Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

 - Fórumok - Regisztráció - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / Fejlesztés / Multiplatform fejlesztés Amigára
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Szerző Üzenet
Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2013. Ápr. 12. 10:15


Na a timer.device probléma az én bugom, 1 helyen megspóroltam a 64bites számolást a ReadEClock() által visszaadott értékekkel, és mivel OS4-en igen magas az EClockFrequency, ebbe belebugzik a kód mint a szar.

Majd kijavítom ha lesz időm, de az nem most lesz.

Lazi
Mr. AmiCon

# Elküldve: 2013. Ápr. 12. 12:15


Itt az all, hogy a gep orafrekvenciajaval fugg ossze az E_Freq.
Az micsoda, a cpu orajel?
Ez classic-on, MOS-on allando?

ECLOCKVAL
A EClockVal structure consists of two longwords. The first is
the high order 32 bits of a 64 bit number and the second is the
the low order 32 bits. The 64 bit number is a count of "E" clock
ticks. The "E" clock frequency is related to the master clock
frequency of the machine and can be determined by calling the
ReadEClock() library like call.

E_Freq = ReadEClock( Dest )

E_Freq -- The count rate of the E-Clock (tics/sec).

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2013. Ápr. 12. 12:16


Quoting: lazi
szararencere


Bekaphatod!
Nem a rendszerem szar, hanem nincs normalis drivertamogatas.

PCI-on csak 2D-van ...

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2013. Ápr. 12. 16:05


@Lazi:
Hasznalom az igy visszakapott EFreq erteket, classicon es MorphOS-en sincs bedrotozva az ertek, csak eppen hianyzik 1 helyen a felso 32 bit kezelese az EClockVal strukturabol.

Ez classicon es MorphOS-en nem problema (mert ott alacsonyabb az EFreq, mig OS4-en magasabb es emiatt ott kellene a felso 32bittel is szamolni. Bugos, megfixelem, kesz.

Lazi
Mr. AmiCon

# Elküldve: 2013. Ápr. 12. 17:00


Milyen ertekek ezek? Pusztan a kivancsisagom kedveert.

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2013. Ápr. 13. 15:16 - Szerkesztve: charlie


1., Megvan Ratman gepen miert halt szet az introm hang hibaval: szarul volt beallitva az AHI-ja. Az AHI helyes beallitasa utan elindult az introm! (Leszamitva hogy az intro elindulasanak pillanataban meghalt a keyboard es az eger, es csak az intro kilepesekor jott vissza, de ez a gep amugyis elegge black magic effeketeket nyomat, nem tartok kizartnak egy laza memoriahibat valahol...)
Szerk: masodik inditasra a keyboard/eger problema nem jelentkezett... :)

2., A PIP overlay szinei itt is ugyanugy bugosak, ugyanugy mint dh1 gepen, szoval az nem a PCI-s Radeon miatt volt.

3., Itt csak 1 partnal jelentkezik az EFreq overflow hiba, nem minden partban, szoval OS4-en az EFreq valoszinuleg minden gepen mas.(Ismetlem, ez nem a rendszer baja, hanem az en kodome, csak a mellekhatasokbol jol tanulmanyozhatok a rendszerek elteresei.)

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2013. Ápr. 13. 15:39


Varjuk be Lazi tesztjet is! :)

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2013. Ápr. 13. 16:22 - Szerkesztve: charlie


EClock mizeria:

Pegasos II/G4 - MorphOS - EClock ticks per sec: 709378
Pegasos II/G4 - OS4.1u6 - EClock ticks per sec: 33333333

Elobbi gyanus, hogy megegyezik egy PAL classic Amiga ertekevel kompatibilitasi okokbol, de most lusta vagyok egy classicot is osszevakarni tesztre. Utobbi gyanus, hogy a PPC frontside buszfrekijevel egyenlo. Samanthan ugyan nem tudtam kiprobalni, de mivel a Samanthan az FSB freki a proci orajelevel egyenlo (leven egy SoC-rol beszelgetunk), ezert gyanus, hogy ott meg magasabb az ertek (es ez konzisztens azzal, hogy surubben fordul elo a bug)...

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2013. Ápr. 13. 16:48


Arra továbbra sem tudok rájönni, hogy milyen formátumban van az overlay... Egyértelműen nem RGB15PC és nem is RGB16PC. (Előbbi kód jól megy PicassoIV-n és CyberVision64/3D-n classicon, utóbbi jól megy MorphOS/CGFX alatt, Radeonokkal és Voodoo-val, OS4-en viszont mindenképpen szétesik.)

