Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

 - Fórumok - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / MorphOS / MorphOS 3.3
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Szerző Üzenet
dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2013. Nov. 27. 20:52


Minden be van rajta jol allitva

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2013. Nov. 27. 22:13


Nah wifi helyzet ...

Most bekapcsolva a gepet megint nem megy a WiFi ...

Status parancs lefuttatasa az alabbi eredmenyt hozza:

Process 2: Loaded as command: status
Process 3: Loaded as command: MOSSYS:Net/WirelessManager
Process 4: Loaded as command: MOSSYS:Ambient/Ambient

semmi tobb ...

ifconfig meg csak

lo0: flags=8009<UP,LOOPBACK,MULTICAST> MTU=16436
inet 127.0.0.1 netmask ff000000
Hardware type: Loopback

ennyi ... tehat nem is kezdi inicializalni a wl0 interfeszt

vajon miert?

Rendszerbeallitasok/Network-nel sima save nem eleg, de ha barmit valtoztatok a wifi konfigban es save, abban a pillanatban mar megy is es latszik ifconfiggal a wl0 is ...

valakinek otlete?

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2013. Nov. 27. 22:43


ize ... a cardbus wifi kartyat ha az utan dugom a gepbe, hogy a MOS-mar bebootolt ... akkor is kene latnia a halozati vezerlok alatt?

csak mert nalam nem latja, sot ilyenkor az Eszkoz hozzaadasa opcioval sem tudom a rendszerhez adni ...

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2013. Nov. 28. 00:25


@dh1:
"Do note that MorphOS does not support hotplug for PCMCIA cards, so if you plug one in once MorphOS is already running, you will have to reboot for the card to be detected."

Idézet innen.

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2013. Nov. 28. 08:26


thx

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2013. Nov. 28. 11:25 - Szerkesztve: dh1


Ugy nez ki, hogy a Chrysalis.iso Prefs/Ambient/Advanced.conf -ja okozta a wifi problemat ... legalabbis ha ez a file nincs atmasolva akkor 10-bol 10x megy a wifi ... eddig ...

SZERK.: megsem ... :)

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2013. Nov. 28. 13:46 - Szerkesztve: charlie


Szerintem hiába küzdesz. Szvsz annyi történik, hogy fos a WiFi hotspotod, és a WirelessManager nem megy fel rá időben, vagy első próbálkozásra *NÉHA*, amit kb. *BÁRMI* okozhat, még naptevékenység is, vagy hogy a szomszéd éppen a klotyón vagy a kanapén használja a laptopját... Emiatt persze az egész network init nem fut le a wifi kártyára.

Inkább olyankor, mikor nincs net, nézd meg ezzel a Lua scripttel, hogy milyen állapotban van a WirelessManager, összedudálta-e már magát a hotspottal...:

==== CUT HERE ====
require('io')
require('ipc')
address('WLANMNGR')
local result = rx('STATUS')
io.write(result)
==== CUT HERE ====

A "CUT HERE" sorok közötti részt egy "wlanstatus.lua" nevű fájlba copypastelve shell-ből futtatható pl. így: "LuaX wlanstatus.lua". Természetesen ehhez nem kell semmit feltenni, lévén a Lua-t alapból adják a rendszerhez.

Kimenetként működő (értsd: a hotspottal hibátlanul összecsatlakozott) WiFi esetén valami ilyesmit kéne látnod:

Ram Disk:> luax wlanstatus.lua
bssid=00:15:xx:xx:xx:xx
ssid=MyAwesomeWiFiSSID
id=12
mode=station
pairwise_cipher=CCMP
group_cipher=TKIP
key_mgmt=WPA2-PSK
wpa_state=COMPLETED

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2013. Nov. 28. 14:11


ezt kapom nem mukodo netnel ...

bssid=54:e6:fc:98:6c:02
ssid=AMIGA
id=0
mode=station
pairwise_cipher=CCMP
group_cipher=TKIP
key_mgmt=WPA2-PSK
wpa_state=COMPLETED

