Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

 - Fórumok - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / MorphOS / Szoftverproblémák MorphOS-en
<< . 1 . 2 .
Szerző Üzenet
BrutalDT
Tag

# Elküldve: 2012. Feb. 21. 22:51


OWB-t rá lehet venni, hogy átméretezéseket letároljon?
Pl. a könyvjelző szélességét, vagy egy adott oldal nagyított értékét (page zoom)?

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2012. Feb. 21. 23:54


@BrutalDT:
Hülye kérdés, de a bookmark mező szélességét a window snapshotolás nem tárolja meg? Tudod, mint amigán, régen... :)

A page zoom default értékének beállítására szerintem jelenleg nincs lehetőség.

BrutalDT
Tag

# Elküldve: 2012. Feb. 22. 13:29


Quoting: charlie
@BrutalDT:
Hülye kérdés, de a bookmark mező szélességét a window snapshotolás nem tárolja meg? Tudod, mint amigán, régen... :)

A page zoom default értékének beállítására szerintem jelenleg nincs lehetőség.


Na ezt nem próbáltam még, majd kiderítem. :)
Én nem a default értéket szeretném átállítani, hanem azt, hogy az elcache-elt (de szép szó...:)) weboldalhoz tárolja le a page zoom értékét is, mint azt a firefox megteszi. Talán majd ezt is tudja egyszer.

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2012. Feb. 22. 14:04


@BrutalDT:
Még a window snapshotoláshoz annyit, hogy a Global MUI Preferences...-ben (Ambient menüből elérhető), a Window fülön van mindenféle beállítás, amivel meg lehet mondani a rendszernek, hogy alapból snapshotoljon minden ablakot. Valamint ugyanitt ki lehet tenni egy extra gadgetet a titlebarra, ami egy context-menüt ad, amiben szintén elérhetők hasonló, ablakkal kapcsolatos műveletek. (Pl. snapshot, másik képernyőre ugrás, stb.)

BrutalDT
Tag

# Elküldve: 2012. Feb. 22. 14:34


Quoting: charlie
@BrutalDT:
Még a window snapshotoláshoz annyit, hogy a Global MUI Preferences...-ben (Ambient menüből elérhető), a Window fülön van mindenféle beállítás, amivel meg lehet mondani a rendszernek, hogy alapból snapshotoljon minden ablakot. Valamint ugyanitt ki lehet tenni egy extra gadgetet a titlebarra, ami egy context-menüt ad, amiben szintén elérhetők hasonló, ablakkal kapcsolatos műveletek. (Pl. snapshot, másik képernyőre ugrás, stb.)

Aha, thx.
Már elkezdtem belerázódni a sok beállítás értelmezésébe. Azt még nem találtam meg, hogy a jobbgombos egérnél megjelenő áttetsző menüt hogy tudom úgy beállítani, hogy az a fejlécnél is elérhető legyen, ha ott kattintok rá? Korábban ez beállítható volt, gondolom most is.

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2012. Feb. 22. 14:49


@BrutalDT:
Minden ezzel kapcsolatos beállítás a System Preferences -> IControl alatt van. Ha meg a MUI alkalmazások saját menüjére gondolsz, hogy az legyen elérhető az ablakfejléc alatt, az valahol a MUI Prefsben van de meg nem mondom fejből. :)

amigarules
Tag
# Elküldve: 2012. Feb. 23. 10:20


Quoting: charlie
üzenem a TCH-nak, hogy mihelyst megjavítja az oscomp.hu letöltés

Én mondjam meg TCH-nak, hogy hibázott?
Ennyire utáltok?
Amúgy TCH felhívott és azt mondta, hogy beszélt veled (Csárli) és hogy ez az OWB hibája és küldesz e-mailt a bugról:-D

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2012. Feb. 23. 20:39


@amigarules:
Fingod sincs róla, miről beszélsz. :P Igen, váltottunk e-mailt TCH-val. A problémát a következők okozták.

