Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

 - Fórumok - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / Classic AmigaOS / Szoftver problémák, megoldások, tanácsok ...
<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 47 . 48 . >>
Szerző Üzenet
PeachMan
Tag

# Elküldve: 2016. Jan. 20. 16:41


Engem erdekelne a startup :) osszehoznek egy 3.9-et 030-ra

dino
Kék troll

# Elküldve: 2016. Jan. 20. 17:02


Quoting: dh1
Csinaljak videot? :)

Csinalj :)

dino
Kék troll

# Elküldve: 2016. Jan. 20. 17:14 - Szerkesztve: dino


Quoting: dh1

AGA-n ki milyen meghajtot hasznal TFT/LCD monitor eseten? HighGFX AGA vagy mit?

Sima palt hasznalok, vannak ilyen lekicsinyitett ikonjaim, azt hasznalom, valami regi rendszerel kerult hozzam...
Az en lcd fujitsu 15' nem jelenit meg sem dbpalt, sem euro72, semmilyen ilyen nagyobb felbontast, ugy tippelem, hogy sok neki a hetz...
Amugymeg minden dobozos gepemben grafikus kartya van mar, azokkal nincs ilyen gond :)

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2016. Jan. 20. 18:35


Quoting: peachman
Engem erdekelne a startup :) osszehoznek egy 3.9-et 030-ra


My Startup

PeachMan
Tag

# Elküldve: 2016. Jan. 20. 18:41


Koszi. Ha hazaertem atbogaraszom.
Olyan user input-ot mivel lehet csinalni, hogy mondjuk egy billentyu nyomvatartasa eseten ne fusson le egy resz?
Vagy esetleg automatikusan eszlelje, ha nem blizzard kartya van a gepben es ne akarjon a blizkick futni, hanem mondjuk loadmodule legyen helyette?

Bocs, ha van ilyesmi a startupban, meg nem neztem at.

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2016. Jan. 20. 19:20


Quoting: peachman
Bocs, ha van ilyesmi a startupban, meg nem neztem at.


van benne, latni fogod, eleg egyertelmu, ha megsem vagy kell vmi sikits! :D

thomas^sd
Tag

# Elküldve: 2016. Jan. 20. 21:58


Quoting: dh1
Csinaljak videot? :)


Johogy ! Kerek szepen !

thomas^sd
Tag

# Elküldve: 2016. Jan. 23. 00:21 - Szerkesztve: thomassd


Sysinfo 4 :
sysinfo.d0.se/

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2016. Jan. 23. 08:05


Quoting: thomassd
Sysinfo 4 :


jah, tudjuk :D

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2016. Jan. 23. 12:19


Quoting: thomassd
Sysinfo 4 :

Én nem tudtam, köszi :-)

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2016. Jan. 24. 02:54


Quoting: yellowdog
Én nem tudtam, köszi :-)



SysInfo 4.0 (07-Nov-12)

:P

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2016. Jan. 24. 10:50


Quoting: dh1
SysInfo 4.0 (07-Nov-12)

:P

Jóó van, nem lehetek mindenben naprakész, kész vagyok enélkül is :-)

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2016. Jan. 24. 11:31


Quoting: yellowdog
Jóó van, nem lehetek mindenben naprakész, kész vagyok enélkül is :-)


napra? 4 eves cucc

PeachMan
Tag

# Elküldve: 2016. Feb. 12. 07:12 - Szerkesztve: peachman


Tegnap a Bliz 1230-IV (030/882/50MHz/32MB) kártyás gépemre próbából feltettem az OS3.9-et és utána a BB 1, 2, 3&4 csomagokat. Háááát ...
Lomhább lett a gép a megszokottnál is. Van lehetőség valami turpisságra, hogy fürgébb legyen a rendszer, olyan 3.1 közeli vagy 030 esetében ez teljesen felejtős?

PeachMan
Tag

# Elküldve: 2016. Feb. 12. 17:24 - Szerkesztve: peachman


OS3.9 BB4 + Blizkick Startup-sequence

A következő a probléma:

1.
Első indításnál nem látja a 4GB feletti partíciókat. Sysinfo szerint scsi.device V40.12 töltődik be. Gondolom ez van a kickstart-ban.
Exec.library V45.20 van használatban és chipram-ból fut.
VBR $00000000 címen.

2.
Reset után, a második indulásnál már látja a partíciókat és scsi.device V46.1 van használatban.
Exec.library V40.10 van használatban, de fastram-ból fut.
VBR $68003854 címen.

Újabb reset után az 1. pont, megint reset után 2. pont és így tovább.

Mit szúrtam el?

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2016. Feb. 12. 23:21 - Szerkesztve: charlie


1., Frissített scsi.device esetén az IDEFix nem kell.

