Szerző |
Üzenet |
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2015. Nov. 07. 12:58 - Szerkesztve: charlie
Azért nem lesz, mert a Bluetooth használat licencdíja évi többezer dollár. 2500 USD alsó hangon csak az, hogy a Bluetooth regulatory adatbázis frissítéseihez hozzáférj. És ha csak sima "adopter" vagy, akkor egy rakás szükséges doksihoz hozzá sem férsz, vagy extra pénzbe kerül (és nem 5 dollárba).
Arról nem is beszélve, hogy mennyi fos implementáció van a piacon ami szarul működik, nagyobb rémálom az egész mint az USB, de az legalább ingyenes... Egyszerűen azt a mennyiségű pénzt és fejlesztői erőforrást hasznosabban is el lehet költeni...
|
szt
Tag
|
# Elküldve: 2015. Nov. 07. 13:32
Egy Logitech USB-s vezetéknélkülit néztem ki, akkor elvileg ezzel működnie kellene. Kösz a válaszokat.
|
ratman
Kék troll
|
# Elküldve: 2015. Nov. 07. 14:22
Chain-Q: Pontosan tudom, hogy mi a pálya. :D
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2015. Nov. 07. 20:21
Ratman: tudom, hogy te tudod, de mas esetleg nem. :) Csak leirtam h. nem rajtunk mulik.
|
dekanyz
Tag
|
# Elküldve: 2015. Dec. 16. 13:02
Interju Tcheko-val, ha erdekel valakit: http://translate.google.fr/translate?u=http://obligement.free.fr/articles/itwdubourg. php&sl=fr&tl=en&hl=fr&ie=UTF-8
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2015. Dec. 16. 18:23
Quoting: charlie Azért nem lesz, mert a Bluetooth használat licencdíja évi többezer dollár. 2500 USD alsó hangon csak az, hogy a Bluetooth regulatory adatbázis frissítéseihez hozzáférj. Torrent, ftp, egyéb lehetőség?
|
dekanyz
Tag
|
# Elküldve: 2015. Dec. 19. 14:56
Udv! Egy gyors kerdes: Van valami meret korlat egy SFS particiora?
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2015. Dec. 19. 15:02
Régebben mintha mondták volna, hogy 128GB, de mintha a MorphOS verzióra ez nem vonatkozott volna... Talán 2TB... Esetleg... De igazából én inkább több kisméretű partíciót használnék, ha lehet. Vagy megfontolnám a PFS3 használatát.
|
dekanyz
Tag
|
# Elküldve: 2015. Dec. 20. 11:33
Nem engedte 128-nal nagyobbra meretezni... Lett ketto kisebb.
|
dekanyz
Tag
|
# Elküldve: 2016. Jan. 13. 11:30
Jol hallottam, hogy Krashan tavozik a MOS csapatbol?
|
BSzili
Tag
|
# Elküldve: 2016. Jan. 13. 12:58
Az alapján amit írt a ppa.pl-en, meg a MorphZone-on, ha hivatalosan nem is távozik, valószínű nem lesz túl aktív a jövőben.
|
dekanyz
Tag
|
# Elküldve: 2016. Jan. 13. 14:34
Kar erte...
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2016. Jan. 13. 20:01 - Szerkesztve: charlie
Krashannál sosem tudni. Már legalább 3x kilépett a csapatból, aztán mindig előkerült. Ő is az a fajta csávó, aki túl tehetséges, emiatt mindenféle taskokkal megtalálják, bevállalja, aztán rájön, hogy a felével nem halad, időhiány és motivációhiány miatt... És ekkor leépít egy csomót. Aztán valamikor később újra rájön, hogy még mindig érdekli, és újra beszáll...
A fejlesztői IRC csatin legalábbis továbbra is aktív és jelen van, bár ott is megemlítette h. ledobál magáról egy rakás projektet és újra érdekli a classic Amiga...
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2016. Jan. 13. 22:38
Quoting: charlie újra érdekli a classic Amiga... Nagyon helyes :-)
|
dekanyz
Tag
|
# Elküldve: 2016. Jan. 14. 09:03
Egyszer talaltam egy 10+ evvel ezelotti Krashan projectet: Egy PCB editor kezdemenyt. Gondolom akkor mar abbol se nagyon lesz semmi...
|
Lazi
Mr. AmiCon
|
# Elküldve: 2016. Jan. 23. 23:41 - Szerkesztve: lazi
Új SDK jött ki MOS-hoz.
Nem fogok csodálkozni, ha elõbb lesz MOS X5000-re, mint OS4-re. Azért az egy szép saller lenne a Hyperionnak. Vajon A-Eon akkor is tovább várna az eladásokkal?
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2016. Jan. 24. 00:02 - Szerkesztve: charlie
A MorphOS csapat részéről már simán lehetne X5000 release, a bétatesztereknél van a cucc, Neuss (azaz tavaly október) óta a szokásos MorphOS .iso simán bebootol X5000-n... USB, SATA, ethernet megy, hang ugye alaplapi nincs, de a PCI-s kártyák mennek, PCIe Radeon megy. Ezt ugye Neuss-ban meg is lehetett tekinteni...
Az egyetlen dolog amit a MorphOS nem tud (még), az a Radeon HD támogatás, szóval MorphOS-hez érdemes R500-as PCIe-s Radeont használni, X5000-n. Cserébe sebességben az öregebb Radeonnal is agyonveri a HD-k OS4 driverét (valami kétszáz fölötti fps-sel zúz a QuakeIII timedemo, 1280x1024-ben), mint rendesen.
