Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

 - Fórumok - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / Fejlesztés / MUI és a HTML
Szerző Üzenet
AmigaOne500Plus
Tag
# Elküldve: 2016. Dec. 27. 21:15


Az előző fórum-témához (AmigaOne (Warp3D) WinUAE (Wazp3D)) hasonlóan most is egy olyan kérdéssel fordulok Hozzátok, amely nem hagy nyugodni!

Előszó:
Most a "Magic User Interface"-be merültem bele egy olyan felhasználói program (SimonSays) erejéig, amely bemutatja az egy éves Amiga Motorom néhány lehetőségét:

v0.6.66:
- csatlakozás egy weboldalhoz
- információk a számítógépről
- képek (bmp, jpg, pcx, tga, pxm, png) konvertálása HAM formátumba
https://www.youtube.com/embed/YOyCOFNHqIg

v0.9.99:
- zenelejátszás (raw, wav, mod, mp3) és hanghullám megjelenítés
- résztelesebb információk megjelenítése a képekről és a zenékről
https://www.youtube.com/embed/bYqQT1i3rEs

v1.6.66:
- thumbnail-ek megjelenítése
- képek méretarányos megjelenítése (FitImage)

Bevezető:
Nem titkolt ötlet az volt, hogy ha már csatlakoztam egy weboldalhoz, akkor csinálok egy egyszerűbb HTML megjelenítőt, hiszen az Amiga Motor már képes néhány kép megjelenítésére is, stb. Erre a célra kiválasztottam a MUI-t! Gondoltam csinálok egy olyan "böngészőt", ami csak speciel Amiga-oldalakat képes megjeleníteni, mondjuk HAM képekkel... :-)

Kérdés:
...de aztán, rátaláltam a "HTMLview.mcc custom class"-ra! Annyit sikerült is elérni, hogy ha ennek feltöltöttem a "MUIA_HTMLview_Contents" tulajdonságát egy HTML oldallal, akkor azt megjelenítette. De amikor a "MUIM_HTMLview_GotoURL"-t próbáltam használni, mindig belefutottam egy "Grim Reaper"-be, ami egy "_Z11ParseThreadPc" hibát dobott. Mi ez?

(Arra rájöttem, hogyha egy olyan weboldal forrását adom át a "MUIA_HTMLview_Contents"-nek, ami nem tartalmaz BODY-tag-ot, akkor is ezt dobja, így ezt ki is szűrtem.)

Aztán próbáltam keresni olyan forrásokat a net-en, amelyek használják a HTMLview.mcc saját osztályt, de hiába néztem meg Strangé-böngésző forrását, stb... Előbbre nem jutottam...

Így megpróbáltam felvenni a kapcsolatot a HTMLview fejlesztőivel, az egyikük (Thore Böckelmann) válaszolt is. Elmondta, hogy már régóta nem fejlesztik, mert idejétmúlt, és a github-on található forrást is alig bírták lementeni egy tönkrement winchesterről. De a hibajelenséget Böckelmann Úr sem értette...

Viszont találtam egy forrást, amelyet átírtam gyorsan olyan formába, amelyet akárki le tud fordítani, aki AmigaOS 4.1 FE-t használ és feltelepíti az SDK-t. ...és amelybe ha betöltitek a mellékelt példa HTML-t, akkor Ti is láthatjátok a hibát.

Ezt a forrást a fenti programom mellé oda is raktam, de bővebb információkért kérjétek meg Simon-t, hogy mondja: "welcome" :-)

Utószó:
Kellemes ünnepeket, márami maradt még belőle!

dino (Kék troll)
...csak mielőtt nyitottam ezt a fórumtémát, olvastam bele a másikba... ...de talán most már érted miért nem reagáltam az ottani válaszodra! Jókat írtál! Őszintén szólva belemerültem a fejlesztésbe, rá sem néztem erre az oldalra, annyira, hogy még a jelszavamat is elfelejtettem... :-) A honlapomon általában leírom, hogy milyen tapasztalataim vannak az AmigaOne-ról! A "Work:Hobby/Commodore" alatt meg láthatod milyen gépeim vannak még. Miért adtad el az OS4-képes géped?

dino
Kék troll

# Elküldve: 2016. Dec. 31. 21:32 - Szerkesztve: dino


Quoting: AmigaOne500
A honlapomon általában leírom, hogy milyen tapasztalataim vannak az AmigaOne-ról!


