Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

 - Fórumok - Regisztráció - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / Fejlesztés / MUI programozás
. 1 . 2 . >>
Szerző Üzenet
desco
Tag

# Elküldve: 2007. Okt. 11. 00:26


5év után ismét visszatértem amigára igaz egyelőre WinUAE alatt. Amin magam is meglepődtem, hogy rövid idő alatt milyen jól felidéztem a MUI programozásakor tanultakat.

Ha esetleg kérdése van valakinek MUI ügyileg.. nosza rajta.

neongod
Alapító Tag

# Elküldve: 2007. Okt. 11. 09:30 - Szerkesztve: neongod


Ó, ilyen topic már nagyon kellett! Találtam egy jónak ígérkező MUI programming tutorialt, mégpedig itt:

http://www.ezcyberspace.com/gcc/

Neki is fogok esni, amint lesz rá időm, akkor biztos lesznek kérdéseim is.

desco
Tag

# Elküldve: 2007. Okt. 11. 10:06


ixemul.library :)

Hála istennek nem feltétlenül kell. Nekem statikus a -noixemul kapcsoló :)

Azért öörülök, hogy lesz végre társam a MUI programozásban.:)

Artlace
Tag

# Elküldve: 2007. Okt. 11. 10:21


Beleszolok, bar MUI-hoz nincs meg kozom (bar hamarosan nagyon is kell hogy legyen):

ixemul egy komplett POSIX kornyezet emulacio, libnix (-noixemul) pedig Piru altal (is) fejlesztett igazi Amigas megvalositasa a POSIX szabvanynak. Mindketto csuklik, de libnix az jovo utja :)

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2007. Okt. 11. 10:48


Azért öörülök, hogy lesz végre társam a MUI programozásban.:)

Nana, en is irkaltam mar par minimal MUI dolgot, amikor a Free Pascal MUI interfesz unitjait csinaltam... :)

desco
Tag

# Elküldve: 2007. Okt. 11. 10:58


Na formálódik egy magyar MUI developer team? :) Nem lenne ellenemre.

desco
Tag

# Elküldve: 2007. Okt. 11. 11:28


Még Louise developer honlapjára raktam fel pár MUI példát, amit a utilitybase felhasznált.

Kukk ide

rachy
Tag

# Elküldve: 2007. Okt. 11. 13:13


Hasznaljon libnixet akinek az "illatos rozsadomb" bejon, en maradok a valodi Amigas kornyezetnel. (MUI-t POSIX-al keverni amugy is eleg agyhalott otlet, mivel a POSIX egyetlen ertelme, hogy mas platformra lehessen a programot atvinni egyszeruen. Mivel mas platformra nincs MUI, igy ez 100%-ig felesleges.)

Artlace
Tag

# Elküldve: 2007. Okt. 11. 16:36


Valoban nulla ertelme van MUI-hoz barmelyiket is hasznalni, Desco gondolom az "ixemul mentesito" gcc kapcsolot erti alatta, holott az valojaban a libnix-re csereli le egy rakas masik flag-el egyetemben, (libauto, stb..).

Ettol fuggetlenul ha mas platformra lenne MUI, nehogy mar az Amigas kornyezet igazodjon, legyen szives a platform kiizzadni a sajat emulaciojat :) Oke, ez egy remalom, bekovetkezni ugy sem fog.

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2007. Okt. 11. 17:34


Artlace: nemigaz, nem feltetlenul jelenti azt a -noixemul kapcsolo, hogy egy masik libc implementaciot is hozzalinkelsz a kodhoz. Lehet teljesen libc-mentes programot is irni, mind classic Amigan, mind MorphOS-en (es OS4-en is, gondolom).

Artlace
Tag

# Elküldve: 2007. Okt. 11. 21:31


ChainQ: igy minden mas nelkul azt, hacsak nem teszed utana hogy -nostdlib -nostdinclude. A -noixemul jelent libnix, masik startup kod es libauto linkelest (is).
OS4-rol tenyleg fogalmam sincs, de neked van egy, biztos jatszottal mar a temaval :)

desco
Tag

# Elküldve: 2007. Okt. 11. 22:13


Pontosan én sem tudom, csak azt, hogy ha -noixemul kapcsolót használok, akkor nem kell ixemul.library. :)

rachy
Tag

# Elküldve: 2007. Okt. 12. 09:40


@Artlace: OS4-en newlib.library-t hasznal, ami egy libc port, de nem ixemul (szerencsere, mert az tele van hakk-hegyekkel). Vagy izles szerint statikus CLIB2-ot is linkelhet hozza, ha azt adod meg, bar szerintem nem feltetlenul jo otlet a statikus linkeles. (Nagyobb futtathato meret, utolagos C funkciok fixalasa gyakorlatilag lehetetlen.)
En nem a libc ellen vagyok, egyszerusiti az ember eletet. Csak az ixemultol kimeljen meg mindenki.