Ami miatt nem biztos hogy a 3.10-zel ki is adják az X5000 supportot, mert valami nyüglődés volt a dual boottal és valami olyasmit hallottam hogy egy UBoot frissítésre várnak az A-Eontól, mert még szarabb az UBoot dualboot supportja mint Sam460-on, de ezzel a frissítéssel végül nem tudom mi van. Mindenesetre ha nem akarsz mást használni a gépen csak MorphOS-t, akkor már mehetne... Szóval az A-Eon gondolom a Hyperionra vár, hogy szüljenek meg valamit, a MorphOS csapat meg az A-Eonra...
Spoiler alert: az X5000 eddig "furcsa", mert egyes benchmarkokban a PMac G5-ök általában gyorsabbak, sőt néha még a gyorsabb G4-ek is elverik, viszont valós felhasználásban meg az X5000 sokkal gyorsabbnak érződik, a GCC száguld rajta, az OWB is messze gyorsabb mint eddig bármin, általában a nehézsúlyú szoftverek valahogy sokkal jobban fekszenek neki mint a benchmarkok. Ez persze elég jó hír, és a korábbi PPC-k ismeretében - sajnos - merőben szokatlan. És ezt olyanok mondják, akiknek hiszek. :)
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2016. Jan. 24. 10:45
Quoting: lazi elõbb lesz MOS X5000-re, mint OS4-re Ezt hogyan gondoltad? OS-re OS? ;-)
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2016. Jan. 24. 11:32
Quoting: yellowdog Ezt hogyan gondoltad? OS-re OS? ;-)
rebuszokban beszel :D
|
dekanyz
Tag
|
# Elküldve: 2016. Jan. 27. 08:55
Nalam a video lejatszas meg mindig nem az igazi. 10-bol 9 filmenl elcsuszik a hang/kep szinkronja. Frame dropping se segit.
Az a fura, hogy az OSX-es gepen (szinten MPlayer-el) semmi hasonlo gond nincs. Valami nem stimmel nalam.
|
dekanyz
Tag
|
# Elküldve: 2016. Már. 17. 12:49
Van nemi problemam a MOS Shell-el:
Nem tul reg ujra telepitettem a gepem es a shell azota borzalmasan lassu. Pld. inditok egy man parancsot, akkor is kiir valamit (fejbol nem tom pontosan), es a mukodese is valamiert szinte hasznalhatatlan. MOS 3.9 kerult fel termeszetesen.
Nem tudja valaki, hogy mi lehet az oka ennek a jelensegnek?
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2016. Már. 17. 19:24
Soha nem lattam meg hasonlot. A GUI tobbi resze gyors? Shell-startupban nincs semmi? SDK-t felraktad? Snoopium nem mond semmit? (Ertsd: nem keres valami fajlt folyamatosan, ami nincs meg?)
|
dekanyz
Tag
|
# Elküldve: 2016. Már. 18. 08:47
Megnezem a Log-olast.
A Shell Sturtup-ban van minden fele, de az gondolom csak az indulasnal kavarhat be. Amugy tobbnyire Assign-ok. A GUI tobbi reszen nem latok durva lassusagot.
|
szt
Tag
|
# Elküldve: 2016. Ápr. 02. 14:32
A web.skype.com -ot lehet használni valahogy a publikus OWB-vel? Bejelentkezés után csak egy fehér képernyőt kapok, még hibaüzenet sem jelenik meg.
|
dekanyz
Tag
|
# Elküldve: 2016. Jún. 02. 12:18
Udv!
A ismet terminal-os nyugom van: Probalnam escape szekvenciakkal csinositani a loggolast (amit a programjaim hasznalnak), de kicsit furan nez ki. Mondhatni, nem tunik determinisztikusnak a mukodese.
Kepek itt.
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2016. Aug. 06. 13:22
kerdeseim MOS-al kapcsolatban:
1. pont egy eve nincs uj release, ez mennyire tartos allapot (nem OS4 vita akar lenni)
2. a powerbookomban rossz a ora akksi, igy netrol minden bootnal frissit a MOS, ez jo dolog, csakhogy egy oraval korabbra. tehat delben 11-re. Magyar nyelv, Budapest, kozep europai ido beallitva. valamit kifelejtettem vagy bug?
amugy jo igy PB-n a MOS, egy modern mai gep sebesseget hozza, SSD-vel a boot iszonyat gyors
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2016. Aug. 06. 13:41 - Szerkesztve: charlie
Keszul a 3.10 (bar mar voltak hangok, hogy 4.0-nak kene inkabb lennie, de egyelore tovabbra is 3.10-nek keszul). Hogy miert tart tovabb azt majd a release utan talan publikus lesz. Vagy nem. Release datum nincs, de nyilvan minel tovabb tart, annal nagyobb lelegzetvetelu frissites varhato, mint rendesen. Most azert mar talan nem csuszik tul sokaig. Kozben ket SDK release is volt, ne felejtsuk el, a legutobbi nem is tul reg, szoval nincs teljesen csendben a csapat azert...
Ora problema: nem tudom, hogy bug-e, de utananezek. :) Szerintem csak a nyari idoszamitast nem veszi figyelembe. Azt tudom, hogy a parancssori frissitonek neha kezzel kell megadni a timezone offsetet, maskent nem talalja el. :)
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2016. Aug. 06. 16:22
Quoting: charlie Szerintem csak a nyari idoszamitast nem veszi figyelembe
igen, erre gondoltam
|
dekanyz
Tag
|
# Elküldve: 2016. Aug. 08. 08:51
http://morphos.de/-n meg uj logo van...
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2016. Aug. 09. 03:51
Ezt az "-n" szerkezd mar kulon a linktol, hatha ugy mukodik is :)
|