1., Simán a letöltés linkre kattintva azért nem ment, mert bugos volt az oscomp.hu, és rossz fejlécet küldött, ahogy azt le is írtam. TCH kijavította, most működik jól, 1.16-os OWB-ben nyugodtan nézd meg, menni fog.

2., Jobbgomb "Download as..."-t választva a menüből meg azért nem ment, mert ilyen esetben az OWB nem küld Referrer: headert (ami egyébként nem kötelező), miközben a "nagy" böngészők igen, ezt a különbséget jeleztem az OWB írójának (hogy bug-e, az nézőpont kérdése), erről beszélt TCH is.

amigarules
Tag
# Elküldve: 2012. Feb. 24. 20:49


Jaaa...
Értem.

amigarules
Tag
# Elküldve: 2012. Feb. 25. 14:20


A használtautó.hu-n a típuskiválasztás és az egyéb keresési beállítások is furák.

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2012. Feb. 25. 15:47


@amigarules:
A használtautó.hu-n a típuskiválasztás és az egyéb keresési beállítások is furák.

Nem fura, direkt olyan.

Peti
Tag
# Elküldve: 2012. Jún. 18. 13:26


A következő PPC-s Demók futnak MOS-en (mivel nem találtam a "http://morphos.lukysoft.cz/vypis.php?kat=1" oldalon őket)?
-Demoskope
-Demotron++
-Kheshkhash
-Flow
-212
-Cruel karma forms
-Third eye conqueror
-Future visions
-Option
-Planet potion
-Powerup

Illetve a Fluffy digital snowflakes (ez Pegasos-ként szerepel az A.D.A.-ban, de a min.req.-nál MOS-van írva - bár az Own love balance is Pegasos-os, de az fut).
És az Universe három OS4 demója (a Zero-ról azt írják hogy megy, OS4Emu-val persze)? Ez utóbbi nem (sem?) szerepel a fenti oldalon.

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2012. Jún. 19. 00:58


@Peti:
A Planet Potion és a Future visions biztosan nem megy, de azok annyira ki vannak hegyezve, hogy még classic PPC-n se mindig... :) A Fluffy Digital Snowflakesnek a Voodoo driver egy korai verziója kéne, szóval az ilyen nagyon experimental demó volt, tudtommal már nem fut, vagy nem úgy, ahogy kéne neki.

Az Universe Zero fut, OS4emuból, az One és a Two nem. A Cruel Karma Forms szerintem működik én mintha néztem volna MorphOS alatt. A többit nem tudom.

dekanyz
Tag

# Elküldve: 2012. Júl. 03. 09:33


Ti melyik Torrent klienst preferaljatok?

Valami mehecskes GUI-s cuccot probaltam. Kicsit mintha lassu lett volna... Meg olyan ugyetlen... De lehet, hogy csak a kijelzese fura! Mondjuk letoltotte, amit le kellett.

Balage
Tag

# Elküldve: 2015. Jan. 28. 02:35 - Szerkesztve: balage


Megnyitom ezt az oldalt OWB-ben:
http://krashan.ppa.pl/mph/the-first-traditional-hello-world

Select + Copy az elso, klasszikus peldaprogramot: Hello World
Paste Scribble-be vagy Ed-be, majd Save: hello.c

MUICon-ban belepek a hello.c konyvtaraba, majd beirom: gcc hello.c
Az eredmeny:
hello.c:1: `#include' expects "FILENAME" or <FILENAME>

Elso sor comment-be, beirom ala ugyanazt kezzel + Enter, igy a main() sor 3. helyett 4. lesz. Ujbol forditanam, most a hiba:
hello.c:4: parse error before character 0240
vagyis most a main() sor problemas.

A vege az, hogy ha kezzel irom be a teljes programot, akkor vegul lefordul, OWB-bol Copy/Paste-elt szoveg viszont valamiert nem jo.