Ami jobban zavar, hogy én egyértelműen jó formátumú overlayt kérek, aztán kapok valamit, ami szembe jön. Annyira nem vicces...

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2013. Ápr. 13. 17:46


Nem ertek hozza, de ha megmondod hogyan, megnezem ezt az EClock erteket SAM440-en ...

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2013. Ápr. 13. 22:45 - Szerkesztve: charlie


@dh1:
Ide feltettem egy warét ami ki bírja írni. Nem én csináltam, ebben a postban volt eredetileg linkelve és innen kapartam össze, de nálam működik. C forrása is van, ha már fejlesztős topic, ugyanott mellette. A bináris 68k-ra van fordítva, de kell mennie OS4-en, MorphOS-en és classicon is. A kiírt végeredményből az "EClockVal ticks" sor érdekes. :)

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2013. Ápr. 14. 02:55


@dh1/Lazi:
You have mail... ;)

Lazi
Mr. AmiCon

# Elküldve: 2013. Ápr. 14. 08:33


@dh1:

Eclock erteket az OS4 Ranger progi a Hardware/Machine/Frequecies alatt megadja.

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2013. Ápr. 14. 09:07


Csarli warejaval ezeket az ertekeket kaptam:

EClock test...
Reported EClock rate 666666665 Hz
EClockVal ev1 = 0x00000095:05457494
EClockVal ev2 = 0x00000096:92A31A9C
EClockVal ticks = 2371724808
Measured duration of requested 10s delay: 3.558s

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2013. Ápr. 14. 11:27 - Szerkesztve: charlie


@dh1:
Közben rájöttem, hogy nem az EClockVal ticks, hanem az EClock rate az érdekes... :) Ami nálad 666Mhz (a CPU órajele) Pegasoson meg 33Mhz (nem az FSB hanem a PCI busz órajele), de mindegy, mert sokkal nagyobb az tény.

Viszont ha a kért 10mp-s várakozás a te gépeden 3.5mp alatt futt le, akkor ott valami KURVA NAGY ZÁRLAT VAN. :) Mert az a példakód egy sima dos.library Delay(500)-at hív meg.

DISCLAIMER: A timing_test.c-t nem én írtam, hanem a Karlos nevű OS4 közeli ember, akinek a postját be is linkeltem.

Lazi
Mr. AmiCon

# Elküldve: 2013. Ápr. 14. 16:15


Nalam ez jott pegan:

Reported EClock rate 33333333 Hz
EClockVal ev1 = 0x000000E0:2633D1AC
EClockVal ev2 = 0x000000E0:3A1218F0
EClockVal ticks = 333334340
Measured duration of requested 10s delay: 10.000s

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2013. Ápr. 14. 16:20 - Szerkesztve: charlie


Nálam is ugyanez van (tehát 10s a 10s az utolsó sorban) a Ratman Pegasosán, de ha dh1-nek nem ez jön, akkor ott valami gixer található!

Szerk: egyébként kb. most lett elegem, és átírom a szart rendesen timer.device használósra, akkor nem kell 64bit matek se, meg szopni az agysérült EClock variálásokkal a mindenféle hardvereken... Mert leellenőríztem, a kód most jó, tehát ha dh1-nek továbbra sem megy az intro rendesen - márpedig nem megy -, akkor ott hülyeségeket ad vissza a ReadEClock() és erre utal az eredmény is amit a teszt warétól kapott.

dino
Kék troll

# Elküldve: 2013. Ápr. 14. 16:29


Azt azee ne feletsetek, hogy dh1 nek developer boardja van, szal minden lehetseges :)

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2013. Ápr. 14. 23:01


Mindamellett, hogy valoban dev board van nalam ami rejthet ilyen erdekes csapdakat, minden mas ware pont ugy megy nalam mint masoknal :)

leszamitva, hogy a SAM lassu ...

mondjuk kovetkezo AmiConra el kene jonnie egy SAM440 Flex usernek geppel egyutt, hogy osszehasonlithassuk :)

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2013. Ápr. 16. 12:32


Na, megfixelődött, másféle (EClock nélküli) timer.device használattal, thx Lázinak és dh1-nek a tesztelést meg Ratmannak a Pegasost.

