Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

 - Fórumok - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / Classic AmigaOS / Szoftver problémák, megoldások, tanácsok ...
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 47 . 48 . >>
Szerző Üzenet
adsr
Kukabúvár

# Elküldve: 2014. Nov. 04. 11:51


Quoting: dino

Quoting: dh1
WHD jobb. Megy A500-on is

Csak nem ennyi rammal, amennyi neki van a gepben.

Igen, ez a probléma...

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2014. Nov. 04. 21:48


Miert is? 2 mega ramja van osszesen!
Az boven eleg mar!
WTF?

dino
Kék troll

# Elküldve: 2014. Nov. 05. 07:22 - Szerkesztve: dino


-

adsr
Kukabúvár

# Elküldve: 2014. Nov. 05. 09:25


Amiga 1200-n alapgépen nem igazán indultak a játékok, ott is 2 mega van. Kipróbálom így, meglátjuk.

De belelolvasva a whdload manualba:

"Követelmények... az installált programokhoz

CPU 68000 (68010+ ajánlott, mivel néhány installálóhoz szükséges a VBR a 'kilépés billentyűre' opcióhoz)
Kickstart 2.0 (verzió 37+)
legalább 1.0 MB RAM (néha több, az installált programtól függ)"

Akkor ez csak 500+-on fog működni valószínűleg.

Köszi a tippeket, újra nekifekszek!

adsr
Kukabúvár

# Elküldve: 2014. Nov. 05. 11:48


Kipróbáltam, 2.0 kick nélkül meg sem nyikkan a whdload...

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2014. Nov. 05. 11:57


miert nyikkanna?
ott van feketen feheren, hogy 2.0 :)

adsr
Kukabúvár

# Elküldve: 2014. Nov. 05. 13:14


Hátha ;-).

dino
Kék troll

# Elküldve: 2014. Nov. 05. 13:15


Akkor mit veszel bele? Ramot, vagy kickstartot? :D

adsr
Kukabúvár

# Elküldve: 2014. Nov. 06. 08:14


Jaja, van 500+ otthon, rárakom arra talán. Meg mintha lenne Kick is elfekvőben. Memória típust még nem néztem, kíváncsi vagyok milyen mehet bele...

PeachMan
Tag

# Elküldve: 2014. Nov. 10. 18:29


Ha scsi.device v46.1 amit használok, akkor a HDToolBox-ban is érdemes átállítanom, hogy ezt használja? Az Icon/Information résznél gondolom. Ott most scsi.device van, de a bootfloppy-n amiről csinálom a particionálást, van egy scsi_a1200.device. Elméletileg az újabb.

16GB-os CF miatt használok újabbat és boot esetén LoadModule-al töltöm fel rezidensnek.

PFS3_AIO fájlrendszert használok 128MB/1024MB/2048MB/12.xGB partició méretekkel.

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2014. Nov. 10. 21:15


HDToolbox elott fel kell loni mar az uj scsi.device-t rezidensnek es csak utana HDToolboxozni!

PeachMan
Tag

# Elküldve: 2014. Nov. 10. 22:11 - Szerkesztve: peachman


Azt mar megcsinalja a loadmodule. Ezek utan eleg scsi.device-kent hivatkozni ra?

Illetve van javasolt filesystem 16GB cf-hez? Mert a pfs3 allinone-t hasznalom, de az iment ert egy meglepetes. Mentett fajl regi allapotban jott elo. Aztan pedig kicsivel kesobb fagyas es egyszinu voros kepernyo. Reboot segitett csak. Azutan mentett rendesen.

Pfs3-nal nincs valami ajanlottabb?

ratman
Kék troll

# Elküldve: 2014. Nov. 10. 22:26


nincs. egyébként arra kell figyelni, hogy miután mentesz, ne legyen azonnal reszet, mert a pfs3 erősen aszinkron működésű cucc. :D

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2014. Nov. 11. 17:18


Quoting: peachman
Ezek utan eleg scsi.device-kent hivatkozni ra?


miert? nem scsi.device neven lovod fel?