Atfutottam az oldaladon, a Magic Pack tetszik a legjobban. Sajna arrol valahogy lemaradtam anno, vagy mar van josok Amiga itthol? Tudjafasz, de ilyen nincs a szekrenyben az tuti.

Quoting: AmigaOne500
Miért adtad el az OS4-képes géped?


MorphOs re valtottam, ezert ragadt ram a "kek troll" jelzo.
Mindezt akkor tettem, mikor belejentette a MorphOs team, hogy teljes mellszelesseggel tamogatjak a PPC s Mackeket. Van egy 1.25Ghz G4 es MDD
Amit mar hulyere bovitettem. Pl: 128MB os Ati 9000Pro VGA, USB2 PCI, SoundBlaster PCI, mint allat, ugy szol MorphOs alatt, meg most egy PCI SATA kartyat flasheltem at, MorphOs is latja faszalul, csak Mac Classic Os 9.2 nem latta, igy kivettem es tettem bele egy ide buszos SATA atalakitot. Most igy minden rendszer latja azt a 400GB SATA HDD t, soot mar errol bootol a 9.2.
Hulyevagyok :) de ez van :D imadom a Classic MacOst is.
Kellemes unnepeket neked is.
A fejleszteshez nemtok hozzaszolni, csak gyujto vagyok, inkabb furni-faragni szeretek :D

AmigaOne500Plus
Tag
# Elküldve: 2017. Jan. 14. 16:08


Quoting: dino
Atfutottam az oldaladon, a Magic Pack tetszik a legjobban.

Te legalább átfutottál rajta (és vetted a fáradságot, hogy megismerj egy másik embert)... Mivel gyűjtőnek vallod magad, így nem is csoda, hogy a Magic Pack tetszett a legjobban. Régebben még a konkrét levelezés (Petro-val) is fent volt.

Quoting: dino
MorphOs re valtottam, ezert ragadt ram a "kek troll" jelzo.

A "kék"-jelzőt még csak értem, de a "troll" az nem világos, hiszen Te vagy azon kevesek egyike, aki nem indulatból és ellenszenvből válaszolt nekem, hanem higgadtan és átgondoltan.

Quoting: dino
Mindezt akkor tettem, mikor belejentette a MorphOs team, hogy teljes mellszelesseggel tamogatjak a PPC s Mackeket.

Én a Commodore Plus/4 időszakom után PC-re váltottam, annak ellenére, hogy Amigát szerettem volna. Tulajdonképpen lebeszéltek az Amigáról a PC javára, amit szintén nem bántam meg, hiszen ahogy már akkor megmondták ez folyik majd a csapból is... ...Macintosh errefele csak egy haveromnak van, akivel igen éles vitákat folytattunk arról melyik gép a jobb... ...én úgy gondolom, hogy mivel a mai Macintosh-ok is PC alkatrészekből épülnek fel (csak sokkal túlárazottabban), így nem kérdéses, hogy inkább vegyen az ember egy PC-t, amire rátesz egy Linux-ot... ...persze ezzel sem akarok kirobbantani hitvitákat, hiszen valakinek fontosabb az... hogy néz ki egy gép. ...sőt más is mondhatná rám, hogy milyen hülyeség volt AmigaOne-t vennem, ahelyett, hogy vettem volna egy PC-t... Ízlések-és-pofonok! (ezt a hozzászólást is AmigaOne-ról írom)

Quoting: dino
Hulyevagyok :) de ez van :D imadom a Classic MacOst is.

Nem, egyáltalán nem vagy hülye! Legalább ha lesz valami Mac-probmémám, akkor tudom kit kell majd Mac-kérdeznem... :-)

Quoting: dino
A fejleszteshez nemtok hozzaszolni, csak gyujto vagyok,

Amint láthatod más sem szólt hozzá a fejlesztéshez... :-) ...azt hittem egy válasz sem jön majd, (tudod amolyan Amigás "márcsakazértisfigyelmenkivülhagyjukmertmiokosakvagyunk") ...de ugyanakkor vártam, mert tudtam, hogyha csak egyvalaki is megvizsgálja ezt a problémát, nem biztos, hogy egyből válaszolni is tud. De persze a nagy Amigások sem érthetnek mindenhez, csak ezt nehéz beismerniük... :-)

Quoting: dino
inkabb furni-faragni szeretek :D

A "fúrás-faragás" alatt azt is érted, amit egy másik haverom is nagyon profi módon tesz, miszerint integrált áramköri chip-eket forraszt, cserél, stb?

