Szerző |
Üzenet |
dekanyz
Tag
|
# Elküldve: 2013. Jún. 29. 09:39 - Szerkesztve: dekanyz
@ratman: Most pl. egy 7z archivot probaltam voltna kicsomagolni, de nem igazan ment a dolog, mert a morphos-files-on levo p7zip mar ezer eves.
Csak egy gyors kereses Aminet-en 7z-re: MOS-ra semmi OS4-re is egy oreg valami AROS-ra nem a legfrissebb, de 9-es verzio van. (MOS/OS4-re 4-es)
Amugy, szerintem ahhoz, hogy kijavuljon valami, elso korben szembesulni kell azzal, hogy nem mukodik. Erre lenne jo valami a morphos-files-on, hogy jelezzuk, hogy az adott csomag mar nem jo semmire, Elegge becsapos egy nem tul tapasztalt user szamara, hogy vegignezi a programok listajat (es orul, hogy ez is van, meg az is), aztan kesobb szembesul, hogy a fele se mukodik.
Amugy, a 2000 regisztracio az jo, ha eleri a 700 valodi user-t... ;)
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2013. Jún. 29. 10:27 - Szerkesztve: charlie
Azért nincs Amineten meg MorphOS-Filesen friss 7zip, mert az xz és az xzdec parancs a MorphOS része:
Ram Disk:> which xz System:MorphOS/C/xz Ram Disk:> which xzdec System:MorphOS/C/xzdec
Ez az xz --version parancs tanulsága szerint, a legfrissebb stabil 5.0.4-es liblzma-ra épül.
Nekem úgy tűnik a verziók eléggé összevissza vannak, hogy mire van 9-es és mire 4-es vagy 5-ös... És ez nem igen függ össze azzal, hogy mit is tudsz kitömni vele. Amúgy az egész csomaghoz nem nagyon nyúltak 2009-2010 óta, szóval a régi is relatív.
Ezen felül az xz fájlokat nekem pl. a xadunfile is kitömöríti, ami szintén a rendszer része... Mondjuk konkrétan .7z kiterjesztésű fájlom most nincs kéznél, szóval azt nem tudom kipróbálni...
|
dekanyz
Tag
|
# Elküldve: 2013. Jún. 30. 07:01 - Szerkesztve: dekanyz
@Csarli: Az xz azt mondja, hogy "File format not recognized" ha megmutatok neki egy .7z file-t.
A ShowGirls-t probaltam hasznalni a frissen keszult fotoim karbantasara, de szeereti osszefosni magat. Errol tudtok?
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2013. Jún. 30. 13:24
Nekem Pega 2 fagyott ennyit mint a tied, de az ram problema ...
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2013. Jún. 30. 14:12
@dekanyz: A ShowGirls nekem kb. eddig 0 alkalommal fagyott le. Osszesen. Mondjuk en ilyen komolyabb galeriakat sose manage-eltem vele. Egyebkent ez a "lefagy ez a szar" az nem bug report.
1., mit csinaltal mikor lefagyott 2., reprodukalhato-e 3., ha igen, akkor LogTool-lal hit log-ot lehet kuldeni, koszonjuk.
|
dekanyz
Tag
|
# Elküldve: 2013. Jún. 30. 15:38
Quoting: charlie "lefagy ez a szar" Én hol is mondtam ilyet? Mindossze annyit kerdeztem, hogy tudtok-e arról, hogy gondok vannak!
1. Általaban töröltem egy fajlt a ShowGirls-el. De volt, hogy módositottam, aztan fagyott. Mindkét alkalommal ujra olvassa a fájlok listáját... gondolom ott lehet valami gond. 2. Mint a fene... néha már a hajamat téptem. Egy idő után már az Ambient-el töröltem. Persze volt, hogy módositas utan is fagyott. 3. Majd valamikor küldök, ha lesz időm...
|
szt
Tag
|
# Elküldve: 2013. Jún. 30. 15:58
A ShowGirls nálam nem szokott fagyni, pedig elég sok képpel sok mindenre használom. Viszont ha már a fagyásoknál tartunk: nálam az fpse 3.2-es alatt kiakasztja a gépet ha a gpuw3d.dll-t használom, míg 3.1-el működik jól. Írtam a morphzone-ra is ahol lesöpörtek azzal, hogy működnie kell. Valaki indított már fpse-t 3.2 alatt gpuw3d.dll-el? (pega 2 + radeon 9000pro).
