Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

 - Fórumok - Regisztráció - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / MorphOS / MorphOS 3.5
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Szerző Üzenet
dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2014. Ápr. 28. 09:02 - Szerkesztve: dh1


Nah, van PEGA2-ben ket HDD, egyiken MOS 3.5.1, masikon OS4.1.

Kulon kulon szepen mukodnek ...

Innentol kernek instrukciokat, hogy hogyan applikaljak ra egy bootmenut.

A legelso idebuszon a MOS-os vinyo van ... second az OS4

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2014. Ápr. 28. 09:07 - Szerkesztve: charlie


@dh1:
Erre valo a BootCreator. Ez egy Forth scriptet general, amit az OpenFirmware futtatni tud, es egy menut csinal bootkor. Szoval a legeneralt scriptet kb. a MorphOS boot.img melle teszed, es azt bootolod be fixen a firmware paranccsal. Ebbe a scriptbe aztan tetszes szerinti mennyisegu OS kulonbozo bootparancsat fel lehet venni es meg a defaultot is lehet allitani, timeoutot, mittudomen.

dekanyz
Tag

# Elküldve: 2014. Ápr. 28. 09:13 - Szerkesztve: dekanyz


Nekem igy mintha normal meretuek lennenek az ikonok... De mindegy is. Tobb idot nem szanok erre, mert nem igazan let szukseglet!

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2014. Ápr. 28. 10:03


Quoting: charlie
Erre valo a BootCreator.


Danke! Megy faszan! :) Koszi!
Lazinak is a modolt menut! :)
Ratmannak is a segitseget!
Multiboot lettem! :)

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2014. Ápr. 28. 10:29 - Szerkesztve: dh1


Ehhh megsem jo valami ...

Ha az OS4-et valasztom, elkezd rendben bootolni, viszont csak egy OS4 Shell-t kapok 0.MOSBoot:> -al

Ez WTF?

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2014. Ápr. 28. 10:43 - Szerkesztve: charlie


@dh1:
Ez WTF?

Az OS4 megtalálja a bootolható MorphOS partíciót, és megpróbál róla bebootolni? :) Tudod, Amiga, RDB, boot prioritások, mittudomén... Nem tudom az OS4-nek hogy lehet bootpartíciót megadni, de a MorphOS boot.img-nek van BootDevice (rövidítve BD) paramétere, amivel megadható, hogy honnét bootoljon a rendszer, ha több bootolható partíciód van. (pl. BD=DH1) Így meg tudod csinálni azt, hogy a MorphOS partíciód prioritását lehúzod, szóval az OS4 megtalálja a sajátját (ha nem lehet explicit megadni), a MorphOS-nek meg explicit megmondod h, innen indulj, aztán kész.

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2014. Ápr. 28. 12:18


vicces, de az van, hogy ha OS4-et bootoltatom akkor szepen elindul a loader, behuzza a Kickstart fileokat, libeket, bejon az OS4 bootkepernyo, majd az emlitett Shell ... es nem latja az OS4-es vinyot, csak a MOS particiokat ...

Nem ertem, MOS alol siman latom rendesen az OS4 particiokat boot utan, kulon csak az OS4 vinyo siman bebootol es mukodik ...

Nem tudok rajonni az okara ...

Valakinek otlete?

siz
Tag

# Elküldve: 2014. Ápr. 28. 13:20


Cseréld meg a két vinyót. Úgy tűnik, hogy a MOS az okosabb, ő eltűrné, hogy második a buszon. :)

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2014. Ápr. 28. 14:50


Kulon kabelen vannak

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2014. Ápr. 28. 15:41 - Szerkesztve: dh1


Nah kezdek megbolondulni

OpenFirmware alatt hogy van a vinyok szamozasa?