Scribble-ben jatszottam a Save-nel a karakter kodolassal is, eredmeny ugyanaz.

Ujabb teszt: teljes szoveg kimasol Ed-bol, szerkeszto tartalma torol, majd Paste vissza... ezt sem szereti, illetve tovabbra is csak a 2., kezzel beirt sort dolgozza csak fel a gcc... mintha tudna, hogy azt kezzel irtam be :)

Ez valami Clipboard problema?
Nem lesz igy belolem C-Guru.

Logostino
Tag

# Elküldve: 2015. Jan. 28. 15:01


balage
Nem a sor végre (LF, CR) karakterekkel nem stimmel valami?

szt
Tag
# Elküldve: 2015. Jan. 28. 18:56


Balage:
csak még egyetlen egy sorocskát kellett volna elolvasnod
This source may be written in a text editor and saved as helloworld.c (copying it directly won't work, as nonbreaking spaces have been used for indentation on the webpage).

:))))))

Balage
Tag

# Elküldve: 2015. Jan. 28. 22:36


Sorvegeket termeszetesen probaltam, igy ez a pont szt-e :)
A szunetnek latszo dolgokat (hexa 0A) kell kicserelni szunetre (hexa 20), ugy Scribble is egybol helyesen szinezi a szoveget... es mellekesen meg le is fordul.

Gugliztam most par helloworld.c-t, copy/paste a korabbi modon, es van amelyik egybol lefordul, van amelyik csak a white space dolgok reszleges vagy teljes csereje utan, de ebbol az kovetkezik, hogy a webes megjelenest meg lehet oldani ugy is, hogy a copy/paste lehetosege megmarad.

Gondolnam azert tesz valaki peldakodot egy weboldalra, hogy azt copy/paste ki lehessen probalni. Ki a fene gepel be 20-30-40-tobb sorokat? Nem ezert van a Clipboard? De ezt majd megkerdezem az illetekestol.

dekanyz
Tag

# Elküldve: 2015. Jan. 29. 09:48


@Balage:

Krashan az egyetlen, aki vette a faradtsagot, hogy megossza masokkal a tudasat egy ilyen tutorial formajaban... Es mindezt a ket szep szemunkert tette, ha jol tudom! Szoval, SZVSZ az ajandek lo esete all fenn: Orulni kell ennek is, nem aprosagokon fenn akadni! ;)

Balage
Tag

# Elküldve: 2015. Jan. 30. 03:15 - Szerkesztve: balage


Semmi problemam Krashan-val es az ajandek loval sem, sot, igen ertekelem a munkajat, vilagosan leir olyan dolgokat, amiket eddig egyaltan nem tudtam vagy nem ertettem.

Mint az elozo posztban emlitettem, mas oldalon is talalkozni non-breaking-space hasznalataval. Inkabb az volt furcsa, hogy az elmult 10-15 evben meg nem futottam ilyen problemaba: forras kimasol egy weboldalrol, beilleszt egy sima text editorba es a compiler complain-el valamire, ami pont "ugy nez ki", mint ahogy annak ki kell neznie.
Az nem volt vilagos miert oszt/osztana meg valaki ugy peldakodot (barki, altalaban), hogy azt nem lehet egybol kiprobalni. Azota a megoldas reszben megszuletett, lasd karakterek csereje, illetve lasd lejjebb:

Tehat tovabb keresve a megoldast arra jutottam, hogy mas rendszereken (win/linux) Krashan es masok kodjaval sincs gond, copy/paste utan siman lefordulnak.