|
siz
Tag
|
# Elküldve: 2013. Jún. 30. 16:31
Quoting: charlie "lefagy ez a szar" OFF: Ez az idézet szerintem az én egyik bugreportomból van. :) De az nem MorphOS volt, hanem OTP Bank Android app. Az első három-négy riportban még leírtam nekik szépen, hogy Nexus7-en Android 4.2 alatt ha elindítom, akkor elfordul a kép 180 fokot, majd force-close-zal kilép. A többi alkalommal már csak annyit írtam, hogy "még mindig elszáll ez a szar". ;) Kellett rá két hónap, hogy javítsanak egy sima NullPointerException-t. /OFF
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2013. Jún. 30. 23:17 - Szerkesztve: charlie
@siz: Igazából erre akartam utalni:
[19:31:22] <TCH> öcsémnél lefagyott a firefox [19:31:23] <TCH> és erre írt a készítőknek [19:31:29] <TCH> hogy "lefagyott ez a szar" [19:31:44] <TCH> erre visszaírtak magyarul, hogy "na jó, de hogy fagyott le ez a szar?" [19:32:06] <TCH> szal fx-nél legalább support van Nyilván arra utalva, hogy a "lefagyott" és a "nem működik" önmagában fejlesztői szemmel kb. feldolgozhatatlan információ...
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2013. Jún. 30. 23:20
@szt: Kipróbálnám, de a Pegasosomon még mindig 2.7 van, regresszió teszteléshez, a Mac minimen ugyan 3.2 van és az kb. ugyanaz a hardver, de kb. 0db PSX cuccom van, sajnos.
|
dekanyz
Tag
|
# Elküldve: 2013. Júl. 01. 09:46
@Csarli Meg arra tippelnek, hogy valami melegedeses problema lehet a showgirls-es fagyas oka. Ma reggel is nyuztam a gepet, de nem jott elo. Arra viszont emlekszem, hogy amikor igen, akkor egy darabig mukodott rendben, aztan fagyas, reboot, aztan kb. szinte rogton fagyas. (Termesztesen vegig arrol beszelunk, hogy a ShowGirls-el foto nezes/rossz kepek torlese)
Az is erdekes, hogy 3.2 telepitese ota a PowerBook ventijet egyszer se hallottam felporogni, pedig elotte azert tobbszor is. Ma pld. 57 fokra ment fel a visszajelzo tanusaga szerint. Amugy, nem csak a ShowGirls-nel tapasztaltam fagyast. Volt, hogy az Ambient kezdett el furan viselkedni.
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2013. Júl. 01. 10:10
@dekanyz: A 3.2-ben valóban variáltak valamit a thermal managementen, az én PB-m is jobban melegszik, bár fagyni nem fagyott még... Rákérdezek!
|
dekanyz
Tag
|
# Elküldve: 2013. Júl. 01. 12:37
Quoting: dekanyz Ext3-as particiorol masoltam SFS-re fajlokat, es UTF-8-as kodolasuak a fajlnevek... Ez a problema megoldodott... Irtam ra egy atnevezo programot. Ha valakinek hasonlo gondja lenne, akkor szoljon!
|
smokey2k
Tag
|
# Elküldve: 2013. Júl. 11. 11:09
hali, kaptam egy ibook g3-at (700 mhz), ezen megy a morphos ? és ha igen van morphos-nek valami trial verziója ? megvenni nem szeretném az os-t de kipróbálnám, nem láttam még élőben.
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2013. Júl. 11. 14:43 - Szerkesztve: dino
http://www.morphos.de/releasenotes/3.2
http://www.morphos.de/faq
Szoval nem.
|
smokey2k
Tag
|
# Elküldve: 2013. Júl. 11. 16:28
köszi :)
|
smokey2k
Tag
|
# Elküldve: 2013. Júl. 11. 18:32
még egy kérdésem lenne és tényleg ezer bocs hogy offolok, de úgy érzem ti tudtok segíteni. szóval ezen az ibook-on én újratelepíteném az osx-et, csak nem vágom hogy ha simán lewarezolok valahonnét egy telepítő cd-t (tiger) akkor azt simán telepíthetem ? nem kell semmi egyéb hack ?
|
ratman
Kék troll
|
# Elküldve: 2013. Júl. 11. 19:07
Elvben megy, mivel a tigernek (ha jól emlékszem) minimum 600Mhz-es cpu kell. És nem hisztis, hogy g4, vagy g3.