Logostino
Tag

# Elküldve: 2014. Nov. 27. 20:08 - Szerkesztve: Logostino


Kellene egy kis segítség/útmutatás. Egyszerűen sehogy nem boldogulok az Amiga explorerel. Csináltam ugye egy null modem kábelt amely teljesen megfelel a a Cloanto honlapján található kapcsolásnak. Látszólag működik is de valami mégsem oké. Szóval először kiadom ugye a "Type SER: to RAM:Setup" parancsot, majd a PC-n nyomom az OK gombot, át is küldi a setup script-et. Majd kiadom az "RX RAM:Setup" parancsot, itt átküldi a Setup programot, még az is megérkezik. Viszont innentől kezdve vége a történetnek az AExplorer program már nem megy át. Sejtem is hogy miért:
Ha megnézem a Setup script méretét a RAM disk-en és összehasonlítom a PC-n található fájlal akkor látható hogy a két fájl mérete nem egyezik. A PC-n lévő 627 byte (ha jól emlékszem) az Amigára átkerült fájl mérete viszont már 45xx byte. Az Amigán a fájl végére kerül még egy csomó 0x0A karakter. Ez a script-nél ugye nem probléma de a Setup2 fájl esetében (amit ugye a script fogad) már probléma lehet hogy csak úgy hozzáír a fájl végéhez valamit. Gondolom a Setup2 program próbálja meg fogadni magát az AExplorer programot és mivel az nem fut le itt megáll a folyamat. Ha megpróbálom futtatni shell-ből a Setup2 programot ki is írja hogy "file is not executable" (az executable attribútum be van állítva). A kábelt próbáltam már más vezetékből is megcsinálni (Cat5e/YSLY/szalagkábel) rövid/hosszú verzióban is. Semmi változás. A paraméterek mindkét oldalon biztosan a megkövetelt értékek szerint vannak beállítva, ezt már sokszor leellenőriztem. (19200, No parity, 8 adatbit, 1 stopbit, hw átvitelvezérlés, buffméret: 4096). Soros csatolónak Prolific 2303 USB/RS232 átalakítót használok. Bármi ötlet?

PeachMan
Tag

# Elküldve: 2014. Nov. 27. 20:24


Quoting: dh1
miert? nem scsi.device neven lovod fel?


Valami a1200_scsi.device a fájl neve azt hiszem.

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2014. Nov. 27. 20:43


Logostino: sajna nincs tapasztalatom a AExplorerrel ... de ha minden parameter es a kabel is jo, akkor ez lehet egy soros port hiba is ... nem? Vagy az USB soros atalakito a gyenge lancszem ...

Tudom, hogy most vetted es nem olcson az A3000-et de mielobb erdemes szerezni bele egy IDE vezerlo kartyat es akkor ide2cf atalakitoval kivaloan tudsz adatot atvinni. Vagy halokartya ... ez sem olcso ...

Vagy a legolcsobb megoldas, venni egy A600-at :) akkor floppy szinten mar tudsz az A3000-re adatot atvinni, de meg mindig maceras ...

Szal sehogy nem uszod meg az IDE vezerlot ...

Vaaaaaagy van SCSI-s karatyaolvaso, Ratman mesternek van, mondjuk eleg huzos ara van annak is, legutobb 100 dollarert lattam ...

Logostino
Tag

# Elküldve: 2014. Nov. 27. 21:13 - Szerkesztve: Logostino


Jelenleg valami költséghatékony megoldást keresnék, és ez tűnt a legköltséghatékonyabbnak illetve leírás szerint a legegyszerűbbnek. SCSI kártyám van PC-hez, SCSI vinyóim is, szóval ha mindenáron szeretnék adatot átvinni akkor meg tudnám oldani. Az AExplorer pont jó lenne kevés adatmennyiség relatíve gyors és gyakori mozgatására. Pont ez kéne most nekem.