Még 1-2 intrót szeretnék ezzel az engine-nel, mielőtt újat kezdek valami más beteg nyelven és akkor kinyitom a forrását is, ha esetleg valakit érdekel... (Meg ha kijön végre publicba a 2.3.0-s ECX, ami le bírja fordítani... :)

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2013. Ápr. 19. 13:49


Ugyan a HIVATALOS release dátum még csak holnap van, de úgy tűnik ez most ilyen hagyomány lesz, hogy mindent kiadunk előző nap, meg valószínűleg nem is érek már rá foglalkozni vele a Retro kiállítás alatt, szóval legyen:

Az E! című demoscene-eposz (elvileg) OS4-en is futó, MorphOS alatt overlayt is tudó, bugfixelt, némiképpen optimalizált, viszont minimum 040-et igénylő FINAL verziója innen letölthető.

Lazi
Mr. AmiCon

# Elküldve: 2013. Ápr. 19. 14:25 - Szerkesztve: lazi


"E'meg mi?" - kerdezte valodi kivancsisaggal.
"Vajjal, minnya inditom, megyen osnegyen is... nezd!" - jott a valasz.

"Ahhhh! Ez -E!?" - fakadtak ki egyszerre es bar utana neman meredtek a monitorra, labuk a module ritmusara mozdult.

Itt a vege, jo ejszakat gyerekek :-)

dino
Kék troll

# Elküldve: 2013. Ápr. 19. 15:23


Quoting: charlie
FINAL verziója innen letölthető.

Not found!

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2013. Ápr. 19. 15:27 - Szerkesztve: charlie


Ja, tortent egy kis problema! ;) Aki az elmult ket oraban leszedte a cuccot, az szedje le ujra es a regit torolje le! :) Itt a nagy OS4 fixeles kozben eltorott benne az AGA support (neha 8 pixellel odebb renderelte a kepernyot, a bal szele bejott a jobb szelen) amit kijavitottam.

A _TENYLEG_ vegleges valtozat .lha-ja 155131 byte! A rossz 155127 (asszem). Tudom, sok baj van velem...

Szerk: es persze kiderult igy a vegere, hogy a Blueberry exe tomoritoje DSI errort dob OS4-en, de ez mar nem erdekel. Az osszes demoscene cuccot ezzel tomik, MorphOS-en is megy, szoval majd lesznek hozza szivesek megjavitani a rendszert. A kitomoritett verzio mukodik OS4-en is.

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2013. Máj. 31. 12:24


Ha esetleg valaki Linuxról szeretne MorphOS-re GCC-vel keresztfordítani (a bazinagy Un*xos cuccokat sokkal gyorsabb egy mai bazigyors hurkatöltőn fordítani, mint MorphOS-en), akkor Mark "bigfoot" Olsen publikált egy rövid scriptet, amivel bárki összerakhat magának egy GNU GCC környezetet a GNU források és a MorphOS SDK alapján egy Linuxos (vagy hasonló Un*xos) fostalicskán.

A script letölthető innen.

Ettől még a MorphOS-t lehet a fejlesztésre használni, hiszen van FTPMount, SMBFS, sőt, SSHFS is, így pl. Scribble-vel tudod szerkeszteni a Linuxodon lévő forrásokat, amiket aztán SSH-val és SCP-vel egyből deployolhatsz is MorphOS-re, teszteléshez.

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2013. Máj. 31. 12:34


G5 nem eleg? :) :P
Dejolesett! :)

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2013. Máj. 31. 12:39


@dh1:
Hú de savanyú a szőlő... :) Amúgy mindent használjunk arra amire való, a Linuxos 4 magos i7 fostalicska pl. kiválóan alkalmas hogy a sarokban zörögjön és "lapátolja a biteket"(tm) miközben a G5-öt lehet értelmes dolgokra használni... Pl. full HD videókat nézni... :P

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2013. Máj. 31. 15:12


Mar tudom mit szoktatok erezni trollkodas kozben!
Ki kellett probalnom nekem is! :)

Travis
Tag
# Elküldve: 2013. Jún. 02. 09:58


Köszi a linket!
Amúgy a GCC egy szálon fordít, nem? Mert ha igen, akkor 3 szál így is marad videónézésre :-)

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2013. Júl. 19. 22:50


MorphOS után Amigára is vadásztam cross-toolchaint, az imént próbáltam ki Windows-Cygwinen ezt: https://github.com/cahirwpz/m68k-amigaos-toolchain

És úgy tűnik faszán megy. Bár csak 2.95.3-as GCC van benne egyelőre, meg vbcc, de az mindkettő működik. A GCC-hez ixemult és libnixet is tartalmaz, ráadásul úgy tűnik aktívan fejleszti a csóka aki piszkálja!

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
forum.amigaspirit.hu / Fejlesztés / Multiplatform fejlesztés Amigára
 
 

Powered by open source forum script miniBB™ © 2001-2019