Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

- Fórumok - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / Játékok / A Polanie játék Amigára portolása.
Szerző Üzenet
Benedykt
Tag
# Elküldve: 2026. Júl. 14. 10:22 - Szerkesztve: benedykt

Sziasztok, magyar barátaim. Remélem, a megfelelő kategóriában írok. Ha tévedtem, elnézést kérek, és kérem az adminisztrációt, hogy helyezze át a bejegyzésemet a megfelelő részlegbe.

Szeretném bemutatni a "Polanie" játék első, nagyon korai verzióját. Ez egy port az MS‑DOS-os PC-verzióról. A játék 1996-ban jelent meg. A források nyilvánosak, ezért úgy döntöttem, megpróbálom átvinni a játékot Amigára.

Jelenleg a játék nagyon lassan fut, és a legtöbb játékmeneti elem még nem működik. De természetesen dolgozni fogok a további fejlesztésen.

A „Polanie” kizárólag lengyel nyelven jelent meg. Tudomásom szerint létezett egy kalózfordítás angolra. Mindazonáltal feltételezem, hogy Magyarországon ez a játék teljesen ismeretlen. A későbbi fejlesztési fázisokban szeretném lefordítani a játékot angolra és a kedvenc nyelvemre, magyarra.

Link a játékhoz:
URL
Link a videóhoz:
https://youtu.be/pWDj75dGIlk
A videó lengyel nyelvű, de elérhetők feliratok angol és magyar nyelven is.

Szívélyes üdvözletem minden magyar barátomnak.

Benedykt Dziubałotwski

BSzili
Tag

# Elküldve: 2026. Júl. 14. 21:45

Üdv itt! Sose hallottam erről a játékról, de első ránézésre rögtön az ugrott be, hogy ez a lengyel Warcraft.
Kicsit meglepett, hogy nem kezdték el többen ilyesmire használni a Claude-ot. Szerintem rajtad és Artin kívül még Papirosaur vetette bele magát az AI portok gyártásába, csak ő MorphOS-en.

Benedykt
Tag
# Elküldve: 2026. Júl. 14. 23:32

Istenem, maga BSzili valaszolt a bejegyzesemre! Annyira boldog vagyok!! Koszonom.

Rajtam kivul van meg egy lengyel, aki elkezdte a Claude AI-t hasznalni Amiga szoftver fejlesztesere.

URL

Egyaltalan nem lep meg, hogy soha nem hallottal a Polanie jatekrol. Szerintem ez a jatek Lengyelorszagon kivul szinte teljesen ismeretlen volt.

Ahogy tudod, en lengyel vagyok, a felesegem pedig magyar. Ugy gondolom, ez remek alkalom arra, hogy egy kicsit megismertessuk egymassal a kulturankat. Mind a lengyeleknek, mind a magyaroknak csodalatos kulturajuk van. Ezert szeretnem, hogy amikor elkeszul a Polanie Amiga-portja, magyar nyelven is megjelenjen.

Itt további információk a Polanie játékról.
URL

Szívélyes üdvözlettel minden magyar barátomnak — egy lengyeltől, Benedykt.

Benedykt
Tag
# Elküldve: 2026. Júl. 15. 15:24

Elindítottam a Polan hangmotorját a natív Amigámon.

Most hozzá kell kötni magához a játékhoz.

Kételyek fogtak el. Mi lesz a hangüzenetekkel? Egy részük latinul van (vagy latinát utánzó, pszeudo‑nyelven). A többi lengyelül van. Ezek nem feltétlenül szükségesek a történet megértéséhez. Lényegében rövidek is:

megyek
Állunk
Indulunk
Építés befejezve

Ezt még valahogy le lehet fordítani, de néhány kifejezés olyan ólengyel szleng, hogy fogalmam sincs, hogyan hangzana angolul vagy magyarul.

Egyelőre a játék befejezésére koncentrálok, a fordítást a végére hagyom.
URL

Benedykt Dziubałtowski

willy36
Tag
# Elküldve: 2026. Júl. 16. 00:51 - Szerkesztve: willy36

Szia !
Szerintem, megérné itt is népszerűsíteni, nagyszerű játéknak látom.
https://www.indieretronews.com

Benedykt
Tag
# Elküldve: 2026. Júl. 16. 12:07

Sziasztok, magyar barátok.

A játék fejlesztése folyamatosan zajlik. A jelenlegi, 51-es build már lehetővé teszi a valódi játékot hanggal.

