Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

 - Fórumok - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / MorphOS / MorphOS 3.7
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Szerző Üzenet
szt
Tag
# Elküldve: 2014. Nov. 01. 14:34


Pityusz: lóg valamilyen extra USB-s eszköz a gépeden?

Pityusz
Tag

# Elküldve: 2014. Nov. 01. 14:57


Nem,semmi extra!
Sőt már billentyűzetet meg egeret is cseréltem...

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2014. Nov. 01. 20:53


Quoting: Peti
dh1: Pityusz belinkelte a gép típusát


a kerdesem utan linkelte ...

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2014. Nov. 01. 20:58


cserelj DVD-olvasot
vagy ird ki masik nyersanyagra
en szivtam mar igy

Pityusz
Tag

# Elküldve: 2014. Nov. 01. 21:21


Quoting: dh1
cserelj DVD-olvasot
vagy ird ki masik nyersanyagra
en szivtam mar igy



Ezeken mind túl vagyok,meg az ilyen-olyan reseteken is...:((

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2014. Nov. 01. 21:33 - Szerkesztve: dh1


hm ...

meg tudod adni a gep sorozatszamat?

Pityusz
Tag

# Elküldve: 2014. Nov. 01. 22:55


Quoting: dh1
meg tudod adni a gep sorozatszamat?



Persze!

CK443J6958J

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2014. Nov. 02. 19:36 - Szerkesztve: charlie


@SciFi:
Összerúgtam a Pegasos II-m és feltettem rá a 3.7-et. A ShowConfig tanúsága szerint a következő chipsettel rendelkező kártyám van:

- Vendor $168C Device $001A Qualcomm Atheros, AR2413/AR2414 Wireless Network Adapter [AR5005G(S) 802.11bg]

Amúgy meg valami TP-Link akármibármi. 3 különböző WiFi hotspottal is próbáltam (egyik a szomszédban lakó kollégáé, elég gyenge jellel), mind WPA2-vel, mindegyikkel simán megy (min. 2-3MB/sec átvitelt látok LAN-on, internet is jól megy, ezt is arról írom).

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2014. Nov. 02. 19:45 - Szerkesztve: charlie


@BSzili és mindenki:
Azt írja a Wazp3D readme-je, hogy írjuk felül a MOSSYS:Libs/Warp3D.library/Warp3DPPC.libraryt. Ezt ne tegyük, ez nem OS4. Helyette:

1., nevezzük át a MOSSYS:Libs/-ben található .library-kat valami másra, pl. Warp3D.library_disabled ill. Warp3DPPC.library_disabled

2., Másoljuk be a Wazp3D-féle library-kat a megfelelő néven a SYS:Libs-be.

3rd party libeket MorphOS-en sose másoljunk a SYS:MorphOS/ ill. MOSSYS:-en belülre, szükségtelen és csak problémákat okozhat pl. upgrade-kor. Nyilván ezt minden rutinos MorphOS felhasználó tudja, lévén 15 éve ilyen a rendszer, és a hibás readme ellenére is megfelelően fog eljárni, csak mondom. :P

Szerk: Ez a gyakorlatban nagyjából így néz ki (amennyiben a Wazp3D archívot a RAM:-ba tömtük ki):

1.Ram Disk:> mossys:libs/
1.System:MorphOS/Libs> rename Warp3D.library Warp3D.library_disabled
1.System:MorphOS/Libs> rename Warp3DPPC.library Warp3DPPC.library_disabled
1.System:MorphOS/Libs> ram:Wazp3D/
1.Ram Disk:Wazp3D> copy Wazp3D.library-morphos libs:Warp3D.library
1.Ram Disk:Wazp3D> copy Wazp3DPPC.library-morphos libs:Warp3DPPC.library

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2014. Nov. 02. 20:41 - Szerkesztve: charlie


@BSzili:
Még Wazp3D: vissza lehet ezt kapcsolni szoftveres renderbe MorphOS-en valahogy? Egy WOS/PPC-s warét akarnék debugolni, ami nem megy, de pont úgy nem megy mint a MorphOS-es Warp3D-vel...

