Szerző |
Üzenet |
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2015. Okt. 11. 00:43
A kék led nem kéne. Amúgy nagyon.
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2015. Okt. 15. 22:03
jah, nem is ertem az ilyen kocsog hazakat, pecebe is kek led van a bekapcs gomb korul, es ha ejjelre hagyom a gepet, akkor bevilagitja a szobat. Legalabb kikapcsolhato lenne ...
|
siz
Tag
|
# Elküldve: 2015. Okt. 16. 08:28
Quoting: dh1 jah, nem is ertem az ilyen kocsog hazakat, pecebe is kek led van a bekapcs gomb korul, es ha ejjelre hagyom a gepet, akkor bevilagitja a szobat. Legalabb kikapcsolhato lenne ... Haverom hozott múltkor egy HTPC-t (kifejezetten annak gyártották, valahonnan kapta). Kérdezte, hogy azzal a kék leddel az elején lehet valamit csinálni, hogy ne világítson? Fogtam a csípőfogót és kivágtam. :)
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2015. Okt. 16. 17:06
a leragasztas mint opcio eszetekbe sem jutott, mi? :)
|
Balage
Tag
|
# Elküldve: 2015. Okt. 18. 17:39
Egyik melohelyen Behringer kevero van, azon a power LED ilyen. Konkretan nem latni tole a kezeloszerveket. Ez a divat, hat szeretni kell. En speciel leragasztottam.
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2015. Nov. 10. 00:43
Az Amiga mindenkit túlél!

|
thomas^sd
Tag
|
# Elküldve: 2015. Nov. 28. 13:33 - Szerkesztve: thomassd
Classic Amiga game droidra:
http://www.talltechtales.com/classic-amiga-games-on-android/
|
adsr
Kukabúvár
|
# Elküldve: 2015. Nov. 29. 06:49
És az egér vezeték miért nem fekete? :-).
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2015. Nov. 30. 23:03
Quoting: adsr És az egér vezeték miért nem fekete? :-).
hm?
|
adsr
Kukabúvár
|
# Elküldve: 2015. Dec. 02. 06:59
Ezt a fekete Amiga fotóhoz akartam írni :-). De hogy kerültem ide?
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2015. Dec. 02. 07:10
Quoting: adsr Ezt a fekete Amiga fotóhoz akartam írni :-). De hogy kerültem ide?
Sok voot a palesz :)
|
AliveMOon
Tag
|
# Elküldve: 2015. Dec. 10. 10:49 - Szerkesztve: alivemoon
Hello!
Posztoltam egy új videót! Milyen új feature-t kapott a GP.Rules :)
Videó
|
dekanyz
Tag
|
# Elküldve: 2015. Dec. 10. 11:15
Haat, nem mondom, hogy ertem amit latok.
|
Calhoun
Tag
|
# Elküldve: 2015. Dec. 10. 12:09
Melyik az az OS amelyik engedi hogy a processzormagokat a programod közvetlenül rábírhatja a munkavégzésre? Azt még értem hogy indíthat több szálat egy JIT fordító, de azt már nem hogy hogyan lehet garantálni hogy azok a szálak külön magokon fussanak.
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2015. Dec. 10. 13:10 - Szerkesztve: charlie
@Calhoun:
Melyik az az OS amelyik engedi hogy a processzormagokat a programod közvetlenül rábírhatja a munkavégzésre? Bármelyik. Windows: SetProcessAffinityMask és SetThreadAffinityMask. pthreads/Linux: pthread_setaffinity_np, Mac OS X: Thread Affinity API
...
Más kérdés, hogy nem biztos, hogy valaki ezt akarja erőltetni. Az efféle thread-core affinity dolgokat jobb a CPU-ra és az OS ütemezőre bízni, lévén modern, hatalmas cache-ekkel és latencykkel rendelkező rendszerekben (kb. manapság minden) időnként több problémát okoz a kézi erőltetése egyes feladatoknak bizonyos magokra, mint amennyit megold (lásd pl. false sharing).
A témához:
Multithreading-safe és tetszőlegesen párhuzamosítható programozási nyelvek: már létezik ilyen, gyakorlatilag minden funkcionális programozási nyelv (pl. Haskell) részben vagy teljesen ilyen. A tisztán funkcionális kód ugyanis csak a saját belső világától függ, és minden bemetre ugyanazt a kimenetet adja, nem függ a "világtól" körülötte és nem is változatja meg azt, így az ilyen függvények tetszőleges számban és az erőforrások függvényében tetszőleges mélységben párhuzamosíthatók - és a létező implementációk közül jónéhány ezt meg is teszi.
A módszer egy csomó matematikai probléma leírására remek, de vannak problémák, amit pont a fenti kötöttség miatt (nem okozhat állapotváltozást a való világban és nem függhet külső állapottól) nagyon nehéz vele gyakorlatiasan megoldani.
