Szerző |
Üzenet |
dekanyz
Tag
|
# Elküldve: 2012. Aug. 30. 20:48
Nem tudja valaki, hogy hogy lehet egy tetszoleges png fajlbol ikont (info fajlt) faragni?
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2012. Aug. 30. 20:49
@dekanyz: copy valami.png fajlneve.info :)
|
Derringer
Tag
|
# Elküldve: 2012. Aug. 31. 17:55
amúgy egy érdekes észrevétel: az legtöbb g4 ppc-s mac vason a memória olvasási sebessége sokkal alacsonyabb, mint az írási sebessége. (memtest, ragemem tesztek szerint) Ez miért van???
PC-n, de még classicon is (turbo kártya) ált fordított, általában olvasni könnyebb, mint írni.
|
dekanyz
Tag
|
# Elküldve: 2012. Sze. 01. 21:34
Quoting: charlie copy valami.png fajlneve.info :) Es az ikonok mindig atmeretezodnek normal mereture? regebben voltak Amigara hatalmas ikonok...
|
Derringer
Tag
|
# Elküldve: 2012. Sze. 01. 23:23
Beállításoknál van ikonméret megadás. 16*16,32*32,48*48 stb.
|
dekanyz
Tag
|
# Elküldve: 2012. Sze. 06. 06:57 - Szerkesztve: dekanyz
Kiraktam linkeket az asztalra (ami egy konyvtarra mutat), majd gondoltam letorlom oket. Az egesz konyvtarat kezdte torolni.... Ez feature, vagy bug? Mar masodszor szivtam ezt meg... :(
Felraktam a Tubexx-et. Megorultem, hogy milyen tuti program. Semmit nem jatszik/tolt le. Weboldala nem elerheto... :(
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2012. Sze. 06. 13:51 - Szerkesztve: charlie
@dekanyz: A "hatalmas" ikonok támogatása benne van az Ambientben a mai napig, spatial mode-nak hívják, de csak konfigfájl turkálással bekapcsolható. Ha gondolod utána nézek, hogy hogyan... Amúgy igen, mindig a beállított méretűre változnak az ikonok, ahogy Derringer is írta, az Ambient beállításoknál megadott méretre.
Szerintem az ikonok törlése inkább feature mint bug. Elvileg van "elrak/put away" funkció, amivel az efféle desktopra rakott cuccokat vissza lehet tenni a helyükre, hasonlóan a Workbenchez. Ha könyvtárak törléséhez meg be lehet kapcsolni a megerősítő dialógust, ha alapból nem lenne... :)
A Tubexx egy régi app amit már nem frissítenek, és sajnos azóta a YouTube meg az egyéb támogatott letöltő oldalak kb. 56x megváltoztak, ezért már nem működik... :/
|
dekanyz
Tag
|
# Elküldve: 2012. Sze. 06. 14:53
@Csarli: A spatial mode nem letszukseglet... ;)
A Tubexx-ert kar! Jo kis app lehetett valamikor. Mit hasznaltok helyette?
|
szt
Tag
|
# Elküldve: 2012. Sze. 06. 19:01
@dekanyz:
Mióta az OWB-vel lehet youtube-ot nézegetni, nincs nagy szükség a Tubexx-re. Valami más érdekeset is találtál benne?
|
dekanyz
Tag
|
# Elküldve: 2012. Sze. 06. 21:03
@szt: Azert nem teljesen ok, mert tapasztalataim szerint elegge akadoznak meg a 360p-s videok is. Az mplayer-t sokkal jobb lenne ilyesmire hasznalni. A video letoltese is haznos funkcio. Sokszor csinalok ilyesmit (bar mostanaban egyre ritkabban lehet letolteni a youtube-rol Linuxon chromium alatt is youtube downloader plugin-nal).
Arrol nem is beszelve, hogy sok flash-es cucc van meg fenn!
Az mencoder frontend is hasznos lehet... bar az a resze meg eppen mukodhet is.