A kimentett fajlokat hexa editorban megnezve az latszik, a MorphOS-ben mentett file hexa A0 (dec 160 = non-breaking-space) karaktereket tartalmaz, mig "mas rendszereken" ennek nyoma sincs, helyukon hexa 20 (space) karakter van. Vagyis ezek a "mas rendszerek" masolaskor a nbsp-t space-kent teszik a clipboard-ba. Tudom, talan nem helyes igy, mert nem az volt az eredeti helyen, de ez a "trukk" (nekem) sosem okozott problemat, ill. pont ugy nem tudtam rola, mint arrol, hogy nem a boing ball pattog, hanem a screen korulotte ;)

Scribble-ben Search/Replace menuvel ezek gyorsan space-re cserelhetok es maris mukodik a kimasolt forras, csak ez (szerintem) egy folosleges es korulmenyes lepes.

Eleg regen hasznaltam mar Amigat "komoly" celra. Anno pont a "mas rendszereken" kerestem az Amiganal megszokott logikat es zavart azok hianya. Azota sok folyadek lefolyt mindenhol, es a mas rendszereken megjelent dolgok lettek a standard (szerintem nem csak nalam), igy valszeg nem csak en vagyok/leszek az egyetlen, akik "hazaterve" termeszetesnek vennek ezek megletet.

szerk:
ujabb tesztek utan arra jutottam (egyben a Synergy clipboard transfer funkciojat is tesztelve), hogy mas rendszereken ezt a trukkot a bongeszok csinaljak: a kimasolando szovegben az nbsp karaktereket eleve space-kent teszik a clipboard-ba.
Nekem igy teljesen vilagos es logikus is. A bongeszo tudja, hogy az nbsp valojaban egy (szoveg formazasara hasznalt) space, aminek sima text-kent nem sok ertelme van.

szerk2:
Synergy szerepe a tesztben: OWB-bol kimasolt forrast win alatt kimentve a txt szinten tartalmaz nbsp-t, mig a win/firefox-bol kimasolt, majd MorphOS alatt mentett txt-ben az nbsp-k helyen space volt. Ergo ez bongeszo feature.

Hasonlo copy/paste muveletek Ed es Notepad kozott pont azt viszik at ami az eredeti helyen volt, tehat a kimasolt nbsp nbsp-kent mentodik itt is, ott is.
(Linuxot most kihagytam a korbol.)

dekanyz
Tag

# Elküldve: 2015. Jan. 30. 09:01 - Szerkesztve: dekanyz


Rendesen korbe jartad a problemat... ;)

Amugy, mennyire tudsz programozni?

Derringer
Tag

# Elküldve: 2015. Jan. 31. 12:24


Balage: Tök igaz amit írsz, én annó azzal lendültem túl rajta, hogy régen amikor tanár írta a táblára szintén nem volt copypaste. És amit magadtól leírsz azt jobban megjegyzed. Tehát tanulod, ha kihagysz egy zárójelet stb, jobban megjegyzed, hogy aha ide az ezért meg ezért szükséges. Így csak azt tanulod, hogy googli és copypaste. Programozni kevésbé, keresni annál jobban tudsz majd.

Balage
Tag

# Elküldve: 2015. Jan. 31. 13:43


dekanyz:
Ha valami nem hagy nyugodni... ;)

Programozni... amire szuksegem volt, azt eddig meg tudtam csinalni. MorphOS alatt most ujbol osszehaverkodnek a C-vel, de nekem valamiert a BASIC nyelvek a kedvenceim, azok kozul is inkabb a multi platform valtozatok. Igy elsodlegesen a PureBasic-et (win/mac/linux command line es gui) es a GLBasic-et (game) hasznalom. Utobbiban van egy eleg elorehaladott allapotban levo kalandjatek engine-em, amit iden jo lenne 1.0 allapotra hozni. Az elmult evben nem sok ido jutott ra.
Ha esetleg valakinek van kedve rajzolni... de ez mar egy masik topic :)

Derringer:
Igy van, ha tanulasrol van szo, abszolut. Akkor en is beirom, hogy vegyem eszre hol rontom el.

<< . 1 . 2 .
forum.amigaspirit.hu / MorphOS / Szoftverproblémák MorphOS-en
 
 

Powered by open source forum script miniBB™ © 2001-2019