Ratman ezt irta:

hd0:0 ez a primary ide master elso particiot jelenti

hd0:2 ez a primary ide master harmadik particio

namost bent van csak az OS4 HDD, igy inditom ...
boot hd:2 amigaboot.of

bootol szepen, de akkor ez most melyik particio melyik vinyon?

mert akkor igy is kene mennie nem, boot hd0:2 amigaboot.of

fizikailag a HDD a PEGA2 primary IDE master portjan van ekkor

Ha atteszem a vinyot a PEGA secondary IDE master portjara, akkor is igy indul ... boot hd:2 amigaboot.of ... de sehogy mashogy tehat hd0:2 vagy ilyesmi?

Hogy van ez, nem ertem ... :(

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2014. Ápr. 28. 17:36


Faszom ... kap ket sort aki idejon es megcsinalja!

MOST!

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2014. Ápr. 28. 19:10


"show-devs ide" parancs megmondja mik az IDE eszközök
"devalias" parancs kilistázza minek mi az aliasa (mivel a hd rövidítés az csak egy alias valami hosszabbra, igazából)

Ez most csak teszt nélkül így hirtelen, némi RTFM után, mert szopás és dühöngés helyett az szokott segíteni. :P Bővebben a bPlan OpenFirmware doksiban, mert hogy van ilyen. (És MorphOS alatt a SYS:Docs/ könyvtárban is van egy SmartFirmware.pdf, emlékeim szerint...)

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2014. Ápr. 28. 19:43


Ezeken mar mind tulvagyok ...
ismerem a show-devs parancsot

ami fura, hogy show-devs eseten mindent deviceot kilistaz, ott latszik mindket ide egyseg 0,0 es 0,1 (most egy kabelre tettem oket)

viszont ha a show-devs ide parancsot adom ki akkor csak a 0,0-at listazza ki

nah erre varjal gombot ...

ratman
Kék troll

# Elküldve: 2014. Ápr. 28. 22:39


Lófaszt!

dh1, megkaptad az eredetit, de itten vagyon:
AmigaOS4.1 alatt meg kell csinalni a sys:kickstart könyvtárba egy BootDevice nevű fájlt aminek a tartalma annak a fizikai partíciónak kell lennie, amiről az os4 bútol.

... ami nem volt benne
sys:kickstart/kicklayout fájlban ki kell kommentezni az erre vonatkozó szekciót!!!111 :D

... és utána mindenjóóóóólesz. :D

ratman
Kék troll

# Elküldve: 2014. Ápr. 28. 22:45


Egyébként, meg ha bolondbizos akarsz lenni, akkor így használod
/pci/ide/disk@0,0:<partíció> - ez primary master diszken bármelyik partíció, amit a firmware felismer tehát tud róla bútolni

vagy
/pci/ide/disk@0,1:<partíció> - esetünkben ez a primary slave diszk lesz. :)

a hd az csak egy devalias, ezek az igazi útvonalak, ezeket kell betartani. esetedben, mivel két diszket használsz, javaslom a hosszú nevek használatát. :) (Egyébként én sem próbáltam ki ezt, csak egy tipp, ami valszeg beválik. :D)


Tx

ratman

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2014. Ápr. 29. 08:19


Quoting: ratman
dh1, megkaptad az eredetit, de itten vagyon:
AmigaOS4.1 alatt meg kell csinalni a sys:kickstart könyvtárba egy BootDevice nevű fájlt aminek a tartalma annak a fizikai partíciónak kell lennie, amiről az os4 bútol.

... ami nem volt benne
sys:kickstart/kicklayout fájlban ki kell kommentezni az erre vonatkozó szekciót!!!111 :D



Orulok, hogy mindenki hulyenek nez ... termeszetesen megvolt

sot meg a bootmenuben ezt is lehet parameterezni akarcsak MOS alatt a "bootdevice="-vel, ennyire utana jartam!

