Szerző |
Üzenet |
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2024. Jan. 08. 14:09
Quoting: dh1 Esetleg valaki? ;) Ezt en nem tudom, a manualjaban a WhdLoad nak nem irnak valamit errol?
|
Peti
Tag
|
# Elküldve: 2024. Jan. 08. 22:40
dh1: az megoldás esetleg, hogy belövöd a WHDLoad alatti játék képét ahová szeretnéd, és aztán a rendszer képét igazítod ehhez?
|
nzo
Tag
|
# Elküldve: 2024. Jan. 09. 08:13
Akkor meg a rendszere lesz sz*r helyen :) IMHO érdemes lenne ezt az EAB WHD thread-ben megkérdezni.
|
Peti
Tag
|
# Elküldve: 2024. Jan. 17. 18:41
nzo: alapesetben igen, de a WB pozíciója könnyen módosítható.
|
nzo
Tag
|
# Elküldve: 2024. Jan. 18. 13:00
De nem minden játék/demó pozícionálja ugyanoda a screenjét, azért nem százas megoldás az, amit javasolsz.
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2024. Máj. 27. 15:15 - Szerkesztve: yellowdog
DH1: partícióra próbáltam egy mappát másolni a PC felől (az ft245.device + PC2Am-handler működését tesztelendő) miután az egyesével történő másolás rendben működött, viszont nem vettem észre, hogy tartalmaz egy több tíz MB-os windowsos telepítő fájlt, amelyet nem akartam megvárni így nyomtam egy resetet, ennek eredménye lett az alábbi üzenet, amely azóta minden indulásnál megjelenik:
Azt hittem, ahogyan PC-n, itt is automatikusan megtörténik a kijavítás, de úgy tűnik nem, szóval mit ill. mivel kell tennem, hogy rendben legyen a checksum?
Köszönöm
szerk.: Format Disk... :-)
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2024. Máj. 28. 12:08 - Szerkesztve: charlie
Ha FFS, és 4GB-nél kisebb a diszk, akkor DiskSalv.
Szerk: De a leginkább javasolt a minden lementése, amit még lehet, aztán meg format.
Amúgy az ilyen PFS3 és SFS és környékének pont - elvileg - ez az egyik legnagyobb előnye, hogy sokkal robosztusabbak fájlrendszer sérülés ellen, ha írás közben reset van vagy elmegy a delej... Szóval egy PFS3AIO megfontolandó, ha már úgyis formatálni fogsz...
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2024. Máj. 29. 06:31
Quoting: charlie PFS3 és SFS és környékének pont - elvileg - ez az egyik legnagyobb előnye, hogy sokkal robosztusabbak fájlrendszer sérülés ellen Korábbi sebesség tesztelgetés okán több partícióra osztottam a CF kártyát így van PFS3-as is (DH3: illetve DH4:), természetesen én a DH1-re írtam/olvastam, valahogy ez egy régi beidegződés. Szerencsére nem volt rajta különös vagy fontos adat így a Format Disk megoldotta a problémát, de a továbbiakban PFS3-on fogom folytatni a kísérleteket, köszönöm az ötletet.
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2024. Máj. 30. 08:35
... hát már erről is szegény dh1 tehet? :D
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2024. Máj. 30. 18:09
Yes, de meg is szavazhatjuk! +1 :-)
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2024. Máj. 30. 23:24
kikérem magamnak :D
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2024. Jún. 05. 14:44
Van ugye ez a max. 30 karakter korlát a fájlnevek tekintetében, ezzel kapcsolatban szeretném megkérdezni, hosszabb név esetén mi a teendő, milyen módon illik vagy szokás rövidíteni?
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2024. Jún. 05. 15:56
Pfs3AIO eseten
WBCtrl IMT=ICONFAST MNL=106 (vagy más értéket, de ne a maximális fájlnév méret a pfs3-ban 107) LoadWB
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2024. Jún. 05. 21:25
Nem pont erre gondoltam, ha távoli gép (pl. PC) mappáját tallózom, hogyan kerül levágásra a 30 karakternél hosszabb fájlnév OS 1.3-3.1 rendszereknél?
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2024. Jún. 05. 22:02 - Szerkesztve: charlie
Szerintem amigán nincs erre bejáratott módszer. Egyszerűen levágódik a név és kész. És igen, ez magával hoz egy csomó lehetséges problémát.