Lásd pl. a shaderek problémáit. Amíg olyan shadert írsz, amik nem függnek egymástól addig a rendszer száguld és százával futnak párhuzamosan a GPU végrehajtó egységein, de mihelyst külső buffereket olvasol be, amiket más shaderek is módosíthattak, egy rakás problémával és masszív teljesítményvesztéssel, szembesülsz, mert a rendszernek a masszív párhuzamosság helyett sorban kell végrehajtani dolgokat, másként összevissza eredményt kapnál. Hasonló a probléma, ha pl. fizikát számolsz, egy rakás alacsonyszintű része párhuzamosítható, de aztán az eredményekkel módosítani kell a "világ" állapotát, és közben nem futhat kód, ami azzal dolgozik. (Helyesebben, az így képződő függőség problémákat hagyományos módszerekkel kell kezelni.)
És természetesen a hagyományos programozási nyelvekre is igaz, hogy ha írsz bennük egy "pure" függvényt, amire igaz a fenti funkcionális szabály, akkor azokat nyugodtan párhuzamosíthatod, erre pedig már léteznek bőven technikák, pl. thread-pooling, sőt sokszor az OS-ben is, pl. Apple GCD. Főleg mivel az OS-ek maguk a legritkább esetben funkcionálisak, tehát a legalsó szinten még a fenti tisztán funkcionális nyelvek library-jai is valami hasonló thread-pooling vagy GCD szerű dolgot használnak a párhuzamosításra.
Vagyis megint egy világmegváltó ötlet, amit már feltaláltak. :)
|
Calhoun
Tag
|
# Elküldve: 2015. Dec. 11. 08:44
Chain-Q: Köszi! Ma is tanultam valamit. :-)
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2015. Dec. 18. 07:46 - Szerkesztve: dh1
hm ...
Commodoresmart.com
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2015. Dec. 18. 09:21
veszunk? ugyis kenem mar egy uj mobil... hullagyalazas...
|
dekanyz
Tag
|
# Elküldve: 2015. Dec. 18. 15:12
Igenyes weboldala van... Amugy meg, a fene tudja... Ennyit nem adnek semmilyen telefonert!
|
thomas^sd
Tag
|
# Elküldve: 2015. Dec. 23. 19:44 - Szerkesztve: thomassd
Commodore Amiga Calendar 2016
Már ki is vanik nyomtatva :)
/me örül
|
nzo
Tag
|
# Elküldve: 2015. Dec. 24. 18:59
A Tales of Gorluth játék ingyenesen letölthető innen.
|
Aragon
Tag
|
# Elküldve: 2015. Dec. 25. 09:43
Quoting: nemazoty Tales of Gorluth
Korábban volt róla szó, hogy lesz magyar nyelvű felirat is hozzá. Végül is lesz?
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2015. Dec. 25. 18:48
Quoting: Aragon Korábban volt róla szó, hogy lesz magyar nyelvű felirat is hozzá.
hol?
|
Aragon
Tag
|
# Elküldve: 2015. Dec. 25. 22:39
fúú, hát meg nem mondom, hogy AM-ben, vagy itt vhol volt róla szó. az előbbi rémlik. mellesleg karácsonyra szívesen elolvastam volna a magazin legújabb kiadását. mikorra várható kb.?
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2015. Dec. 26. 06:30
Quoting: Aragon hogy AM-ben, vagy itt vhol volt róla szó. az előbbi rémlik
Szerintem felreerttel vmit ...
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2015. Dec. 26. 06:31
Quoting: Aragon mellesleg karácsonyra szívesen elolvastam volna a magazin legújabb kiadását. mikorra várható kb.?
nem tudom, lesz-e egyaltalan ... eddig csak en dolgoztam a 11-esen
|
Aragon
Tag
|
# Elküldve: 2015. Dec. 27. 13:59
puff. szomorúan hallom. ez egy remek fórum, kár lenne érte. 10 szám az már hagyomány. ha csak mondjuk márciusra készül is el a következő, én kíváncsi vagyok rá.
|
Kukacmarci
Tag
|
# Elküldve: 2015. Dec. 27. 15:20
Quoting: dh1 nem tudom, lesz-e egyaltalan ... eddig csak en dolgoztam a 11-esen Amit én láttam belőle az nagyon király :-)
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2015. Dec. 27. 15:25 - Szerkesztve: yellowdog
Bizony, hogy legyen, persze kérdés mivel, milyen újdonságokkal lehet megtölteni... Ha azt nézzük, a régi 25 évvel ezelőtti hagyományokat is lehetne folytatni, de kitől várható ez el? Program leírások, végigjátszások ezer meg ezer oldalt megtölthetnének, de érdemes...? Ma annyi minden elérhető a neten, vagyis szinte minden...
|
Kukacmarci
Tag
|
# Elküldve: 2015. Dec. 27. 15:32
yellowdog Én szeretem a kezem befogni az újságot, teljesen más érzés. S van, ami nincs fenn a neten. Ez az, amit a készítők tesznek hozzá. Szóval én támogatom, legyen újság.
|