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2013. Nov. 28. 14:13 - Szerkesztve: dh1


es ugyan ez van mukodonel is ... nah?

gep bekapcs ... lefuttatom az IFCONFIG-ot

csak a lo0: listazza ki

atmegyek a Rendszerbeallitasok/Network oda vissza kapcsolok a DHCP es a Static kozott (tehat a vegeredmeny nulla valtoztatas, de a Save, hogy csinaljon valamit ez kell neki) elmentem es lass csodat IFCONFIG a lo0: mellett wl0: is listaz ... es megy a net is ...

ezt szuz MOS3.3 alatt nem csinalja ...

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2013. Nov. 28. 14:18


És ha nem működő netnél lefuttatod az - itt a topicban már leírt - "netconfig autoconfig" parancsot, akkor mivan?

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2013. Nov. 28. 14:24


lefut es nincs hatasa ...

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2013. Nov. 28. 14:26


Rendszerbeallitasok/Network oda vissza kapcsolok a DHCP es a Static kozott SAVE es megy ...

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2013. Nov. 28. 14:45


Értem, már leírtad 5x, de ez az infó nem segít, mert akkor minden hálózati reinit lefut, amiből nem derül ki, hogy ténylegesen mivel van baj. Ezért próbáljuk végig azokat a komponenseket, amik szerepet játszanak abban a folyamatban.

Leírom másként: Találtál egy bugot, amire találtál egy workaroundot is (a prefsben klikkelgetés) én most két dolgot akarok itt: 1., kideríteni hogy ténylegesen mi okozza, szóval ki tudjuk javítani, 2., találni neked egy "automatikus" workaroundot, hogy ne kelljen szopnod a 3.4 megjelenéséig. Csak hogy értsük egymást.

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2013. Nov. 28. 14:47


En ertem, nem azert irtam le, hogy idegesitselek, csak a teljes folyamatot perezentaltam, koszi a segitseget!

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2013. Nov. 28. 14:55 - Szerkesztve: charlie


Kéne az ENVARC:sys/interfaces file tartalma.

Valamint nem működő net esetén:
touch ENV:Sys/interfaces
netconfig autoconfig

Valamint ugyanez csak:
touch ENV:Sys/interface.prefs
netconfig autoconfig

Ez okoz-e változást? Mármint valamelyik a kettő közül.

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2013. Nov. 28. 15:12


ENVARC:sys/interfaces file tartalma

wl0 Device=DEVS:Networks/atheros5000.device Unit=0 DoOnline IP=192.168.1.133 Mask=255.255.255.0 GATEWAY=192.168.1.1
lo0 Type=loopback DoOnline

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2013. Nov. 28. 15:22


touch ENV:Sys/interfaces
netconfig autoconfig

semmi hatas

touch ENV:Sys/interface.prefs
netconfig autoconfig

semmi hatas

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2013. Nov. 28. 15:25


És ugyanez csak ENVARC:-cal?

Esetleg próbáld meg még azt, hogy rástartolod a WirelessManagert mégegyszer előtte: MOSSYS:Net/WirelessManager device=atheros5000.device

Innen kéne, hogy mit ír ki a WirelessManager (elvileg hibát) és utána újra a netconfig autoconfigos kombinációk...

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2013. Nov. 28. 15:35 - Szerkesztve: charlie


És ha a fenti nem működik akkor:

Nyisd meg a Network prefs, várj kb. 20mp-t (mondjuk amíg bejön az AP-k listája! Tényleg, az bejön?) majd utána ne save-et nyomj, hanem Cancel-t és utána újra a touch + netconfig kombinációk! És szólj ha valamelyik működik... Vagy ha egyik sem működik, mondjuk az elég fura lenne... :)

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2013. Nov. 28. 15:36


eloszor ezt probaltam:

MOSSYS:Net/WirelessManager device=atheros5000.device

eredmeny:
Failed to initialize WirelessManager


majd ezt:

touch ENVARC:Sys/interfaces
netconfig autoconfig

eredmeny:
Quering the name service for your host name...
Coluld not obtain your host name!
Create a unique hostname!

es van net!!!