Kitalálhatsz valami ilyen ~1-szerű módszert, mint FAT vs. VFAT, ha ettől jobban érzed magad, de ennek a kezelése minden szinten a handlerben kell hogy legyen.
|
Sax
Tag
|
# Elküldve: 2024. Jún. 23. 19:59
Lenne egy régi problémám, lehet, hogy volt már szó erről a témáról. Tehát azzal a gonddal küzdök, hogy rettenetesen eszi a chipRAM-ot a Workbench, amikor megnyitok egy ablakot sok ikonnal. Azért is szomorú a dolog, mert van grafkártyám is. Hogy lehet beállítani az OS 3.1-et, vagy milyen segédprogramot kell telepítenem, hogy a fastRAM-ot használja? OS3.1-ről van szó, gondolom, a 3.2-be már be van építve valami. Ugyanez a gond fennált már OS3.9-nél is. Egyébként nem rossz a rendszerem, minden megy mindennel, csak ezt kellene megoldanom. Voodoo3 Mediatorral karöltve + P96 és Warp3D Mediator. Ugyanez volt a gondom CGX-el is annak idején BVisionnal is.
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2024. Jún. 23. 22:03 - Szerkesztve: charlie
@Sax: Szerintem a PlanesToFast és a DisableAmigaBlitter P96 tooltype-ok környékén akarsz kutakodni... Sacc.
Szerk: De lehetnek mellékhatásai. Szóval use wirth care.
|
Sax
Tag
|
# Elküldve: 2024. Jún. 23. 23:48
@Chain-Q: Köszi! Megkutakodom, amint lesz rá lehetőségem. A blitteres lesz, halványan emlékszem, hogy azt nem aktiváltam.
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2024. Jún. 24. 22:29
Quoting: charlie Szerintem amigán nincs erre bejáratott módszer. Egyszerűen levágódik a név és kész. És igen, ez magával hoz egy csomó lehetséges problémát. Kitalálhatsz valami ilyen ~1-szerű módszert, mint FAT vs. VFAT, ha ettől jobban érzed magad, de ennek a kezelése minden szinten a handlerben kell hogy legyen Értem, sajnos a handlerhez nem férek hozzá forrás híján így rábízom a dolgot egyfelől az OS-re másfelől az adott programra, hogyan dolgozza fel, első körben.
|
Sax
Tag
|
# Elküldve: 2024. Júl. 02. 22:50
Quoting: charlie Szerintem a PlanesToFast és a DisableAmigaBlitter P96 tooltype-ok környékén akarsz kutakodni... Sacc.
Hétvégén megpróbáltam, az ENV-ben átírtam, újrabootoltam, de nem hozott változást. Vagy nem ez volt a gond, vagy láma vagyok. Sokszor előfordult már, hogy a tooltype-ok nem reagálnak. Lehet, hogy a rendszeremben van valami?
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2024. Júl. 03. 00:05
Az ENV:-ben, vagy az ENVARC:-ban írtad át? :P Mert nem mindegy... Az ilyesmi beállítások egy része amúgy a monitordriver ikonjának tooltype-jában van, a másik része meg ENV variable-ként létezik.
De amúgy simán lehet h. nem ez a gond... Franc se tudja. Az eredeti C= OS szereti használni a chip RAM-ot olyan dolgokra is, amire nem kéne neki. Nem biztos, hogy van rá fix. De elfér, nem? Persze, nem 100% optimális, de nem hiszem hogy annyit lassít... A másik, hogy még az icon.library szereti használni a chip RAM-ot mindenfélére, ha ez feltétlenül zavar, akkor egy icon.library replacement (Amineten van pár) is megoldást jelenthet.
|
Lt. Reynolds
Amiga Maniac
|
# Elküldve: 2024. Júl. 03. 10:48 - Szerkesztve: reynolds
Alapból ha jól van installva a rendszered, grafkarcsis WB esetén kb a teljes Chip Ram szabad kellene maradjon. Ez alól az tud kivétel lenni, ha moiunt-olsz egy RAD: meghajtót, mivel vmi lehetetlen oknál fogva azt már láttam a Chip Ram-ba manifesztálódni. Ha két hétre a Dunába lőne is bárki, akkor se tudom, mi rá a megoldás, hogy ne így legyen, az biztos, hogy nem A1200-on egy (bármilyen) bővítővel megáldott configról volt szó.
|
Sax
Tag
|
# Elküldve: 2024. Júl. 04. 00:46
Quoting: charlie Az ENV:-ben, vagy az ENVARC:-ban írtad át? :P Mert nem mindegy... Az ilyesmi beállítások egy része amúgy a monitordriver ikonjának tooltype-jában van, a másik része meg ENV variable-ként létezik.