Holnap mindenesetre próbálok szerezni egy másik RS232 átalakítót, hátha.

SCSI kártyaolvasót láttam hogy van. Ethernet kártya tervben van, de most kimerült a keret, meg jönnek az ünnepek is, szóval majd egyszer.

Morkath
Tag

# Elküldve: 2014. Nov. 27. 21:24


Ebben a helyzetben szerintem egy normális laplink kábel lenne a legjobb megoldás a nullmodemes szuttyogás helyett, aztán hadd szóljon: http://aminet.net/package/comm/misc/PC2Am308

Logostino
Tag

# Elküldve: 2014. Nov. 27. 21:31


Köszi! Alternatívának jó lesz. De paralell portot félek még nehezebben varázsolok a laptopra.

Morkath
Tag

# Elküldve: 2014. Nov. 27. 22:10


Én direkt erre a célra tartok retro laptopokat: beláttam, hogy ez az ultimate megoldás. (Konkrétan nem Amiga <-> PC, hanem PC <-> retro PC adatcsere céljából, de ez itt mindegy.)

Sok helyen azt írják, a PC oldalán szerencsésebb, ha nem XP, hanem 9x fut, ez is +1 érv a retro laptop mellett.

Ha a költséghatékonyság a fő szempont, és emellett döntesz, megnézem, van-e nélkülözhető LPT-s laptopom.

Fölös laplink kábelem sajnos nincs (nem jó bármilyen párhuzamos kábel!), azt más forrásból kell beszerezni: http://www.pcpiac.info/webaruhaz/egyeb-termekek/kabelek/3078-laplink-kabel-parhuzamos -2-m.html?pop=1&vmcchk=1

Arra oda kell figyelni, hogy akik nem 20+ éve kezdték a szakmát, és lövésük sincs, hogy mi ez, csak láttak olyat, aki hallott róla, simán odaírják egy PC és periféria (pl. ZIP drive) közé való 'normál' párhuzamos kábel leírásához is, hogy laplink..

Morkath
Tag

# Elküldve: 2014. Nov. 27. 22:17


Bro tip: http://en.wikipedia.org/wiki/LapLink_cable

Logostino
Tag

# Elküldve: 2014. Nov. 27. 23:21


Morkath
Nagyon köszi, de úgy néz ki összejött az AExplorer. Feldobtam egy XP-t VMWare-be, becsatoltam az USB-s RS232-t, feltettem a 32bites AExplorert (korábban 64bites Win7-tel próbáltam és 64bites AExplorer-el) és szinte egyből működött. Kicsit lassabb mint gondoltam, de végül is csak átmeneti megoldásnak kell.

Logostino
Tag

# Elküldve: 2014. Nov. 30. 13:40 - Szerkesztve: Logostino


Egyelőre úgy néz ki minden klappol a géppel, sikerült mindent telepítenem amit akartam. Két észrevételem van, az egyik: 2-3 -szor is előfordult hogy telepítés közben (a NewIcons-nál és a DOpus-nál biztosan) egyszer csak megáll a telepítés, a HDD Led égve marad és csak az újraindítás segít. Az egeret tudom mozgatni és a WB sem fagy csontra, de mást nem tudok csinálni. Ez HDD probléma lehet esetleg, vagy csak a WB vagy az Installer nem oké? Eddig csak telepítés közben jelentkezett a probléma.

