elküldve: 2013. Jan. 31. 16:56


6 GB-os microdrive-ot SFS-el partícionáltam, formáztam dh0 800 mega, dh1 2.4 gb, dh2 2.6 gb. UAE alatt mindegyik partíció látszik, real A1200-ban nincs DH2. HELP !!!

dino
Kék troll

# Elküldve: 2013. Jan. 31. 18:07 - Szerkesztve: dino


repa76
Gondolom nem 3.9 van rajta, mert azzal nem lenne problema. Nem fog menni 3.0 vagy 3.1 alatt. Kell neki NsdPatch, vagy TD64 es Idefix hozza. En ezert valasztotam 4GB Cf et, ahoz nem kell semmi szopokanyaloka.

repa
Tag
# Elküldve: 2013. Jan. 31. 18:09 - Szerkesztve: repa76


Ha úgy csinálom a 3 partíciót, hogy 4 gb alatt maradok úgy jó lehet ? 3.1

dino
Kék troll

# Elküldve: 2013. Jan. 31. 18:13 - Szerkesztve: dino


Quoting: repa76
Ha úgy csinálom a 3 partíciót, hogy 4 gb alatt maradok úgy jó lehet ? 3.1

Amiket irtam azok nelkul nem megy. Valaki aki osszehozta, esetleg ide be copy-pastezhatna a startup sequencejet, kozkincse tehetne...:)

dino
Kék troll

# Elküldve: 2013. Jan. 31. 18:16


repa76
Oooo, a penz odaert?

repa
Tag
# Elküldve: 2013. Jan. 31. 18:19


dino: igen ideért, köszi... csak kikerekedett a vége :-DDD

ratman
Kék troll

# Elküldve: 2013. Feb. 01. 17:37


Hoho, most latom iden lesz 20 eves az os3.1. :)

dino
Kék troll

# Elküldve: 2013. Feb. 01. 18:13


Isten eltessen 3.1 es Amiga Os!

nagygabe
Tag
# Elküldve: 2013. Feb. 02. 23:17


Volt régen egy ilyen file:
http://www.amiga.com/3.9/download/39locale_magyar.lha

Ha jól veszem ki, akkor ez lenne a hivatalos locale az AmigaOS 3.9-hez. Sajnos nem találom sehol sem. Megvan valakinek, vagy tudnátok linket adni hozzá? Ha valaki elküldené, megköszönném (nagygabe kukac gmail pont com).

amigarules
Tag
# Elküldve: 2013. Feb. 03. 12:41 - Szerkesztve: amigarules


Quoting: charlie
Kukacmarci gepevel annyi volt a gaz, hogy az Amatorcsillagasztol vett ClassicWB-s CF kartyan minden particio MaxTransfere 0xffffff volt, 0x1fe00 helyett... A megfelelo beallitasok elvegzese utan ujra felmasolva es kitomve az LHA-t, hirtelen nem gurult szet a ScummVM ECS inditaskor. :)


Én is elvéreztem ezen. Természetesen a MaxTransfer nekem sem volt jó. A DOTT-ot akartam megnézni. 80000B hibaüzenetet kapok. Próbáljam meg Amigán kitömöríteni a játékot és újra telepíteni a ScummVM-et?

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2013. Feb. 03. 13:46


@amigarules:
Igen. Ha tudnátok hány UAE-n telepített meg Vaterán vásárolt gépet "javítottam" már ezzel a problémával...

Fontos még, hogy ez a probléma csak a gyári Commodore IDE-s scsi.device-ot használó gépeket érinti (A1200, A600, A4000 és A4000T), ami persze le is fedi a jelenlegi userek többségét... :) A SCSI kártyákat és alaplapi SCSI vezérlőket általában nem. Ha van ezzel kapcsolatban - Mask vagy MaxTransfer - a vezérlőnek speciális igénye, azt a vezérlő doksija közli - ha közli. :)

dino
Kék troll

# Elküldve: 2013. Feb. 03. 17:55


Quoting: nagygabe
Ha valaki elküldené, megköszönném


Elkuldtem!

Egy sor lesz dinobatyadnak, mert a 99edik cd men talaltam meg, ami raadasul nem volt katalogizalva, igy letalabb 15percem ment ra a keresesre...

:)

Peti
Tag
# Elküldve: 2013. Feb. 03. 22:02


Divatamigás: azt tudtam, hogy PPPoE kell, de én ezt nem találtam hirtelen a MiamiDX-ben - ha lehet, megspórolnám a router árát, de ez asszem nem fog menni...

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2013. Feb. 03. 22:16


Egy jobb N-es ket antennas router 5-6000 Ft ... nem olyan veszes

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2013. Feb. 04. 00:16 - Szerkesztve: charlie


@Peti: Nincs ilyen mágikus beállítás, a MiamiDx-ben, hogy "csinálj nekem ADSL-t", Point-to-Point kapcsolot módban kell felvenni a hardvert és az interfészt is, majd megcsinálni hozzá egy dialer scriptet, ezernyi buktatóval, ráadásul a mai szolgáltatókat nem is nagyon tesztelte senki, hogy megy-e Amigával...

