Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

 - Fórumok - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / Classic AmigaOS / Tab kiegészítés CLI-ben
Szerző Üzenet
Travis
Tag
# Elküldve: 2010. Jan. 26. 12:00


Sziasztok!

OS 3.1-alatt hogyan tudom elérni, hogy cli-ben legyen tab billentyűvel parancs kiegészítés? Milyen verziótól ill. beállítástól függ ez?

(Ha a cli ablaka gördíthető lenne, az is hasznos volna.)
A válaszokat előre is köszönöm.

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2010. Jan. 26. 13:35 - Szerkesztve: dh1


Kiegeszito proggival ... pl. KingCon, 1.3-as asszem az utso verzioja ... Aminet is a baratod! :)

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2010. Jan. 26. 16:30 - Szerkesztve: charlie


Travis: Az alap rendszer shell nem tudja egyik AmigaOS-en sem (bar a 4.x-ekrol homalyosak az emlekeim), de ahogy dh1 is emlitette, leteznek replacement shell-ek (jobbanmondva, inkabb CON: handlerek), amikben benne vannak az altalad keresett feature-ok. A legnepszerubb a KingCON nevu cucc. Innen letoltheto. Nemi startup-sequence buheralassal beuzemelheto CON: replacementkent is, igy egybol ezzel indul a rendszer. Ha nagyon akarod, BootWithNoStartup-ba is befutheto, bar ahhoz mar nagyobb buher kell (ROM patcheles).

Annyira ez a "de facto" szabvany shell, hogy 68k binaris letere gyarilag adtak a korai OS4-ekhez pl. egy kisse bugfixelt valtozatat, ill. hiaba volt a 3.9-es OS-ben egy masik "kiegeszito" shell, ami hasonlokat tudott, nem terjedt el. Es emellett a M****OS kozismerten odabasz shelljei is ennek a look&feel-jet masoljak, bevallottan. Es okkal.

dino
Kék troll

# Elküldve: 2010. Jan. 26. 18:55


Travis: KingCon leiras magyarul, az AmigaVilag 1999-szeptember 5-6 duplaszamban 86.oldaltol a 91. oldalig talalhato. Ha nincs meg, szivesen elkuldom mailban. Mikor nalam voltal, akkor is elvihetted volna, ha szolsz ;)

rachy
Tag

# Elküldve: 2010. Jan. 26. 20:09


@chainq

Nem adtak "gyarilag" az OS4-hez soha, bar volt egy olyan fixalt valtozata, ami megy OS4-en.

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2010. Jan. 26. 22:03 - Szerkesztve: charlie


@rachy:

Az elso 'Copyright KMOS Inc.' feliratu OS4 developer's pre-release CD-n rajta van az altalad is emlitett peccselt verzio. Ez nekem azt jelenti, hogy gyarilag adtak az OS4-hez. Bocs.

A nevezett verzio egyebkent remekul megy 3.x-en is, nekem azota is jol szolgal az A2000-n es az A1200-n, 3.1 alatt... :)

rachy
Tag

# Elküldve: 2010. Jan. 27. 09:38


Ugy erted, hogy a contrib csomagban van benne... :)
Persze, hogy jol megy, mert bugfixalt. Semmi koze hozza az AOS4 fejlesztoinek, valamelyik betatester fixalta es berakta a contrib koze.

"Gyarilag" nekem azt jelenti, hogy az OS resze.

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2010. Jan. 27. 11:02


@rachy:
Nem azt mondtam, hogy benne van az OS-ben (vagy resze annak), hanem hogy "gyarilag" adjak hozza. Mivel rajta van a kibaszott *gyari* CD-n. Argh.

<set mode="blue troll">
Most muszaj ilyen atlatszo szemantikai baszkodassal elterelni a temat arrol, hogy az OS4-ben 8 ev alatt sem sikerult egy normalis nativ shellt osszerakni, es mai napig a 15 eves KingCON-t kell hasznalni, ha nem akarod tokonszurni magad? :)
</set>

Egyebkent fasza szofisztikalt release engineering lehet, ha egy betateszter csak ugy ratehet dolgokar a release CD-re... Namindegy. KingCON rulez, az a lenyeg.

Travis
Tag
# Elküldve: 2010. Jan. 27. 12:18


@Dino: Azért nem szóltam, mert nem tudtam :-) Ha elküldöd, azt megköszönöm.

Egyébként a teljes történethez hozzá tartozik, hogy az 1200-on, amit nem én telepítettem, ott volt ilyen funkció, de emulátor alatt, amit én szerencsétlenkedtem össze, ott nem volt. Csodálkoztam is, micsoda különbség van a két rendszer között.