De ettol fuggetlenul igaza van Chainqnak: egy teljesen Amigas programba nem kell semmilyen libc, sot startup kod se.
OS4 alatt annyival egyszerubb, hogy a gyakran hasznalt C fuggvenyek (strcmp es tarsai) bekerultek a Utility.library-ba, 3.x alatt ezeket valahogy meg kell valositani sajat erobol, bar az se egy nagy mutatvany.

MOS alatt nem tudom hogy van, de gondolom hasonlo a helyzet, mint OS4-en.

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2007. Okt. 25. 10:20


Desco, halad valamit a ware, amit mutattal IRC-en legutobb? :P Ha komolyan gondolod, tegyuk fel valahova CVS-be/SVN-be, es irkalnek bele en is.

desco
Tag

# Elküldve: 2007. Okt. 25. 21:31


Komolyan gondolom :)

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2007. Okt. 26. 00:50


Akkor lasd fent. :)

qxy
Tag

# Elküldve: 2007. Okt. 27. 16:26


MUI-ről van szó? :)

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2007. Okt. 27. 17:22


Egy MUI-s warerol.

desco
Tag

# Elküldve: 2007. Okt. 28. 06:25


QXY: Te is beszálhatsz tanítómesterem.:) Szép kis csapat lenne.
Chain: FreePascal
QXY: E, D
myself: c/c++ :D

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2007. Okt. 28. 12:52


Ja, ennyi nyelven irni egyszerre meg foleg. A linker agyfaszt kapna az biztos. :D Amugy melohelyen en is C-zek sajnos mostanaban... Bar C++-ra tovabbra sem vagyok raveheto, mint ahogy Pascal alatt is nehezen voltam hajlando ilyen OOP trutymokat hasznalni. :)

desco
Tag

# Elküldve: 2007. Okt. 28. 14:13


Nekem bejön. Mindenhez alkalmazkodni kell.:) C# nincs amigára .NET :D

rachy
Tag

# Elküldve: 2007. Okt. 28. 17:58


@desco

Meg lehet, csak portolni kell a Mono-t... ;)

desco
Tag

# Elküldve: 2007. Okt. 28. 22:52 - Szerkesztve: desco


Ja. Kíváncsi lennék, hogy milyen sebességre lenne képes mondjuk classicon.:)

bszggg
Tag
# Elküldve: 2007. Dec. 23. 23:40


Mérhető a hello world-el... :)

desco
Tag

# Elküldve: 2008. Okt. 18. 16:11


I am back. Na senki nem fejleszt Amigára?

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2008. Okt. 18. 16:13


En ket hete kiadtam uj buildet a Free Pascalbol MorphOS ala. :) Kronikus idohiany... :(

desco
Tag

# Elküldve: 2008. Okt. 21. 00:32


Nekem meg tetszik a feelin :)

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2008. Okt. 21. 13:25


Jauj. :P

desco
Tag

# Elküldve: 2008. Okt. 24. 15:44


Szerintem nagyon igényes a kinézete. Kár, hogy nem fejlesztik már.

dekanyz
Tag

# Elküldve: 2015. Feb. 23. 20:06


Udv!

Lenne egy MUI-s kerdesem:

A MUIBuilder-rel jatszadozok mostansag. Azt probalnam, hogy a keszitett alkalmazas a 'kulvilagan' taroljon adatokat, mivel az a Builderben ez eleg nehezkes lenne.

Sikerult is reszben megoldani, amit szeretnek: Egy MUI_Cycle mikor megvaltozik, akor egy Hook meghivodik. Mar csak a kivalasztott elemet (marmint, az indexet) szeretnem megtudni.

Igy nez ki, amit a Builder generalt:

...
DoMethod(object->CY_BloodType,
MUIM_Notify, MUIA_Cycle_Active, MUIV_EveryTime,
object->Main_Win,
2,
MUIM_CallHook, &bloodTypeModifiedHook
);
...


Igy meg a Hook:

void bloodTypeModified(struct Hook *hook, Object *object)
{
ULONG selectedIndex = 0;
get(object, MUIA_Cycle_Active, &selectedIndex);

printf("the selected item is: %u\n", selectedIndex);
}

A selectedIndex nem igazan valtozik.
Elvileg az object a Cycle objektum cime, ha jol sejtem. Mit csinalok rosszul?

. 1 . 2 . >>
forum.amigaspirit.hu / Fejlesztés / MUI programozás
 
 

Powered by bulletin board software miniBB™ © 2001-2019