Szóval ha magadtól nem megy ezek végigzongorázása, akkor ne akard megspórolni a router árát, magadnak teszel szivességet. :)

Ps: Volt egy magyar oldal régen, ami tökjól, képekkel illusztrálva leírta hogy állítsd be magadnak az ADSL-t Amigán, MiamiDx-szel, de már nem találom. Valószínűleg a valamelyik ingyenes webszolgáltatással együtt megdöglött.

Ps:#2 Na megtaláltam, itt van, Web Archive a barátod. De ez valami patchet magyaráz MiamiDx-hez, én pedig egész biztos vagyok benne, hogy a FreeStart ADSL-em, meg Enternet ADSL-em amim annó volt, az ment patch nélkül is. Szóval inkább vegyél egy routert... :)

adsr
Kukabúvár

# Elküldve: 2013. Feb. 04. 09:16 - Szerkesztve: adsr


Quoting: dino
Egy sor lesz dinobatyadnak




Tessék, csak a fostalicska helyére képzelj számítógépet!

dino
Kék troll

# Elküldve: 2013. Feb. 04. 10:39


adsr
:D

Zolaash
Tag

# Elküldve: 2013. Feb. 18. 19:03


Két kérdésem lenne:

1, mióta felraktam az InstallerNG-t (mert valami rinyált, hogy régi az installer-em, és ezt kéri), azóta az InstallerNG 10-ből 6 alkalommal lefagy. Miért?

2, El tudja küldeni valaki a PoWeR diskmag számait emilben? Megköszönném.

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2013. Feb. 18. 19:22 - Szerkesztve: charlie


@Zolaash:
Az InstallerNG-re többen is panaszkodnak hogy nyűgös, ha valamelyik Commodore-féle Installer (Amineten van abból is frissebb, az InstallerNG egy 3rd party product) nem segít, esetleg megpróbálhatod a MorphOS-féle MUI-s Installert, abból is van 68k verzió: letölthető innen.

Zolaash
Tag

# Elküldve: 2013. Feb. 18. 19:27


Hálás köszönetem, megpróbálom. :D

A második pont még él! :)

Zolaash
Tag

# Elküldve: 2013. Feb. 18. 21:24


Quoting: charlie
letölthető innen.

Remekül műxik, köszönöm!

Keresem a PoWeR lemezújság számait! ;)

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2013. Feb. 18. 21:40


@Zolaash:
Nem azért, de ha KERESEL valamit, miért nem a Google-be írod bele pl. hogy "Power Diskmag Amiga" és nézed meg pl. mi van az első link alatt? :) Vagy csak nálam működik ez ilyen egyszerűen?

Zolaash
Tag

# Elküldve: 2013. Feb. 18. 21:46 - Szerkesztve: Zolaash


Kugli a barátom, jelentem próbáltam, de a fájlok nem érhetőek el. Vagy csak nálam?

Lehetőleg adf, dms, valami képfájl formájában lenne jó. A Reynold féle-pakk erősen hiányos, többnyire nem is működnek.

Más:
A Dopus4-et be lehet úgy konfigurálni, hogy indulásnál a meghajtókat mutassa az ablakokban?

smokey2k
Tag

# Elküldve: 2013. Feb. 19. 19:12


Hali!

Van egy olyan problémám hogy winuae alatt szeretnék használni egy hard directory-t amiben 2649 könyvtár van (játékok), mivel hard directory ezért a handler uaefs (DOS1). A problémám az hogy hiába kapcsolom be a jit-et a sok directory miatt lényegében egy évig tart mire behozná az emulált rendszer a dir-t (wb 3.9), de ha hagyom hogy tököljön rajta abban a hiszemben hogy utána majd átrakom view by name-ra addigra meghal a system, legalábbis chipram-ból marad 256 kbye, fastram-ot meg nem is piszkálja, de ettől független a rendszer lényegében tetszhalott állapotba kerül.

Szóval tudtok valami megoldást arra hogy nagy számú file vagy directory-k esetében mit lehet kezdeni, elképzelhető ha modernebb file rendszert használnék hardfile-val akkor megoldódna a probléma de akkor elveszne az a kényelem hogy szabadon másolok stuffokat mindenféle tool nélkül.

ratman
Kék troll

# Elküldve: 2013. Feb. 19. 19:17


@smokey2k: Irgalmatlanul sok Fast ramot beállítani az UAE-nek? :) Mondjuk olyan maximum 1,5GB-ot?! :)

smokey2k
Tag

# Elküldve: 2013. Feb. 19. 19:52


hm, írtam hogy fastramot nem is használja mikor olvassa be a dirt, átraktam prefsbe a workbench beálításnál hogy images in other mem az se segít, csak chipramba dolgozik, beálítottam 1.5G fastram-ot de mivel nem használja ilyenkor a fastramot ez nem számít. nincs valami comodity vagy hasonló ami megmondja hogy fastramba dolgozzon a drága ?

smokey2k
Tag

# Elküldve: 2013. Feb. 19. 20:02


ok megoldottam evvel: WBCtrl.lha +picasso96

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 47 . 48 . >>
forum.amigaspirit.hu / Classic AmigaOS / Szoftver problémák, megoldások, tanácsok ...
 
 

Powered by community script miniBB™ © 2001-2020