Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

 - Fórumok - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / Fejlesztés / AmigaOne játék: Nostromo - 9 in 1
Szerző Üzenet
AmigaOne500Plus
Tag
# Elküldve: 2017. Ápr. 28. 20:30


Az elmúlt másfél év alatt készítettem egy AmigaOne motort, amely most jelen pillanatban a 0.3.29-es verziónál tart. Ezzel a motorral készítettem el a címben is említett játékot, amely valójában 9 különböző klasszikus játékot ölel fel.

https://youtu.be/OwAdt6v3u90
(elnézést a videó minőségéért)

A célom most is az volt, hogy a tanulókat lefoglaljam, de sajnos a WinUAE Amiga emulátor ehhez már túl lassú.

A 9 játék közül a 8-dik számúra hívnám fel külön a figyelmet, mert maga a játék végtelenül egyszerűnek tűnik, viszont ha valaki csinálni akar ilyet, nos lehet, hogy lesz pár olyan pillanata, amikor elgondolkozik az élet értelmén! Nekem speciel a 9-es tetszik, ami azért érdekes, mert sohasem szerettem az effajta játékot.

Nostromo (9 games in 1) for AmigaOne

A programmal egyúttal teszteltem és tovább is fejlesztettem az AmigaOne motoromat. Ezért találtok az erőforrások között annyifajta képet (JPG, GIF, PNG, HAM, PCX, TGA, LBM), zenét (MOD, WAV) és hangot (VOC, AU, AIFF).

A program nem tökéletes, de már használható...

adsr
Kukabúvár

# Elküldve: 2017. Ápr. 29. 06:34


Gratula!

Véletlenül nem akarod elhozni a géped a szegedi retro kiállításra?

AmigaOne500Plus
Tag
# Elküldve: 2017. Máj. 01. 23:43


Bocs, hogy csak most reagálok, de eddig vagy füvet nyírtam, vagy palántákat locsoltam... A ráérős perceimben meg továbbfejlesztettem az AmigaOne motort (0.3.31), amivel újrafordítottam a programokat (StarsMap, SimonSays, Nostromo) és újra feltöltöttem a honlapomra.

Quoting: adsr
Gratula!

Köszönöm!

Quoting: adsr
Véletlenül nem akarod elhozni a géped a szegedi retro kiállításra?

Elgondolkoztató (és valamelyest megtisztelő) felkérés. De vajon miért akarsz egy retro kiállításon egy újgenerációs Amigát látni? :-)
(megfordult pár ötlet a fejemben, de a Te gondolataidra lennék kiváncsi)

Tavaly a tanulók azt is elfelejtették megköszönni, hogy az útiköltséget megspórolva autókkal levittük őket Szegedre a kiállításra.

adsr
Kukabúvár

# Elküldve: 2017. Máj. 02. 05:44


Quoting: AmigaOne500
Elgondolkoztató (és valamelyest megtisztelő) felkérés. De vajon miért akarsz egy retro kiállításon egy újgenerációs Amigát látni? :-)
(megfordult pár ötlet a fejemben, de a Te gondolataidra lennék kiváncsi)

Egyszerű!

Kíváncsi vagyok a gépre, a OS-re, és természetesen a játékra is!
Quoting: AmigaOne500
Tavaly a tanulók azt is elfelejtették megköszönni, hogy az útiköltséget megspórolva autókkal levittük őket Szegedre a kiállításra.

Akkor ezek szerint idén nem hozod őket? Számoltam rátok, lett volna 15-20 biztos látogató 😉.

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2017. Máj. 02. 10:36


Nem rosszból mondom, de nekem ez már annyira nem Amiga, nem érzek benne semmit abból ami miatt mi annak idején megszerettük. Olyan akadozós, olyan PC-s az egész, olyan semmilyen.

AmigaOne500Plus
Tag
# Elküldve: 2017. Máj. 04. 17:11


Quoting: adsr
Kíváncsi vagyok a gépre, a OS-re, és természetesen a játékra is!

Tehát a két szép szemedért kellett volna véletlenül arra gondolnom, hogy leviszem... Ez egy kicsit luxusnak tűnik, de alapvetőleg értem a kiváncsiságod és örülök neki, hogy egy viszonylag nagy Amigás rajongótáborból (AmigaSpirit) egyetlenegy ember mutat is érdeklődést az Amiga vonal iránt... :-)

...ezzel szemben nekem megfordult más is a fejemben. Mi lenne, ha egy helyre betennénk (ahol nem tudnák rugdosni, meg összefirkálni) és mások is ki tudnák próbálni? Ebben az esetben a következőkre lenne szükség (hiszen én csak a gépet vinném tápkábellel):
- áramforrás (átalakítót viszek: olasz->magyar)
- monitor (DVI-s, vagy DVI+HDMI, 1920x1080)
- egér + billentyűzet (USB)
- sztereo-hangfal (vagy füles)
- esetleg vezetékes internetelérés???