Másik: kicsit szétkaptam a gépet hogy belülről is megvizsgáljam, elsősorban az akksi állapota érdekelt. Hát nincs valami szép állapotban. Messze van attól mint amit egy-két youtube videón láttam ahol gyakorlatilag mindent szétmart a sav az akksi körül, de azért egy kis korrózió már látszódik, a fólián és némely alkatrész lábánál. Szóval mindenképpen ki akarom cserélni. Gondolom nem érdemes megint a régi típusú NiMH változatot beletenni, mert az előbb utóbb ugyanígy fog járni. Ha egy CR2032-est teszek bele akkor kell valami plusz átalakítást eszközölnöm? Elvégre a lítium elemet nem kell tölteni.

siz
Tag

# Elküldve: 2014. Nov. 30. 13:45 - Szerkesztve: siz


Quoting: Logostino
Ha egy CR2032-est teszek bele akkor kell valami plusz átalakítást eszközölnöm? Elvégre a lítium elemet nem kell tölteni.

Kell. Ha minden igaz, akkor egy dióda kell bele, ami csak kifelé engedi az áramot az akkuból, visszafelé (a töltést) nem. Meg vannak a kész megoldások, pl. ez.
Szerk: asszem ez mégsem az, az igazit most nem találom hirtelen. Az a lényeg, hogy van olyan, ahol egy pici nyákon megcsinálják helyetted, ráteszik a CR2032 foglalatot is és úgy helyezik el rajta az érintkezőket, hogy a sima akksi helyére beforraszthatod.
Szerk2: ez az, de a felirattal ellentétben nincs raktáron, ezért dőltem be elsőre.

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2014. Nov. 30. 13:51 - Szerkesztve: charlie


@Logostino:
HDD: a fagyás akármitől is lehet, nekem volt egy ilyen öreg SCSI HDD-m, ami ezt művelte. Egyszer csak megállt az utolsó művelet rajta, hibakód vissza nem jött, az egész controller elment deadlockba. Szoptam a terminálással meg a kábelezéssel is egy sort rajta, de nem segített. HDD csere után a probléma megszűnt. Szóval ha a terminálás, kábelek meg minden rendben van, akkor elsőnek HDD cserét próbálnék ki... (Igaz nekem ez egy UWSCSI HDD-vel volt egy CyberStorm PPC-n, de érted.)

(Azért anyázok emiatt azóta is, mert a csere HDD sajnos egy körfűrész, ami meg megtagadta az együttműködést az elég halk volt...)

Lehet CR2032 méretű formátumban tölthető aksit is kapni, úgy hívják hogy LR2032. Ha ilyet használsz akkor nem kell módosítani az alaplapon szerintem, egyébként meg kell szüntetni bemenő áramot az aksi-elem felé, de ezt passzolom, nem vagyok hardveres. (Szerk: siz FTW!)

Logostino
Tag

# Elküldve: 2014. Nov. 30. 13:54 - Szerkesztve: Logostino


siz
Ahhan pont ez fog akkor kelleni nekem.

Chain-Q
Szerencsére ez még csak kétszer jött elő, hátha nem lesz rendszeres probléma. Nem egy mai darab az eszköz egy régi 1 GB-os Quantum van benne.

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2014. Nov. 30. 14:02


Quoting: siz
Szerk2: ez az, de a felirattal ellentétben nincs raktáron, ezért dőltem be elsőre.


Most rendeltem 3 ilyet az Amikit-tol ... kis pici nyak egy diodaval, korrekt

siz
Tag

# Elküldve: 2014. Nov. 30. 18:06


Quoting: dh1
Most rendeltem 3 ilyet az Amikit-tol ... kis pici nyak egy diodaval, korrekt

Én is vettem kettőt (egyet A601-be, egyet meg A2000-be), azért tudtam kapásból. :)

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2014. Dec. 01. 01:38


A baj az, hogy az en pakam es a tudasom alkalmatlan arra, hogy ilyen ertekes alaplapokat forrasztgassak ...

Valaki esetleg vallalna penzert akku beultetest?

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 47 . 48 . >>
forum.amigaspirit.hu / Classic AmigaOS / Szoftver problémák, megoldások, tanácsok ...
 
 

Powered by discussion forum software miniBB™ © 2001-2020