Elkezd bootolni, OS4 a megfelelo meghajtorol, majd OS4 bootlogo utan shell es NINCS, nem lathato, nem elerheto az OS4-es vinyo! Tetszik erteni?! Mert en nem :(

dino
Kék troll

# Elküldve: 2014. Ápr. 29. 09:29


Nekem nincs Os4 et futtathato gepem, bar a multkor mar majdnem vettem egy sam et, de hamar rajottem, hogy nem kell az nekem. (mert megis csak egy kek troll vagyok)

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2014. Ápr. 29. 14:43


MEGCSINALTAM!!!
ARGHHHH!!!

dino
Kék troll

# Elküldve: 2014. Ápr. 29. 15:34


Quoting: dh1
MEGCSINALTAM!!!

Masnak is el arulod hogy, vagy megtartod magadnak?

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2014. Ápr. 29. 16:14


Megtartom magamnak ...
De hule kerdes, mar bocs, ujsagot is magamnak csinalok, nem?! :)
Roviden HDD problema volt, bovebben AM08-ban

Scifi
Tag

# Elküldve: 2014. Máj. 03. 17:43 - Szerkesztve: Scifi


Újra a régi nóta!

MorphOs 3.5.1-re frissítés után a rendszerem megint hosszú ő és ű mentes. Itt érdekes módon tudok írni...

jkesz
Tag
# Elküldve: 2014. Máj. 03. 17:54


Scifi

eddig nem figyeltem, de valóban nincs.

Scifi
Tag

# Elküldve: 2014. Máj. 03. 17:55


A vicces az, hogy cd-ről indítva a 3.5.1-en van...

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2014. Máj. 03. 18:09


Az tenyleg vicces mert nekem sehogysincs, MOS-hoz adott fontok nincsenek magyaritva ... szal erdekes, hogy nalad van

Scifi
Tag

# Elküldve: 2014. Máj. 03. 18:16 - Szerkesztve: Scifi


Quoting: dh1
Az tenyleg vicces mert nekem sehogysincs, MOS-hoz adott fontok nincsenek magyaritva ... szal erdekes, hogy nalad van


Ez hogy lehet?

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2014. Máj. 03. 18:18 - Szerkesztve: dh1


Sohasem volt teljes magyar ekezet a MOS-ban!
Ezert nem ertem :)
őű biztos hogy nincs a MOS alap themeben hasznalt fontokban

CD-rol bootlva mar a magyar nyelvu installer is őű nelkul megy

Scifi
Tag

# Elküldve: 2014. Máj. 03. 18:54


Quoting: dh1
Sohasem volt teljes magyar ekezet a MOS-ban!
Ezert nem ertem :)

http://kepfeltoltes.hu/140503/Ekezetek_www.kepfeltoltes.hu_.png

Tényleg érdekes, kiváncsi voltam rosszul emlékszem-e és elindítottam CD-ről ismét... A billentyűzetet nem állítottam be, csak a telepítőablak megjelenésekor...

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2014. Máj. 12. 12:40 - Szerkesztve: charlie


Kijött a MorphOS 3.5 SDK. Letölthető a szokásos helyről.

(Azért ide írom, mivel az SDK nem csak hardcore fejlesztőket érint, ugye pl. az Unix-stílusú scripteléshez szükséges toolok nagyrésze is ebben van, néhány egyéb, főként parancssori eszközzel együtt, amire mezei usereknek is szüksége lehet.)

dekanyz
Tag

# Elküldve: 2014. Máj. 12. 15:32


Mar kerdeztem egyszer, de senki nem reagalt:
Az Mplayer-el 10-bol 9.5 filmnel elcsuszik a hang-kep szinkron. Aztan mikor mar van vagy 1-2mp kulonbseg, akkor egyszer csak helyre ugrik, aztan szepen megint elkezd elcsuszni!

Nalatok is?

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2014. Máj. 12. 17:10


Nem vagyok nagy filmnézős, de amikor néztem legutóbb valamit, akkor nem tapasztaltam ilyet. Mondjuk lehet h. nem a latest MPlayerem van...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
forum.amigaspirit.hu / MorphOS / MorphOS 3.5
 
 

Powered by discussion forum software miniBB™ © 2001-2019