A vason majd megnézem a beállításokat.

Lt. Reynolds
Amiga Maniac

# Elküldve: 2010. Jan. 27. 13:24


Charlie: Van Neked OS3.9 CD-d? Nézd meg léccíves, h. van rajta audio track. Attól még, hogy rajta van, nem az OS része. Ahogyan azok a cuccok sem, amik annak a Contrib könyvtárában vannak, mint pld. az AHI-nak és/vagy WarpUP-nak az ott elhelyezett változata...

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2010. Jan. 27. 14:18 - Szerkesztve: charlie


@Lt. Reynolds:
Attól még, hogy rajta van, nem az OS része.

Nemhiszemel

Összekarmolom magam. Kérlek idézd, hol állítottam, hogy a KingCON az OS4 része. Azt állítottam, hogy adják hozzá a gyári CD-n. Ami igaz. Egyébként nincs 3.9-em. Sosenem is volt. Én AmigaOS-t használok, nem HaageUndPartnerOS-t. Bocs.

sadddam
Tag

# Elküldve: 2010. Jan. 27. 14:25


had én válaszoljak erre:

"Nem azt mondtam, hogy benne van az OS-ben (vagy resze annak), hanem hogy "gyarilag" adjak hozza. Mivel rajta van a kibaszott *gyari* CD-n. Argh."

ergo az audio trackeket, az ahi-t es/vagy a warpup-ot is gyarilag adtak hozza, bar nem az os reszei. a morphos-nak sem resze az owb fe, de gyarilag adjak hozza az utobbi idoben. mit nem lehet ezen erteni?

Lt. Reynolds
Amiga Maniac

# Elküldve: 2010. Jan. 27. 16:04 - Szerkesztve: reynolds


Charlie: AmigaOS-t? Léccives azonnal szolgáltasd be a MOS CD-idet is. Mer' az se nem AmigaOS, de használod. Vagy valszeg csak szépen csillognak a polcon.Gyárilag adni = megfelelő szinten beágyazva a rendszerbe, hogy az automatikusan használja a feature-jeit, stbstbstb.

KingCON for eni OS on da CD in a kontrib folder = lehetőség biztosítása egy feature használatához ha expertuser (tehát nem Átlag Géza) piszkálja a rencert. NEKED azt jelenti, hogy az OS-hez jar. Rendben. Tehát az OS-hez tartozik elválaszthatatlanul, mert rajta volt a CD-n, de nem része annak. És itt megszakad a tér-idő folyamatossága. Mint amikor az m$ azzal védekezett, hogy az IE nem része a windoznak, mikor pedig de. volt valami per is, de az meg nem érdekelt. Érthető okokból.

Lt. Reynolds
Amiga Maniac

# Elküldve: 2010. Jan. 27. 16:06


sadddam: a gyárilag adni vmit annyit tesz, hogy a hivatalos kiadó (és csak ő) biztosítja a hozzáférést vmihez, mert az övé gyári. Viszont ha jobban beleszimatolunk, ami contrib anyag, az mind elérhető máshonnan, pld az eredeti fejlesztőtől. (Már ha az illető foglalkozik még a produktumával, de az egy másik történet.)

dino
Kék troll

# Elküldve: 2010. Jan. 27. 19:48


Gondoltam, hogy ebbol is flame lesz ;)
kep

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2010. Jan. 27. 21:54


Szerintem nekem van igazam. Az ok pedig: egyedul en tudom a szerver root jelszavat, amin az oldal fut. :P Ilyen egyszeruek ezek a dolgok... :D

smokey2k
Tag

# Elküldve: 2010. Jan. 27. 22:21


Akkor most a vinced nem a gyári install része ? :DDDDDD

rachy
Tag

# Elküldve: 2010. Jan. 28. 09:02


@smokey2k

A vinced az OS4-nek? Vagy mire gondolsz?

Lt. Reynolds
Amiga Maniac

# Elküldve: 2010. Jan. 28. 09:03


Charlie: Hát perszehogy Neked. A Föld pedig bizonyítottan banán alakú. ;P

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2010. Jan. 28. 11:09


Reynolds: Na latod. Es legutobb Haitin sem volt eleg birkavese.

TCH
Tag

# Elküldve: 2010. Jan. 28. 14:31 - Szerkesztve: TCH


Quoting: dino
Osszámá Bin Láden!
Jé, Láden bácsi is a jobb kezén hordja a karóráját. :D

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2010. Jan. 28. 18:42


Szerintem meg az OS4 resze a KingCon-nak! :P

forum.amigaspirit.hu / Classic AmigaOS / Tab kiegészítés CLI-ben
 
 

Powered by PHP forum software miniBB™ © 2001-2022