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2012. Sze. 06. 23:27
@dekanyz: Akadoznak? Rendesen be van üzemelve neked a full-tab mód? Abból is a latest script kell mondjuk, mert a Youtube folyton variál...
|
Derringer
Tag
|
# Elküldve: 2012. Sze. 07. 01:09
a youtube fullscreen script az elején nekem sem volt egyértelmű.
Mini-re csináltam egy átfogó rendszertesztet. Némi részlet:
1,58GHz-en 360p-videók kb 85, ha fullscrenben mennek átlag 21% csak a terhelés. (persze sokxor a youtube töltöje suxx) 480p videók fullscreenben 40% a 720p-s videók is mennek akadás nélkül (kb 85% terhelés)
|
dekanyz
Tag
|
# Elküldve: 2012. Sze. 07. 06:34
Szerintem, nincs beuzemelve rendesen! Dobtok valami linket ezzel kapcsolatban?
|
Derringer
Tag
|
# Elküldve: 2012. Sze. 07. 08:40
Letöltöd innen a youtube fullscreent:
http://fabportnawak.free.fr/owb/scripts/ Ezt az owb mappa scriptekbe rakod.
Majd owb ablakok menü/scriptek alatt hozzáadod és alúl engedélyezed pipával.
Én a beállítások média alatt kipipáltam az összes összetevőt is. (h264 stb)
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2012. Sze. 07. 09:13
Full screenben nem szaggat, ellenben ablakban igen ... ennek mi az oka? Azert megmondom oszinten, hogy a net driver miatt messze nem tunik a gep (Pega2) szaguldozonak neten, mint ahogy vartam ... szal wifis gepeimhez kepest fele, harmad akkora teljesitmenyt hoz ... miert ilyen lassu az ethernet Pega2-n, hiszen benne log a kanoc?
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2012. Sze. 07. 11:27
@dekanyz: Az OWB full-tab script beüzemelését már leírtam néhányszor, itt a fórumon... :)
@dh1: Azért nem szaggat full screenben (full tabban) mert olyankor használja a Radeon overlay támogatását, amit ablakban nem tud megtenni, mivel akkor össze kell compositolni a videót az oldal HTML elemeivel, ami Cairoval történik, ami full szoftveres, tehát lassú. De már ezt is leírtam... :P
A hálózat azért lassabb Pegasoson, legalábbis MorphOS alatt, mert a TCP/IP stack a kőkorszaki AmiTCP-n alapuló Netstack, amiben nincsenek olyan modern, szélessávú hálózatokon használt teljesítményjavító feature-ek, mint pl. a TCP Window Scaling. A Roadshow ebből a szempontból jobb. Ezen felül az OWB aszinkron curl implementációja, amit a HTTP kommunikációhoz használ sem egy sebességbajnok - nagy letöltésekhez érdemes valami mást használni, ha lehetséges. Egyébként a MorphOS 3.x-ben sokat javítottak a teljesítményén, de csodák nincsenek.
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2012. Sze. 07. 11:32
És ezek fognak valtozni?
|
dekanyz
Tag
|
# Elküldve: 2012. Sze. 07. 12:38
@Derringer: @Csarli: Koszi az infokat. Elegge hianyoztak ezek a dolgok eddig!
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2012. Sze. 07. 17:09
@dh1:
És ezek fognak valtozni? Valamikor biztos... :)
|
Lazi
Mr. AmiCon
|
# Elküldve: 2012. Sze. 11. 22:00 - Szerkesztve: lazi
MOS-en nem all meg az innovacio. Ismet tovabb gondoltak egy nagyszeru otletet. Reggae encodingot hasznalo audio converter keszult. Elismeresem!
Ezek a nevek viszont?! A Poland touch :)
http://amigaworld.net/modules/news/article.php?storyid=6497
|
dekanyz
Tag
|
# Elküldve: 2012. Sze. 11. 23:19
Ezek a lengyel sracok naggyon aktivak!