Annyit tudok, hogy a cucc olvasná a ZBuffert, ami a mai kártyákon és MorphOS-en máshogy van mint amire az ősi W3D warék számítanak, szóval ha éppen lehet is olvasni, elég értelmetlen. Emiatt HW renderinggel alapból szopás van, szóval szoftverrel próbálkoznék...

Szerk: a cucc amúgy megy, 1-2 részen látszik is a grafika, de amúgy csak üres szürkeséget látok (HW renderrel).

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2014. Nov. 03. 01:04


Pityusz:

Hm ... pedig adatok alapjan megfelelo lenne a geped ...

Nice Name: PowerMac G5 (PCI)
Machine Model: PowerMac7,3
Name: PowerMac G5 (Early 2005)
ModelCode: g5_early_05
Family name: A1047
Model Number: M9747
Group1: PowerMac
Group2: G5
Generation: 4
CPU speed: 2.0GHz
Colour: Aluminium
Production year: 2004
Production week: 43 (October)
Production number: 21021 (within this week)
Model introduced: 2005
Memory - flavour: DDR1-L-400
Memory - number of slots: 8
Memory - largest module: 1GB
Factory: CK (Cork, Ireland)

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2014. Nov. 03. 01:39 - Szerkesztve: charlie


Ha nem vált el a szürke képernyőről a rendszer, az leginkább azért lehet, mert a Radeon driver már nem tudott betöltődni. Ez meg leginkább két ok miatt lehet:

A., a CD olvasóval vagy a lemezzel nem stimmel valami, így a rendszer nem tudja betölteni a drivert (újraírható lemezre írtad? ha igen, előtte nyomj egy *TELJES* törlést a lemezre, nekem volt olyan, hogy csak simán újraírt lemezről nem bootolt, igaz az G4 volt)
B., a grafikuskártya olyan, hogy a driver nem támogatja valamiért és nem hajlandó kezelni (pl. a grafikus kártya PCI ID-je nem szerepel a támogatott kártyák között, ez leginkább pécéről random újraflashelt kártyáknál fordulhat elő, a gyári kártyáknak mind mennie kéne...)

BSzili
Tag

# Elküldve: 2014. Nov. 03. 17:20


Én az általad javasolt módszert használtam, MOSSYS:-be nem teszek semmit :) A readme-t Alain Thellier írta, majd továbbdobom neki a leírásodat. A software rendererre természetesen vissza lehet váltani, csak nem futás közben. Ha átállítod a renderer-t Soft-ra a program indítása előtt, akkor elvileg azzal fog betöltődni. Gyakorlatban nálam se MorphOS-en se OS4-en nem működik a Wazp3D prefs programja rendesen, szóval ha nálad is ez a gond, akkor marad a Wazp3D.cfg haxolása. Sima ASCII fájl, 10. karaktertől jönnek a beállítások.

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2014. Nov. 03. 17:33 - Szerkesztve: charlie


@BSzili:
Hát a Prefs leginkább tényleg összevissza működik... Nem bírtam rájönni, hogy mikor mit és miért csinál... Amúgy sikerült valami debuginfót kinyerni, annyi derült ki, hogy a szürke képernyős partoknál a kérdéses program egyáltalán nem akar renderelni semmit Warp3D-vel, csak a hardverlock és unlock függvényeket hivogatja bőszen. Egyébként a MorphOS-féle W3D-vel is ezt csinálja. Nagyon furcsa.

Lehet hogy valamelyik MorphOS library borítja meg, vagy a WOS emuláció nem 100%-os (pl. valamelyik regiszternek elveszik a tartalma, ami igazi WOS-on véletlenül nem, pedig az ABI szerint el kéne, és az assemblyben írt kód megborul tőle, vagy ilyesmi). Esetleg az FPU default beállításai mások (kerekítés, ilyesmi...) és ott veszik el valami.

Scifi
Tag

# Elküldve: 2014. Nov. 03. 18:50


Quoting: charlie
(min. 2-3MB/sec átvitelt látok LAN-on, internet is jól megy, ezt is arról írom).

Az enyém továbbra is használhatatlanul lassú még keresem a probléma okát...