Ami a fórumtémát (MUI+HTML) illeti még mindig adott, mert az elmúlt napokban is más témákba merültem el, pl. az Amiga motor-om már képes LBM képeket is megjeleníteni, amit még PC-n a GIMP sem ismer, csak az XnView. Ezenkívül XBM "képeket" és tömörítetlen TIF képeket is ...és amit én sem hittem volna, de sikerült (tegnap-és-ma) végre GIF képeket is megjelenítenem, ez azért érdekes, mert ez több képet (frame) is tartalmazhat, így alkotva animációt. Igen bármelyik frame-t meg tudom jeleníteni. Részben már bele is tettem a "SimonSays" alkalmazásba, csak még nem töltöttem fel...

Kérdezted még, hogy mi a véleményem az AmigaOne-ról...

Nos a fenti motorfejlesztést is csinálhattam volna PC-n (sok teszt még így is azon megy). Amikor megvettem az első Klasszikus Amigámat (Amiga 500) és elkezdtem programozni, előhozott bennem olyan régi jó érzéseket, amiket akkor éltem meg, mikor a PC-t programoztam Assembly-ben. Szóval egyre jobban elmerültem az Amiga Assembly-ben (DevPac), és tetszett, ahogyan megoldja a dolgokat... ...majd jött az Amiga 500+ (ilyet akartam a 90-es években venni) és végül mivel nagyon dicsérték, így nem maradhatott ki az utolsó "egybegép" sem (Amiga 1200 Magic Pack)... ...persze programozhattam volna WinUAE emulátoron is, de én "igazából" akartam átérezni, így nagyon örültem az AmigaOne 500 Plus-nak is, amikor megérkezett.

Napi felhasználásra (Facebook (ami nekem nincs is :-)), YouTube, szövegszerkesztés, de még a böngészés is, filmnézés) majdnem alkalmatlan, még azután is, miután 50 000 Ft-ot kilöksz a videokártya megjatóra (Radeon+Warp3D)... ...de én mindezzel tisztában is voltam.

...és elérkeztünk a lényeghez, én meg azért vagyok hülye, mert nagyon tetszett az "Aranykorszak"-nak nevezett időszak (80-as évek), amikor a számítógépeknek alig volt grafikájuk, de annyira jó ötleteken alapuló játékokat sikerült csinálni, hogy engem mind a mai napig ámulatba tudnak ejteni, nemhiába csináltam is 5 éven át egy "emulátor"-t TV4B-néven (+180 oldal angol leírás) amit szintén bevittem az iskola falai közé, és meglepetésemre a tanulók el tudtak merülni olyan egyszerű programokban, amikkel mi játszottunk annó...

Szóval az aranykorszak, a gyermeki képzelet határtalanságának vágya, a programozás szeretete, ami arra ösztökélt, hogy normális, használható gép helyett AmigaOne-om legyen... :-) Na meg az sem utolsó szempont, hogy: "mit lehet kihozni abból, ami van"? A honlapomon ezt is le szoktam írni!

Az AmigaOS viszont nagyon jól el van találva, sorolhatnám a jobbnál-jobb tulajdonságait! (igen még akkor is, ha a program-fejlesztések alatt lefagy, vagy éppen nem indul el, vagy nem érzékeli a billentyűzetet, de sokmindenről csak én tehetek :-))

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2017. Jan. 15. 09:46


Quoting: AmigaOne500
Amint láthatod más sem szólt hozzá a fejlesztéshez... :-) ...azt hittem egy válasz sem jön majd, (tudod amolyan Amigás "márcsakazértisfigyelmenkivülhagyjukmertmiokosakvagyunk") ...