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2012. Sze. 12. 08:33 - Szerkesztve: dino
Mas. Olyan progit nem lehetne gyartani, amiben rendszer alol kivalassza az ember, hogy mirol akar bootolni es egy kattintassal mar az a rendszer bootolna, amit akar. Nem kellene reset utan az Altot nyomni es perceket varni... Mint OsX es klasszik mod (9.2) kozott tudok valasztani a rendszer alatt, nem lehetne valahogy a MorphOs t is betenni ide? No es forditva is jolenne Mos alol egy OSX boot. :)
|
Lazi
Mr. AmiCon
|
# Elküldve: 2012. Sze. 12. 08:53
@dino:
Miert a Kek trollok mast is hasznalnak MOS mellet? :)
|
Derringer
Tag
|
# Elküldve: 2012. Sze. 12. 09:21 - Szerkesztve: derringer
Egy kérdés: MOS-ban a beállításoknál meg lehet adni egy vagy több usert, jelszót, autómatikusan bejelentkezzen e vagy sem, jogosultságok stb. Viszont gyakorlatilag bmit állítok, nincs hatással a rendszerre. Gondolom ez a Multiuser rendszer lenne, csak nincs kész? Vagy van, csak valamit elnéztem?
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2012. Sze. 12. 10:28 - Szerkesztve: charlie
@Derringer: Amit a Prefsben látsz, az csak az usergroup.library beállításai, amit a TCP/IP stack és egyes ixemul-os (POSIX port) appok használnak. Nincs (beépített) multiuser rendszer MorphOS-en.
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2012. Sze. 12. 10:31 - Szerkesztve: charlie
@dino: Ez szerintem minimum NVRAM-ba és-vagy partíciós táblába piszkálást jelentene, esetleg custom bootmanager telepítését, ami egyik sem triviális feladat...
@Lazi: Hát igen, a Reggae, amit már 1.5 óta ígérünk hogy ez a jövő, de eddig azért nem sok minden használta, lassan beérik és egész durva kis cucc lesz. Lassan tényleg alkalmas lesz arra amire olyan régóta ígérik - a datatypeok leváltására, egy sokkal modernebb megoldással, streaming támogatással.
|
ratman
Kék troll
|
# Elküldve: 2012. Sze. 12. 10:36
Quoting: lazi Miert a Kek trollok mast is hasznalnak MOS mellet? :) Én pl. szoktam OS4-el is büntetni magam. :D
|
ratman
Kék troll
|
# Elküldve: 2012. Sze. 12. 10:39
Quoting: dino Mas. Olyan progit nem lehetne gyartani, amiben rendszer alol kivalassza az ember, hogy mirol akar bootolni es egy kattintassal mar az a rendszer bootolna, amit akar. Nem kellene reset utan az Altot nyomni es perceket varni... Mint OsX es klasszik mod (9.2) kozott tudok valasztani a rendszer alatt, nem lehetne valahogy a MorphOs t is betenni ide? No es forditva is jolenne Mos alol egy OSX boot. :) Van ilyen. Pl. BootX, meg a yaboot. :)
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2012. Sze. 12. 10:59
Quoting: ratman Én pl. szoktam OS4-el is büntetni magam. :D En mar nem buntetem, eleg volt idaig...:)
Quoting: ratman Van ilyen. Pl. BootX, meg a yaboot. :) Koszi, de ugylatom, hogy ez az eremnek csak az egyik oldala. Teszem azt, ha MorpOs alol szeretnek bootolni OsX et, azt mar nem tudom megcsinalni, avagy neadj isten 9.2 ot.
|
ratman
Kék troll
|
# Elküldve: 2012. Sze. 12. 13:10
dino: ez egy bootmanager. :) Azt kell bútolni, aztán abban katt és jóestét. Tudod, mint bidespécén a grub. :) Vagy régen a lilo. Vagy mittoménmá. :D
|