A jelenlegi rendszert természetesen nem vinném, mert ahogy ismerem a gyerekeket (meg a felnőtteket), tuti nem úgy hoznám haza, mint ahogy elvittem. Viszont van egy ugyanolyan SSD-m, azt belerakom. Gondoltam rá, hogy fel is telepítem, de abban semmi érdekesség nincs, hogy egy jól beállított rendszerre vetsz 2 pillantást és aztán hozhatom is haza, viszont eszembejutott, hogy mi lenne, ha ott helyben telepítenénk, így azt is látnád...

Quoting: adsr
Akkor ezek szerint idén nem hozod őket? Számoltam rátok, lett volna 15-20 biztos látogató 😉.

Az elmúlt pár napban utánnaérdeklődtem hányan jönnének és hogyan tudnánk megoldani az utazást. Nos még ha össze is jönne 15 tanuló + néhány felnőtt, autókkal nem tudnánk megoldani, mert az egyik haverom autója hónapok óta alkatrészre vár, a másik haverom meg becsajozott, így annak most minden fáj... :-) ...a harmadik meg 13-án dolgozik. Mehetnénk vonattal, de akkor az AmigaOne-t nem tudnám vinni. De őszintén szólva a tanulók nem is nagyon érdemlik meg, hogy jutalomkirándulásra vigyük őket. Sajnos az értékek nagyon eltolódtak a mai világban és a legnagyobb hibát a szülők követik el, ugyanis minden alapvető norma (etika, erkölcs, világszemlélet, stb.) a családból indul el. Az iskolát mára megölték azzal, hogy több jogot adtak a tanulók kezébe, mint a tanárokéba.
De ezt csak az érti meg igazán, aki bejön egy tanítási órára! Bár a felnőtteket is elnézve, nem is lehet csodálkozni, hogy milyenek a gyerekek! :-)

Egy kérdés:
Már meg akartam kérdezni, de eddig minden mással teli volt a fejem, hogy Neked esetleg megvan-e a következő quartz-játék: Space Bridge (http://handheldempire.com/game.jsp?game=782) Ugyanis ezt kiskoromban nagyon szerettem, de az akkori egyik haverom ellopta... :-)


Quoting: yellowdog
Nem rosszból mondom, de nekem ez már annyira nem Amiga, nem érzek benne semmit abból ami miatt mi annak idején megszerettük. Olyan akadozós, olyan PC-s az egész, olyan semmilyen.

Én sem rosszból mondom... (márcsak azért sem, mert a Te nevedet is megemlítettem az intró-szövegében :-)) ...de akkor én is elmondom, amit gondolok!

Amiről Te beszélsz az egy gyerekkori érzelemvilág, ami fel volt ruházva véget nem érő fantáziával. De vedd figyelembe, hogy már felnőttél (öregszel), és a dolgok egy kicsit már megváltoztak. Pl. érzelmileg kiégettebb vagy, és a fantáziád is véges... :-)

PC (=Személyi számítógép) --> Wikipédia
Mintha a wikipédiás leírásból is kitűnne, hogy az Általad istenített Amiga is egy PC... :-)

Különben értem mit akarsz mondani, sőt igazat is adok valamilyen szinten, DE... ...ahogy fentebb (adsr-nek) írtam, a mai világ kifordult értékrendszerrel rendelkezik, legalábbis a régebbi emberek szemszögéből! Ez azt jelenti, hogyha most születnél kedves Sárga Kutya, akkor lehet, hogy a mai számítógépek jelentenék Neked a SZÁMÍTÓGÉPET!

Veletek (AmigaSpirit-es srácokkal) ellentétben nekem nagy előnyöm, hogy én nem ragaszkodom rögeszmésen egy-egy géptípushoz (azaz én nem tartom magam Amigásnak vagy "PC"-snek vagy Mac-esnek). Én magát a számítógépet szerettem meg és annak a programozását. Nekem például a Commodore Plus /4 számítógép jelentette a SZÁMÍTÓGÉPET! Ha megnézed a honlapomon: Work:TV4B, észreveheted, hogy én is üldöztem a rég elmúlt gyermekéveket, de én Veletek ellentétben tovább tudtam lépni!