2., A BlizKick és az OS3.9-es LoadModule meg a kitudja SetPatch valszeg összeugrik és véletlenszerű végeredményt ad. BlizKick esetén az OS3.9-es LoadModule egyáltalán nem kell, minden megoldható BlizKickkel is. Mindez súlyosbítva van azzal, hogy a LoadModule NOREBOOT opciója van használva. Valszeg ez okozza h. minden második rebootnál más eredményt kapsz... A LoadModule sorban megadott modulokat egyszerűen a BlizKick sorban kell felsorolni és kész. (És a LoadModule sort elhagyni.)

3., A LoadResident card.resource, stb sort nem tudom értelmezni, de szerintem az úgy abban a formában szinte biztosan szar. Nem tudom mire gondolhatott a művész amikor azt odaírta.

Így hirtelen...

PeachMan
Tag

# Elküldve: 2016. Feb. 13. 07:35 - Szerkesztve: peachman


A blizkick sor kivételével mindent az os3.9 + bb1 + bb2 + BB3&4 telepítés hozott létre. Azokat nem piszkáltam.
A loadmodule és loadresident sorokat egész pontosan a BB3&4 tette bele.
A BB2-nél csak setpatch volt, paraméterek nélkül. Gondolom a BB3&4 cserélte le azt is valami másikra.

Akkor a loadmodule cuccos átkerül a blizkick-be és az idefix-et törlöm.
A loadresident-el nem tudom mi legyen akkor...

Egyelőre megnézem így a dolgot.

Update:

Az imént újratelepítettem az OS3.9-et BB4-ig.
Blizkick még nincs feltéve.
A loadmodule noreboot ellenére első indításnál behúzza például az újabb scsi.device-ot.
Nem értem hogy a fenébe. Eddig kellett reboot is amikor 3.1-nél szórakoztam vele Apollo 030 esetén.
Exec.library is 45.20 lesz.

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2016. Feb. 13. 22:51


@Peachman:
A blizkick sor kivételével mindent az os3.9 + bb1 + bb2 + BB3&4 telepítés hozott létre.

Ebből szerintem csak annyi a tanulság, hogy nem kell ezeket a házibarkács boingbageket használni... De nyilván mindenki maga választja meg h. mivel akar szívni. :P

PeachMan
Tag

# Elküldve: 2016. Feb. 19. 11:16 - Szerkesztve: peachman


Kis segítségre volna szükségem. Még nem használtam 060 CPU-t, így nem tudom hogyan kell egy működő rendszert összehozni rá. Indulásként OS3.1-et próbálkoznék.

Letöltöttem a phase5 oldaláról egy lha csomagot amiben az alábbi lib-ek vannak:

68040.library
68040new.library
68040old.library
68060.library

Ezeket át kell neveznem és bemásolni a LIBS:-be vagy csak a 68060.library kell?
Valami speciális setpatch kell a rendszerhez?

Ha valaki pár lépésben egy kezdőnek elmondaná hogy "mit hová", annak örülnék :)

UPDATE:
Ezeket bemásoltam a LIBS:-be és most elndul a WB.
Ennyi elég hozzá, vagy kell valami spec cucc még?
Van hozzá 3db oszcillátor. 50-66-66.666MHz
Esetleg van valami stresstest amivel kipróbálhatom, hogy rendben működik-e a 66.666MHz-el?
Kell rá külön hűtést tennem? Eléggé melegszik egy 030-hoz képest.

PeachMan
Tag

# Elküldve: 2016. Feb. 19. 20:57


Sokadik próbálkozásra sem sikerült egy teljesen felfrissített OS3.9-et összehoznom Blizzard 1260-ra. Valami hiba folyton van.

Valakitől kaphatnék egy kész os3.9 rendszert bliz1260-ra?

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2016. Feb. 20. 01:11 - Szerkesztve: charlie


Én nem értem, hogy a CPU libeken kívül mi a különbség kellene hogy legyen egy 1230-as és egy 1260-as rendszer között. Ráadásul a 3.9-ben van egy alapértelmezett 060 lib alapból, azzal is mennie kéne, amíg bele nem tolod később a phase5 libeket.

thomas^sd
Tag

# Elküldve: 2016. Feb. 20. 04:53 - Szerkesztve: thomassd


Quoting: peachman
Sokadik próbálkozásra sem sikerült egy teljesen felfrissített OS3.9


Minek az a sok boing bug ?
3.9 incsall + lib azt jolvan.

PeachMan
Tag

# Elküldve: 2016. Feb. 20. 05:43


Quoting: charlie
Én nem értem, hogy a CPU libeken kívül mi a különbség kellene hogy legyen egy 1230-as és egy 1260-as rendszer között.


A helyzet az, hogy 1230-on sem sikerült összehoznom :)
Gondolom elbénázom a dolgot.

- felteszek egy alap 3.1-et
- lib-eket felmásolom
- 3.9 full install
- BB1 és BB2

Ezen a ponton még nem lát a rendszer minden partíciót. Kellene egy scsi.device. Ezt BlizKick-el megoldanám, de ekkor borul a bili.