Mindkettőben átírtam. A monitordriver ikonjában más paraméterek vannak. OS 3.1.4 icon library-t használok, mert olyan Kickstartom van.
RAD meg ilyesmi nem játszik.
OS 3.2-vel alig használ chip RAM-ot, viszont az meg hazavágja a SCSI HDD-m.
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2024. Júl. 04. 06:28
Quoting: Sax OS 3.2-vel alig használ chip RAM-ot, viszont az meg hazavágja a SCSI HDD-m Ezt hogy kell erteni?
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2024. Júl. 04. 09:42
Quoting: Lt.Reynolds Ez alól az tud kivétel lenni, ha moiunt-olsz egy RAD: meghajtót, mivel vmi lehetetlen oknál fogva azt már láttam a Chip Ram-ba manifesztálódni. Azt írja az internet, a ramdrive.device a RAD meghajtót alapból a MEMF_KICK flaggel jelölt memóriaterületre fogja foglalni, amit az exec állít be a memóriaterületek tulajdonságainak megfelelően. Ez értelemszerűen erősen gyorsító és memóriabővítő függő. A chip RAM mindig MEMF_KICK, ezért ha más ilyen memória terület nincs a rendszerben, akkor a RAD drive oda foglalódik.
Amineten van patk, amivel a RAD drive másik, többnyire Fast RAM memóriaterületre is áthelyezhető: http://aminet.net/package/util/boot/FastRAD11
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2024. Júl. 04. 09:50
Quoting: dino Quoting: Sax OS 3.2-vel alig használ chip RAM-ot, viszont az meg hazavágja a SCSI HDD-m Ezt hogy kell erteni? Gondolom TD64 vs. NSD, vagy valami hasonló géniusz, bár elvileg ennek filesystem függőnek kéne lenni leginkább, a PFS3AIO-nak meg mindegynek kéne lenni, az kezel mindent rendesen... Nyilván az OS-hez bundle-elt FFS be fog trottyantani - helyesebben, az internet azt írja, hogy valahogy bekapcsolható 3.2-n a Direct SCSI FFS-hez, de ezt passzolom, majd valami hozzább-értő megmondja. :)
Mondjuk ugyanez az OS3.2 FAQ azt is írja, hogy az UWSCSI diszkek nem partícionálhatók CSPPC-n OS3.2-s HDToolBox-szal és használd inkább a Phase5 saját tooljait... Nem biztos, hogy akarom tudni... :)
|
Sax
Tag
|
# Elküldve: 2024. Júl. 04. 21:37
Quoting: Sax OS 3.2-vel alig használ chip RAM-ot, viszont az meg hazavágja a SCSI HDD-m.
Még nem jöttem rá, mi a gond. Ahogy elindítom az OS3.2-őt, és benne felejtem a SCSI HDD-m, már boot közben írja, hogy egyi-másik partíció hibás, stb, mire bebootol a gép 10 partícióból kb. 4 marad. Pár perc használat után újra kell húzni a winyót. Főleg a PFS3aio-kat, bár ez legutóbb volt így.
Ezt csinálta az OS4 is, de miután az OS4 programjával partícionáltam, azóta az nem vágja gallyra. :)
|
Sax
Tag
|
# Elküldve: 2024. Júl. 04. 21:40
Quoting: charlie Mondjuk ugyanez az OS3.2 FAQ azt is írja, hogy az UWSCSI diszkek nem partícionálhatók CSPPC-n OS3.2-s HDToolBox-szal és használd inkább a Phase5 saját tooljait... Nem biztos, hogy akarom tudni... :)
Van ott benne valami kód, amit nem akartak megírni CSPPC-re. Leht, hogy gyorsít pár %-ot az alaplapi vezérlőn, de nem működik CSPPC-vel. Majd még azért próbálkozom...
|
Sax
Tag
|
# Elküldve: 2024. Júl. 04. 21:42
Van egy FFS partíció is. Esetleg a miatt az OS3.2 FFS-e éled, és tönkrevágja az RDB-t?
|
Sax
Tag
|
# Elküldve: 2024. Júl. 10. 19:50
Quoting: charlie Nem biztos, hogy akarom tudni... :)
Én meg nagyon szeretném tudni! 3 féle filesystemmel próbáltam: PFS, SFS és FFS. Mindegyikkel ugyanaz.
|