Ne aggódj, én is öregszem, ugyanis nekem már Oculus Rift-el a fejemen kellene bemennem egy-egy tanítási órára, hogy lekössem a tanulók figyelmét... :-)

Nekem pl. az a furcsa, hogy nagy Amigások itt sopánkodnak rég elmúlt dolgokon, ahelyett, hogy örülnének, hogy az Ő utukat folytatja még valaki, AmigaOne formájában! (mert a Commodore Plus /4-et nem!) Mert így olyannak tűnik ez az egész rajongásotok, mintha a saját fészketekbe tojnátok... :-) Hogy olyan PC-s? Milyen legyen? Mókuskerék formájú??? :-) Ne nevettess már!

Jaaa és még valami én AmigaOne-t sem azért vettem, hogy dicsekedjek vele vagy mutogassam fűnek-fának, csak kiváncsi voltam rá. Évekkel ezelőtt, mikor szemezgettem az AmigaOne x1000-el, akkor nekem is feltűnt, hogy végülis ez egy "PC", csak rá van írva, hogy Amiga... ...de PowerPC van benne! Igen akkor is túlárazott! De én mindenről beszámoltam a honlapomon, olvasd el! ...és nem csak jókat írtam róla, hanem a valóságot, többek között, hogy egy Raspberry Pi 2 is többre képes... ...és hogy Hans de Ruiter hogy megszedi magát a video-meghajtóiból! :-)

De ennek ellenére mégis jobb, mint egy Macintosh! Hogy miért? Mert ezzel tulajdonképpen azt csinálhatok, amit akarok, nincs megkötve a kezem! A Mac-eket (+ Apple termékeket) olyan embereknek találták ki, akiknek fontosabb a külső, mint a belső, és valljuk be ilyen emberből van a legtöbb. Ezt ismerte fel Steve Jobs és jól lefejte a sok birkát! :-) Mac-megszálott haverom is ha valami értelmeset akar csinálni a Macintosh-ával (ami szintén PC alkatrészekből van már összerakva!), Windows-on boot-ol be, ez nevettséges! :-) ...sok ember azt hiszi, hogy ami drága, az tényleg jó is... Szegények!

Még egy utolsó gondolat!
Ha hiányolod azt, amiért megszeretted az Amigát, nos akkor miért nem veszel elő egy Klasszikus Amigát (Amiga 500, Amiga 1200), mert bizonyára van, miért nem kötöd rá egy TV-re és miért nem fejezed be a BASIC programodat? Megtehetnéd! Hidd el annak sem lenne meg a varázsa, na vajon miért? ...mert Te sem vagy már a régi! (és ráfognád arra, hogy nincs időd)

De ha azt akarod, hogy pörgős legyen, olyan Amigás és valamilyen..., akkor inkább Assembly-ben probálkozz! :-)

Gondolom itt senki sem használ PC-t, a magazinotokat is klasszikus Amigán (vagy Mac-en) készítitek, legalábbis remélem! Ne okozzatok csalódást! :-)

Lazi
Mr. AmiCon

# Elküldve: 2017. Máj. 08. 09:32


@AmigaOne500Plus:
Ha jol olvasom, amit irsz, iskolaban tanitasz. Szabad megkerdezni, milyen targyat?

Logostino
Tag

# Elküldve: 2017. Máj. 08. 19:16 - Szerkesztve: Logostino


Quoting: AmigaOne500
Tehát a két szép szemedért kellett volna véletlenül arra gondolnom, hogy leviszem...

Miért vagy arrogáns? Egy egyszerű: "Nem." is elég lett volna.

AmigaOne500Plus
Tag
# Elküldve: 2017. Máj. 09. 08:06 - Szerkesztve: AmigaOne500


Quoting: lazi
Ha jol olvasom, amit irsz, iskolaban tanitasz. Szabad megkerdezni, milyen targyat?

http://informatikaora.uw.hu

Quoting: Logostino
Miért vagy arrogáns? Egy egyszerű: "Nem." is elég lett volna.

Én nem mondtam hogy "Nem"! Sőt még azt is kitálásba helyeztem, hogy mi lenne ha együtt telepítenénk fel rá a rendszert ott a helyszínen (ahol bárki ki is próbálhatná)!

Az arrogancia számomra azt jelenti, hogy valaki nem olvas el (és nem értelmez) egy szöveget, csupán kiragad belőle egy mondatot és azon pattog!

Pedig fontos a kontextus! :-)

forum.amigaspirit.hu / Fejlesztés / AmigaOne játék: Nostromo - 9 in 1
 
 

Powered by web forum software miniBB™ © 2001-2023