Én is végig olvastam, mint ahogyan mindig minden friss hírt, de csak ahhoz szólok hozzá amihez (úgy gondolom) értek valamennyire, illetve a hozzászóláson előremozdítja az adott kérdéskör "szekerét", semmi "csakazéééésem" nincs a dologban, hidd el ;-)

dino
Kék troll

# Elküldve: 2017. Jan. 16. 09:47


Quoting: AmigaOne500
A "kék"-jelzőt még csak értem, de a "troll" az nem világos,

"Piros" voltam, anno AmigaOne uA1 em volt, de mivel fejleszto nem vagyok, meg mar keves volt a G3/800Mhz meg a 256MB RAM, amit barominehez volt boviteni, rajottem eladom, es az arabol veszek egy G4/1,25Ghz MDD t, ami szemet gyonyorkodteto (maga a haz is), es AmigaOs4x helyett MorphOs t fogok futtatni rajta.
Troll gondolom azert lettem mert szeretem itt osztani az eszt... :) pontosabban, csak a szereny velemenyemet irom le...:)
Quoting: AmigaOne500
Amint láthatod más sem szólt hozzá a fejlesztéshez... :-)

Szerintem hozzaszolnanak, de ahogy ismerem a tarsasagot, mindenki mas sikon mozog, vagyis masban jo. Nyilvan azert nem szolnak hozza, mert nem ismerik ezen reszet az adott temakornek.
Quoting: AmigaOne500
A "fúrás-faragás" alatt azt is érted, amit egy másik haverom is nagyon profi módon tesz, miszerint integrált áramköri chip-eket forraszt, cserél, stb?

Konkretan barkacsolas, pl, csinaltam fekvohazas A1200 as hazakat, volt itt rengeteg foto a "gepeink" topicban, de sajnos ahova a fotokat tettem szerverre, az megdoglott, "halistennek" meg nem is igen van mod potlasra, mert nem emlekszem, hogy azokat a kepeket megoriztem volna mashol.
Amugy kondiztam mar A1200 is ujra, akkucseretol sem iedek meg, csak idom nincs, viszont chip-cseret nem csinalnek, annyira nem vagyok benne :) muszerezettsegem is egy multometer meg egy par forrasztopakaig terjed. Szoval nem volt forrasztopaka a jelem az ovodaban :)
Quoting: AmigaOne500
Az AmigaOS viszont nagyon jól el van találva, sorolhatnám a jobbnál-jobb tulajdonságait!

Ha nem probaltal meg ki MorphOst, ne hagyd ki.
Eleg egy regi filleres, tenyleg filleres PPCs Apple gep hozza:
http://www.morphos-team.net/faq
Feldobod, ingyenesen hasznalhato, az elso fel ora teljeserteku, majd felora utan feldob egy uzenetet, hogy regisztrald, es onnattol belassul a gep, reset es ujra fel ora teljes ereku cucc.
Ha megtetszik, meg regisztraltatod. Lesz fillerekbol egy nextgen Amigaszeru geped. Ennyi. Ez valo a csoro magyarnak, nem a meregdraga uj hardver :)
Ugye mondom, hogy osztom az eszt... :DD :DD :DD

AmigaOne500Plus
Tag
# Elküldve: 2017. Jan. 16. 17:52


Quoting: yellowdog
csak ahhoz szólok hozzá amihez (úgy gondolom) értek valamennyire, illetve a hozzászóláson előremozdítja az adott kérdéskör "szekerét",

Jééé egy újabb színes egyéniség... :-) Úgy látom itt mindenkinek megvan a maga színe! Yellow Dog is a higgadt-okos tábort képviseli, de vajon Ő miért Sárga Kutya? Mert írigy, mint a kutya vagy mert Fehér Bivaly az apukája? :-)

Quoting: dino
"Piros" voltam,

Aki meg osztja az észt, kiderül, hogy kétszínű? :-)

Quoting: dino
rajottem eladom, es az arabol veszek egy G4/1,25Ghz MDD t,

De egy gyűjtő miért ad el gépet? Lenne egy egész szériád a G-kből, és amikor már lesz egy kiallításravaló, összeszedek egy csoport tanulót és megnézzük! Persze belépőjeggyel! :-)

Quoting: dino
Troll gondolom azert lettem mert szeretem itt osztani az eszt... :) pontosabban, csak a szereny velemenyemet irom le...:)

Ez egy tökéletes összefoglaló volt! Ezzel vigyázz! Mert saját tapasztalatból mondom, hogy mit eredményez az, ha megpróbálod elmondani a szerény véleményedet... :-) ...én is ezt tettem, aztán nemcsak troll-nak gondoltak... :-)

Quoting: dino
Nyilvan azert nem szolnak hozza, mert nem ismerik ezen reszet az adott temakornek.