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2013. Nov. 28. 15:38 - Szerkesztve: dh1


Quoting: charlie
mondjuk amíg bejön az AP-k listája! Tényleg, az bejön?


igen bejon, latja a szomszed routereit is az en routerem van kivalasztva elotte zold lampa ... ezt akkor is produkalja ha nincs net ... de volt hogy sargan, pirosan, villogot

Tehat a WiFi kartyat mindig latja a prefs, akkor is amikor az IFConfig nem lat wl0:-t

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2013. Nov. 28. 15:42


Na akkor most utolsó próba: WirelessManager rástartolás nélkül csak az ENVARC-os touch + netconfig autoconfig, ha a korábban adott Lua script szerint a hálókártya látja az AP-t!

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2013. Nov. 28. 15:47 - Szerkesztve: dh1


most a lua script

wpa_state=INACTIVE eredmenyt ad

WirelessManager restart nelkul az ENVARC touch + netconfig auto nem hoz eredmenyt

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2013. Nov. 28. 15:48 - Szerkesztve: charlie


És ha addig vársz (többször futtatva a Lua scriptet) amíg azt nem mondja h. active? Elvileg a kártya próbálkozik a háttérben...

Vagy folyamatosan azt mondja h. Inactive, amíg újra nem indítod a WirelessManagert?

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2013. Nov. 28. 15:50


11x lefuttatva a luat semmi, vegig INACTIVE

kozben a Networks prefsben latszik harom router, de most nincs kivalasztva az AMIGA (sajat router) es nincs is elotte semmilyen szinu lampa ...

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2013. Nov. 28. 15:53


MOSSYS:Net/WirelessManager device=atheros5000.device -val ujrarugva, de csak Failed to initialize ...

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2013. Nov. 28. 15:54


Hát addig tutira nem fog menni, amíg a hálókártyád nem dudál össze az AP-val... Mondjuk amit nem értek h. így is kéne interfésznek lennie... Na mindegy, ezekkel a kombinációkkal játszál, mert a Network prefs sem csinál mást, csak ezeket basztatja... (A touch parancsokkal tulképp azt szimulálod, hogy a network prefs újraírja a configot azonos tartalommal.)

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2013. Nov. 28. 15:55


viszont most a Network Prefs-ben kivalsztottam az AMIGA-t, bekerte a jelszot es azonnal zold lett, lua pedig szepen lefut:

bssid=54:e6:fc:98:6c:02
ssid=AMIGA
id=0
mode=station
pairwise_cipher=CCMP
group_cipher=TKIP
key_mgmt=WPA2-PSK
wpa_state=COMPLETED

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2013. Nov. 28. 15:58


@dh1:
OSSYS:Net/WirelessManager device=atheros5000.device -val ujrarugva, de csak Failed to initialize ...

Az nem indítja újra a WirelessManagert, csak egy hülye próba volt, hogy úgyis azt kapod-e, amit kéne... Ha tényleg újra akarod indítani, akkor először a status paranccsal nézd meg a processz számát, majd "break <processz szama>" parancs, shell-ben :)

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2013. Nov. 28. 16:19 - Szerkesztve: charlie


Még kérdés: a network prefs-ben a Host and DNS fulon a "Hostname" mezo ki van toltve? Es okoz-e barmilyen valtozast ha kitoltod? (Mert gondolom nincs.)

Hostnev akarmi lehet, nalam pl. "powerbook" szimplan.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
forum.amigaspirit.hu / MorphOS / MorphOS 3.3
 
 

Powered by chat forum software miniBB™ © 2001-2023