Pityusz
Tag

# Elküldve: 2014. Nov. 04. 21:08


Nekem megoldódott!
Másik gép....:)
Ugyan az a meghajtó,ugyan az a videó kártya, és megy!
Az normális,hogy 1.8-as G5-ön a boot után 65-70 fokosak a procik?

szt
Tag
# Elküldve: 2014. Nov. 04. 21:35


Pityusz:
Azt nem tudom, hogy normális-e, de nálam folyamatosan 73-74 oC-t mutat.

Pityusz
Tag

# Elküldve: 2014. Nov. 04. 21:44


Ja,ha terhelem annyira felmegy! :)

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2014. Nov. 05. 13:04


@Pityusz:
Hogyért adod azt a G5-öt, amin nem megy a MorphOS? :)

dino
Kék troll

# Elküldve: 2014. Nov. 05. 13:16


Quoting: charlie
@Pityusz:
Hogyért adod azt a G5-öt, amin nem megy a MorphOS? :)


Minek az neked? Hallod, hogy nem megy rajta... :D

Pityusz
Tag

# Elküldve: 2014. Nov. 05. 18:00


Quoting: charlie
@Pityusz:
Hogyért adod azt a G5-öt, amin nem megy a MorphOS? :)



Hogyé adjam? :)
Lehet megtartom donornak... :)

Pityusz
Tag

# Elküldve: 2014. Nov. 08. 19:47


Powermac G5 eladó! :)

2.0 GHZ,64MB Nvidia FX-5200 videókártya,RAM és HDD nélkül!
Én oprendszert nem tudtam rá telepíteni...

10e ft.


Szállításban tudok segíteni!

Derringer
Tag

# Elküldve: 2014. Dec. 20. 12:37 - Szerkesztve: derringer


VAlaki tudja, hogy komplett színtémát hogy lehet resetelni a rendszeren? A témák átállítása jobbára csak pár színhez nyúl hozzá. A mUi-val szórakoztam, viszont nem lett túl sikeres a paletta.

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2014. Dec. 20. 14:10


Elvileg a MUI-nak is van default skinje, azzal?

Derringer
Tag

# Elküldve: 2014. Dec. 21. 06:46


noob vagyok, hogy, hol?

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2014. Dec. 21. 14:42


@Derringer:
Global MUI Prefs... (Az Ambient főmenüjéből nyíló.) -> a megnyíló MUI Preferences ablak bal felső sarkában Settings -> és ott a menüben vannak előre gyártott Skinnek. A Ferox a default MorphOS kinézet. Ha alkalmazás szinten állítottad át, akkor az alkalmazások helyi MUI Prefs-ét is basztatni kell.

(Ps: töröltem a két plusz "baleset" hozzászólást, remélem nem gáz.)

Derringer
Tag

# Elküldve: 2014. Dec. 22. 10:30


Igen ezt próbálta, más felületeket is, de van egy-egy komponens, ami nem áll vissza eredetire. (meg másra se)

Reinstall?

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2014. Dec. 22. 12:48 - Szerkesztve: charlie


Milyen/melyik komponens? A 3rd party komponensekhez, ha van ilyen telepitve, valszeg nem nyul hozza a skin. Tipp meg az, hogy eloszor attolod defaultra, aztan a Feroxra.

Szerk: egyébként nem kell reinstall, elég ha az .iso-ról áttolod a MUI prefs fájlokat a saját ENVARC:-odba, végső esetben, aztán rebutty.

Derringer
Tag

# Elküldve: 2014. Dec. 24. 11:06


Muiprefs az envarc-ba művelet megoldotta. THX. Igazából gombok, meg főképp szinek (pl owb felső keret színe, ami más progiknál is komponens) lett elíllítva. Csak furcsának tartottam, hogy ezt és a többi nem reseteli/állítja át egy skinváltás.

dekanyz
Tag

# Elküldve: 2014. Dec. 27. 10:47


@Csarli:

Varhato, hogy a jelenleg nem supportalt SBLive kartyak is egyszer csak eletre kelnek MOS alatt?

Amugy a drajvere hogy nez ki? Valaki megirta 0-rol (mondjuk egy nyilt forrasu cuccos alapjan), vagy valami egyeb nyilt forrasu drajver van atemelve es illesztve az amigas kornyezethez?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
forum.amigaspirit.hu / MorphOS / MorphOS 3.7
 
 

Powered by discussion forum software miniBB™ © 2001-2019