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2013. Júl. 11. 19:18
Menni fog. Meg a firewire csati a kovetelmeny, de az van egy 700mhz s g3 mon...
|
smokey2k
Tag
|
# Elküldve: 2013. Júl. 11. 19:25
hm akkor most megkavarodtam, akkor megy a mos ezen a gépen ?
|
smokey2k
Tag
|
# Elküldve: 2013. Júl. 11. 19:40
hm látom mos alapból time limited demo, szóval teszek egy probát :)
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2013. Júl. 11. 19:50
A Tiger menni fog a gépen, a MorphOS nem fog.
Utóbbi azért nem, mert gép system ID-je (PowerBook 4,3 talán?) nincs a támogatott rendszerek között, ezért a kernel közvetlenül betöltődés után le fog állni. Szóval ez nem úgy megy, hogy valameddig csak eljut aztán örülünk neki...
|
Lazi
Mr. AmiCon
|
# Elküldve: 2013. Júl. 11. 20:34 - Szerkesztve: lazi
Ambient ablakban látok egy .info nélküli ikont haloványan. Az info ablak azt mondja tool típus. Átállítom Project-re, beállítom a default tool-t, aztán mentés.
Semmi nem változik. Nem hoz létre ikont, azaz .info fájlt.
Ez komoly? Vagy én néztem megint el valamit?
|
smokey2k
Tag
|
# Elküldve: 2013. Júl. 11. 20:45
akkor megyek leiszom magam :(
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2013. Júl. 12. 01:36 - Szerkesztve: charlie
@Lázi: Szerencsére komoly, mert viccnek durva lenne! Ha halvány "ikonja" van valaminek, az azt jelenti, hogy nincs ikonja. Tehát hiába mented, nincs hova menteni.
A megoldás az, hogy a kívánt ikont rá drag & dropolod az Infó ablakra, ilyenformán: 
Utána beállítod amit akarsz, majd mentés. Hogy ennél lehet-e userfriendlybb a módszer az megítélés kérdése, de most ilyen.
Szerk: még az jutott eszembe, hogy ilyenkor azért jön fel egyáltalán az infó ablak, hiszen pl. a fájl protection bitjeit, kommentjét is ott tudod állítani. md5sum-ot, verziót lekérdezni és egyebeket. Az viszont jó ötlet lenne, hogy ilyenkor az ikon-specifikus opciók (amiket nincs hova menteni) pl. disabled állapotban lennének, amíg a fájlnak nem keletkezik ikonja.
|
Lazi
Mr. AmiCon
|
# Elküldve: 2013. Júl. 12. 15:40
Koszi, amit valaszolhattam volna azt is leirtad :-)
Egyebkent OS4-en ilyenkor letrehoz egy ikont, meg akkor is, ha csak a protection biteket valtoztatom. Szerintem ez MOS-on is jo lenne.
|
adsr
Kukabúvár
|
# Elküldve: 2013. Júl. 12. 21:32
Gyerekek, tök lamma kérdés, tudom... Visszakerült hozzám a Powermac G4 MDD, mert a tulajnak nem bejövős a MorphOS, így most én gyógyerolom. Tehát: mi a MorhOS-en alkalmazandó eljárás, ha az utp kábelecske csak a rendszer elindulása után került a megfelelő helyre? Magyarul, mivel csiholok kapcsolatot? Mindenféle x86 rendszereken ez még menne, de nem találtam megfelelő parancsot a próbálkozások során :-).
|
Lazi
Mr. AmiCon
|
# Elküldve: 2013. Júl. 12. 21:33
Restart. Gyors es ecceru. :-)
|
adsr
Kukabúvár
|
# Elküldve: 2013. Júl. 12. 21:39
Nem, mert fél óra, mire a bootselector lecsillapszik és ki tudom választani a MorphOS partíciót.
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2013. Júl. 12. 23:09 - Szerkesztve: charlie
@adsr: Sajnos az ethernet hotplug támogatás nem tökéletes, szóval reboot. Ismert hiba, remélhetőleg javítják majd. A lassú bootra pl. megoldás lehet, ha a
setenv skip-netboot? true
OF paranccsal letiltod a hálózati boot-ot az OF-ben. Bár ez nem minden gépen működik. Vagy alapértelmezetté is teheted a MorphOS partíciót, azt meg ebben a PDF-ben írják le.
@Lázi: Én felgyújtanám a gépet, ha egy protection bit átállításra ikont hozna létre... De nem vagyunk egyformák. :)
|