Van ugye a maprom miatti restart az elején.
Aztán a rendszer által felrakott SetPatch csinál reboot-ot.
Csinál a BlizKick is.
Ez nem is volna gond, de a BlizKick után a SetPatch csinál egy újabbat (gondolom nem tetszik neki, hogy a BlizKick bekavar) és így indul a rendszer, megfelelő scsi.device nélkül, nem használható partíciókkal.

Ti nem használtok BoingBag-et?

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2016. Feb. 20. 09:25 - Szerkesztve: charlie


Ezen a ponton még nem lát a rendszer minden partíciót. Kellene egy scsi.device.

Ha simán felrakott 3.9-cel, BlizKick és IDEFix nélkül régi scsi.device-szal fut a rendszered, akkor ott valami kurva nagy zárlat van, mivel 3.5-től felfele egyáltalán nem kellene, hogy létezzen a 4GB limit probléma, szóval minden partíciónak látszódnia kéne. És persze frissebb scsi.device kellene hogy legyen betöltve. Milyen fájlrendszert használsz?

Ti nem használtok BoingBag-et?

Én AmigaOS-t használok, nem HaageUndPartnerOS-t, szóval ahhoz meg nem kell BoingBag. :P De ez hosszú sztori... :P

dino
Kék troll

# Elküldve: 2016. Feb. 20. 10:32 - Szerkesztve: dino


Nekem az A4000T re felvan teve az osszes boingbag, de nem tapasztaltam azokat a hibakat, amiket leirtal, gep bootol, majd jon egy reset aztan toltodik a rendszer. Viszont szegyellem, de Amicon30 ota az idogepobe van ismet, csaladi okok miatt. (A kissebbik gyermekem meg apro, nem lenne jo, ha kart tenne benne...)
Turelem! Meg egy ev es ujra kipakolom :)
Szerk, Amicon elott is tobb mint 2 evig az idogepoben allt, aztan eljott a nagy nap, monitor radug, tab, bill, eger. Nyomom power gombot, es elsore indul evek utan. Pedig abba van minden, toronyora lancal, halalcsillag...na meg meg a 130km es pesti utat is kibirta, kontaktosodas nelkul...ott is ment elsore a csokiba, raadasul minden nagykepuseg nelkul mondom, az orszagban a legszebb A4000T, karcmentes, es nem sarga.

PeachMan
Tag

# Elküldve: 2016. Feb. 20. 17:37 - Szerkesztve: peachman


Dino: a boingbag-eknek engedted a romupdate-et is?

Update: Újratettem az OS3.9-et az összes BoingBag-el, de ROM-update nélkül.
Elsőre működött minden. :)
Még valami RTG kéne a gépbe :)

PeachMan
Tag

# Elküldve: 2016. Feb. 26. 23:13


Szeretnék CLI-ben valami program segítségével egér kattintással indítani programokat egy listából. Régebben volt valami apro util erre, ami elindítás után text fájlt töltött be és abban voltak az indítható programok felsorolva. Emlékszik valaki annak a nevére? Vagy van ötlet, hogy aminet-en milyen szóra keresve találhatok ilyet?

adsr
Kukabúvár

# Elküldve: 2016. Már. 01. 05:45


A google drive handler telepítésekor vettem észre, hogy valamiért nem éleszti a startup-sequence-ben lévő

C:Cardpatch
run >NIL: C:CardReset TICKS 50
C:SetPrism2Defaults SSID xxxxx KEY xxxxxxxxxx

utasítássorozat az Orinoco kártyát (ami csak silver, nem gold).

Ugyanezen utasítások shellből kiadva megfelelően inicializálnak mindent, majd miamival tudok csatlakozni.

Mi lehet a hiba?

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2016. Már. 01. 08:10


A Run parancs aszinkron modon futtatja a CardResetet, igy a CardReset es a SetPrism2Defaults egyutt fut, es osszeconflictol, gondolom.

Szoval tedd hatrebb a SetPrism2Defaults-ot, mondjuk valahova az user-startupba (ahol amugy az ilyesmi helye lenne, *kohm*), vagy szedd ki az aszinkron futtatast a CardReset elol.

adsr
Kukabúvár

# Elküldve: 2016. Már. 01. 13:18


Quoting: charlie
Szoval tedd hatrebb a SetPrism2Defaults-ot, mondjuk valahova az user-startupba (ahol amugy az ilyesmi helye lenne, *kohm*), vagy szedd ki az aszinkron futtatast a CardReset elol.

User-Startupban is kipróbáltam. Sőt, most is ott van ;-). Igen, tudom, khöm, azért van az user-startup ;-).

Köszi, kipróbálom a tanácsot!

<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 47 . 48 . >>
forum.amigaspirit.hu / Classic AmigaOS / Szoftver problémák, megoldások, tanácsok ...
 
 

Powered by online community software miniBB™ © 2001-2020