URL

A videó lengyel nyelvű, de elérhetők magyar feliratok. Megmutattam őket a magyar feleségemnek. A minőséget 7/10-re értékelte. Nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre.

A játék 320×240 felbontásban néha eléri a 70 FPS-t Picasso IV videokártyán és egy 68060/100 MHz CPU-n.

Benedykt Dziubałtowski

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2026. Júl. 17. 13:29

Üdvözletem!

Egyre szuperebb a port! Csak így tovább!

A vízszintes és függőleges scroll kicsit szaggat :) ezzel lehet valamit csinálni?
Mondjuk ez a legtöbb portnál mindig is gond szokott "lenni" :)

Bár láthatólag RTG-s gépen fut, de esetleg AGA verzió lesz? Tudom, tudom sokat akarok (szeretnék) :D

Van egy kiváló barátunk aki szokott magyar nyelvet készíteni játékokhoz.
Esetleg megkérdezhetjük tőle, tud-e segíteni! Reynolds néven itt is megtalálható ;)

Cze¶ć!

Port robi się coraz lepszy! Tak trzymać! Poziome i pionowe przewijanie (scrollowanie) trochę przycina. :) Da się co¶ z tym zrobić? Choć w sumie to problem, który od zawsze pojawia się w większo¶ci portów. :) Widzę, że działa na komputerze z RTG, ale czy jest szansa na wersję AGA? Wiem, wiem... chcę (marzę o) zbyt wiele. Mamy ¶wietnego znajomego, który często przygotowuje węgierskie tłumaczenia do gier. Może mogliby¶my zapytać go, czy chciałby pomóc? Tutaj również można go znaleĽć pod nickiem Reynolds. ;)

Benedykt
Tag
# Elküldve: 2026. Júl. 23. 19:58

Kedves magyar barátaim!

Ma, az Amiga születésnapján megjelent az Amineten a Polanie 0.4 (build83) verzió.

Rengeteg változás történt. Az első küldetést már teljesen végig lehet játszani. A játék azonban még mindig problémákkal küzd a második küldetés irányításánál.
A hang most már teljes AHI‑támogatással működik.
Nagyon sok hibát kijavítottam a görgetéssel és az irányítással kapcsolatban.
Az intró és a játékban szereplő többi animáció is helyesen jelenik meg.

A játék továbbra is RTG‑t igényel, és egyelőre csak lengyel nyelven érhető el. Amikor befejezem a portolási folyamatot Amigára, szeretném elkészíteni az AGA‑támogatást, valamint hozzáadni az angol és a magyar nyelvet is.

Video:
URL
Game:
URL
Intro:
URL

Benedykt
Tag
# Elküldve: 2026. Júl. 28. 14:37

A "Polanie" Amiga-portja elérte az 1.0-s verziót. Kiadtam a stabil, teljesen játszható verzióját az 1996-os lengyel valós idejű stratégiai játéknak (MDF stúdió, "lengyel Warcraftként" is ismert), amely AmigaOS-en fut RTG kártyával.

Ennek a verziónak a legérdekesebb újdonsága a négyféle zenetámogatás — a CD-ről és a merevlemezről lejátszott WAV fájlok (két minőségben) mellett a játék immár hardveresen dekódolt MP3-at is le tud játszani Prelude kártyákon, az MHI szabványt használva. Emellett már mind a hat hadjárat működik, elérhető a mentés és betöltés, valamint a hangeffektek és az egységek beszéde AHI-n keresztül. Maga a program helyesen indul mind Shellből, mind Workbench ikonról.

A játék jelenleg csak lengyelül beszél, bár a motor már beépített támogatással rendelkezik több nyelv egyidejű kezelésére — folyamatban van az angol fordítás, tervben van a magyar verzió is, valamint egy AGA-port azoknak, akiknek nincs grafikus kártyájuk az Amigájukban. Kérlek, jelezzétek a talált hibákat, és ha szeretnétek, támogassátok a Claude AI tokenek költségeit, amelyek segítségével a port készül. A játékmenetről készült felvételek a YouTube-csatornámon tekinthetők meg.

Az 1.0-s verziót az Aminetről tölthetitek le.
https://aminet.net/package/game/strat/Polanie-RTG-amiga
https://youtu.be/BOdizU2vlTk

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2026. Júl. 28. 15:48

Gratulálok! Várom az AGA verziót is! ;)

forum.amigaspirit.hu / Játékok / A Polanie játék Amigára portolása.