Sárga Kutya érvelése is meggyőző volt. Kár, mert tényleg érdekelt volna... (pedig ez tipikusan Amiga-jellegű probléma)

Quoting: dino
Ha nem probaltal meg ki MorphOst, ne hagyd ki.

Igen, olvastam még régen a MorphOS-ről is, meg a fél órás "rászoktató-rítusról" is:
"The price is 79 EUR for one laptop or desktop computer. Special pricing of 49 EUR per device is offered for EfikaPPC and Sam460 systems."
...sőt összehasonlításokat YouTube-on más operációs rendszerekkel.

De egyenlőre várok, talán arra, hogy majd ha fejlesztem a PC-met, és abból kikerül az SSD és azon majd kipróbálom a többi lehetőséget is (Debian, Ubuntu, MorphOS, AROS...)

A jelenlegi rendszert (most is azon írok) nem nagyon akarom piszkálni, hacsak tönkre nem megy, de AmigaOS4.1FE-t biztosan használni fogok (márcsak azért is, mert az említett video-meghajtók nem voltak olcsóak)... ...és a fejlesztést fél óránként nem jó abbahagyni... :-)

Az előző hozzászólásomból kimaradt, hogy az AmigaOne-t azért is vettem, mert kevés igazi PPC maradt már a piacon (tehát nem olyan, mint egy "drága-PC-ál-Macintosh")... ...és sokan panaszkodtak, hogy kevés rá a program (pedig van egy jópár).

Quoting: dino
Ez valo a csoro magyarnak, nem a meregdraga uj hardver :)

Hidd el sokan küldtek is külföldre nyaralni, ahelyett, hogy ilyen hülyeségekre költeném a pénzt... (ami össze is jött, kb ugyanannyi pénzből, mint az AmigaOne500Plus, csak az a különbség, hogy ez utóbbi még mindig örömet okoz, nemúgy mint a nyaralás :-)) ...persze én is költhetném a pénzem piára, meg cigire, meg nőkre, de úgy döntöttem, hogy ezt a rövid életet boldogan akarom leélni... :-) ...és programokat írni a hátralévő pár évben... :-)

Quoting: dino
Ugye mondom, hogy osztom az eszt... :DD :DD :DD

Te sokkal-sokkal finomabban közelíted meg a dolgokat, mint én... ...én sokszor sajnálom az időt arra, hogy csak kerülgessem a forró kását, nemhiába égetem meg magam... :-)

ui.: A SimonSays-t tegnap kibővítettem egy XBM-editorral is.

dino
Kék troll

# Elküldve: 2017. Jan. 17. 06:45


Quoting: AmigaOne500
De egy gyűjtő miért ad el gépet?


Oooo, ize, klasszikokat gyujtottem, de mara mar azt is befejeztem.
Hacsak nem jon velem valami alkalmi vetel. Minden meglett kb. amit szerettem volna. A nextgen sosem lesz olyan erteku gep szerintem, mint egy klasszik Amiga, mert a klasszik tobb, mint egy szamitogep...

Quoting: AmigaOne500
AmigaOS4.1FE-t biztosan használni fogok (márcsak azért is, mert az említett video-meghajtók nem voltak olcsóak)


Hat igen, szeretik megkerni az arat, a frissiteseknek is,anyagilag olyan, mintha uj rendszert venne az ember, pedig csak a regit foltozgatjak. :)
Persze, hobbi az hobbi, kinek mi ugyebar. Kinek mi jon be jobban.

Quoting: AmigaOne500
ui.: A SimonSays-t tegnap kibővítettem egy XBM-editorral is.


Nem utantkozol, valoban jo kikapcsolodas alkotni...

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2017. Jan. 17. 13:26 - Szerkesztve: yellowdog


Quoting: AmigaOne500
Jééé egy újabb színes egyéniség... :-) Úgy látom itt mindenkinek megvan a maga színe! Yellow Dog is a higgadt-okos tábort képviseli, de vajon Ő miért Sárga Kutya? Mert írigy, mint a kutya vagy mert Fehér Bivaly az apukája? :-)

Ennél sokkal prózaibb.

forum.amigaspirit.hu / Fejlesztés / MUI és a HTML
 
 

Powered by free forum software miniBB™ © 2001-2023